• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera es promociona a la fira Expovacaciones de Bilbao

foto 2023v expovacas AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, es promociona entre avui i diumenge, 7 de maig, a la fira Expovacaciones de Bilbao. "En aquesta fira, oberta al públic, la destinació Formentera s'acull amb molt d'interès per la facilitat de connexió amb vol directe i perquè el turista del nord d'Espanya cerca destinacions de platja que contrastin amb la seua oferta", segons ha explicat el cap de Promoció, Carlos Bernús.

Formentera compta amb un estand propi on es mostra el millor de la seua gastronomia, i on també es faran degustacions de vins. Així mateix, es promocionen les rutes verdes i ornitològiques, així com totes les activitats que es poden fer a l'illa fora de la temporada alta i que es poden consultar en el cartell d'activitats del mes de maig de la web de Turisme. Mitjans de comunicació com la ràdio Onda Vasca i la televisió de Bilbao també faran difusió de l'oferta de l'illa.

D'altra banda, aquesta setmana també es fan activitats promocionals des de Formentera. En concret, hi ha un equip de periodistes de la revista Telva i del suplement Destinos del Periódico de Catalunya, "que volen veure in situ les oportunitats que ofereix Formentera en temporada baixa i després transmetre-les", ha afegit Bernús. Així mateix, diumenge s'emetrà en directe el programa "Gente Viajera" d'Onda Cero adreçat al públic nacional.


5 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'inicia el primer curs de Guia Turístic que es realitza a Formentera

foto 2023v curs guia turisticEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquesta setmana ha començat el curs de Formació per al sector turístic al qual s'han inscrits 27 persones. Amb aquest curs es prepararan per presentar-se a les proves per obtenir el títol de Guia Turístic de les Illes Balears. Aquesta és la primera vegada que el curs es fa a Formentera i s'ha adaptat també per a participants que no estan interessades en obtenir el títol, sinó que vulguin millorar el seu coneixement general de Formentera per així poder millorar l'atenció als visitants.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció perquè "per primera vegada podem oferir aquesta formació adaptada a Formentera i així aconseguir tenir guies a la nostra illa, que oferiran una atenció de qualitat als visitants i obtindra una sortida professionals".

D'altra banda, cal destacar que els empresaris o treballadors també poden realitzar un mòdul de coneixenent general pel que rebran del Consell un certificat que serà beneficiós per demanar ajudes, realitzar promocions a través de la web de turisme o per contractar-los en accions promocionals, a més dels beneficis que suposa la formació i el coneixement dels treballadors del sector turístic per a la qualitat del servei als nostre visitants.  Aquest curs es realitza al llarg del mes de maig en horari de tarda i es pot realitzar de manera presencial o en línia.

Les proves per l'obtenció de Guia Oficial de les Illes Balears es realitzaran el 30 de maig, 21 persones s'han presentat a la convocatòria.


5 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El 'Faro de la Isla', el nou videoclip del pianista Alessandro Martire, inspirat i rodat als fars de Formentera

foto 2023v pianoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que avui s'ha publicat el videoclip del pianista i compositor, Alessandro Martire, de la seua nova cançó "Faro de la Isla". La música, segons assenyala l'autor, ha estat inspirada en els fars de Formentera i el vídeo s'ha rodat també en aquests espais, concretament es va gravar durant la sortida del sol al far de la Mola i durant la posta de sol al far des Cap de Barbaria.

Aquí podeu veure la creació.

Alessandro Martire va triar els fars de Formentera "perquè li encanten aquests llocs on troba la inspiració i per la seua increïble natura", segons explica. Fins allà va portar el seu piano Waves, amb el que ja va oferir un concert a la plaça de la Constitució de Sant Francesc el passat estiu. Des de l'àrea de Promoció s'ha donat suport a aquest projecte que relaciona l'illa amb la creativitat, la musica, la natura i la tranquil·litat.

Des de l'any 2021, Alessandro Martire ha creat un format original amb el seu piano Waves ha rodat videoclips en llocs naturals com glaceres, llacs congelats, rius o en muntanyes de 3.000 metres d'alçada. Aquí podeu veure algunes de les seues creacions.

Alessandro Martire és un pianista i compositor italià, nascut a Como a l'any 1992, als 15 anys ja va fer la seua primera composició. Les seues cançons s'inspiren tant en la música clàssica com en la contemporània.


4 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Calendari d'activitats i propostes per al mes de maig

foto 2023v agenda activa AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, ha editat un fullet que recull tota l'oferta cultural, esportiva i de turisme actiu que hi ha a l'illa durant el mes de maig. "D'aquesta manera, oferim als visitants una guia perquè d'una manera ràpida puguin conèixer totes les possibilitats que ofereix Formentera durant la temporada baixa", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

En vista al final de la temporada alta també es prepararà un calendari d'activitats que inclogui totes les opcions d'oci que ofereix l' administració, les associacions i les empreses de l'illa, a més de complementar-ho amb la informació d'allotjaments i restauració oberts. Segons ha afegit la responsable de Turisme, "l'objectiu final és tenir una programació amb propostes per fer els 365 dies de l'any". Tota aquesta informació s'inclourà en un apartat del web de Turisme del Consell de Formentera i estarà disponible a les oficines d'informació turística, a més es farà difusió a xarxes socials i fires i altres promocions.

Agenda d'activitats
L'agenda turística del Consell creada per aquest mes de maig inclou informació i contactes amb les empreses dedicades a: excursions en bicicleta, tasts de vins, submarinisme, lloguer de velers, rutes a cavall, activitats de benestar i salut, rutes ornitològiques i mediambientals, rutes gastronòmiques, entre d'altres. També inclou l'agenda cultural i esportiva.

"La idea és promoure i promocionar activitats que s'ofereixin durant tot l'any relacionades amb el medi natural, l'esport i la cultura, i també que les activitats que es realitzen fomentin l'economia circular, la diversificació i, a la vegada, animin les empreses locals a créixer aquesta oferta. Mitjançant la practica d'aquestes activitats és com millor donarem a conèixer l'illa", segons ha conclòs la consellera.


4 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entrega de premis del XX Concurs de Fotografia de Beni Trutmann i obertura de l'exposició

foto 2023v bt ainhoa ezkurraAhir es varen entregar els premis de la XX edició del Concurs de Fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut trenta participants amb vuitanta-sis fotografies presentades entre totes les categories: fotografia a color, fotografia blanc i negre, foto denúncia i categoria júnior. En les categories de color, blanc i negre i foto denúncia el primer premi està dotat amb 500 €, el segon amb 300 € i el tercer amb 200 €. Pel que fa a la categoria júnior, tant el primer premi com el segon han rebut una càmera digital Kodak Pixpro AZ422.

La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha felicitat a tots els premiats i ha agraït la participació de tots els fotògrafs en aquesta vintena edició del concurs que "continua tenint el mateix esperit del fotògraf que li dona nom, tenir cura de l'illa i captar-ne els paisatges, els costums i la gent". El Concurs de Fotografia Beni Trutmann és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant quaranta-quatre anys i va deixar més de trenta mil fotografies que mostren el seu amor cap a l'illa i la seva natura.

Categoria color
El primer premi de la categoria de color, de Lluís Mayans i Marí, mostra el seu pare contemplant el raïm i amb el cap en la pròxima verema. Aquesta foto és testimoni de la tradició del camp i la seva persistència i importància, encara avui dia, en el segle XXI.

Wolfang Wicher, guardonat amb el segon premi, capta el treball dur i solitari dels homes que treballen en la pesca en una instantània del 2015 durant una visita que va fer a l'illa. Relata que el seu interès en el món de la pesca començà el 1965 quan va anar amb un pescador des Pujols, de matinada, a retirar les xarxes molt a prop de s'Espardell, quan ell tenia tan sols 14 anys.

La fotografia del tercer premi, d'Ainhoa Ezkurra Cabello, anomenada "Hortolana sense hort", presenta una instantània monocromàtica amb diverses textures que ens convida a la reflexió sobre l'escassetat d'aigua i les seves conseqüències.

Categoria blanc i negre
La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre la va fer Jaime Franch Rojo, titulada "Entre canyes i fang". La imatge relata la història d'un artesà en ple hivern que recull canyes de l'estany, deixades a propòsit, per utilitzar-les en les seves obres artesanals. La pau de la naturalesa i la recollida a mà de les canyes convida a reflexionar sobre un temps quasi llunyà.

El segon premi, atorgat a la instantània feta per Josep López Vañó, mostra "Volando voy, volando vengo y con Paco yo me entretengo". La mirada de la persona retratada ens transmet pau i la naturalitat d'aquell que fa el que li agrada: tocar la guitarra; sempre des d'un punt amable i afectuós com és ell. Destaca l'oci vers el negoci.

La fotografia d'Adrián Pinilla Ballester, guardonada amb el tercer premi de blanc i negre, fa referència a la mort, a la mort d'una illa i de la seva gent, especialment dels més majors, a partir de la qual s'aprofita l'herència que ens han llegat per especular i vendre els terrenys.

Foto denúncia
Jaime Franch Rojo és el guanyador en la categoria de foto denúncia. L'obra "Pesca fantasma" és la conseqüència d'una xarxa que queda oblidada en el fons de sa Punta mentre passa el temps i va fent malbé l'ecosistema marítim. Ens recorda la importància d'actuar més enllà de la superfície, i deixa constància que no som conscients de tot allò que encara tenim per conèixer.

El segon i tercer premi han quedat deserts.

Categoria júnior
En la categoria júnior, Laia Bonet Cardona, ha set la guanyadora amb la fotografia submarina d'un nudibranqui as Banc. Aquesta espècie marítima és difícil de trobar i, no només això, destaca la delicadesa amb la qual l'autora ha captat aquest mol·lusc baix una fina capa translúcida de llum.

El segon premi ha set per a Alecsandru Farcas amb una fotografia que combina l'obscuritat d'una nit de Sant Francesc amb l'espurna de llum que lluita per despuntar d'entre els núvols, mentre una dona passeja tranquil·lament pel carrer. Una crida a la recerca de l'esperança i a la bellesa en temps foscos.

El tercer premi ha quedat desert.

Exposició
L'exposició que recull les fotografies guanyadores i una selecció del concurs es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell, des d'avui 3 de maig fins al dia 13. L'horari de visita és d'11 h a 14  h i de 18 h a 20 h, excepte els dilluns al matí i els diumenges que la sala roman tancada.

3 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 75

2

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)