• Català
  • Castellano
  • English

Turisme

Formentera s’adhereix a la Plataforma cívica Vacunes, Salut i Economia

foto 2021 plataformaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui per videoconferència amb la Plataforma Vacunes, Salut i Economia. A la trobada també han participat la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan i representants del sector empresarial, Pimef, Associació Hotelera, Cambra de Comerç, CAEB i els sindicats UGT i Comissions Obreres.

El doctor Miquel Munar, impulsor d’aquest moviment cívic, ha explicat que l’objectiu d’aquesta plataforma és unir a les institucions, l’empresariat, ciutadania i sanitaris, i evitar la polarització que s’està vivint darrerament en relació a la pandèmia. La finalitat del moviment és que es treballi conjuntament per iniciar quan abans el procés de vacunació massiva per tornar a la normalitat i poder reactivar l’economia turística de cara a l’estiu.

La presidenta ha explicat que “des del Consell de Formentera ens hem adherit a aquest moviment en què es demana a les institucions que treballin per aconseguir la immunitat de grup com més aviat millor, i així garantir la nostra salut i la reactivació econòmica de cara a l’estiu”. Al llarg de la reunió s’ha traslladat tota la informació recollida per part de la plataforma en les diferents reunions mantingudes en relació a la situació de producció i distribució de les vacunes a nivell europeu i s’ha demanat a les institucions que facin força per aconseguir que les vacunes arribin segons els acords arribats per la UE i no es produexin més retrasos. Així mateix des de la plataforma també s’ha oferit al Consell recolzament en l’organització i necessitats per garantir aquesta vacunació.

Des del Consell la presidenta s’ha volgut agrair aquesta iniciativa “en un moment on la única manera de sortir endavant es treballar tots junts i en la mateixa línia i evitar qualsevol demagògia que ens desviï del camí que ha de garantir els corredors segurs, la lliure mobilitat i amb això l’inici de la temporada turística”.

24 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Pimef i Consell ofereixen enguany set cursos formatius gratuïts oberts a empreses i treballadors

cartell 2021 fent pimefEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, informa que el proper 2 de març comença una nova edició de ‘Fent Pimef’, el programa de cursos gratuïts organitzat per l’associació d’empresaris de l’illa per la formació i assessorament d’empreses i treballadors. Aquest programa està subvencionat pel Consell dins del conveni signat amb la Pimef.

En un any marcat per la pandèmia, les formacions seran majoritàriament en línia i estan orientades a donar eines tecnològiques, d’informació i comunicació que ajudin positivament en el desenvolupament i viabilitat de les empreses i dels seus treballadors. A més, busquen proporcionar diferents tècniques de gestió i pautes per fer front a la crisi ocasionada per la covid-19.

Els cursos programats enguany i que comencen el proper 2 de març són els següents:
Informàtica per a tots. 2, 4, 9 i 17 de març, presencial, a la seu de la Pimef.
Autònom, eines per gestionar la teva fiscalitat. 3, 5 i 8 de març, presencial. 10 de març, en línia.
Stop covid-19. 12 de març, en línia.
Atenció al client, motivació i venda. 15 i 16 de març, en línia.
La realitat del comerç electrònic. 18 i 19 de març, en línia.
Com protegir el teu negoci a la situació de crisi actual sense haver d’invertir? 22 de març, en línia.
Revenue Management Hoteler. 23 i 24 de març, en línia.

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat “el compromís dels petits empresaris de l’illa per millorar la seva competència i formació, sobretot en un any dificilíssim com aquest” i ha convidat als treballadors i empreses de l’illa a assistir a aquests cursos. Per la seva part, Lidia Álvarez gerent de la Pimef, ha assenyalat: "Des de la patronal volem recalcar la importància de la formació i la necessitat de contínua renovació per part de les empreses per poder tirar endavant sobretot en els temps tan complicats que estem vivint”.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer telefonant al 971 32 25 20 o enviant un correu a info@pimef.es. Les places són limitades.

18 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Formentera per emportar’, suport del Consell a la difusió dels establiments que serveixen menjar per emportar i a domicili

cartell 2021 F per emportarEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, col·labora amb la difusió dels bars, restaurants i establiments que en l’actualitat estan fent un servei de menjar per emportar i de servei a domicili. Cal recordar que per motius d’alerta sanitària, Formentera roman en nivell 4 reforçat i que els negocis d’hosteleria estan tancats al públic. La vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha agraït "l’esforç d’aquests establiments per oferir servei als clients locals i per mantenir viva l’activitat del sector aquestes setmanes". "A més, volem informar a la ciutadania sobre les ofertes que tenen a la seva disposició", ha comentat. Finalment, Juan ha informat que el Consell està treballant en les bases de les ajudes que s’oferiran al sector empresarial de l’illa dins del Pla de Mesures d’Acompanyament i que confia que es puguin convocar quant abans.

4 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera prorroga un any la vigència de les autoritzacions de les estades turístiques en habitatge

El Consell de Formentera prorroga la vigència de les inscripcions de les estades turístiques en habitatges per aquest 2021 a causa de la situació excepcional que s’està vivint per la situació sanitària. Aquesta pròrroga, que s’aprovarà en el pròxim ple del mes de febrer, es suma a la de l’any 2020, on amb l’inici de la pandèmia ja es va prendre aquesta mesura. “Tenint en compte que la crisi sanitària, econòmica i social continua, en el pròxim ple de febrer es tornaran a prorrogar un any més aquestes autoritzacions”, segons ha avançat la presidenta, Alejandra Ferrer.

Amb aquesta pròrroga, les autoritzacions inscrites durant la vigència del Reglament 1/2015 que caduquen aquest any i s’havien de renovar, quedaran prorrogades de manera automàtica un any, així mateix queden incloses les que varen ser prorrogades automàticament el 2020 prenent com a referència la data de presentació de la Declaració d’Inici d’Activitat. Les autoritzacions d’estada turística en habitatges tenen un taxa de 70€ per plaça a l’any.

Pla de qualitat
Així mateix, al maig 2020 es va suspendre el pla de qualitat 2019-2024 i es va reactivar el de 2015-2019 fins a desembre del 2021. Amb aquesta suspensió el que pretenem és donar un temps extraordinari perquè es puguin fer les inversions necessàries per adaptar-se a les noves condicions exigides per la comercialització d’estades turístiques, segons ha concretat la presidenta.

“Al llarg del 2020 i també durant el 2021 per part del Consell s’han aprovat diferents bonificacions, pròrrogues i ajudes per empreses i famílies. Aquestes pròrrogues han de contribuir a pal·liar la situació complicada de crisi econòmica que està vivint el sector turístic, reduint els costos associats a aquests tipus de tràmits”, segons ha explicat la presidenta.

16 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entregats els quatre premis extraordinaris de 1.000 euros de la campanya ‘Al Nadal Compra a Casa’

foto 2021 compra a casaLa vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, acompanyada pel president de la Pime Formentera, Josep Mayans, ha entregat avui els quatre premis extraordinaris de 1.000 euros cadascun que enguany s’han sortejat en la campanya especial ‘Al Nadal Compra a Casa’ que promouen el Consell de Formentera i la Pimef. Les guanyadores, usuàries de la targeta, han estat Maite Garbizu Gómez, Maria Ferrer Ferrer, Leonor Asensio Álvarez i Mª Isabel Salazar Sánchez.

Ana Juan ha felicitat a les guanyadores del concurs i ha destacat que la campanya d’enguany, “ha tengut una molt bona acollida entre els formenterers en un any difícil i complicat per a tots”. “Crec que s’ha complit el doble objectiu d’incentivar el sector comercial de l’illa i d’oferir aquest al·licient als ciutadans”, ha assenyalat la consellera de Comerç, que ha destacat l’esforç dels comerços locals que han obert aquest hivern.

D’altra banda, el president de la Pime Formentera ha assegurat que amb aquesta campanya especial es reforça “una iniciativa ja arrelada a l’illa” i ha subratllat el benefici que suposa per a tothom, ja que “els premis repercuteixen en els mateixos comerços adherits a Compra a Casa”.

Maite Garbizu té la targeta des del passat 19 de desembre i ha fet les seves compres en el supermercat Ofiusa i la gasolinera Petrofor. Maria Ferrer, usuària des de 2018, ha utilitzat la targeta també a Ofiusa, i a la peixateria Federico. Per la seva part, Leonor Asensio, també té la targeta des de 2018 i ha fet la compra a la botiga Detalls Nou Estil. Finalment, Mª Isabel Salazar Sánchez, usuària des de 2018 i que va fer la seva compra a Strivancus. Les guanyadores tenen fins a l’11 de febrer per realitzar les seves compres en qualsevol dels comerços adherits a Compra a Casa.

Aquesta iniciativa de fidelització del comerç local ha sumat cinc nous comerços el darrer mes i ja són 35 els establiments de Formentera adherits.

Aquesta campanya especial de ‘Al Nadal Compra a Casa’ s’ha finançat gràcies al conveni ‘Cel Obert’ signat l’any passat amb el Govern balear.


12 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 46

5