• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

La relació de parella després de tenir fills, en el cicle ‘Xerrades per a famílies’

cartell 2020 xerrades dsps fillsEl cicle “Xerrades per a famílies”, que organitza l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, torna el proper dijous 17 de desembre a les 17 hores amb la xerrada del psicoterapeuta de parella i familiar Pablo Rodríguez i que té per títol ‘La relació de parella després de tenir fills’.

Aquesta tercera xerrada del cicle es celebra a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics de la Savina. L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia al telèfon 971 321271 o al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat.

10 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reivindica els drets de les persones amb discapacitat

foto 2020 DPDF 1Formentera ha celebrat avui el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb un acte principal, ‘Cultivant valors’ celebrat al Centre de Dia, i on les associacions de l’illa han plantat vuit arbres senyalitzats amb vuit drets, com són el dret a una educació inclusiva, a una atenció integral, a la protecció de la salut, a la protecció social, respecte a les mateixes decisions, a la participació en els assumptes públics, a la vida independent i a l’accessibilitat universal.

Posteriorment, Yolanda Mota Rodríguez, mare d’una nena amb síndrome de Down, ha llegit un manifest en què ha destacat que “avui, el dia de les persones amb diferents capacitats, plantem aquests arbres en reivindicació als seus drets amb l’esperança que algun dia la lluita per aconseguir-los formi part del passat”. “Desitgem que els nostres arbres tinguin arrels fortes com les de les famílies que necessiten orientació, suport, ajudes i recursos... L’educació inclusiva on tots aprenem de tots per donar els seus fruits aconseguint una societat rica en la qual el respecte a la diversitat sigui una realitat i tot regat amb l’amor incondicional”, ha assenyalat.

Avui també s’ha instal·lat una taula informativa conjunta a la plaça de la Constitució de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES, (Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social).

Redacció del pla integral per a persones amb diversitat funcional
El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha subratllat “l’esforç que desenvolupen aquestes associacions i famílies per donar visibilitat a les persones amb discapacitat” i ha reiterat que “el suport de l’administració és decisiu en aconseguir aquest objectiu”. En aquest sentit, el conseller Ramírez ha assenyalat que l’àrea de Benestar Social ja ha iniciat enguany la redacció d’un pla integral per a persones amb diversitat funcional, “que serà l’eina que ens facilitarà poder aconseguir el ple compliment d’aquests drets que avui es reivindiquen”.

Dins de la programació d’activitats, cal recordar que els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera. L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva prèvia al correu electrònic administració.centredia@conselldeformentera.cat.

A més, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge “Bla, Bla, Bla”, dirigit per Alexis i Bruno Morante abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges en la sala de Cultura.

 
3 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formenterers Solidaris rep el premi Savina de Voluntariat de les Illes Balears 2020

foto premi savina 2L’associació Formenterers Solidaris ha rebut avui el premi Savina de Voluntariat Illes Balears 2020 que atorga el Govern balear en un acte celebrat a la sala de plens del Consell i que ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer; el conseller insular de Benestar Social, Rafael Ramírez, i la directora general de Participació i Voluntariat del Govern de les Illes Balears, Maria Amengual.

El premi Savina destaca el programa de Formenterers Solidaris ‘Ajudes d’aliments’, que duen a terme a l’illa i que destina tots els recursos a ajudar les famílies que estan passant per dificultats econòmiques perquè puguin tenir uns productes bàsics d’alimentació i higiene. Formenterers Solidaris treballa coordinadament amb l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i els seus voluntaris s’encarreguen de la compra dels aliments i recollida de les donacions, el transport i organització a la Sala Parroquial de Sant Ferran, l’acollida dels beneficiaris derivats per Benestar Social i l’entrega dels productes de manera individualitzada. Formada íntegrament per voluntaris, Formenterers Solidaris es va constituir l’any 2007 amb l’objectiu d’ajudar els més necessitats.

Teresa Costa, secretària de l’ONG, que ha recollit el premi en representació de Formenterers Solidaris, de mans de la presidenta del Consell, ha destacat la feina conjunta de totes les persones que conformen Formenterers Solidaris. “Tots són necessaris, som una associació de persones on no hi ha noms, som persones que quan s’ajunten donen un bon resultat”. “Esperam no fer falta i poder desaparèixer de mapa”, ha desitjat Teresa Costa, qui ha agraït el suport del Consell i el Govern en aquesta feina.

Alejandra Ferrer ha destacat “la gran feina desenvolupada per Formenterers Solidaris des dels seus inicis, una associació formada per persones que posen les necessitats d’altres persones per davant de les seves”. Ferrer ha reconegut la feina feta per Formenterers Solidaris des de l’inici de l’estat d’alarma i ha mostrat el suport del Consell: “Sempre ens tendreu al vostre costat per ajudar la gent que ho necessita”.

Per la seva part, el conseller Rafael Ramírez, ha subratllat en la seva intervenció “que avui es premia l’esperit i la implicació personal dels voluntaris que des de la generositat posen el seu esforç, temps i recursos per facilitar la vida que no és la pròpia”. Finalment, ha destacat la coordinació amb l’àrea de Benestar Social i ha desitjat que “aquest esperit que guia als voluntaris cali en tots nosaltres”.

La directora general de Participació i Voluntariat del Govern ha explicat que “les entitats de voluntariat de Formentera estau d’enhorabona per la feina que feis per aconseguir ser un territori envejable, on la cooperació i el treball en xarxa estan per damunt de qualsevol altre interès. Admir aquesta gran capacitat per fer d’allò comunitari una bandera comuna”.

Els premis de voluntariat s’emmarquen dins el programa Premis Autonòmics Voluntariat IB 2020, com una acció d’ajuda i reconeixement públic per a honorar i fomentar les fórmules de col·laboració ciutadana, coordinades per les entitats locals, que tenen la finalitat d’aglutinar l’acció veïnal voluntària dels seus ciutadans en una acció de benefici comunitari relacionada amb mancances socials i/o sanitàries. El premi compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros.

1 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Set alumnes completen el curs d’integració social i cultural per a estrangers que organitza el Consell de Formentera

foto 2020 cursSet alumnes varen finalitzar ahir el Curs d’Integració Social i Cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que enguany hi ha complert 14 edicions. El curs s’ha desenvolupat durant aquest mes de novembre a l’Escola d’Adults de Formentera i ha comptat amb alumnes residents a l’illa de diferents països d’origen, com Argentina, Colòmbia, el Marroc i Mèxic.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, va assistir a la darrera classe i va felicitar als alumnes “per l’esforç i l’interès” per participar en aquest curs “vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració” emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat.

Enguany, arran de la covid-19, s’ha limitat el nombre d’assistents d’un curs que ha estat impartit per Dolores Fernández Tamargo, i que entre altres temes ha abordat els valors constitucionals de l’estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i la igualtat entre homes i dones.

27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Cultivant valors’, iniciativa per conscienciar i sensibilitzar en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

foto 2020 dia discapacitatsL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha organitzat enguany diferents activitats per conscienciar i sensibilitzar la població amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el 3 de desembre; i que enguany porta a terme un acte de conscienciació amb la plantació d’arbres als jardins del Centre de Dia per part de les associacions de persones amb discapacitat de l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït en primer lloc, la implicació i el compromís de les persones que formen part d’aquestes associacions a l’illa, “que fan una feina fonamental per ajudar a visibilitzar i integrar aquest col·lectiu” i hi ha recordat que des del Consell “es treballa per donar la cobertura i atenció que necessiten per garantir els seus drets com a ciutadans”. Finalment, Ramírez ha convidat a la ciutadania a participar en les activitats.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES, (Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social).

Els actes prevists per als pròxims dies a Formentera són les següents:

‘Cultivant valors’
Com novetat enguany, el mateix dia 3 es celebra l’acte “Cultivant valors”, que consisteix en la plantació d’arbres amb missatges de conscienciació a càrrec de les associacions de l’illa als jardins del Centre de Dia. Posteriorment, un representant de les associacions de persones amb diversitat funcional de Formentera llegirà un manifest.

Taula informativa
També el dia 3, d’11 a 13 hores, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc se instal·larà una taula informativa conjunta de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Taula col·loqui a Ràdio Illa
El dimecres, dia 2 de desembre, de 10 a 11 hores, se celebrarà una taula col·loqui a la ràdio pública Ràdio Illa de professionals i familiars de persones amb diversitat funcional per parlar Pla d’Acció Integral per a persones amb diversitat funcional del Consell de Formentera.

Tarda de curtmetratges: ‘Diversament hàbils’
Els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera.

L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva prèvia al correu electrònic administració.centredia@conselldeformentera.cat.

A més, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge “Bla, Bla, Bla”, dirigit per Alexis i Bruno Morante abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges en la Sala de Cultura.

 
27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 45

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1