• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera celebra dues jornades per fomentar el voluntariat

La Plataforma del Voluntariat a les Illes Balears, en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, impartirà de manera presencial dues sessions a l'illa els pròxims 26 i 27 de novembre. La primera és una sessió informativa dirigida a entitats de voluntariat de l'illa on s'exposaran les principals obligacions normatives, segon estableix la llei i els recursos a l'abast, a més d'oferir un espai d'assessorament conjunt. La cita és el dia 26 de novembre, de 16 a 18 hores a la sala d'actes del Consell.

La segona sessió és una formació bàsica de voluntariat, adreçada a aquelles persones que han començat recentment a fer voluntariat a algun programa, o a aquelles que estan interessades a conèixer el món del voluntariat. La jornada se celebrarà el 27 de novembre, de 10 a 14 hores, a la sala d'actes del Consell.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha convidat les entitats de voluntariat i les persones interessades a conèixer aquest món i a participar-hi. "El voluntariat és un agent actiu de transformació social i hem d'impulsar polítiques públiques a fi de promocionar-lo i donar-lo a conèixer", ha assenyalat.

Per participar-hi o per resoldre qualsevol aclariment, es pot contactar amb l'àrea de Benestar Social a l'adreça electrónica immigracio@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 32 12 71.

17 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 sessio voluntariat A

cartell 2021 sessio voluntariat B

Reunió de la Xarxa Socioeducativa de Formentera

foto 2021 nov ple extraUna vintena de representants d'associacions, col·lectius, escoles, institut, cossos de seguretat i tècnics del Consell varen participar ahir en la reunió de lea Xarxa Socioeducativa de Formentera, que va estar convocada per l'àrea de Benestar Social del Consell. El conseller de l'àrea, Rafael Ramírez, i la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, també varen estar presents en la trobada, en la qual es varen presentar diferents projectes i iniciatives que s'estan portant a terme a l'illa, com ara la feina que desenvolupa la Fundació ANAR d'ajuda a la infància i adolescència, la campanya per a la prevenció de la venda i consum d'alcohol a menors 'No t'ofeguis en l'alcohol', l'elaboració del pròxim Pla de Drogues del Consell de Formentera, el cicle Xerrades per a famílies i docents, la formació en habilitats parentals, el Servei d'Atenció Integral LGTBI i el Pla LGTBI. També es va oferir informació sobre les activitats del mes destinat a la infància.

10 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La dietista Lydia Micó aborda l'alimentació conscient en les 'Xerrades per a famílies i docents'

El cicle 'Xerrades per a famílies i docents' que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, torna el pròxim 11 de novembre a les 17 hores amb la conferència 'Alimentació conscient. L'art d'estar present mentre menges', a càrrec de la dietista i nutricionista Lydia Micó.

La xerrada es durà a terme a la sala de plens del Consell de Formentera. A més, s'oferirà un servei d'acollida per a infants. Tots els menors han de portar mascareta i s'aplicaran les mesures sanitàries vigents en el moment de l'activitat. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

5 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 xerrades lydia mico

El Consell prepara el IV Pla de drogues i altres addiccions adaptat 'a la realitat de l'illa'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha iniciat l'elaboració del IV Pla de drogues i altres addiccions 2022-2025 amb el suport de la Fundació Salut i Comunitat. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat la necessitat d'aquest nou pla. "L'abordatge del consum de drogues és un repte permanent que necessita una constant adaptació de les polítiques i les línies d'actuació", ha assenyalat. Per al conseller, "l'objectiu és oferir a les persones un servei que més s'adeqüi a les seves necessitats des d'una perspectiva integral i centrada en elles".

L'anterior pla ha tengut vigència des del 2018 i acaba enguany, "així doncs, és necessari preparar un pla amb la realitat de l'illa que pugui donar resposta a les necessitats actuals", ha assenyalat el conseller de Benestar Social, que ha incidit que "el consum d'alcohol i altres drogues són algunes de les preocupacions que famílies i professionals de diferents àmbits acostumen a trobar-se en el seu dia a dia". Ramírez ha recordat iniciatives "com la campanya ‘No t'ofeguis en l'alcohol' impulsada des de l'àrea que van encaminades en aquest sentit".

El pla integra iniciatives i accions que han de dur a terme els diferents actors des dels vessants social, econòmic, educatiu i sanitari, i que aborda el fenomen de les drogues tenint en compte de manera transversal els diferents eixos de desigualtat com el gènere, la diversitat cultural i l'edat.

La Fundació Salut i Comunitat treballa des de fa més de 25 anys en la recerca, prevenció, intervenció i sensibilització sobre diverses problemàtiques sanitàries i socials que afecten, especialment, col·lectius en risc o en situació d'exclusió social. És una entitat sense ànim de lucre, registrada amb el núm. 08/325 en l'Alt Protectorat de Fundacions de l'Estat, compromesa amb la societat, controlada, avalada i subvencionada per diferents administracions que confien des de fa anys en els seus serveis. El contracte signat entre el Consell i la Fundació Salut i Comunitat té una durada de deu mesos amb un import de 6.750,00 euros IVA inclòs.

29 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ampli programa d'activitats durant novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

foto 2021 dia eliminacio violenciaLa presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Igualtat, Ana Juan, juntament amb la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat avui el programa d'activitats del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre.

En primer lloc, la presidenta ha agraït a l'associació Espai Dones l'organització “d'aquestes accions i la feina de sensibilització i conscienciació que desenvolupa al llarg de l'any”. Ana Juan ha destacat que amb la covid-19 la situació de moltes dones es va agreujar durant el confinament i “és quan l'administració ha d'estar més a prop d'elles”. Així, ha recordat la feina que desenvolupa l'àrea de Benestar Social i que enguany el Consell ha col·laborat amb la Guàrdia Civil en l'obertura de la sala amable per reforçar l'atenció a les dones i també s'ha personat com acusació popular en el cas “menyspreable” de la violació grupal i agressió a una jove de 19 anys a l'illa el passat mes de juliol. La presidenta ha subratllat: “Les dones no ens cansarem mai de denunciar i tornar a denunciar, però amb això no basta, cal la implicació de tothom, d'homes i dones, perquè aquesta lluita ha de ser transversal i des de tots els àmbits, des de l'administració, les famílies, la cultura, l'educació o l'esport”.

Finalment, Ana Juan ha incidit en un dels principals objectius de l'àrea que ara gestiona serà denunciar i combatre la prostitució a l'illa: “hem de treballar en aquest sentit, en polítiques que protegeixin les dones d'aquesta xacra”.

Per la seva part, Dolores Fernández ha explicat totes les activitats organitzades al llarg del mes de novembre:
Divendres, 5 de novembre
18.00 h “La realitat de la prostitució i l'explotació sexual”. A càrrec de Rocío López García, tècnica d'Intervenció Social al projecte Obrint Camins de Metges del Món.
Sala d'Actes del Consell de Formentera, plaça de la Constitució

Dilluns, 8 de novembre
19.00 h “Violència sexual i pornografia”. A càrrec de Towanda Rebels, Teresa Lozano i Zua Méndez.
Aula de Formació del Centre d'Esports Nàutics de Formentera, a la Savina

Divendres 19 i diumenge 21 de novembre
20.30 h i 20.00 h respectivament. Projecció de la pel·lícula Una joven prometedora d'Emerald Fennell.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dissabte, 20 de novembre
20.00 h Cinema de dones. Projecció de tres curts realitzats per dones.
Sala Municipal de Cultura-Cinema

Dilluns, 22 de novembre
20.00 h Inauguració de l'exposició Ara jo. Presentat per la fotògrafa Ana Alonso.
Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell

Dijous, 25 de novembre
11.00 h Taula informativa i penjada de cartells: penja'n i escriu-ne de nous.
17.00 h Concentració a la plaça de la Constitució. Lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
Batucada Bloco Colubraria

Divendres, 26 de novembre
19.00 h Woman, documental d'Anastasia Mikova. Amb posterior col·loqui de Rocío Pavón García.
Aula de Formació del Centre d'Esports Nàutics de Formentera, a la Savina

A totes les activitats s'aplicaran les mesures covid-19 pertinents.


2 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 46

3

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1