• Català
  • Castellano
  • English

Turisme

S’obri el termini per l’adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc

mercat-nadal-132El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que avui s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per l'adjudicació de les casetes del Mercat Nadalenc de l'any 2019-20. Aquestes sol·licituds es poden presentar fins al 31 d'octubre a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i també telemàticament a l’oficina virtual del Consell (OVAC).

El Mercat Nadalenc, que organitza el Consell per tal de dinamitzar les festes nadalenques amb els comerços que queden oberts a l'hivern, i els artesans amb carta d'artesania que viuen i treballen a Formentera a l'hivern, s'inaugurarà el 29 de novembre i se celebrarà fins al 6 de gener de 2020, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier.

El Consell de Formentera adjudicarà un màxim de vuit casetes per a la venda de productes al Mercat Nadalenc; quatre casetes seran adjudicades a comerços i artesans i les altres quatre seran adjudicades pel sector de la restauració.

També podran formar part del Mercat Nadalenc, amb un màxim de tres casetes, altres comerços, serveis de restauració i artesans, que siguin propietaris de casetes amb les mateixes dimensions i tipologia que les pròpies del Consell de Formentera, en cas d'haver-hi més de tres casetes s'adjudicaran per rigorós ordre de registre d'entrada.

El Consell de Formentera, a més, instal·larà un envelat perquè, rotatòriament, puguin realitzar la venda de productes alimentaris, els centres educatius, parròquies i ONG, que presentin sol·licitud. Per altra banda, el Consell de Formentera considera que el mercat de Nadal ja ha superat la prova dels quatre primers anys per consolidar-se, i per això, els adjudicats ja no han d'estar exempts del pagament de la taxa d'ocupació de via pública. Així, s'aplicarà el pagament de la taxa de via pública, segons l'establert a l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic. (BOIB 51 de 16-04-2013). Els adjudicataris de casetes destinades a restauració hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 576€, mentre que els adjudicataris de casetes destinades a comerç, hauran de realitzar el pagament d'una taxa de 216€.

Entre totes les sol·licituds que es presentin dins el termini establert i que compleixin amb els requisits exigits, se'n faran dos sortejos (restauració i comerç) davant el secretari del Consell.

Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc i sol·licitud: http://www.caib.es/eboibfront/ca/2019/11062/627418/regim-de-regulacio-provisional-del-mercat-nadalenc


15 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera traça un full de ruta per millorar la sostenibilitat de l’illa dins el Fòrum Posidonia Project

foto spp 2019 2Avui se celebra el III Fòrum Posidonia Project a Formentera. La presidenta del Consell i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte. Ferrer ha destacat que "Formentera és un territori petit que ha tengut sempre clara la necessitat de treballar cap a la sostenibilitat". "Una bona mostra d'això és el Save Posidonia Project, que va començar a l'any 2017, a més aquest any es compleixen 20 anys de la declaració de les praderies de posidònia com a Patrimoni de la Humanitat, i la seva protecció és un dels nostres reptes", segons ha recordat Alejandra Ferrer.

Tot i que el camí s'ha iniciat la presidenta ha reconegut que "queda molta feina per fer". "Però si hi ha voluntat política, social i empresarial encara és possible posar-hi remei, ja que "coneixem els problemes però també les solucions". Precisament per trobar aquestes solucions ahir es varen iniciar les jornades del fòrum creant grups de treball per marcar objectius concrets relacionats amb l'aigua, els residus, els plàstics, la mobilitat terrestre i marítima, la transició energètica i la posidònia.

Alejandra Ferrer ha anunciat que Formentera s'ha adherit a la declaració de turisme sostenible i ha adoptat els objectius de desenvolupament sostenible en vista al 2030. "Són 17 objectius de desenvolupament sostenible que esperem que el teixit social i empresarial de Formentera també faci seus, però treballar per ser sostenibles ja no és una opció, sinó que és responsabilitat de tots".

Objectiu 2021

Per últim, el biòleg marí Oscar Esparza ha presentat les conclusions dels grups de treball que es varen reunir ahir durant tota la jornada per debatre i traçar el full de ruta de Formentera 2021 per treballar cap a la sostenibilitat de l'illa.

En concret s'han establert els següents reptes i plans d'acció:

- Repte 1: treballar cap a la implantació residu 0 a Formentera.
Pla d'acció 1: erradicar els plàstics d'un sol ús i apostar per crear un sistema de dipòsit de devolució i retorn.

- Repte 2: millorar l'eficiència energètica a l'illa amb el foment d'energies renovables.
Pla d'acció 2: elaborar un pla d'eficiència energètica i renovable en l'empresa turística, administració i habitatges.

- Repte 3: reduir l'ús de vehicles contaminants entre el sector empresarial i la ciutadania.
Pla d'acció 3: incentivar a empreses i ciutadans en l'ús de mitjans de transport no contaminants.

- Repte 4: regular el flux de visitants adaptant-lo a la necessitat de càrrega que pot suportar Formentera.
Pla d'acció 4: elaborar un pla de regulació participativa i gestió eficient del tràfic marítim de línies regulars que també permetrà acabar amb el problema dels fondejos descontrolats en el litoral de l'illa.

Durant els pròxims 2 anys es treballarà de manera activa amb el sector social i empresarial per aconseguir pas a pas aquests objectius. S'espera tenir resultats en el 2021, quan es torni a fer el Fòrum Posidonia Project de gran format.

Conferències i taules redones

Durant tota la jornada s'estan realitzant conferències d'experts en matèria mediambientals i de sostenibilitat turística, social i econòmica. Així mateix, es realitzaran dues taules redones, una de turisme sobre "La sostenibilitat com a pilar de la competitivitat turística" i altra de medi ambient "La petjada de carboni. Mesurem l'impacte que ocasionem?".

Demà dissabte continuaran les activitats amb un "cleanup" i una sortida en vaixell perquè la premsa especialitzada que ha vengut per explicar l'esdeveniment conegui de primera mà perquè la posidònia és Patrimoni de la Humanitat.


11 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera la tercera edició de Collective Signatures, 48 hores continuades de propostes artístiques

arcipelago 2019 1Els dies 16, 17 i 18 d'octubre se celebra a Formentera ‘Arcipelago’, la tercera edició de Collective Signatures, un projecte de residències artístiques sobre l'escriptura performativa i que es desenvolupa en diferents espais de l'illa. Aquest esdeveniment, que compta amb la col·laboració de les àrees de Turisme i Cultura, s'emmarca dins el programa Descobreix Formentera a l'Octubre.

En aquesta ocasió, la comissària independent Francesca Carol Rolla, resident a Formentera, dóna continuïtat a la línia d'estudi i investigació en el camp de les arts performatives de les anteriors edicions, i presenta una marató de 48 hores continuades de propostes artístiques, desenvolupades de manera específica per als llocs on seran realitzades, en diferents indrets i monuments de Formentera, generant d'aquesta manera una ruta cultural que vincula l'art amb la natura i el patrimoni històric de l'illa.

La selecció dels 18 artistes, tant locals com internacionals, confereix a 'Arcipelago' la condició de punt de trobada de diferents cultures per reflexionar al voltant dels paral·lelismes entre els binomis illa-individu i arxipèlag-col·lectivitat.

“La idea de la continuïtat sense pauses del programa està directament lligada al valor del compromís i la solidaritat, i busca reforçar el missatge de reivindicació, llibertat, acció social, política i cultural de cada un dels artistes i les seves obres. Accions que es troben totes lligades amb la idea de l'art com a eina transformadora, el cos com a matèria primera d'expressió artística i l'arxipèlag com a sentiment de pertinència i com a possibilitat d'una millor humanitat”, senyala Francesca Carol Rolla.

Els artistes convidats a la present edició són: Alterphase (ESP), Lorenzo Pepe (ITÀ), Miquel Costa (ESP), Negritos (ARG), Dario Fusco (ITÀ), Valeria Del Vecchio (ITÀ), Gautama del Campo (ESP), Ana Celada (ESP), Matilde Sambo (ITÀ), Mauro Sambo (ITÀ), Andrigo&Aliprandi (ITÀ), Preema Nazia Andaleeb (BGD), Preach R Sun (EAU), Nicol Vizioli (ITÀ), Juan Carlos Villalba (VEN) i Fenia Kotsopoulou (GR).

‘Arcipelago’ està presentat per l'associació cultural sense ànim de lucre Sa Casa i Studio Contemporaneo, i compta amb l'ajuda del Consell de Formentera i de l'Institut d'Estudis Baleàrics i, la col·laboració d'institucions com el FRAC Grand Est (Fonds Régional d'Art Contemporain), la Universitat d'Estrasburg, la PAB (Performance Art Bangladesh), el Lago Film Festival, la Venice International Performance Art Week, Espai_F, així com amb el suport d'empreses locals.

9 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici del Fòrum Posidonia Project 2019

foto forum posi proj2019 2La presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, han donat avui la benvinguda als assistents de les taules de treball del III Fòrum Posidonia Project. En aquesta primera jornada de feina s'estan fent taules de treball amb tècnics del Consell Insular de Formentera i del Govern balear, empreses locals, associacions ciutadanes i ONGs per analitzar diferents aspectes relacionats amb l'aigua, els residus, els plàstics, la mobilitat terrestre i marítima, la transició energètica i la posidònia.

“Del debat i l'anàlisi d'aquesta primera jornada sortirà una proposta amb nous reptes i un compromís de millora per al futur que es presentarà demà en l'inici del Fòrum”, segons ha declarat la presidenta que ha animat a tots els assistents a “posar sobre la taula els principals reptes mediambientals i de sostenibilitat als que s'enfronta Formentera en els pròxims anys”, segons ha declarat.

Demà se celebrarà el segon dia del Fòrum que serà obert al públic. A partir de les 9.00h a la Sala de Cultura-Cinema es presentaran els resultats dels grups de treball de la jornada d'avui, així com els resultats dels projectes apadrinats en 2017. També hi haurà ponències, projecció de documentals i taules rodones. Podeu consultar tota la programació en aquest link: https://www.saveposidoniaproject.org/forum-posidonia-2019/.


10 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Zen torna a aprofitar la calma del mes d’octubre per practicar disciplines relacionades amb el benestar humà

foto formenZen 2019 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que entre l’11 i el 13 d’octubre se celebrarà la V edició del Formentera Zen. Unes jornades que estan destinades a la salut i benestar físic i emocional i que s’emmarquen dins el programa Descobreix Formentera a l’Octubre.

Aquest esdeveniment impulsat pel Consell de Formentera aprofita “la calma característica de Formentera per convidar a practicar disciplines com el ioga, el fitness, la meditació o el mindfulness, i a més també per atraure turistes que cerquen aquest ritme pausat i tranquil que ofereix l’illa al mes d’octubre”, segons ha explicat la presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer.

Destacades personalitats d’aquest món oferiran tallers, xerrades i classes. Podeu consultar el programa complet al web: https://formenterazen.es/ca/formentera-zen/el-programa/, on també es poden realitzar les inscripcions que tenen un preu del 90€ per turistes i 45€ per residents. De moment ja hi ha 30 persones inscrites. El programa està dividit en blocs temàtics referents a alimentació, intel·ligència emocional, meditació, activitat física i altres pilars del benestar humà.

Masterclass de Veronica Blume

Les activitats es realitzaran a zones especialment habilitades. En concret la masterclass de ioga impartida per la reconeguda Veronica Blume es farà a la plaça de Sant Francesc, serà el dissabte 12 d’octubre a les 18h.

El Formentera Zen coincideix amb la celebració del Fòrum Posidonia Project, “així fomentam conjuntament la cura de la salut, el benestar humà i el de la nostra natura”, segons la presidenta.


3 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 36

9