• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Artesania, Comerç, Fires i Mercats

Formentera cerca seguir fidelitzant al turisme nacional a Fitur mentre destaca la necessitat de preservar l'illa

foto 2023i fitur BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre el 18 i el 22 de gener se celebra Fitur al recinte firal d'Ifema a Madrid. Les Illes Balears presentaran en la fira un nou estand inspirat en la posidònia, "hi haurà un mostrador específic dins l'estand amb material promocional sobre la destinació de Formentera fent especial incidència en totes les activitats i possibilitats que ofereix l'illa fora de temporada alta".

Així ho ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, que assistirà a la fira acompanyada de la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús que té previstes celebrar diverses reunions amb premsa especialitzada, operadors turístics i agents de viatge mentre se celebra la fira.

"Aquesta és una de les principals fires nacionals, i precisament des de fa tres anys el mercat espanyol s'ha convertit en el prioritari a la nostra illa", segons ha declarat Alejandra Ferrer. "Com no podia ser d'altra manera, destacarem el vessant sostenible de l'illa tant pel que fa al medi ambient, com a la sostenibilitat turística, social, econòmica i cultural així com temes de circularitat. Convidarem els visitants a venir a gaudir de la singularitat de la nostra illa, mentre ens ajuden a seguir preservant-la", segons ha concretat.

Dades sobre el mercat nacional
El mercat nacional a l'any 2019 (any precovid) representava el 29 %, sent el segon darrere de l'italià (37,2 %). Aquest any 2022 ha superat a l'italià per 11,17 punts, ha representat el 39,28 % dels visitants, mentre que l'italià ha representant el 28,01 %. Al 2021 va representar el 50,68 % i al 2020 el 75,56 %. però varen ser dos anys marcats per la pandèmia en què el mercat de proximitat es va incrementar per aquest motiu.

Per comunitats autònomes, les que han tengut més representació han estat per aquest ordre, Catalunya amb un 33,47 %, Comunitat Valenciana amb un 17 %, Madrid amb un 16 %, Illes Balears amb un 11 % i Andalusia amb un 8 %. El comportament del mercat nacional es diferencia perquè: coneixen l'illa per referències familiars o amics, el temps de reserva torna a ser com l'any 2019, amb una antelació de més de tres mesos. Els motius de visita i el que més valoren són les platges, el paisatge i el contacte amb la natura, segons es desprèn del baròmetre del turista fet per l'Observatori de Dades de Formentera.

Agenda
El dijous 19 de gener, a les 11.00 h, tendrà lloc la presentació de la destinació Illes Balears, la vicepresidenta Alejandra Ferrer presentarà les novetats turístiques de la destinació Formentera davant premsa i públic especialitzats. També el dijous a les 13.00 h, la presidenta Ana Juan participarà en la presentació "Islas Azules y circulares". El dissabte 21 i diumenge 22 de gener la fira s'obrirà al gran públic per anar a conèixer de manera directa les diferents destinacions.

16 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera comença les accions promocionals del mes de gener

foto 2023i vakantiebeursEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que amb l'arribada del mes de gener ha iniciat diverses activitats promocionals adreçades al públic professional i directe per atreure visitants en els extrems de la pròxima temporada 2023.

Entre el 10 i el 19 de gener s'està realitzant una missió de vendes a la costa oest dels Estats Units, concretament a Los Angeles, San Diego i La Joya. Un representant de Formentera està mantenint trobades amb una trentena d'agències de viatges per mostrar al públic americà les activitats i experiències de gastronomia, cultura, patrimoni, esports que es poden fer a Formentera.

D'altra banda, entre el 12 i el 15 de gener el Consell de Formentera participa en la fira turística de Vakantiebeurs, a Utrecht (Holanda). Un representant de l'illa mostra els encants de Formentera fora de temporada alta al públic dels Països Baixos i sota el paraigua de Tourespaña que té un estand propi en aquesta fira on destaca la presència de Formentera.

La pròxima setmana, Formentera també estarà present a Fitur (Madrid), "on es destacarà davant el públic nacional el seu vessant sostenible no només pel que fa al medi ambient, sinó també a la sostenibilitat turística, social, econòmica i cultural", segons ha avançat la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Del 20 al 23 de gener Formentera també participarà en el Saló Internacional de Turisme de Nantes, per promocionar-se en zones de França que tenen bones connexions amb l'aeroport d'Eivissa. Paral·lelament, la destinació també serà present a la fira Matka de Hèlsinki entre el 20 i el 22 de gener per cercar públic nòrdic. Formentera assistirà a aquesta fira de la mà de Tourespaña, que hi tendrà un estand propi.

En darrer lloc, cal destacar que entre el 23 i el 25 de gener també hi haurà presència de quatre restaurants de l'illa a la fira Madrid Fusión 2023.

13 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

'Compra a Casa' entrega el premi de Nadal

foto 2023 compra a casaEl Consell de Formentera i la Pimef han lliurat avui el premi de la targeta regal que es va sortejar amb motiu de la campanya "Al Nadal, Compra a Casa". La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha entregat la targeta regal de 500 euros a l'afortunada guanyadora, Gemma Pradas Ferrer, en presència de la gerent de la Pimef, Lidia Álvarez.

Gemma Pradas té la targeta des de l'any 2018 i la compra guanyadora en el sorteig la va fer a Muebles Carlos. La guanyadora ha comentat que la quantitat del premi li vendrà molt bé per fer compres pendents que té per al seu nou habitatge.

Durant l'any passat amb la targeta "Compra a Casa" es varen fer compres als comerços locals per valor de prop d'1,5 milions d'euros. En l'actualitat hi ha 3.118 targetes i 36 establiments adherits a la campanya.

12 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera se suma a la defensa del cel nocturn i el dret a la llum de les estrelles

foto 2022xii cel estelEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el Ple de la institució ha aprovat l'adhesió de Formentera a la "Declaració en Defensa del Cel Nocturn i el Dret a la Llum de les Estrelles". Amb aquesta adhesió Formentera es suma als objectius continguts de la declaració.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha declarat que "donada la baixa contaminació lumínica que tenim a Formentera, així com el gran valor paisatgístic i natural, l'illa és un escenari idoni per conèixer i gaudir del seu cel nocturn, per això estam treballant per aconseguir la certificació com destinació turística "Starlight", i així servir de reclam per als interessats en astronomia, experts i aficionats, així com suposar la protecció del nostre medi ambient, territori i paisatge, en aquest cas nocturn, del que puguin gaudir també els residents".

La UNESCO participa en la "Declaració de la defensa del cel nocturn i el dret a la llum de les estrelles", entre d'altres organismes internacionals. La seua adhesió és indispensable per aconseguir la certificació "Starlight". Entre els compromisos que Formentera accepta amb aquesta adhesió destaquen:

El dret a un cel nocturn no contaminat que permeti gaudir de la contemplació del firmament. El cel nocturn està en risc imminent i s'ha de protegir. En la declaració es demana un esforç a les administracions davant aquest repte que requereix d'innovació cultural, tecnològica i científica, i que exigeix fer un esforç continuat que faci possible redescobrir el valor del cel nocturn com a part viva del nostre llegat patrimonial i de la nostra cultura quotidiana.

Així mateix, el coneixement, amb el suport de l'educació, constitueix la clau, segons s'assenyala en la declaració. El control de la contaminació lumínica deu, per tant, ser un requisit bàsic en les polítiques de conservació de la naturalesa. Així mateix, s'han d'impulsar polítiques de paisatge que permetin garantir el dret de tots a la contemplació del firmament.

En darrer lloc, cal destacar que segons recull el document el turisme pot convertir-se en un poderós instrument per a desenvolupar una nova aliança en favor de la qualitat del cel nocturn. El turisme responsable pot i ha d'integrar el paisatge del cel nocturn com un recurs a resguardar i valorar en cada destí.

22 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera rep el premi a la millor destinació sostenible de costa de la revista 'Viajar'

foto 2022xii premi sostenibilitatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que Formentera ha rebut el premi a la destinació sostenible de costa de la revista "Viajar", del grup editorial Prensa Ibérica. El cap de Promoció, Carlos Bernús, ha rebut la condecoració en una gala que s'ha celebrat avui a l'hotel Rosewood Villa Magna de Madrid.

El cap de promoció ha agraït aquesta distinció i ha destacat que "des de fa anys Formentera aposta per la sostenibilitat com a factor clau per mantenir l'equilibri natural i emocional que captiva tant els residents com els visitants de la nostra illa". Bernús ha explicat que l'aposta no és sols mediambiental, sinó també econòmica i social, i té com a objectiu mantenir la cultura i el patrimoni de l'illa. Projectes com formentera.eco, el Save Posidonia Project, la promoció dels extrems de temporada o la protecció del litoral de l'illa que des de sempre ha fet el poble de Formentera, són alguns dels exemples que ha detallat.

Amb aquests premis, la revista "Viajar" aposta per la sostenibilitat i la responsabilitat, d'acord amb l'estratègia de turisme sostenible i alineats amb els objectius de l'Agenda 2030, marcada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, segons asseguren des de l'organització. Per això, els Premis Viajar al Turisme Responsable i Sostenible són concedits a iniciatives promogudes per destins, empreses o institucions públiques o privades aplicades a Espanya. Uns guardons compromesos amb la celebració, promoció i difusió d'una nova manera de viatjar, nascuts de la responsabilitat individual i col·lectiva en nom d'un turisme més sostenible.

Dins dels tretze premis, repartits en tres categories, Formentera ha obtingut el de 'millor destí sostenible de costa'. En la gala també s'ha reconegut a: Càceres (Destí Urbà Sostenible), Mar de Olivos, Jaén (Destí Sostenible d'Interior), el Marroc (Destí Sostenible Emergent), Hotel Ilunion Alcora, Sevilla (Allotjament Sostenible de Ciutat), Parador de Cangas de Onís, Astúries (Allotjament Sostenible d'Interior), Gran Melià Palacio de Isora, Tenerife (Allotjament Sostenible de Costa), Los Caminos de Santiago (Destí Sostenible Nacional), Costa Rica (Destí Sostenible Internacional) i El Hierro, Canàries (Premi dels lectors de "Viajar"), entre altres.


15 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 77

10

Ens trobareu a:
Darrere de la Sala de cultura (Cinema)
C. de Pius Tur Mayans, 14
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 75 ext.22
amaliamora@conselldeformentera.cat

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)