• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Presentació de la campanya 'De Formentera amb molt de gust' per promocionar el producte local

cartell 2022 molt de gust LAUNCH

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha posat en marxa la campanya "De Formentera amb molt de gust" per distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local. "L'objectiu és donar visibilitat i reconèixer els productes de proximitat procedents del camp de Formentera, del mar o del ramat de l'illa, així com altres transformats a Formentera, com ara la farina de xeixa, la sobrassada o el vi", segons ha explicat la presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan.

Per donar visibilitat a la campanya, s'ha fet un disseny sota l'eslògan "De Formentera amb molt de gust" que aglutina il·lustracions de diversos productes de proximitat amb un disseny atractiu i que "distingirà tant les parades dels productors, com els comerços dels distribuïdors, perquè així tant els residents com els visitants reconeguin i valorin el producte local de Formentera", segons ha explicat el conseller de Medi Rural, Josep Marí.

cartell 2022 fsf mapa A LAUNCH

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha explicat que des de la seua àrea s'ha reeditat i actualitzat el mapa Formentera Slow Food, que localitza tots els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l'illa.

Aquest mapa està en català, castellà i anglès i es pot trobar a la web del Consell, www.conselldeformentera.cat, i la web de turisme, www.formentera.es/ca/, "perquè arribi tant als residents com als visitants i així sapiguem on trobar aquests establiments on es ven el producte de Formentera", segons ha destacat Alejandra Ferrer.

cartell 2022 fsf mapa B LAUNCH

Aquesta campanya també es difondrà a les cartelleres del Consell i a les oficines d'informació turística. El disseny de la campanya també s'ha estampat en bosses de ràfia i caixes de cartó que els venedors repartiran entre els seus clients. En total s'han imprès 2.000 caixes de mida gran de 48x32x18cm (per 10 quilos), 4.000 caixes de mida més petita 39x29x14cm (per 5 quilos) i 3.000 bosses de ràfia. La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària del Govern balear ha subvencionat la campanya amb 5.000 €.

12 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Autorització excepcional per caçar colom tudó

El Consell de Formentera, a través del servei de caça de l'àrea de Medi Rural, ha aprovat una autorització excepcional per al control d'espècies i la protecció dels cultius de l'illa de Formentera per part dels vedats de caça de Formentera. Des d'ahir 15 de maig i fins al 9 d'octubre, els dijous, dissabtes i diumenges es podrà caçar un tipus de colom, el tudó (Columba palumbus), als llocs autoritzats i es durà a terme per part dels caçadors habilitats dels vedats de caça. L'horari de caça serà de 7.30 h a 11.30 h i de 17.30 h a 21.00 h.

L'objectiu de l'autorització és assegurar la protecció adequada dels cultius que puguin resultar afectats per aquesta espècie que ha proliferat en els darrers anys a Formentera, segons ha explicat el conseller de Medi Rural, Josep Marí. Aquesta acció s'engloba dins la política del Consell de Formentera de recuperació del camp i control de les plagues que suposen una amenaça per als cultius agrícoles de la nostra illa.

16 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera dona suport a l'Associació de Ramaders en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius

foto 2022 conveni ramadersLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el president de l'Associació de Ramaders, Juan Antonio Yern han signat un conveni de col·laboració per donar suport al sector ramader de l'illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius durant l'any 2022.

El Consell de Formentera finançarà les activitats en benefici de la producció i la sanitat animal a l'illa de Formentera previstes en els programes amb un pressupost de 37.000 €. Mitjançant aquest conveni l'Associació de Ramaders es compromet a: oferir el suport al Consell Insular de Formentera en matèria de producció i sanitat animal i en qualsevol altra actuació referent al benestar i identificació dels animals de les explotacions ramaderes integrades dins l'Agrupació de Defensa Sanitària i a realitzar les actuacions sanitàries acordades anualment en el Programa Sanitari comú. Així mateix, l'associació continuarà la seva tasca informativa cap als ramaders que pertanyen a l'associació, en referència a les actuacions que han de portar a terme de forma individual. Aquest conveni té caràcter anual.

12 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'obrin quatre noves línies de subvencions per al desenvolupament de l'àmbit rural i ramader dotades amb 30.000 €

foto 2022 javi parejoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, informa sobre la convocatòria d'unes noves ajudes específiques per al desenvolupament de l'àmbit rural i ramader de l'illa de Formentera per a l'any 2022. Entre l'1 i el 30 de juny de 2022 (ambdós inclosos) es podran sol·licitar les ajudes.

Per a la branca d'agricultura hi ha tres línies d'ajuda específiques:

A) Ajuda a l'agricultura ecològica (4.000 €)

L'objecte d'aquesta línia d'ajuda és fomentar l'agricultura ecològica en l'àmbit rural de Formentera i facilitar als productors la compra de matèries primeres com ara llavors i adobs.

B) Ajudes per al foment de l'ús de materials biodegradables en encoixinat agrícola (6.000 €)

L'objecte d'aquesta línia d'ajuda és establir les prescripcions que regiran la concessió d'ajudes per al foment de la tècnica d'embuatat amb materials biodegradables en els cultius agrícoles.

C) Ajudes per a la sembra de cereals locals tradicionals de Formentera (5.000 €)

L'objecte d'aquesta línia d'ajuda és subvencionar als titulars d'explotacions agràries per protegir les varietats locals tradicionals de cereals de Formentera en risc d'erosió genètica. L'ajuda va dirigida a la compensació del sobrecost de cultiu i la conservació dels cereals locals com el blat xeixa, la civada i l'ordi tradicionals durant la campanya 2021-2022.

Per a la branca de la ramaderia:

D) Ajuts associats a les explotacions ramaderes d'oví i/o cabrum (15.000 €)

Es concedirà una ajuda associada als titulars d'explotacions de bestiar oví i cabrum per garantir la viabilitat econòmica d'aquestes explotacions i reduir el risc d'abandonament. Les ajudes es concediran per animal elegible amb una subvenció de 50 € per animal. Seran animals elegibles les femelles de l'espècie ovina i caprina mantengudes com a reproductores de conformitat amb la declaració censal obligatòria.

Reunió informativa

Aquest dijous 12 de maig a les 9 hores a la Sala d'Actes del Consell de Formentera els tècnics de l'àrea d'Agricultura faran una reunió informativa a la qual han estat convocats els socis de l'Associació de Ramaders, la Cooperativa del Camp i l'Associació Empresarial de Productors Agrícoles. La trobada també està adreçada a qualsevol agricultor o ramader interessat.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha explicat que "amb aquestes noves ajudes pretenem continuar potenciant i donant suport al món rural de la nostra illa, tant pel que fa al sector agrícola, com ramader, perquè puguin mantenir i si és possible incrementar la seua activitat". Cal destacar que en el cas que una de les línies no esgoti la seua dotació, s'imputarà la quantia sobrant a la línia d'ajuda que sí que s'hagi esgotat, "amb l'objectiu final que els 30.000 € acabin en mans dels ramaders o pagesos que ho necessiten, la feina dels quals és tan important per al nostre camp i paisatge", ha afegit el conseller.

Les subvencions es podran sol·licitar mitjançant el registre telemàtic a través de l'OVAC (www.consellinsulardeformentera.cat/) o bé, físicament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Tota la informació es trobarà al web del Consell de Formentera després de la seua publicació al BOIB en els pròxims dies.


10 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell signa l'acció concertada amb la Cooperativa del Camp

foto 2022 coop del campLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Marcos Ribas, han signat l'acció concertada entre el Consell i la Cooperativa per donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i de millora de l'entorn rural i del paisatge de Formentera efectuades durant 2022.

L'acció concertada està dotada amb 130.000 euros i té l'objectiu de contribuir a la reactivació de l'activitat agrícola a Formentera i continuar el cens de terres, així com donar suport a la totalitat de les actuacions efectuades per la Cooperativa amb la finalitat de recuperar l'activitat agrícola a l'illa.

9 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 17

Inici
Anterior
1

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1