• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Jornada de portes obertes de les noves oficines de Benestar Social i la residència de Formentera

foto 2022 residenci AL'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha fet avui una jornada de portes obertes perquè la ciutadania conegui de primera mà les noves instal·lacions i oficines que des del passat mes de febrer s'han traslladat al Centre de Dia. A més, també s'ha fet un recorregut per la nova residència de Formentera, l'obertura de la qual està prevista després de l'estiu. La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta, Alejandra Ferrer, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, acompanyats de quasi tot l'equip de govern, també han visitat l'espai amb els mitjans de comunicació.

Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que "era necessari adequar el nou espai a les necessitats actuals dels usuaris" i que "suposa un salt qualitatiu tant per als usuaris com per als treballadors de Benestar Social". Quant a la futura residència, la presidenta ha destacat que també "significarà un gran avanç en l'assistència sociosanitària i una gran millora per a l'assistència a les persones dependents, que avui en dia estan a Eivissa, i per a les seues famílies".

Per la seua part, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que "amb les noves instal·lacions, s'ha reordenat l'espai, es garanteix una millor atenció, més còmoda per a la ciutadania, i també el treball tècnic es realitza molt millor; per la qual cosa, la qualitat i eficàcia del servei augmenta".

Residència de Formentera

Pel que fa a la residència, el conseller Ramírez ha assenyalat que a l'inici del curs escolar "ja podrem comptar amb aquesta prestació de servei per a les persones majors de Formentera". El conseller ha destacat que el model d'atenció a la residència se centra en la persona, "un model que persegueix afavorir la independència funcional de la gent major perquè, dins de les seues possibilitats, siguin capaços de dirigir la seua pròpia vida en funció de les creences, gustos, desitjos i interessos individuals".

La residència de Formentera té capacitat per a divuit places, que es distribuiran en catorze habitacions individuals i dos habitacions dobles. Les places s'integraran a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. Les instal·lacions consten de recepció, menjador, sala d'estar, banys comuns, infermeria, bany geriàtric adaptat a persones enllitades i tres zones exteriors enjardinades.

28 juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada de portes obertes a l'àrea de Benestar Social

El pròxim dimarts 28 de juny, d'11 a 14 hores, l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera celebra una jornada de portes obertes perquè la ciutadania de l'illa pugui conèixer les noves oficines, ubicades al Centre de Dia, les noves instal·lacions i els serveis que s'hi ofereixen.

La presidenta del Consell, Ana Juan, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, atendran els mitjans de comunicació a l'inici de la visita, a les 11 hores.

23 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dos setmanes d'activitats de conscienciació amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Immigració, presenta enguany un extens programa d'activitats per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades que es celebra el pròxim 20 de juny. Cinema, teatre, tallers per a joves i famílies, tertúlia de debat o una gimcana per a joves formen part del programa que es desenvolupa durant dos setmanes des del dimecres 15 de juny a Formentera.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha animat la ciutadania "a participar en les activitats d'un programa que està pensat per mostrar la solidaritat i empatia de Formentera cap a les persones refugiades". El conseller ha assenyalat que "l'escenari actual amb totes les crisis migratòries que estam vivint exigeix d'un compromís, més gran i decidit, en la defensa dels Drets Humans i de la protecció cap a les persones vulnerables".

cartell 2022vi refugiades

El programa d'activitats previstes enguany és el següent:

-Dimecres, 15 de juny a les 18.30 h al Casal de Joves. Cinema: Operación hermanos (2019).
-Dijous, 16 de juny a les 18.30h al Cinema. Teatre: El rey del gurugú.
-Dissabte 18 de juny a les 18.30 h al Casal de Joves. Taller per a joves i famílies: Atrapades entre dues realitats.
-Dilluns, 20 de juny a les 10.00 h. Tertúlia al de Far a Far de Ràdio Illa. Participen: Carmen Navarro, referent del Programa d'Atenció a les Persones Immigrants a la Creu Roja a Eivissa; Ilona Voitenko, ucraïnesa resident a Formentera; i Rafael Ramírez, conseller de Benestar Social i vicepresident del Fons Pitiús de Cooperació.
-Dimarts, 21 de juny a les 18 h Parc Bob Baldon. Sant Ferran. Gimcana de sensibilització. 'Posa't a les seues sabates'.
-Dimecres, 22 de juny a les 18.30h al Casal de Joves. Cinema: La buena mentira (2014).
-Dijous, 30 de juny a les 22.00h a la plaça de l'Església de Sant Ferran. Cinema a la fresca: Adú (2020).

8 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022vi teatre gurugu

Formació sobre acolliment familiar de menors

foto 2022 formacio bsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, està portant a terme un reciclatge de formació específica per als professionals tècnics de l'àrea sobre l'acolliment familiar de menors en situació de desprotecció. La formació ha estat impartida per tècnics del Consell de Mallorca que tenen més de vint anys d'experiència en acolliments familiars, i s'ha desenvolupat durant dos jornades.

El servei d'acolliment familiar, impulsat el darrer any pel Consell de Formentera, compta, de moment, amb tres famílies de Formentera inscrites, que en breu participaran en sessions de formació i un procés de valoració d'actituds a càrrec del personal de menors del Consell; aquest equip també acompanyarà les famílies durant l'acolliment. Els interessats a participar en aquest servei poden contactar amb l'àrea de Benestar Social del Consell al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic benestarsocial@conselldeformentera.cat.

19 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertes les línies de subvencions per millorar les prestacions sociosanitàries i per a les associacions d'immigrants

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions dirigides a associacions i/o entitats privades sense ànim de lucre a Formentera per al desenvolupament de programes i actuacions en matèria de serveis socials per a l'any 2022. El Consell dedicarà a aquestes ajudes un total de 45.000 euros. En aquest cas, es podrà subvencionar fins al 75 % del pressupost total del projecte presentat per cada associació o entitat, amb un màxim de 15.000 euros. Les bases d'aquestes ajudes s'han publicat al BOIB del 7 de maig.

D'altra banda, també s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions dirigides a cases regionals, associacions d'immigrants i altres associacions sense ànim de lucre, que duguin a terme activitats relacionades amb la immigració o adreçades a aquest col·lectiu, amb la finalitat de promoure el desenvolupament de programes i actuacions que afavoreixin l'acolliment i la integració de persones immigrades. El pressupost global màxim destinat als ajuts d'aquesta convocatòria és de 9.000 euros. Les bases d'aquestes ajudes han sortit publicades al BOIB del 12 de maig.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que aquestes dos línies d'ajudes "permetran, d'una banda, cobrir part de la despesa de programes i actuacions que contribueixin a millorar les prestacions sociosanitàries a Formentera; i, d'altra banda, afavorir les accions de les associacions i entitats que afavoreixen l'acolliment i la integració de persones immigrades".

Les entitats interessades poden tramitar les sol·licituds de les ajudes a l'OAC o fer-ho telemàticament a través de l'OVAC.


13 maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 61

11

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1