• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Deu persones s'examinen a Formentera en una nova convocatòria per obtenir les cartes d'artesania

foto 2022xii carta CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que durant el mes de novembre s'han fet els exàmens per obtenir les cartes d'artesania. En total, s'han presentat deu persones que opten a aconseguir la carta d'artesania d'oficis de joieria, bijuteria, passamaneria, teixit, cuir, bosser amb pell, cosidor i decoració d'objectes, i un altre s'examina per obtenir el títol de mestre artesà en joieria.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que "es treballa per aportar valor a l'artesania formenterera" i ha recordat que el passat mes de maig es varen entregar sis noves cartes d'artesania, "després de recuperar la celebració dels exàmens, que no es feien des de 2017". També, la presidenta ha destacat "l'interès dels aspirants que han participat en la convocatòria que demostra les ganes dels artesans de continuar creixent".

Els aspirants han de superar un examen avaluat per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans. En aquest examen, l'artesà havia d’elaborar el producte del qual es vol especialitzar en el seu taller, mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració.

En l'actualitat, a Formentera hi ha seixanta-vuit artesans amb carta, onze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.

9 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La guanyadora del Black Friday Formentera recull el seu premi

foto 2022xii black fridayConchita Fátima Bittancourt ha set la persona guanyadora de la campanya Black Friday a Formentera, celebrada el passat divendres, i que impulsen l'àrea de Comerç del Consell i la Pimef. La guanyadora, que té la targeta des de l'any 2018, va fer la seua compra premiada al Supermercado Avenida de la Mola i ha guanyat una targeta regal de 50 euros.

D'altra banda, avui comença la campanya "Al Nadal, compra a casa" que premia les compres que es realitzin als comerços adherits entre avui i el 6 de gener. Així, enguany se sortejarà una targeta regal de "Compra a Casa" de 500 euros entre totes les compres d'un mínim de 20 euros que es facin durant aquest període.

1 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera posa en marxa les campanyes per incentivar les vendes comercials al Nadal

foto 2022xi compra a casaLa presidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada de la gerent de la Pimef, Lidia Álvarez, i la representant de la Cambra Comerç d'Eivissa i Formentera, Lina Bustos, han presentat avui les campanyes comercials de cara a les festes nadalenques com ara el Black Friday, "Al Nadal, compra a casa" i el Concurs d'Aparadorisme.

La presidenta Ana Juan ha destacat que "l'objectiu d'aquestes campanyes és incentivar les vendes del comerç local en aquestes dates" i ha recordat "la importància d'enfortir un sector cabdal en el nostre teixit productiu, amb el qual estam treballant junts en el pla d'enfortiment que hem posat en marxa enguany per millorar les seues prestacions i la competitivitat".

Respecte a les campanyes, per ordre cronològic, aquest divendres 25 novembre, el Consell i la Pimef han posat en marxa la jornada "Black Friday a Formentera" a través del seu programa de fidelització per al comerç local "Compra a casa". Durant aquesta jornada, totes les compres a partir de 15 euros que es realitzin en els establiments adherits a "Compra a casa" participaran en el sorteig d'una targeta regal de 50 euros. El guanyador es donarà a conèixer el 29 de novembre i podrà recollir el seu premi a les oficines de Pimef.

"Al Nadal, compra a casa"
Durant les festes, enguany també s'ha activat la campanya "Al Nadal, compra a casa" que premia les compres que es realitzin als comerços adherits entre l'1 de desembre i el 6 de gener. Així, enguany se sortejarà una targeta regal de "Compra a casa" de 500 euros entre totes les compres d'un mínim de 20 euros que es realitzin durant aquest període.

cartell 2022xi black friday

Lidia Álvarez ha assenyalat que en l'actualitat hi ha trenta-cinc establiments adherits al programa "Compra a casa", 3.118 targetes i, per exemple, enguany fins avui en dia, l'import de les compres amb targetes de "Compra a casa" és d'1.419.526 euros. Álvarez ha destacat "l'arrelament de la targeta entre els comerciants i compradors de Formentera".

Concurs d'Aparadorisme Nadalenc
Per altra banda, la Cambra de Comerç i el Consell han convocat el XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc, que promoure l'ambient festiu nadalenc entre els establiments de l'illa. El període d'inscripcions començà el dia 21 i finalitza el 12 de desembre. Lina Bustos ha animat els comerços de l'illa a participar en el concurs que l'any passat va comptar amb quinze participants. Enguany s'han incrementat a 200 euros els premis dels guanyadors. Cal recordar que s'han establert quatre categories de premis: a la millor ambientació nadalenca, al muntatge comercial, a l'originalitat i a l'ecocreativitat. Els quatre guanyadors rebran 200 euros cadascun i una placa de reconeixement. Els premis es faran públics el 14 de desembre.

cartell 2022xi aparadorisme

Per a més informació i inscripcions es pot contactar amb la Cambra de Comerç al telèfon 971 32 20 71 i amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

23 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertes les inscripcions del curs de ceràmica de l'any 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, organitza aquest hivern el curs de ceràmica per a adults 2023 que es desenvoluparà durant els mesos de gener, febrer i març al centre Antoni Tur 'Gabrielet'. Els interessats ja es poden inscriure des d'avui i fins al 23 de desembre a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) o de manera presencial a l'OAC.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha assenyalat que amb aquesta oferta "es vol donar resposta a les persones que vulguin continuar els cursos de ceràmica, així com adquirir nous coneixements en les diferents maneres de fer ceràmica". Ana Juan ha destacat que "des de l'administració continuam impulsant aquest tipus d'ofertes formatives a l'hivern adreçades als residents de l'illa".

El curs té places limitades i es podrà realitzar en horaris de matí i tarda. El preu és de 270 euros, amb un descompte del 30 % per a joves de menys de 25 anys, jubilats i persones amb discapacitat.

23 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi ceramica

Presentació dels resultats del Baròmetre de Satisfacció Turística 2022

foto 2022xi barometre turisticAvui s'ha fet la presentació del Baròmetre de Satisfacció Turística 2022, realitzat per l'Observatori de Dades de Formentera, en una reunió convocada amb el sector turístic i oberta a la ciutadania. Per a la mostra s'han efectuat 2.510 enquestes en profunditat, dutes a terme majoritàriament al port de la Savina. Entre els enquestats, s'han diferenciat els turistes i els visitants d'un sol dia.

Per nacionalitats, l'espanyola segueix sent la predominant, amb un 39 %, seguida de la italiana, amb un 28 %. Els mercats alemany, francès i anglès han tengut una bona representació que arriba al 17 % si se sumen les xifres d'ambdues nacionalitats. En la categoria d'altres mercats, amb un 16 % de representació, s'engloben nacionalitats diferents. Aquestes dades demostren, segons la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, que "hem recuperat mercats internacionals que a causa de la covid-19 s'havien perdut i ara han tornat a visitar-nos, i així tenim un mercat més diversificat".

Pel que fa als grups d'edat, el 63 % dels turistes que venen a Formentera tenen entre 18 i 44 anys, ens visiten més dones (55 %) que homes (45 %), i generalment ho fan acompanyats de la parella (40 %), amb amics (29 %) o en família (28 %). Alejandra Ferrer ha explicat que la finalitat del Baròmetre de Satisfacció Turística "és saber precisament el grau de satisfacció dels nostres visitants i veure en quins punts hem de millorar, tant la institució com l'empresariat".

Grau de satisfacció turístic
Un any més, els elements més ben valorats han set les platges, el paisatge, el contacte amb la natura, la tranquil·litat, el clima, la facilitat d'informació i seguretat, així com la cuina local. Per contra, els elements més mal valorats han set la relació qualitat-preu, la connexió wifi, el nivell de trànsit, l'excés de remor i el nivell de neteja. El grau de satisfacció del turista continua sent excel·lent, xifrat en un 93,8 %, però sí que ha baixat respecte al del 2021 en un 5,4 %.

Alejandra Ferrer ha relacionat aquesta baixada de la satisfacció global sobretot amb les queixes creixents de la relació qualitat-preu i la sensació d'excés de gent i saturació deguda, en gran part, al creixent nombre d'excursionistes d'un dia que visiten l'illa durant l'estiu. En concret, segons les xifres recollides, de les 964.143 persones que han vengut a Formentera aquesta temporada, 681.815 han set excursionistes d'un dia i 282.328 han pernoctat.

Despesa
Aquesta temporada, la despesa mitjana ha set similar a l'any anterior, entorn dels 98 euros. El 53 % dels turistes i excursionistes entrevistats afirma que ha gastat entre 50 i 100 euros per persona i dia, i un 18 %, entre 101 i 150 euros. La franja de màxim consum ha crescut un 5 % respecte al 2021.

Després de la presentació, s'ha oferit la xerrada "Com atraure i fidelitzar el talent en la nostra indústria" a càrrec de Nuria Moya de l'empresa Turitalk. L'objectiu d'aquesta conferència, segons ha destacat la consellera de Turisme, "és donar eines a l'empresariat per aconseguir fidelitzar la seua plantilla i que això redundi en una millora de l'atenció als nostres visitants".

22 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 77

11

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)