• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Donació de fotografies de lactància materna a l’Hospital de Formentera

Foto donacio fotografies lactanciaEl Consell de Formentera ha fet la donació a l'Hospital de Formentera de les fotografies que s'exposaren a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell, entre l'1 i el 10 de març de 2017, sota el títol Exposició I concurs fotogràfic d'Alletament Matern a Eivissa i Formentera. Així ho han constatat avui amb la signatura d'una acta de donació el president del Consell, Jaume Ferrer, i el director de gestió de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Yago Gómez.

Aquesta donació es fa després que el passat mes de setembre, en el marc de la Setmana Mundial per la Lactància Materna, tingué lloc el I Concurs Fotogràfic d'Alletament matern a Eivissa i Formentera. Els objectius del concurs eren: conèixer les vivències que tenen les mares respecte de l'alletament als seus fills i normalitzar la imatge de la dona en actitud d'alletament amb l'objectiu de mostrar a la societat aquest art a través de la fotografia.

En aquest context el Consell de Formentera va organitzar una exposició fotogràfica a la sala d'exposicions «Ajuntament Vell» i ara dóna les fotografies que va imprimir amb motiu de l'Exposició. Aquesta acció té com un dels seus objectius fomentar les polítiques de gènere, dona i conciliació de la vida familiar i laboral.

'Lluitar per la Igualtat és un Orgull'

Presentacio cartell orgullLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i la tècnica de l'àrea Azuzena Carrasco, han presentat avui les activitats organitzades pel Consell per celebrar el Dia de l'Orgull LGTBI que se celebra el pròxim 28 de juny. Precisament es va triar aquest dia, segons ha recordat Parellada, com a jornada de reflexió arran dels disturbis produïts a Stonewall (Nova York, Estats Units) l'any 1969, amb l'objectiu de visibilitzar valors universals com ara la igualtat, el respecte, la diversitat, la llibertat i la no discriminació.

Activitats
El títol del programa és «Lluitar per la igualtat és un orgull», i les activitats s’iniciaran el pròxim dilluns 26 de juny amb la xerrada «Primer any de vigència de la llei LGTBI» a càrrec de la Lena Castells, cap de servei de coordinació i atenció a la diversitat sexual i de gènere de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears. Aquesta xerrada tendrà lloc a la sala d’actes de l’àrea de Cultura a les 19.30h.

El dimecres 28 es farà una sessió de cinema a l'aire lliure al Jardí de ses Eres de Sant Francesc a partir de les 22.00 h on es projectarà el film Pride. Una pel·lícula d dirigida per Matthew Warchus, amb guió d'Stephen Beresford que parla sobre la història de dues comunitats totalment diferents, un grup de lesbianes i gais i un de miners i les seves famílies, que lluiten pels seus drets i s'uneixen per una causa comuna.

Els actes conclouran el divendres 30 a les 20.30h amb una «performance» a la plaça de l’Església de Sant Ferran. La performance “Alerta Raspall de dents” (Mites lèsbics i altres deliris) de Gypsy Nel·lo i Leo Alburquerque (Lio Parda), tractarà de fer-nos reflexionar sobre estereotips amb una visió divertida però crítica.

Parellada ha destacat que “una fita important ha estat l'aprovació de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia al Parlament de les Illes Balears”. A més ha afegit que com a consellera d'un govern progressista té “l'oportunitat i el compromís d’agafar el relleu d’aquesta lluita i organitzar activitats per visibilitzar aquesta col·lectiu aquí a la nostra illa”.

La consellera i la tècnica de l’àrea han aprofitat la presentació per convidar a totes i a tots a participar en aquests actes “perquè el dia 28 de juny celebrem l'orgull de lluitar per la igualtat”.

Formentera commemora el Dia Mundial del Refugiat amb activitats per infants i joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha organitzat unes activitats dirigida a joves i infants per conscienciar-los sobre la realitat que viuen les persones refugiades.

Avui entre les 17 i 19h al Col.legi de Sant Ferran de Ses Roques es farà una tarda de jocs i activitats relacionades amb la temàtica dels refugiats. El pròxim dimarts 20 de juny, Dia Mundial dels Refugiats, a partir de les 18.30h al Casal de Joves es projectarà el documental "My Friend" que conta la lluita constant que tenen les dones afganes per ser escoltades i poder determinar les seves pròpies decisions en la vida.

Formentera busca 24 persones per reforçar els serveis d'estiu

Amb l'objectiu de reforçar els serveis d'estiu, el Consell de Formentera contractarà per als mesos de juliol, agost i setembre de 2017 a 24 persones. Els interessats es poden adreçar a l'Oficina del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), situat al C/ Pla de Rei, 120-122, de Sant Francesc Xavier, i apuntar-se allí al perfil de feina que millor s'adapti a la se seva persona. La data límit per apuntar-se és el dimecres 14 de juny.

Els llocs de treball que necessiten reforç són el de monitor/a d'escola d'estiu (6), socorrista (3), auxiliar informador/a d'oficina d'informació turística (2), auxiliar administratiu (4), controlador/controladora d'aparcament (4), gruista, operari/operària de brigada (2), monitor/a esportiu i netejador/a.

Per a més informació sobre les característiques d'aquests llocs poden telefonar al 971321087 , extensió 3152, o bé enviar un email a rrhh@conselldeformentera.cat.

Conveni amb Espai Dones per la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere

Foto conveni espai donesEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la presidenta de l’Associació Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo han signat un conveni de col·laboració per la promoció de la igualtat i prevenció de violència de gènere per l’any 2017 dotat amb 3.000 euros. L’objecte d’aquest conveni és establir les condicions de la col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’associació Espai Dones Formentera, per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

Espai Dones Formentera és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte la lluita feminista perquè la societat reconegui i recolzi la igualtat de gènere. Des de la seva creació l’associació Espai Dones Formentera ha realitzat activitats en dates anuals senyalades tal i com el dia de la dona treballadora i el dia contra la violència de gènere principalment.

Més articles...

Pàgina 25 de 34

25

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1