• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Primera taula de treball dins del Pla per a l'enfortiment del comerç a Formentera

foto 2022xi taula treball comercEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, impulsa el Pla per a l'enfortiment del comerç a Formentera i ha celebrat avui la primera reunió de les taules de treball programades amb el sector de l'illa. Aquestes reunions s'emmarquen dins del procés de treball participatiu perquè els comerços de l'illa facin les seves aportacions amb la finalitat de desenvolupar accions per dinamitzar i millorar el teixit comercial de Formentera.

La primera de les reunions s'ha celebrat avui a la PIMEEF i ha comptat amb la presència de representants de Focalizza, l'empresa que du a terme el projecte, tècnics del Consell, la PIMEEF i la Cambra de Comerç, així com una representació de comerciants i artesans de l'illa convidats per la PIMEEF i la Cambra de Comerç. Les següents reunions se celebraran a la seu de la Cambra de Comerç i al Consell de Formentera.

22 de novembre de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Campanya 'Black Friday a Formentera'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, i la PIMEF han posat en marxa la jornada "Black Friday a Formentera" el pròxim 25 de novembre a través del seu programa de fidelització per al comerç local "Compra a Casa". Durant aquesta jornada, totes les compres a partir de 15 euros que es realitzin en els establiments adherits a Compra a Casa participaran en el sorteig d'una targeta regal de 50 €. El guanyador es donarà a conèixer el 29 de novembre i podrà recollir el seu premi a les oficines de PIMEF.

18 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi black friday

Més punts de distribució de butà i propà a l'illa

foto 2022xi buta la molaEl Consell de Formentera, a través de la Conselleria de Comerç, informa que l'empresa distribuïdora de butà i propà a l'illa, Repsol, ha incrementat els punts de distribució a l'illa i avui en dia té quatre punts de venda a l'hivern i cinc a l'estiu, en comptes de l'únic punt de distribució que hi havia aquest estiu. Així mateix, des de l'empresa s'ha informat que les peticions de repartiment domiciliari s'han informatitzat per millorar l'eficiència del servei, tal com s'havia demanat des del Ple del Consell de Formentera.

La presidenta, Ana Juan, ha mantingut diverses reunions amb l'empresa distribuïdora i havia demanat a les direccions generals de Consum i Indústria del Govern balear que posassin en marxa les accions necessàries per solucionar les deficiències detectades, i ha destacat que "l'increment dels punts de venda i la informatització del repartiment ha de suposar una millora en el servei que reben els vesins de Formentera".

Els punts de venda són Comestibles Verdera (ctra. de Porto-salè s/n), Supermercat Avenida (el Pilar de la Mola), Comestibles Sa Fadico (antic Comestibles Tur, ctra. La Mola km 6,4) i Set Energía (agència distribuïdora butà de Repsol, ctra. des Ca Marí s/n) i Supermercat Es Caló (només a l'estiu). El telèfon per a les comandes és 900 321 900.

Revisions obligatòries
Des del Consell, a més, es recorda a la ciutadania la necessitat de fer revisions periòdiques de les instal·lacions de gas envasat. Aquesta inspecció és obligatòria i s'ha de fer cada cinc anys a través de les empreses instal·ladores habilitades que els usuaris escullin. També es recorda que no cal acceptar revisions de gas que no hagin set sol·licitades, per evitar accions fraudulentes.


17 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La COPT fixa el calendari d'accions promocionals 2023 i acorda l'inici dels tràmits per al nou pla estratègic turístic del 2023-2030

foto 2022xi COPTAvui s'ha celebrat la primera reunió després de la temporada de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT), presidida per la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús. Aquesta comissió també està formada per representants del sector turístic de l'illa de Formentera, com ara l'Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, així com representants dels grups polítics, entre els que ha assistit la presidenta Ana Juan per part del PSOE.

Pel que fa a la valoració de la temporada s'han donat dades d'ocupació i s'ha emplaçat a la presentació del baròmetre del turista que tendrà lloc el pròxim 22 de novembre per donar més informació.

La responsable de Turisme ha presentat la proposta del pla promocional de Formentera per al 2023 que es basa a "promocionar l'illa a fires, workshops i presentacions on destacarem elements com la sostenibilitat i posarem en valor el producte local, patrimoni, el turisme familiar, la gastronomia així com tots els esdeveniments que s'organitzen a l'illa en la pre i posttemporada", segons ha destacat Alejandra Ferrer. Dins aquesta proposta s'ha presentat el calendari de fires promocionals a les quals s'assistirà tant dins el país, com a Europa i altres destinacions.

Després de la presentació, s'ha aprovat la proposta amb què es continuarà fent presentacions de destí per consolidar els dos principals mercats emissors com el nacional i l'italià i potenciar la temporada baixa i mitjana. També es potenciarà la promoció de l'illa en el mercat portuguès, francès i holandès. Així mateix, després del bon resultat de les campanyes en línia del 2022 es tornaran a fer accions promocionals amb diferents plataformes digitals.

A l'últim punt de l'ordre del dia, s'ha informat de l'inici dels tràmits per al nou pla estratègic turístic del 2023-2030 que haurà de definir el camí de la promoció, la creació de productes i activitats turístiques així com les eines de diversificació i desestacionalització, tot enmarcat dins de l'Agenda 2030 i la necessitat de continuar en la senda de la circularitat i sostenibilitat.


15 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera segueix a la recerca de turisme sostenible a la WTM de Londres

foto 2022xi wtm CAvui s'ha fet la presentació de la destinació de les illes, «Balearic Islands: a case study in responsible tourism» per part del Govern balear a la World Travel Market de Londres. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha destacat que "a Formentera ja fa temps què vàrem iniciar la cerca d'un turisme sostenible, que respecti la nostra illa i que sàpiga apreciar la seua singularitat". Precisament aquest ha estat el tema central de la promoció que l'illa està fent aquest 2022 a la WTM, segons ha afegit Ana Juan.

Després de la presentació de la destinació, hi ha hagut una taula rodona amb la participació de totes les illes. En aquest debat, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat les accions que des dels darrers anys es duen endavant des de Formentera per fer de l'illa un lloc més sostenible, com el projecte formentera.eco (de regulació de vehicles), el Save Posidonia Projecte (de protecció de la posidònia), la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics o d'eliminació de les bosses de plàstic, entre d'altres.

"Com a reptes futurs ens hem plantejat la necessitat de treballar conjuntament per protegir el mar mediterrani i regular la costa dels fondejos massius que patim", segons ha explicat Alejandra Ferrer. "A la vegada hem de seguir protegint la cultura, tradicions i patrimoni perquè Formentera segueixi sent una destinació que ofereixi una experiència única que es la que la que agrada als nostres visitants i a la vegada ha d'aconseguir l'equilibri per garantir una bona qualitat de vida pel resident, i així li estam traslladant en la fira als touroperadors i agents de viatge amb els que ens estam reunint", ha concretat la vicepresidenta.

Promoció dels extrems de la temporada
Formentera es promociona aquests dies a la World Travel Market de Londres que té lloc entre el 7 i 9 de novembre. Formentera està present amb un estand, compartit amb la resta de les illes i on es pot conèixer l'oferta turística de l'illa, però sobretot es promocionen els mesos de temporada baixa amb tota l'oferta cultural, esportiva i d'oci que s'hi ofereix.

Durant la fira, a la qual també assisteix el cap de Promoció, Carlos Bernús, s'estan mantenint contactes amb operadors turístics i agents de viatge, així com amb la premsa especialitzada que segons ha destacat el cap de Promoció "estan mostrant molt d'interès per la nostra destinació i els seus projectes relacionats amb la sostenibilitat".

Cal destacar que a l'estand s'ha posat un cartell amb el reclam "Sota el blau Formentera està el verd posidònia" que enllaça a un QR per descarregar els catàlegs en format digital per estalviar la impressió de paper. En aquests catàlegs Formentera mostra les oportunitats que ofereix per practicar esport o gaudir de la seua oferta cultural, patrimonial o culinària, així com propostes per endinsar-se en la natura o fer rutes ornitològiques, mentre es coneix el seu passat i les tradicions més arrelades de l'illa.

8 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 12 de 77

12

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)