• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

La COPT fixa el calendari d'accions promocionals 2023 i acorda l'inici dels tràmits per al nou pla estratègic turístic del 2023-2030

foto 2022xi COPTAvui s'ha celebrat la primera reunió després de la temporada de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT), presidida per la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús. Aquesta comissió també està formada per representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com ara l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, així com representants dels grups polítics, entre els que ha assistit la presidenta Ana Juan per part del PSOE.

Pel que fa a la valoració de la temporada s'han donat dades d'ocupació i s'ha emplaçat a la presentació del baròmetre del turista que tendrà lloc el pròxim 22 de novembre per donar més informació.

La responsable de Turisme ha presentat la proposta del pla promocional de Formentera per al 2023 que es basa a "promocionar l'illa a fires, workshops i presentacions on destacarem elements com la sostenibilitat i posarem en valor el producte local, patrimoni, el turisme familiar, la gastronomia així com tots els esdeveniments que s'organitzen a l'illa en la pre i posttemporada", segons ha destacat Alejandra Ferrer. Dins aquesta proposta s'ha presentat el calendari de fires promocionals a les quals s'assistirà tant dins el país, com a Europa i altres destinacions.

Després de la presentació, s'ha aprovat la proposta amb què es continuarà fent presentacions de destí per consolidar els dos principals mercats emissors com el nacional i l'italià i potenciar la temporada baixa i mitjana. També es potenciarà la promoció de l'illa en el mercat portuguès, francès i holandès. Així mateix, després del bon resultat de les campanyes en línia del 2022 es tornaran a fer accions promocionals amb diferents plataformes digitals.

A l'últim punt de l'ordre del dia, s'ha informat de l'inici dels tràmits per al nou pla estratègic turístic del 2023-2030 que haurà de definir el camí de la promoció, la creació de productes i activitats turístiques així com les eines de diversificació i desestacionalització, tot enmarcat dins de l'Agenda 2030 i la necessitat de continuar en la senda de la circularitat i sostenibilitat.


15 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera segueix a la recerca de turisme sostenible a la WTM de Londres

foto 2022xi wtm CAvui s'ha fet la presentació de la destinació de les illes, «Balearic Islands: a case study in responsible tourism» per part del Govern balear a la World Travel Market de Londres. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha destacat que "a Formentera ja fa temps què vàrem iniciar la cerca d'un turisme sostenible, que respecti la nostra illa i que sàpiga apreciar la seua singularitat". Precisament aquest ha estat el tema central de la promoció que l'illa està fent aquest 2022 a la WTM, segons ha afegit Ana Juan.

Després de la presentació de la destinació, hi ha hagut una taula rodona amb la participació de totes les illes. En aquest debat, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat les accions que des dels darrers anys es duen endavant des de Formentera per fer de l'illa un lloc més sostenible, com el projecte formentera.eco (de regulació de vehicles), el Save Posidonia Projecte (de protecció de la posidònia), la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics o d'eliminació de les bosses de plàstic, entre d'altres.

"Com a reptes futurs ens hem plantejat la necessitat de treballar conjuntament per protegir el mar mediterrani i regular la costa dels fondejos massius que patim", segons ha explicat Alejandra Ferrer. "A la vegada hem de seguir protegint la cultura, tradicions i patrimoni perquè Formentera segueixi sent una destinació que ofereixi una experiència única que es la que la que agrada als nostres visitants i a la vegada ha d'aconseguir l'equilibri per garantir una bona qualitat de vida pel resident, i així li estam traslladant en la fira als touroperadors i agents de viatge amb els que ens estam reunint", ha concretat la vicepresidenta.

Promoció dels extrems de la temporada
Formentera es promociona aquests dies a la World Travel Market de Londres que té lloc entre el 7 i 9 de novembre. Formentera està present amb un estand, compartit amb la resta de les illes i on es pot conèixer l'oferta turística de l'illa, però sobretot es promocionen els mesos de temporada baixa amb tota l'oferta cultural, esportiva i d'oci que s'hi ofereix.

Durant la fira, a la qual també assisteix el cap de Promoció, Carlos Bernús, s'estan mantenint contactes amb operadors turístics i agents de viatge, així com amb la premsa especialitzada que segons ha destacat el cap de Promoció "estan mostrant molt d'interès per la nostra destinació i els seus projectes relacionats amb la sostenibilitat".

Cal destacar que a l'estand s'ha posat un cartell amb el reclam "Sota el blau Formentera està el verd posidònia" que enllaça a un QR per descarregar els catàlegs en format digital per estalviar la impressió de paper. En aquests catàlegs Formentera mostra les oportunitats que ofereix per practicar esport o gaudir de la seua oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa.

8 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera participa en la WTM per reforçar els extrems de la temporada amb turisme britànic

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que Formentera es promocionarà a la World Travel Market de Londres que tendrà lloc entre els pròxims 7 i 9 de novembre. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, assistiran a la principal fira del mercat britànic.

"Formentera estarà present amb un estand, compartit amb la resta de les illes i on es podrà conèixer l'oferta turística de l'illa, però sobretot es promocionaran els mesos de temporada baixa amb tota l'oferta cultural, esportiva i d'oci que s'hi ofereix", segons ha explicat la presidenta, Ana Juan.

El segon dia de fira, el dimarts 8 de novembre, a les 10.30 h es farà una presentació de la destinació de les illes, "Balears, el turisme de futur". Tot seguit, hi haurà una taula rodona amb la participació de totes les illes.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, participarà en aquest debat en el qual destacarà la vessant sostenible de Formentera, i defensarà projectes com el formentera.eco (de regulació d'entrada de vehicles) i el Save Posidonia Project (per a la protecció de la posidònia). La vicepresidenta també explicarà "la resta d'accions que estam fent per assegurar que la visita a Formentera continuï sent una experiència única i que el tipus de visitants que rebem sigui conscient del lloc que visita, on els recursos són limitats i s'han de cuidar".

Durant la fira es mantindran contactes amb operadors turístics i agents de viatge que ja tenen el calendari de la pròxima temporada fixat. Com a novetat, cal destacar que a l'estand s'ha posat un cartell amb el reclam "Sota el blau Formentera està el verd posidònia" que enllaça a un QR per descarregar els catàlegs en format digital per estalviar la impressió de paper.

En aquests catàlegs Formentera mostrarà les oportunitats que ofereix per practicar esport o gaudir de la seua oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa.

4 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi WIM

Obert el termini per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que avui s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc de l'any 2022/23. Les sol·licituds es poden presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i també telemàticament a l'oficina virtual del Consell (OVAC); i hi ha un termini de presentació de 10 dies naturals des d'avui.

El Mercat Nadalenc s'obrirà des del divendres 2 de desembre fins al 6 de gener de 2023, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució i al carrer dels Llaüts dels Damians de Sant Francesc.

El Consell de Formentera adjudicarà un màxim de set casetes per a la venda de productes al mercat nadalenc; tres casetes seran adjudicades a comerços i artesans; tres seran pel sector de la restauració i una per a centres educatius, organismes públics i/o associacions sense ànim de lucre. Per a les casetes de comerç, l'horari podrà ser de 10.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h, de dilluns a dissabte i per a les casetes de restauració, l'horari serà de 12.30 a 16.00 hores i de 18.00 a 23.00 hores.

Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc i sol·licitud.

29 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell organitza al novembre un cicle de tallers per impulsar el comerç de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, ha organitzat per al pròxim mes de novembre un cicle de tallers per impulsar el comerç de Formentera que forma part del Pla per a l'enfortiment del comerç que s'ha presentat enguany. La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que l'objectiu d'aquests tallers és "posar noves eines i idees a l'abast dels comerciants de Formentera per millorar la seua competència".

La consultoria Focalizza, encarregada de l'elaboració del Pla i especialitzada en el desenvolupament de l'activitat comercial, impartirà aquests tallers que se celebraran de manera telemàtica. El primer dels tallers, Competències i habilitats digitals per a la gestió d'un punt de venda, s'impartirà els dies 7 i 9 de novembre; el següent, Estratègies de màrqueting per a la gestió d'un punt de venda, serà el 14 i el 16 de novembre, i el tercer i últim, Deu accions per fidelitzar la clientela a l'illa, està programat per als dies 21 i 23 de novembre.

Tots els tallers s'impartiran de manera telemàtica en horari de 14 a 16 hores. Per a més informació i inscripcions: mercats@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 275 ext. 2.

El Pla d'enfortiment comercial de Formentera planteja les següents línies estratègiques: impulsar la planificació de l'activitat comercial, impulsar la competitivitat del comerç de l'illa, preservar el model de proximitat, i promoure i regular l'espai comercial. Ana Juan ha recordat que l'elaboració i desenvolupament d'aquest Pla "recull els suggeriments i les inquietuds del sector comercial de l'illa".

31 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x programa formatiu

Més articles...

Pàgina 11 de 75

11

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)