• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Enquesta entre la ciutadania de Formentera per elaborar el IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, està elaborant el IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs 2022-2025 amb la col·laboració i suport de la Fundació Salut i Comunitat. Per fer-ho de manera més participativa i realista, s'ha preparat un breu qüestionari anònim dirigit a persones majors de 18 anys que es pot emplenar en aquest enllaç.

El IV Pla de Drogues, Pantalles i Jocs neix amb el compromís de promoure, coordinar i liderar l'abordatge de les problemàtiques de salut i socials relacionades amb l'ús de substàncies, pantalles i jocs. El Pla integra diferents iniciatives i accions que afecten la població de Formentera des de les vessants social, econòmica, educativa i sanitària, i que aborda el fenomen de l'ús de drogues, pantalles i jocs tenint en compte de manera transversal els diferents eixos de desigualtat com el gènere, la diversitat cultural i l'edat.

17 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell s'adhereix al Programa de Competències Familiars per fomentar i potenciar les habilitats parentals

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social i de la Conselleria d'Afers Socials del Govern, ofereix la possibilitat de desenvolupar el Programa de Competència Familiar (PCF) per a les famílies amb fills d'entre 12 i 16 anys de Formentera.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que "enguany, l'àrea de Benestar Social s'ha adherit a aquesta iniciativa amb l'objectiu de formar a les famílies de l'illa, pares, mares, fills i filles, a fi de millorar les relacions familiars, les habilitats parentals, el comportament dels fills; i també per prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques en menors, incloent-hi, per exemple, el consum de drogues".

El Programa de Competències Familiars va destinat a famílies amb fills a càrrec d'entre 12 i 16 anys. El desenvolupament del programa inclou tots els membres de la unitat familiar, mitjançant una metodologia de treball basat en l'evidència científica. La tasca dels professionals consisteix a proporcionar els pares i mares eines per evitar que una incipient problemàtica vagi a més, la resolució de conflictes d'acord amb els valors democràtics, l'enfortiment de les habilitats socials amb els menors.

El programa es portarà a terme durant catorze sessions, que es realitzaran a la Sala de Plens del Consell i horari encara per determinar. Les inscripcions s'han de fer al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971.32.12.71 des del 15 de desembre fins al 15 de gener.

14 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 aprenem junts

Formentera reconeix la tasca del voluntariat de l'illa

foto 2021xii voluntariat aEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, presenta avui, Dia International del Voluntariat, un vídeo per valorar la tasca dels voluntaris de l'illa. Amb aquest material, en primer lloc, es mostren les nombroses accions que es porten a terme a Formentera i, en segon, tal com ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, es vol "agrair a les persones que, dia rere dia, ofereixen el seu treball desinteressat en aquestes accions". A més, "les institucions hem de contribuir activament en el reconeixement del paper que desenvolupen les persones voluntàries i en la seua visibilització a la societat", ha incidit el conseller.

El conseller Ramírez ha subratllat que "a Formentera hi ha un teixit associatiu divers, compromès i solidari, que cada dia s'enfronta a noves situacions i reptes, amb l'objectiu d'aconseguir una societat més justa i igualitària". El conseller ha aprofitat per felicitar la delegació de Formentera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que el passat dia 1 va rebre el Premi Savina que concedeix el Govern balear. "L'AECC és tot un exemple de voluntariat que reuneix els valors de compromís i generositat", ha comentat.

El voluntariat és una matèria transversal, que engloba molts àmbits i col·lectius. És, a més, un instrument imprescindible en la nostra societat, pels valors implícits que suposa la participació organitzada de la ciutadania i perquè representa el compromís amb l'interès general i afavoreix la justícia, la cohesió social i una societat més inclusiva, relacional i participativa.

Jornades de formació

Dins de les accions per fomentar el voluntariat, la passada setmana es varen celebrar al Consell de Formentera dos jornades en què participaren una trentena de persones. En la primera, una jornada informativa, hi hagué onze assistents de sis entitats de l'illa; i en la jornada de formació de dissabte, prop de vint participants.


5 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

10 alumnes completen el Curs d'Integració Social i Cultural per a estrangers

foto 2021xi curs integracioDeu alumnes de diverses nacionalitats (Colòmbia, Argentina, Marroc i Brasil) varen finalitzar ahir el Curs d'Integració Social i Cultural organitzat per l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que enguany ha complit 15 edicions. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, va assistir a la darrera classe i va entregar els diplomes als alumnes. El conseller els va felicitar "per l'interès i l'ànim mostrat per participar en aquest curs", vàlid per a obtenir l'informe d'integració emès per la comunitat autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l'examen CCSE de nacionalitat.

El curs ha estat impartit per Dolores Fernández Tamargo a l'Escola d'Adults i, entre altres temes, ha abordat els valors constitucionals de l'estat espanyol, els drets humans i les llibertats públiques, l'Estatut d'Autonomia, la Unió Europea i la igualtat entre dones i homes.

1 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una trentena de persones participen en les jornades de voluntariat a Formentera

foto 2021 voluntariatAUna trentena de persones ha participat aquest cap de setmana en les dues jornades organitzades per la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears i l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera per fomentar el voluntariat a l'illa. En la primera d'elles, una jornada informativa, varen participar onze persones de sis entitats de l'illa; i en la jornada de formació de dissabte varen assistir prop de vint persones. Des de l'àrea de Benestar Social, es valora de manera "molt positiva" la celebració d'aquesta iniciativa per "l'alta participació i el contingut molt útil" de la formació.

29 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 61

17

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1