• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera constitueix la comissió mixta de treball de la lluita contra el VIH/sida

foto 2022 comissio mixtaFormentera ha celebrat avui la sessió constitutiva de la comissió mixta sobre l'adhesió del Consell de Formentera a la Declaració de París de lluita contra el VIH/sida. La comissió ha set presidida per la presidenta del Consell, Ana Juan, i ha comptat amb la presència del conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, tècnics d'aquesta conselleria, representants de l'Hospital de Formentera, així com membres de la societat civil a través d'ALAS Salut i Sexualitats, entitat social que treballa en la prevenció del VIH i la sida.

Rafael Ramírez ha recordat que "en el ple de desembre de 2021 del Consell, amb el suport de tots els grups polítics, Formentera s'adherí a la Declaració de París i, d'aquesta manera, es va posar de manifest el fort compromís local amb la salut pública i el benestar social". El conseller de Benestar Social ha destacat que l'objectiu és "impulsar les polítiques i estratègies que estiguin al nostre abast per tal de lluitar contra el VIH i assolir els objectius per posar fi a l'epidèmia el 2030".

Entre aquests compromisos es troba el d'assolir els objectius 95-95-95-0 relatius al tractament del VIH per a l'any 2030, que consisteix en el fet que el 95 % de les persones que viuen amb el VIH coneguin el seu estat serològic, el 95 % segueixin un tractament adequat de manera continuada, i suprimir la càrrega viral del 95 % de les persones en tractament, perquè es mantenguin sanes i es redueixi el risc de transmissió del VIH. Per tant, posar fi a l'epidèmia de la sida a escala mundial l'any 2030. I tot això, amb zero estigmes i discriminació.

Pla FTF per als pròxims anys a l'illa

En aquest marc, s'està elaborant el Pla Fast-Track Formentera (Pla FTF) que pretén ser un document viu i obert, en què es puguin incloure totes les accions per fer front al VIH i la sida en els pròxims anys. Per assolir aquests objectius, cal partir de principis globals per actuar de forma local, aprofitant els programes i recursos existents a l'illa i engegant intervencions locals dirigides a la promoció, prevenció, diagnòstic i tractament relacionats amb el VIH.

El dia 1 de desembre de 2014, el Dia Mundial de la Sida, alcaldes de vint-i-sis ciutats, varen signar a París una declaració per posar fi a l'epidèmia de la síndrome de la immunodeficiència adquirida (sida) als seus municipis. En aquesta declaració, anomenada Declaració de París, i liderada per aquesta ciutat, alcaldes i governs de més de cinquanta municipis amb alta prevalença d'infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH) de tot el món, es varen comprometre a adoptar una sèrie de compromisos per accelerar la resposta a la sida.

5 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formació a Formentera sobre detecció i abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions

foto 2022 jornades assistenciaUna vintena de persones participen avui en la I Jornada sobre detecció i primer abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions que ha organitzat el Consell juntament amb l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència. La jornada se celebra durant tot el dia a la sala de plens del Consell i aborda el tema des del marc teòric (què és l'Observatori del Suïcidi, els mites, els factors de risc i d'alarma, els factors protectors...) i des de la part més pràctica, sobre la detecció de la ideació suïcida a través de l'entrevista i també sobre com intervenir.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha donat la benvinguda als participants i els ha desitjat que la jornada sigui molt profitosa. Nicole Haber, responsable de l'Observatori del Suïcidi, i Maria Dolores Gabaldón, treballadora social de l'Oficina de Salut Mental de Balears, han impartit aquesta jornada.

3 de maig de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Una conferència sobre educació emocional tanca el cicle 'Xerrades per a famílies'

El doctor en Filosofia i especialista en gestió emocional Raül Genovés tanca el pròxim dijous 5 de maig el cicle 'Xerrades per a famílies' amb la conferència "Educació emocional per a famílies i docents", que se celebra a les 17 hores a la sala de plens del Centre de Dia.

Organitzat per la conselleria de Benestar Social, aquesta quarta edició del cicle 'Xerrades per a famílies' ha celebrat nou conferències des del passat 21 d'octubre. Per facilitar la presència de mares i pares, les xerrades compten a més amb un servei d'acollida per a infants a partir de 3 anys.

28 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 raul genoves

Jornada a Formentera sobre detecció i abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Joventut juntament amb l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, organitza el pròxim 3 de maig la Jornada sobre detecció i primer abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions.

La jornada se celebrarà d'11.30 a 14.30 hores i de 16 a 19 hores a la sala de plens del Consell. Al matí, es tractarà el marc teòric sobre què és l'Observatori del Suïcidi, els mites, els factors de risc i d'alarma, els factors protectors... A la tarda s'abordarà la part més pràctica, sobre la detecció de la ideació suïcida a través de l'entrevista i també sobre com intervenir.

La jornada serà impartida per Nicole Haber, responsable de l'Observatori del Suïcidi, i Maria Dolores Gabaldón, treballadora social de l'Oficina de Salut Mental de Balears.

Els interessats a participar-hi es poden inscriure en aquest enllaç.

21 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 curs prevencio

Dilluns 2 maig, nova data del curs de dispensació responsable d'alcohol

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, organitza el pròxim dilluns 2 de maig un curs de dispensació responsable d'alcohol i reducció de riscos adreçat a personal actiu en espais de música i ball, especialment personal de barres i responsables d'establiments. El curs és gratuït i es pot realitzar en dos sessions, de 10 h a 12 h o de 17 h a 19 h a la sala de plens del Consell de Formentera. Qui vulgui participar en el curs ha de tenir els 18 anys complits en el moment de realitzar el curs i ha de formalitzar la inscripció fins al 29 d'abril al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat indicant nom complet, número de telèfon i horari de preferència per realitzar la formació.

El curs forma part de les accions promogudes dins de la campanya 'No t'ofeguis en l'alcohol' que impulsa el Consell de Formentera i compta amb la col·laboració de la Fundació Salut i Comunitat, la Pimef, Cambra de Comerç i Federació Hotelera.

12 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 dispensacio

Més articles...

Pàgina 12 de 61

12

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1