• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formació a l’alumnat de Formentera per prevenir l’abús sexual infantil

foto 2021 formacio prevencioEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha realitzat aquesta setmana una sèrie de sessions de formació dirigides a l'alumnat de Formentera d'Infantil i Primària per prevenir l'abús sexual infantil.

Les sessions les ha portat a terme la Fundació RANA (Red de Ayuda a Niños Abusados), una fundació sense ànim de lucre d'àmbit balear, que té com a funció social la prevenció del maltractament i l'abús sexual infantil, mitjançant activitats de sensibilització, educació i treball en xarxa.

Les sessions d'educació infantil, dirigides als alumnes de 5è i 6è, s'han elaborat a través de la lectura "Kiko i la mà", que permet explicar de forma senzilla als infants com evitar el contacte físic inadequat, saber reaccionar en cas necessari i demanar ajuda.

Les sessions d'educació primària, dirigides a alumnes de 1r, 2n i 3r, s'han emmarcat dins el programa 'Crida molt fort', un projecte que neix a partir del conte "Estela, crida molt fort!", on l'autora, Isabel Olid, ofereix als infants una eina per ensenyar-los a fer-se respectar i actuar davant un cas d'abús sexual.

29 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Horari del cementeri per Tots Sants

foto 2021 cementeri sfAmb motiu del dia de Tots Sants, els dies 30 i 31 d'octubre, i l’1 de novembre, l'horari ampliat d'accés a les instal·lacions del Cementeri Municipal de Sant Francesc serà de 9.00 a 21.00 hores. La nit del 31 d'octubre a l'1 de novembre, les instal·lacions romandran obertes. Durant els dies anteriors i posteriors, es respectarà l'horari habitual: de 9.00 h a 18.30 h.

L'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera informa que en els accessos al cementeri se seguiran aplicant mesures de prevenció recomanades per les autoritats sanitàries, i en aquest sentit es fa una crida a anticipar la visita als cementeris per evitar coes en els accessos i afavorir una visita més íntima.
Per altra banda, el dia 2 de novembre, les diferents misses de difunts s'oficiaran d'acord amb els següents horaris:

- 10.00 h. Cementeri Parroquial del Pilar, oficiada per mossènyer Miquel Àngel Riera.
- 11.00 h. Cementeri Parroquial de Sant Ferran, oficiada per mossènyer Vicente Baudilio Piedra.
- 12.00 h. Cementeri Municipal de Formentera, oficiada per mossènyer Miquel Àngel Riera.
- 19.00 h. Parròquia de Sant Francesc, oficiada per mossènyer Miquel Àngel Riera.


28 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova edició del Curs d'Integració Social i Cultural per a persones estrangeres

cartell 2021 curs integracioBEl Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que des del pròxim 20 d'octubre fins al dia 29 romandran obertes les inscripcions per al XVI Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a persones estrangeres de l'illa. El curs es desenvoluparà del 2 al 25 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera i és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l'examen CCSE de Nacionalitat. El curs és gratuït, té una durada de 20 hores repartides en dos sessions setmanals.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que "facilitar la integració de la població estrangera és un compromís de l'administració i el curs és una eina que ajuda aquesta població, tant a la seua integració com a la seua regulació".

Les persones interessades han de contactar amb l'àrea de Benestar Social al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigració@conselldeformentera.cat.

13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Usuaris del Centre de Dia col·laboren en difondre la prevenció del consum d’alcohol en menors

foto 2021 centre dia no t ofeguisUn grup d’usuaris del Centre de Dia de Formentera s’ha posat la camiseta de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per ajudar en la difusió d’aquest missatge entre la població de l’illa. La campanya és una iniciativa impulsada des de l’àrea de Benestar Social del Consell i té com a principal objectiu prevenir i retardar l’edat d’inici de consum d’alcohol entre els menors de l’illa, així com combatre la venda il·legal de begudes alcohòliques. La campanya va començar el passat mes de maig i continuarà aquest hivern amb noves accions de conscienciació. A més, compta amb la col·laboració d’altres àrees del Consell, de les forces i cossos de seguretat, comerços, pimes, centres educatius, famílies, clubs esportius... amb la finalitat d’aconseguir els objectius marcats i portar a terme iniciatives preventives dirigides als joves i als empresaris.

9 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que des d’avui ja es poden sol·licitar les subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat. El pressupost per a la convocatòria d’enguany és de 16.000 euros.

Les persones sol·licitants han de ser residents a Formentera, d’edat igual o superior a 65 anys o tenir una discapacitat reconeguda del 33 % o més, entre altres requisits. Aquests ajuts es destinen entre d’altres, a l’adquisició de cadires de rodes, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llit hospitalari o tractaments professionals sociosanitaris com ara fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, etc.

Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de valorar les sol·licituds que obtenen les ajudes, i l’import individual màxim i per tots els conceptes que es pot concedir per beneficiari és de 2.900 euros. Les despeses realitzades (factures originals) han de correspondre al període comprès entre l’1 de juny de 2020 i el 31 de maig de 2021.

Les bases estan publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB, al tauler d’anuncis i a la pàgina web del Consell de Formentera, i el termini per a la presentació de les sol·licituds és fins al dia 30 de setembre de 2021 a la conselleria de Benestar Social (antic Centre Mèdic) o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, OAC.


3 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 46

4

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1