• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Obert el període de declaració obligatòria del cens ramader fins al 28 de febrer

foto 2023i ovellesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que fins al pròxim 28 de febrer està obert el termini de declaració obligatòria del cens ramader. Tots els ramaders de Formentera, tant els que comercialitzen com els que els tenen per autoconsum, estan obligats a renovar les seves cartilles ramaderes.

"D'aquesta manera es pretén garantir i planificar els controls sanitaris oportuns pel que fa als animals de producció", segons ha destacat el conseller de Medi Rural, Josep Marí. En aquest sentit es fa referència a porcs, ovelles, cabres, cavalls i tots els procedents de la família de les aus, com ara gallines, indiots o coloms.

Per a la renovació de les cartilles, les persones interessades s'han de dirigir a l'àrea de Medi Rural, situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet", de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Han de portar el Llibre o Llibres de Registre d'Explotació, en la qual els ramaders han de deixar constància del balanç de reproductors i del moviment dels animals.

Recordam que el passat 2022 el Consell ha tret ajudes associades a les explotacions ramaderes d'oví o cabrum "per garantir la viabilitat econòmica d'aquestes explotacions i reduir el risc d'abandonament", segons ha especificat el conseller Josep Marí. Les ajudes es varen concedir per animal elegible (femelles de l'espècie ovina i caprina mantengudes com a reproductores) amb una subvenció de 50 € per cap de bestiar. En concret s'han atorgat ajudes per un valor de 13.950 €. Cal destacar que només si es fa el cens ramader es poden sol·licitar les subvencions o ajudes.

19 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Cooperativa del Camp de Formentera viatja a Mallorca per conèixer les feines d'altres cooperatives

foto 2022xii coop camp mallorca BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa que aquesta setmana el conseller de l'àrea, Josep Marí, juntament amb el president de la Cooperativa del Camp de l'illa, Marcos Ribas; el seu gerent, Carlos Marí, i altres socis de la cooperativa han participat en un viatge organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per conèixer de primera mà les feines que fa a altres cooperatives de Mallorca.

El conseller Josep Marí ha mostrat la seua satisfacció "perquè aquests dies els responsables de la Cooperativa s'han endinsat dins el món agrari de Mallorca per agafar idees que després es poden traslladar al camp de la nostra illa". D'entre totes les accions realitzades, el conseller ha destacat "la visita als trulls d'oli ara que el projecte per elaborar oli de manera regulada a Formentera està més prop de ser realitat". En aquest sentit, cal destacar que l'adquisició de la maquinària ja ha set adjudicada per un preu de 270.000 € i s'espera que en breu Tragsa comenci les obres de construcció de la nau.

Per la seua part, el president de la Cooperativa ha declarat que "l'objectiu principal d'aquestes visites ha estat compartir experiències i que els socis de Formentera puguin conèixer de primera mà la feina de les cooperatives de Mallorca. "Amb aquest viatge hem creat sinergies per col·laborar i compartir coneixements a partir de les diferents experiències", ha afegit.

Visites
Dimarts passat, 13 de desembre, varen assistir a un acte organitzat a la Universitat de les Illes Balears (UIB), "Tast de producte cooperatiu" de la campanya de Nadal en què es varen presentar els plats guanyadors del concurs organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per alumnes de l'Escola d'Hoteleria Illes Balears (EHIB). Després varen assistir a la conferència "Producte tradicional vs. cuina innovadora", impartida pel xef Claudio Lemos per finalitzar amb una degustació de productes cooperatius.

Dimecres, 14 de desembre, varen visitar el trull d'oli de la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller i després visitaren la botiga de la cooperativa. Més tard, es desplaçaren a la cooperativa Camp Mallorquí, SCL, on el seu president Miquel Gual els va mostrar la indústria alimentària de l'ametlla i de la garrova. A la tarda. Seguidament es desplaçaren fins a Binissalem per visitar el Grup Fruits Secs i el seu trull d'oli i obrador.

Finalment, ahir dijous 15 de desembre varen anar a Mercapalma per conèixer l'activitat d'Agromallorca, SAT, i veure la indústria de la tomata. En darrer lloc, visitaren la formatgeria Son Jover i l'explotació agropecuària.

16 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El dia 15 s'imparteix el curs 'Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, informa que el darrer curs gratuït dels cincs programats per a aquest 2022, "Ramaderia ecològica: aspectes normatius i maneig sanitari", s'impartirà el 15 de desembre a les 16 hores i tendrà una durada de quatre hores. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o, telemàticament, a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).

5 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii ramaderia

Campanya per analitzar la carn de matances domiciliàries i controlar la triquinosi a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent de matances domiciliàries de porcs amb l'objectiu de controlar la triquinosi.

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquina s'ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.

Per fer aquestes anàlisis, entre l'1 de novembre de 2022 i el 30 de març de 2023, les persones interessades es poden posar en contacte amb l'àrea d'Agricultura i Ramaderia situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9 a 14 h, a través del correu electrònic veterinari@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 087.

Els treballadors del Consell els facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i, després, des del servei veterinari del Consell es farà el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur. Aquest servei és gratuït.

11 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi tri

Reunió amb la Unió de Cooperatives Agràries de Balears

foto 2022x agraria ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller de Medi Rural, Josep Marí, s'han reunit amb la presidenta de la Unió de Cooperatives Agràries de Balears (UCABAL), Jerònima Bonafé, i la directora gerent, Xisca Parets. A la trobada també han assistit membres del Consell Rector representants de totes les illes, entre els quals hi ha el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Marcos Ribas.

La presidenta ha agraït als assistents que hagin vengut a Formentera a fer un consell rector de totes les Illes Balears, una trobada que es va celebrar ahir al vespre i en la qual es va posar en comú la situació del sector i les expectatives de futur.

Per la seua part, el conseller de Medi Rural s'ha compromès a "ajudar el sector primari per fer front a la gran pujada de preus de les matèries primeres amb què treballen, i facilitar la creació de les infraestructures agràries necessàries". En aquest sentit, el conseller ha recordat que hi ha un acord de ple per modificar el PTI per facilitar la construcció d'aquest tipus d'infraestructures.

25 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 19

Inici
Anterior
1

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1