• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

IB-DONA vol que la ciutadania s'impliqui en l'elaboració de la Llei d'Igualtat

RP ib-dona premsaLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha acompanyat a Rosa Cursach, directora de l'Institut Balear de la Dona (IBDONA) en la presentació de l'avantprojecte de l'esborrany de la Llei d'Igualtat avui a la sala de Plens del Consell de Formentera davant els representants de les associacions de l'illa.

La consellera de Benestar Social ha agraït la visita de la directora per presentar de primera mà «aquest canvi legislatiu i incentivar la participació ciutadana en la seva elaboració». Per part seva Rosa Cursach ha fet una crida especial a la població «perquè se sentin convidats a intervenir en l'elaboració de la norma», i amb actes com el d'avui «esperen crear l'espai per fer-ho».

A la tarda, des de les 16,15 fins a les 17,30 presentaran l'avantprojecte a la sala d'Actes de Cultura davant els alumnes del curs d'integració social i cultural que organitza el departament d'immigració de l'àrea de Benestar Social, i altres persones interessades que no hagin pogut assistir al matí.

Formentera demana un espai pels acompanyants dels malalts al nou centre sociosanitari d'Eivissa

Reunio amb consellera Salut premsaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha rebut la visita de la consellera de Salut del Govern, Patricia Gómez a la seu del Consell de Formentera. A la trobada també han assistit la consellera de Benestar Social del Consell de Formentera, Vanessa Parellada, la diputada per Formentera, Sílvia Tur, el gerent de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Josep Balanzat, i la subdirectora d'atenció primària de l'Ib-Salut, Rosa Duro.

Jaume Ferrer ha demanat a la responsable balear de Salut que Formentera «creï un espai al futur centre sociosanitari, en què es convertirà l'antic hospital de Can Misses, per als formenterers». Aquest espai servirà perquè els familiars de persones ingressades a Can Misses tenguin un lloc per dormir, dutxar-se o canviar-se en moment que a vegades es fan llargs fins que el familiar pugui sortir de l'hospital», segons ha explicat el president. A més, Jaume Ferrer li ha traslladat la imminent posada en marxa del sistema de geolocalització dels habitatges en sòl rústic «que facilitarà la feina de localització dels serveis d'emergències quan han d'anar a atendre un malalt».

El president ha agraït aquesta primera visita institucional de la responsable de Salut del Govern, que ha explicat les millores que introduiran a l'hospital de Formentera com és el reforç del servei d'emergències durant els mesos d'estiu o la millora assistencial que suposarà el trasllat de diferents especialistes de consultes externes com neurologia, urologia o salut mental entre d'altres.

Formentera ajuda a apropar aigua potable a un miler d'habitants de Nicaragua

Visita Fons PitiusEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, s'han reunit avui amb l'alcaldessa de Telpaneca, Bernarda Castillo, i l'alcalde de las Sabanas, Jalmer Ribera, així com el gerent de la Unitat de Concertació i Cooperació Municipalista (UCOM), Absalón González, i la coordinadora del Fons Pitiús de Cooperació, Fina Darder.

En la trobada, els polítics formenterers han pogut conèixer de primera mà a on es destinen els recursos que Formentera dona al Fons Pitiús de Cooperació cada any perquè desenvolupin projectes solidaris a Nicaragua. En concret, segons ha explicat el president, «Formentera ha destinat enguany 30.000 euros». Amb aquesta partida es va apropar l'aigua a una zona d'un miler d'habitants del municipi de Palacagüina, «que abans havien de fer llargues caminades per accedir a aquest recurs vital», segons ha explicat l'alcaldessa de Telpaneca.

El Consell de Formentera seguirà ajudant com a membre del Fons Pitiús de Cooperació a dur endavant aquests tipus de projectes, de fet per al pròxim any s'espera poder apropar aigua a un altre indret on també tenen dificultat d'accés, segons ha explicat Fina Darder, que ha afegit que «en aquest cas es preveu que 700 veïns siguin els beneficiaris». Els alcaldes d'aquestes localitats de Nicaragua han volgut mostrar el seu agraïment als responsables del Consell de Formentera i a tota la ciutadania de l'illa pel suport econòmic que els han donat.

Pàgina 61 de 61

61
Següent
Final

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1