• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Les persones amb discapacitat del Centre de Dia s’ocupen d’un “Hort-jardí Aromàtic”

feina hort aromaticLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i la directora del Centre de Dia, Marta Uriarte, han fet una visita al Taller Ocupacional “Hort-jardí Aromàtic” que fan els usuaris amb discapacitat del Centre de Dia. Aquest taller s'emmarca dins de la programació d'activitats terapèutiques del Centre de Dia per a persones amb discapacitat de Formentera. La premissa fonamental per la que ha estat creat és que “els seus destinataris aconsegueixin el seu màxim nivell d'autonomia personal i integració social mitjançant una atenció diürna integral, regida per un programa individual i personalitzat basat en l'estimulació i manteniment de les seves capacitats, habilitats i aptituds”, segons han explicat.

Descripció del Taller
El taller consisteix en la creació d'un hort de plantes aromàtiques amb l'objectiu de recol·lectar-les per a la seva posterior transformació en productes de cura corporal (sabons i olis) i la seva futura venda al públic. Aquest taller es realitza mitjançant la col·laboració tècnica de l'empresa “Petits Jardiners” a càrrec de Pablo Aixelá, tant en la projecció com en l'execució del mateix.

Objectius
Els objectius generals del Taller Ocupacional són oferir alternatives ocupacionals per al desenvolupament personal i social dels usuaris amb discapacitat del Centre de Dia. Promoure i potenciar les relacions interpersonals, així com l'autonomia personal i la participació en la comunitat.

A més, hi ha objectius específics que contemplen comprendre l'ús adequat de les eines utilitzades amb les seves normes de seguretat i totes les tasques destinades a la creació i posada en marxa de l’hort-jardí, així com en un futur la creació i distribució dels productes i la participació al mercat de nadal i/o mercat pagès de Formentera per a la venda dels productes fabricats.

En aquesta primera etapa el taller es realitza 2 vegades per setmana, els dimecres i els divendres en horari d'11.00 a 12.30 hores i hi ha un total de 10 usuaris que se’n beneficien. La posada en marxa de l’hort i aquesta primera etapa ha tengut un cost de devers 5.000 euros.

Formentera es suma a la campanya contra la violència masclista

foto presentacio pacteLa vicepresidenta, Susana Labrador, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, així com nombrosos representants d’associacions i entitats de Formentera han assistit avui a les 11.00 hores a la sala de Plens del Consell de Formentera a la presentació del “Pacte contra la violència masclista” que ha fet la consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach.

Sota el lema ReAcció, aquest projecte, impulsat pel Govern de les Illes Balears a través de l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona), pretén mobilitzar i implicar tota la societat en la prevenció, la denúncia i l’eradicació de les violències masclistes, amb un compromís per dur a terme accions concretes.

El Consell de Formentera també s’adherirà al manifest i al pacte en el ple del pròxim divendres 16 de desembre, segons ha anunciat la vicepresidenta, a més “durant l’any 2017 s’elaborarà un pla d’igualtat i un protocol d’intervenció local” com a mesures per lluitar contra la violència de gènere. Per part seva, la consellera de Benestar Social, ha destacat la paraula “pacte social” per aconseguir la implicació de tota la població en un tema tan important com aquest.

Per adherir-se al Pacte Social Contra les Violències Masclistes s’ha d’accedir a la pàgina web www.reaccionem.com, llegir el manifest i comprometre’s a complir-lo. En el cas de la ciutadania, això es pot fer a títol personal a través d’un seguit d’accions que es proposen. En el cas que siguin entitats o col·lectius els que vulguin adherir-se al Pacte, s’accepten les propostes d’accions que es comprometin a dur a terme.

Una setmana d’activitats contra la violència masclista

foto premsa donaLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha presentat juntament amb la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, i la tècnica de l'àrea, Azuzena Carrasco el cartell d'activitats que l'associació de dones ha organitzat per commemorar el "Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra la Dona" sota el lema: Ni Una Menys. Les activitats comencen el pròxim divendres i no s'aturaran fins dissabte 26 de novembre.

Activitats
Espai Dones ha organitzat un taller de "Reforç i millora personal" a càrrec del psicòleg Pere Serra. Serà divendres 18 a les 20 h i dissabte 19 de 10 a 12 h a les aules de l'Escola d'Adults al costat del CEIP Mestre Lluís Andreu. El dilluns 21 de novembre a les 20.00 hores hi haurà la inauguració de l'exposició A corazón abierto de Paz Die Dean, a la sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell. Dimecres 23 de novembre Nadia Ghulam, una jove afgana, ens narrarà la seva experiència com dona en la guerra d'Afganistan amb els talibans, a les 19 h a la sala d'Actes de Cultura.

El divendres 25 novembre, que és el dia de la celebració es farà tota una tarda d'activitats. A les 17h es muntarà una taula informativa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. A les 17:30 es farà la lectura de manifest amb motiu de l'eliminació de la Violència de Gènere, i a les 18 es farà el taller Remodelarte, que consistirà a fer un collage entre totes les persones assistents al Centre Antoni Tur "Gabrielet".

Monòleg i sopar
El dissabte 26 de novembre a les 20.00 hores actuarà la monologuista Patricia Sornosa de Central Comedy a la sala de Cultura (Cinema) per un preu de 8 euros i sòcies 5 euros. I com cada any a les 21.30 hores es farà uns sopar de germanor per totes les dones que s'hi vulguin sumar, el telèfon per fer les reserves és el 697 941 016.

S’obrin les inscripcions pel curs d’integració

foto entrega diplomasEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que entre el pròxim dilluns 17 d'octubre i el 31 d'octubre estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social I Cultural que du endavant la institució insular per setena edició. Anualment es fan dos edicions d’aquest curs, una al novembre i altra al març. La pròxima edició començarà el 3 de novembre i finalitzarà el dia 29 d'aquell mateix mes.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes. Les persones interessades s’han d'adreçar a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions, es necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19.00h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d'Adults i la docent serà la Dolores Tamargo.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, Igualtat entre homes i dones, etc. La finalitat del curs és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix. És un curs adreçat sobretot a immigrants que els hi serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial.

Reunió de coordinació dels serveis d’emergències amb el servei d’atenció psicològica de l’112

foto reunio emergenciesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha organitzat avui una reunió de coordinació dels serveis d’emergència de l’illa de Formentera amb la coordinadora del servei d’atenció psicològica de l’112, Minaya Benavente. Així ho ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada en una roda de premsa posterior a la trobada.

“La reunió ha servit per donar a conèixer el nou conveni signat aquest mes d’octubre entre el servei d’emergències i el col·legi de psicòlegs, amb el qual s’amplia el nombre de psicòlegs del servei d’atenció d’emergències a l’illa de Formentera, que passa de tenir 2 especialistes a 3”, segons ha destacat Parellada. La coordinadora de les atencions psicològiques ha explicat que aquest servei és essencial perquè no hi hagi una “segona víctimització” i per ajudar a la població en un moment de situació de vulnerabilitat.

A la trobada han assistit representants dels bombers, socorristes, Policia Local, Guàrdia Civil, personal sanitari, així com els propis psicòlegs, tots ells poden activar aquest servei en cas de que ho consideren necessari.

13 d’octubre 2016
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 55 de 61

55

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1