• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Usuaris del Centre de Dia col·laboren en difondre la prevenció del consum d’alcohol en menors

foto 2021 centre dia no t ofeguisUn grup d’usuaris del Centre de Dia de Formentera s’ha posat la camiseta de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per ajudar en la difusió d’aquest missatge entre la població de l’illa. La campanya és una iniciativa impulsada des de l’àrea de Benestar Social del Consell i té com a principal objectiu prevenir i retardar l’edat d’inici de consum d’alcohol entre els menors de l’illa, així com combatre la venda il·legal de begudes alcohòliques. La campanya va començar el passat mes de maig i continuarà aquest hivern amb noves accions de conscienciació. A més, compta amb la col·laboració d’altres àrees del Consell, de les forces i cossos de seguretat, comerços, pimes, centres educatius, famílies, clubs esportius... amb la finalitat d’aconseguir els objectius marcats i portar a terme iniciatives preventives dirigides als joves i als empresaris.

9 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que des d’avui ja es poden sol·licitar les subvencions per a gent gran i persones amb discapacitat. El pressupost per a la convocatòria d’enguany és de 16.000 euros.

Les persones sol·licitants han de ser residents a Formentera, d’edat igual o superior a 65 anys o tenir una discapacitat reconeguda del 33 % o més, entre altres requisits. Aquests ajuts es destinen entre d’altres, a l’adquisició de cadires de rodes, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llit hospitalari o tractaments professionals sociosanitaris com ara fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, etc.

Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de valorar les sol·licituds que obtenen les ajudes, i l’import individual màxim i per tots els conceptes que es pot concedir per beneficiari és de 2.900 euros. Les despeses realitzades (factures originals) han de correspondre al període comprès entre l’1 de juny de 2020 i el 31 de maig de 2021.

Les bases estan publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB, al tauler d’anuncis i a la pàgina web del Consell de Formentera, i el termini per a la presentació de les sol·licituds és fins al dia 30 de setembre de 2021 a la conselleria de Benestar Social (antic Centre Mèdic) o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, OAC.


3 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera comptarà amb una llar residencial per a menors de 12 anys en situació de desprotecció

foto 2021 centre de diaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, està treballant en la posada en marxa d’una llar residencial per a menors de 12 anys en situació de desprotecció. Aquesta llar estarà ubicada a l’àrea sociosanitària de Formentera, al costat del Centre de Dia, i tendrà capacitat per a 10 menors. El projecte presentat pel Consell de Formentera té un pressupost de 370.000 euros i ha rebut una subvenció dels fons europeus destinats a la recuperació econòmica de 150.000 euros. El termini d’execució és de tres anys.

Segons destaca el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, “aquesta llar ens permetrà comptar amb un recurs que garanteixi una millor atenció als nens i nenes de la nostra illa en situació de desprotecció familiar”. En l’actualitat, Formentera no disposa de cap recurs d’acolliment residencial per a menors en aquesta situació i es depèn de la disponibilitat de recursos a les illes veïnes per poder oferir aquest servei, amb els inconvenients que això suposa. “Ara, amb aquesta llar, s’afavorirà l’atenció individualitzada i familiar dels i les menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d’atenció psicosocial”, ha assenyalat el conseller de Benestar Social.

Actualment, al voltant d’un 30 % de les persones menors usuàries del servei de protecció de menors a Formentera són susceptibles de poder fer servir aquest espai. Així, la creació d’una llar d’atenció residencial proporcionaria, als nens i nenes de Formentera, un recurs que milloraria substancialment la qualitat de la intervenció. És a dir, el centre garantirà la permanència de les persones menors d’edat desprotegides al seu entorn més proper, que podran continuar a Formentera.

“A més, es crea un recurs d’atenció a famílies vulnerables, una problemàtica que afecta específicament les dones en ser majoritàriament les responsables de la cura i l’atenció a la infància”, ha assegurat el conseller Rafael Ramírez.


16 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Material de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’ per repartir a les escoles d’estiu

foto 2021 no t ofeguisL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ja ha rebut el material que repartirà entre els i les joves que participen a les escoles d’estiu a Formentera. Amb la imatge de la campanya, s’han elaborat camisetes, botelles, motxilles i xapes. També es va encarregar una pancarta que ja s’està mostrant en esdeveniments esportius. La implicació dels joves de l’illa ha estat fonamental en la elaboració de la campanya, ja que han fet el disseny de la imatge, el eslògan, han participat en el repartiment de cartells pels establiments i continuaran fent difusió el proper curs escolar i en altres tipus d’esdeveniments.

30 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reforça l’atenció a infants i adolescents en risc

cartell 2021 poster ANAR BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha reforçat l’atenció a infants i adolescents en risc de l’illa mitjançant un conveni que ha signat amb la Fundació Anar, entitat que treballa en la promoció i defensa dels drets dels infants i adolescents en situació de risc i desemparament.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que amb aquesta col·laboració “es reforça l’atenció als menors per part de l’administració, ja que la Fundació Anar aporta una eina molt útil i propera per als joves, 24 hores al dia 365 dies a l’any, que a més és confidencial i gratuïta i està atesa per professionals”. El conseller ha destacat que el servei de protecció de menors del Consell amplia d’aquesta manera “el seu radi d’acció, i mantindrà una col·laboració estreta, compartint també informació, amb una fundació, sense ànim de lucre, que fa més de 25 anys desenvolupant aquest servei a les Illes Balears”.

L’atenció d’aquesta fundació, es desenvolupa de manera telemàtica i compta amb diferents serveis que als infants i les seves famílies poden fer servir, com al Telèfon d’Ajuda a Nins i Adolescents 116111, al qual pot trucar qualsevol infant o adolescent i que serà atès per professionals de la psicologia, advocacia i treball social, que escoltaran tot el temps que necessiti i l’ajudarà a trobar una solució al seu problema.

A més, disposa d’un correu electrònic balears@anar.org i un xat a la web www.anar.org on també es pot contactar de manera anònima i rebre atenció immediata de professionals.

23 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 20 de 61

20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1