• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques

Formentera posa en marxa una ruta fotogràfica i una gimcana familiar que recorren el patrimoni cultural i paisatgístic de l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, presenta una ruta fotogràfica que recorre part dels encants de Formentera i una gimcana familiar en què dos personatges de ficció infantil ens expliquen part del patrimoni i la història de l'illa. "Amb aquestes propostes volem oferir experiències als nostres visitants, tant si venen sols, amb amics o en família; són guies amb informació detallada dels punts que es visiten i en els quals, a més, es pot participar i fer fotografies de record que després les poden imprimir a l'oficina d'informació turística de la Savina o en el cas de la gimcana familiar aconsegueixen un llibre per als més petits", segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Ruta fotogràfica
D'una banda, s'ha creat una ruta fotogràfica que recorre deu punts d'interès cultural i paisatgístic de Formentera. En aquests indrets s'han instal·lat suports on es poden posar els telèfons mòbils i fer una autofoto de record que mostra el millor enquadrament de l'entorn. Després, les fotos es poden compartir a les xarxes socials etiquetant Turisme de Formentera @visitformentera. Això dona dret a imprimir dos fotografies de record d'aquesta ruta a l'Oficina d'Informació Turística de la Savina, de manera gratuïta.

foto 2022 ruta foto D

"Amb aquesta ruta s'ofereix una proposta als visitants que, a més, té retorn pel que fa a la promoció de l'illa perquè aconseguim que a les xarxes es pugin fotografies que mostren la millor cara de Formentera", segons ha detallat Alejandra Ferrer. Per fer la ruta s'han estudiat les ubicacions més adients que inclouen una panoràmica del port de la Savina, la plaça de Sant Francesc i el far de la Mola, entre d'altres.

Gimcana familiar
Paral·lelament, s'ha creat una gimcana familiar en què acompanyats de dos personatges de ficció infantil en Trobi i na Tana podem recórrer part del patrimoni patrimonial i històric de l'illa. En aquesta gimcana es fa un recorregut per deu punts d'interès de l'illa, alguns coincideixen amb els de l'anterior ruta fotogràfica. En aquests punts hi ha un codi QR que al activar-lo ens dona informació sobre aquell indret. Si les famílies visiten i activen el QR en un mínim de sis dels deu punts, poden anar a recollir a les Oficines d'Informació Turística el llibre Explora Formentera amb Trobi, un llibre on en Trobi arriba a Formentera i na Tana, una sargantana de l'illa li mostra part dels seus encants.

La informació sobre aquestes rutes es pot obtenir a les Oficines d'Informació Turística, al web de Turisme i als suports fotogràfics que hi ha a l'illa, ja que es pot accedir al web a través d'un codi QR.

Ruta fotogràfica: https://turs.photo/qr/formentera/?turs=frm01#section-blog
Gimcana familiar: https://gymkhana-formentera.trobatea.com/inicio


6 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Música blues jazz i rock per celebrar el Festival Guitarres de Formentera a Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Festival Guitarres de Formentera tendrà lloc entre el 16 i el 18 de setembre. Guitarres de Formentera és un festival de música blues, jazz i rock, que ja s'ha convertit en cita imprescindible de la temporada d'estiu a l'illa. El Festival, organitzat per l'associació Guitarres de Formentera i amb la col·laboració del Consell Insular de Formentera arriba aquest any a la seva tretzena edició.

Aquest any 2022, les activitats musicals tendran lloc a la plaça de l'Església de Sant Ferran el divendres 16 a partir de les 22.00 h actuaran de Piolet Swing, Sgt.Pepe's Lonely Hearts Club Band, Los Peligrosos Gentlemen i The Raters, el dissabte 17 a partir de les 22.00 h actuaran Maya Alexander Group, Cecilya, The Mighty Groovin's Stuff i Chris Lee. Finalment, el diumenge 18 a partir de les 21.30 h al restaurant Sa Panxa de Sant Ferran es posarà el punt i final a la celebració del festival amb una jam-session.

6 de setembre 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 formentera guitarra

Ampliació del servei de bus al mercat de la Mola

El Consell de Formentera amplia el servei de bus al mercat artesanal de la Mola els dimecres i diumenges per fomentar els desplaçaments en transport públic i en resposta d'una petició de l'associació d'artesans del mercat de la Mola.

Aquesta ampliació del servei s'iniciarà aquest mateix diumenge 21 d'agost i reforçarà el servei existent en horari de tarda i l'últim viatge de tornada es realitzarà a les 22.20 hores.

19 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022viii calendari bus

Formentera posa en marxa un servei de consulta via WhatsApp per als visitants durant les 24 hores del dia

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, amplia a 24 hores el servei d'informació als visitants via WhatsApp i l'ofereix en set idiomes. Fins ara, aquest servei només es prestava en horari d'oficina, però ara, gràcies a un sistema informàtic de respostes freqüents, la informació es pot donar durant les 24 hores dels 365 dies de l'any. Això sí, si els usuaris volen ser atesos per una persona, l'horari d'atenció és de dilluns a divendres a 8 a 15 hores (excepte els festius).

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que "en ple segle XXI, des de l'àrea de Turisme apostam per aquestes eines de comunicació que estan tan esteses entre la població". I ha afegit que "l'objectiu és arribar i atendre al màxim nombre de visitants possible i oferir-los la informació que faci que la seua estada a l'illa sigui més satisfactòria, a més de poder traslladar-los les activitats que es poden realitzar al llarg de tot l'any fora del sol i platja".

El telèfon d'atenció per WhatsApp és el 607 111 716. La informació es troba a la web del Consell i a les oficines d'informació turístiques. Fa cinc anys que Formentera va posar en marxa aquest servei de consultes gratuïtes per WhatsApp. Entre les preguntes freqüents programades, hi ha informació sobre esdeveniments culturals, els horaris dels béns patrimonials o l'estat de les platges, entre d'altres. El servei s'ofereix en català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i holandès. No s'atenen cridades telefòniques.


9 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 formen whatsapp

Formentera reedita una campanya per conscienciar turistes i residents contra la venda ambulant

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç i de l'àrea d'Interior, i en col·laboració amb la PIMEF (Petita i Mitjana Empresa de Formentera) han reeditat una campanya de conscienciació contra la venda ambulant adreçada tant als visitants com a la població de Formentera.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat "la importància de conscienciar turistes i residents del perjudici que provoca la compra de productes de venda ambulant, tant per al nostre comerç local, com per a la mateixa activitat, que incompleix les mesures sanitàries, sense cap mena de control i que, a més, causa brutor a les nostres platges i al nostre entorn natural".

El Consell de Formentera ha editat un fullet informatiu amb una imatge d'una dona en una platja de l'illa que davant les ofertes de begudes, fruita o roba diu "NO" als venedors ambulants. Sota el lema "Per protegir el comerç local, digueu NO a la venda ambulant!", al document escrit en tres llengües (català, castellà i anglès) s'assenyala el següent:

"Les fruites, begudes, roba i complements o bijuteria que alguns venedors ambulants ofereixen a les nostres platges no han passat els controls alimentaris ni de qualitat legals. A més, suposen una competència deslleial per als comerços de Formentera.

Per posar-hi fi, necessitam la col·laboració dels possibles compradors. Per favor, digueu NO a la venda ambulant!"

Aquests fullets es repartiran a les oficines de Turisme, a la Pimef i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. La campanya també es difondrà a les xarxes socials del Consell de Formentera i de Turisme del Consell.

Per la seua part, el conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que amb campanyes com aquesta "volem conscienciar els possibles compradors, que són els que definitivament poden acabar amb la venda ambulant a les nostres platges". Des de l'inici de temporada, la Policia Local de Formentera ha aixecat cent trenta-quatre actes per venda ambulant. Al mes de maig, se'n varen estendre tretze per menjar i begudes. Al juny, un total de cinquanta-sis actes de denúncia, set per venda de roba i quaranta-nou per venda de beguda i menjar. Des de principi de juliol, se n'han estès seixanta-cinc, dotze per roba i cinquanta-tres per beguda i menjar. Les zones on actuen són a les platges del parc natural i Migjorn.

27 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 venda ambulant

Més articles...

Pàgina 16 de 77

16

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)