• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Reunió amb els representants sindicals d'UGT

reunio-ugt-consell premsav21El conseller de Gerència, Rafael Ramírez i la consellera de Recursos Humans, Paula Ferrer, s'han reunit avui amb el secretari general de funció pública d'UGT a Balears, Miguel Ángel Romero. Aquesta ha estat una primera pressa de contacte on s'han definit les línies a seguir per aquesta legislatura en matèria de Recursos Humans del Consell. Posteriorment, la consellera i el representant d'UGT s'han reunit amb els seus delegats sindicals al Consell. A la trobada s'ha acordat continuar convocant de manera periòdica les meses de negociació sindicals "per a tractar els temes que afecten el dia a dia dels treballadors".

Paula Ferrer ha agraït la visita del secretari general, al qual ha felicitat "pels 130 anys de lluita en defensa dels drets dels treballadors que des del seu sindicat celebren aquest any". Per la seva part, la responsable de Recursos Humans s'ha compromès "a treballar de manera conjunta amb els sindicats per a garantir el correcte funcionament de l'administració publica", segons ha declarat.


22 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s’adhereix a una campanya de conscienciació contra agressions sexistes

foto-material no-i-punt-1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Igualtat, s’ha adherit a la campanya “No i punt” que té com a objectiu que les festes estiguin lliures d’agressions sexistes. Aquesta campanya ha estat creada per l’Ajuntament de Palma en col·laboració del Consell de Mallorca.

“L'objectiu general de la iniciativa és promoure espais d’oci igualitaris i segurs, dels que puguin gaudir tant homes com dones, i que estiguin lliures d’agressions sexistes, sexuals y homòfobes”, segons ha declarat la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada. “La idea és informar i sensibilitzar cap a la prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexistes”, ha afegit.

Per aconseguir-ho, avui 16 de juliol es col·locarà a la Savina una taula informativa, en horari de tarda-nit, amb material de la campanya amb motiu de les festes del Carme. El mateix es farà el pròxim dissabte 20 de juliol, en el mateix horari, amb motiu de la celebració de la Festa Flower a Sant Francesc.

El material que inclou la campanya és: protocol de prevenció i actuació davant les agressions sexistes, un decàleg de bones conductes, test anti agressions, adhesius “No i punt”, polseres “No i punt” i banderola “No i punt”. A més hi haurà tècnics especialistes que ajudaran a difondre l’objectiu de la campanya.

Campanya #nosiguisase

D’altra banda, per tercer any consecutiu, el Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Joventut, i en col·laboració amb el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) continua amb l’adhesió a la campanya de sensibilització #nosiguisase.

“Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars de les Illes Balears, enviant missatges preventius a totes aquelles persones que hi participen, sobretot joves, per evitar un excés en el consum de l’alcohol”, segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

El pròxim 20 de juliol es muntarà una taula informativa amb professionals de la plataforma Energy Control (projecte de l’ONG Associació Bienestar y Desarrollo). En aquesta taula es repartirà material informatiu de la campanya com motxilles, xapes, postals amb missatges de conscienciació, botelles d’aigua amb collet amb missatges i pòsters.

El Consell de Formentera també farà difusió de les campanya a la seva web a través de banners informatius de les campanyes.

16 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta el cartell d’activitats de LGTBI 'Lluitar per la igualtat és un orgull'

presentacio---lgtbi-20191La presidenta del Consell de Formentera Alejandra Ferrer, la consellera responsable de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada, així com la tècnica, Azuzena Carrasco han presentat avui en roda de premsa el cartell d'activitats per celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ que se celebra el pròxim 28 de juny, sota el títol "Lluitar per la Igualtat és un orgull".

Alejandra Ferrer ha explicat que la institució ha organitzat una sèrie d'activitats de tipus cultural entre el pròxim dimecres 26 de juny i el dimarts 2 de juliol amb l'objectiu de "defensar la diversitat de totes les persones tan dins de Formentera, com fer remor perquè es defensi també a la resta del món", segons ha declarat.

Activitats
La tècnica de l'àrea ha especificat les activitats que es duran a terme dins el cartell d'activitats. El pròxim dimecres 26 de juny es farà un cinefòrum sobre la pel·lícula basca 80 egunean (80 dies), dirigida per José Marí Goenag i Jon Garaño, serà a les 20.30 h al Centre "Gabrielet". Aquest film és un drama romàntic sobre l'homosexualitat entre la gent gran. La presentació i la moderació anirà a càrrec de Kathrine Wenham.

Les activitats continuaran el dijous 27 de juny amb la presentació del poemari Mots i brases de Nora Albert. Aquesta trobada organitzada per l'OCB tindrà lloc a les 20.00 h al Centre "Gabrielet" i estarà presentada per Maria Teresa Ferrer.

El divendres 28 de juny, Dia de l'Orgull, es farà una xerrada col•loqui "La representativitat LGTBI a la cultura". Serà a les 20.00 h al Centre "Gabrielet", hi participaran Nora Albert, catedràtica de llengua i literatura catalana, traductora, multipremiada poetessa i crítica literària; i Alejandro Melero, dramaturg, assagista i professor de cinema espanyol. Els seus estudis acadèmics s'han especialitzat en les relacions entre el cinema i l'homosexualitat. Michel Garcia Cruz, antòleg, ha col•laborat i compilat l'antologia del conte cubà Mañana hablarán de nosotros, sobre temàtica LGTBI. Presentarà i moderarà el col•loqui Miquel Costa, d'Espai Frumentària.

El cartell es completa amb la inauguració del Cinema a la fresca amb la pel•lícula Transamèrica, que tindrà lloc el pròxim dimarts 2 de juliol 2019 a les 22.00 h al jardí de ses Eres. El film dirigit per Duncan Tucker és un drama sobre la transsexualitat.

Per part seva, la consellera Vanessa Parellada ha destacat que és un cartell cultural i amb participació de la societat civil que és "important que s'impliqui amb totes aquestes reivindicacions". A més Parellada ha recordat que des de fa 3 anys el cicle de Cinema a la fresca comença amb una pel·lícula de temàtica LGTBI un fet que posa de manifest "la bona salut pel que fa a diversitat que hi ha a Formentera". La responsable d'Igualtat i LGTBI ha assenyalat que "malauradament s'ha de seguir reivindicant el dret de totes les persones a la diversitat de gènere, d'orientació sexual i de condició en general, i que per tant la seguirem lluitant per la igualtat".

A la roda de premsa s'ha agraït la participació de les associacions de l'illa l'Obra Cultural Balear de Formentera i Espai Frumentària, així com de l'associació eivissenca sa Clau de s'Armari que han ajudat a l'organització del cartell, així com als altres col·laboradors que han fet possible la creació del cartell.

19 de juny de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xerrada assetjament escolar

suportweb-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim dijous 30 de maig a les 18h a l'aula polivalent del Centre de Dia tindrà lloc la xerrada: "Assetjament escolar: Què hi podem fer pares i mares per a evitar que el nostre fill o la nostra filla sigui víctima d'assetjament escolar?". Aquesta conferència serà impartida per l'educadora social Aurora Cantero i la policia tutora Pilar Daviu.

A la trobada es parlarà sobre les eines que hauríem de donar als nostres fills per a prevenir la violència a les aules, què és "l'assetjament escolar" i què no, què fer i què no en cas d'assetjament i quines són les conseqüències que pot produir la violència. Aquesta xerrada s'emmarca dins el cicle d'activitats organitzades des de l'àrea de Benestar Social pel Grup de Suport Familiar i comptarà amb servei d'acollida per infants.


28 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni Espai Dones Formentera

foto-conveni-espai-dones prems1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández, han signat un conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’associació Espai Dones Formentera, per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere, durant l’any 2019.

El Consell de Formentera aporta 3.000€ a l'associació Espai Dones Formentera que durà a terme activitats de promoció i dinamització per a la igualtat de la dona i prevenció de la violència de gènere. Per aconseguir aquest objectiu, realitzaran activitats d’educació en igualtat i sensibilització social pel reconeixement dels drets de la dona.

2 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 34

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1