• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça

Ajudes extraordinàries per l’alimentació del ramat de l’illa per mor de la sequera

foto 2021 coop campEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que la Cooperativa del Camp preveu repartir entre els ramaders de l’illa 50 tones de pinso de manteniment pel bestiar oví i caprí i 3 tones de farina d'ordi, de producció pròpia de la Cooperativa, per a l’alimentació del sector porcí. Aquestes ajudes tenen un cost de 15.000 € que subvenciona el Consell de Formentera.

“L’objectiu d’aquest repartiment és pal·liar els efectes de la sequera que hi ha hagut aquest any per ajudar al sector ramader de l’illa”, segons ha explicat el conseller de Sector Primari, Josep Marí. “Al trobar-nos en una situació excepcional de sequera i per seguir impulsant al sector dels ramaders de Formentera hem tret aquesta subvenció especial”, ha afegit el conseller.

Els interessats a rebre aquestes ajudes han d’anar a la nau de la Cooperativa del Camp amb la cartilla ramadera de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 h i de 16.30 a 19.00 h i dissabtes de 9.00 a 13.00 h. Les ajudes es donen segons el nombre d’animals. En total hi ha censats 889 caps de bestiar oví/caprí/porcí a l’illa de Formentera.

16 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera oferta 6 cursos gratuïts pel sector agrícola i ramader de l’illa

cartell 2021 cursos ag aEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura, ha presentat els cursos de formació en matèria d’agricultura i ramaderia per aquest 2021. Al mes de març es faran 4 cursos i al mes de novembre 2. Les formacions s’iniciaran el pròxim 8 de març amb el curs d’Horticultura ecològica respectant el sòl, de 12 hores de durada que s’impartirà entre el 8 i 9 de març.

Les inscripcions ja estan obertes, i es poden fer amb cita prèvia a través de l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) o telemàticament a través de l’oficina virtual, l’OVAC.

Recuperació del camp
El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat que “un any més el Consell oferta cursos perquè el sector agrícola i ramader de l’illa pugui tenir formació sense necessitat de sortir de Formentera i de manera gratuïta, una oferta que cobra més sentit ara en temps de pandèmia”. Les formacions s’han programat segons les peticions dels propis agricultors i ramaders.

El pròxim 18 de març es farà el curs Gestió del reg en cultius hortícoles (4h). Del 22 al 27 de març es farà el curs Usuari professional nivell bàsic de productes fitosanitaris (25 h). El 30 de març es farà el curs El cultiu de la figuera (4h). Ja al mes de novembre, el 5,6 i 7 de novembre es farà el curs d’Iniciació a l’apicultura (15h) i el 12 de novembre es farà el curs Experiències en el cultiu d’extensiu en ecològic (4h).

24 de febrer del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

29 professionals del sector pesquer de Formentera completen el curs de formació bàsica de seguretat

foto 2020 curs pescadors 2Un total de 29 professionals del sector pesquer de Formentera han participat en el curs de capacitació de formació bàsica de seguretat que es va dur a terme a l’illa la darrera setmana i que va estar organitzat per l’àrea d’Agricultura i Pesca del Consell de Formentera amb la col·laboració de la direcció general de Pesca del Govern de les Illes Balears, el CIFP Nàuticopesquera de Palma (com a centre homologat) i la Confraria de Pescadors.

En aquest curs, obligatori per a tot el personal que exerceix funcions professionals marítimes a embarcacions pesqueres de l’illa, hi han participat professionals de la Confraria de Pescadors de Formentera. Al llarg del curs pràctic, els pescadors han fet tècniques de supervivència personal i prevenció i lluita contra incendis.

El conseller de Sector Primari, Josep Marí, ha destacat que amb l’organització d’aquest curs s’han evitat desplaçaments, en un moment on és especialment important moure’s el mínim possible. En aquest sentit, ha agraït la implicació de tot l’equip per poder realitzar el curs a l’illa i que tots aquests professionals s’hagin pogut treure el certificat sense haver d’anar a Mallorca.

21 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gener i febrer mesos de poda de palmeres

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura, recorda que la poda d’espècies sensibles al becut vermell, és a dir palmeres, a l’illa de Formentera queda restringida als mesos de gener i febrer, donat que els darrers anys la temperatura mitjana més baixa es dóna en aquests mesos.

Autorització d’Agricultura
Cal recordar que les podes de palmera s’han d’efectuar sempre amb l’autorització prèvia de l’àrea d’Agricultura del Consell Insular de Formentera. Les persones interessades poden aprofitar per demanar ja les autoritzacions, però està prohibit efectuar les podes fora dels mesos de gener i febrer. L’objectiu d’aquesta mesura és la protecció dels exemplars de palmera podats i la gestió correcta dels residus generats a la planta de transferència de l’illa. Recordem que l’autorització permet pujar els residus a la planta de transferència, de franc i que en el cas que durant les tasques de poda es detecti la presència del becut vermell s’ha d’informar a l’àrea d’Agricultura del Consell Insular de Formentera per tal de continuar amb el protocol oficial d’actuació.

El becut vermell, Rhynchophorus ferrugineus, l’escarabat plaga que ataca les palmeres, redueix i fins i tot atura la seva activitat biològica quan la temperatura és més baixa. El decret 4/2016 de 29 de gener, pel qual es qualifica d’utilitat pública la lluita contra el becut vermell a la comunitat autònoma de les Illes Balears és el que restringeix la poda de palmeres sensibles als mesos de menor temperatura.


25 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera destina 130.000€ a la Cooperativa del Camp durant el 2020

foto 2020 conveni coopLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell, han signat l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp per la continuïtat de les actuacions del programa de recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. Amb aquest acord es dona una ajuda directa de 78.000€, al mes de maig es va signar un conveni de col·laboració per valor de 52.000€. En total aquest 2020 es destinaran 130.000€.

La presidenta del Consell de Formentera ha destacat que aquest any marcat per la crisi de la covid el Consell ha volgut renovar el seu suport a la Cooperativa del Camp per la importància que té el sector primari “com a principal eina per manteniment del paisatge rural, per crear productes de km 0, per diversificar l’economia i tenir cura de les nostres terres, com tradicionalment s’ha fet sempre a Formentera”.

Cal recordar, que amb motiu del primer estat d’alarma no es va poder signar a principi d’any l’acció concertada, per això es va avançar amb la signatura d’un conveni, un pas intermig, per assegurar la viabilitat econòmica de la Cooperativa del Camp i la seva plena operativitat. A l’acte també han assistit el conseller de Sector Primari, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí.

Anualment el Consell de Formentera signa una acció concertada amb la Cooperativa del Camp per ajudar a la potenciació del sector primari a la nostra illa, la de l’any 2019 va tenir un valor de 115.000€.


12 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 22

9

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1