• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Bienestar Social

El Consell obri a partir de demà el Col·legi Mestre Lluís Andreu dins del programa ‘Formentera Marxa’

El Consell Insular de Formentera obrirà a partir de demà, 1 d'agost, el Col·legi Mestre Lluís Andreu de dilluns a divendres i en horari de 18 a 21 hores dins del programa ‘Formentera Marxa’. Segons ha explicat la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, “l'objectiu és tenir el major nombre d'espais oberts perquè els joves no hagin d'estar a la plaça de l'església jugant a futbol, i ho puguin fer en un lloc amb les infraestructures necessàries per a la pràctica d'aquest esport i evitar les molèsties als usuaris que a aqueixes hores passegen pel centre de Sant Francesc”.
 
Costa ha recordat així mateix que es tracta d'una reivindicació que des de fa temps feien els vesins de la localitat, ja que d'aquesta manera els joves es troben en un lloc adequat i adaptat amb zones d'ombra, prop del Casal de Joves i en unes instal·lacions en les quals estan a més controlats, ja que hi haurà un monitor a la seua disposició, i on disposen també d'un parc infantil.

Quasi mig centenar de persones participen al primer curs de formació de Creu Roja de voluntaris per atendre en un primer moment el migrants que arriben en pasteres

Un total de 24 persones al torn del matí i 19 al torn de la tarda han participat al primer curs de formació organitzat per Creu Roja a Formentera per dotar l'illa de voluntaris per atendre en un primer moment els migrants que arriben en pasteres. Es tracta d'un dels primers compromisos aconseguits entre l'ONG i la Conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera després de la primera presa de contacte que va tenir lloc entre les dues parts a l'inici de la passada setmana.

Segons ha explicat la consellera de l'àrea, Cristina Costa, aquest tipus de voluntariat és molt important “perquè mai sabem quanta gent arribarà a les nostres costes; en els últims dies han arribat dues pasteres amb trenta persones entre les dues”, ha assenyalat.

Davant la incertesa de quants migrants arribaran a les costes formentereres, des de la Conselleria es considera prioritari comptar amb el major nombre de persones formades en aquesta atenció primària. “No pot ser que una o dues persones els hagin d'atendre a tots”, ha insistit Costa, “per la qual cosa demanam a la població que intenti fer aquests cursos perquè, si fos necessari, els pogués assistir”.

Cruz Roja organiza una formación para contar con voluntarios de atención primera a migrantes en Formentera.

Cruz Roja organizará en Formentera un curso de formación para dotar a la isla de voluntarios para poder atender en un primer momento a los migrantes que llegan a la isla a través de la costa en pateras. Se trata de uno d ellos primeros compromisos alcanzados entre la ONG y la Conselleria de Bienestar Social del Consell de Formentera tras la primera toma de contacto que tuvo lugar entre ambas partes al inicio de esta semana.

Según ha explicado la consellera del área, Cristina Costa, este tipo de voluntariado es muy importante “porque nunca sabemos cuánta gente llegará a nuestras costas. En los últimos días han llegado dos pateras con 30 personas entre las dos”.

Ante la incertidumbre de cuántos migrantes alcanzarán las costas formenterenses, desde la Conselleria consideran prioritario contar con el mayor número de personas formadas en esta atención primera. “No puede ser que una o dos personas tengan que atender a todos”, ha insistido Costa, “por lo que pedimos a la población que intente hacer estos cursos para que, si fuese necesario, los pudiese asistir”.

La formación se dará el próximo jueves, 27 de julio, de 10 a 12 horas en horario de mañana y de 17 a 19 horas en horario de tarde en la sede de Bienestar Social del Consell de Formentera. Las inscripciones se pueden llevar a cabo en formentera@cruzroja.es

La residencia de gente mayor de Formentera ya acoge a todas las personas que había en centros de Eivissa

El Consell de Formentera, a través del área de Bienestar Social, informa de que la residencia de personas mayores ya acoge a las seis personas de la isla que había en centros de Eivissa y que habían pedido el traslado a Formentera.

Hoy en día, hay un total de nueve usuarios en la residencia, seis hombres y tres mujeres, es decir, la residencia se encuentra en el 50 % de ocupación. Tal y como se había programado, se continúa con la incorporación de residentes de forma progresiva para coordinar mejor la calidad asistencial y la adaptación de los residentes al centro y a los cuidadores. El próximo ingreso previsto será el lunes 19 de junio.

16 de junio de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Carles Ventura cierra el ciclo Charlas para familias y docentes con la conferencia 'Els millors pares del mon NO son perfectes'

Carles Ventura, educador de padres y madres en disciplina positiva, será el conferenciante de la última charla para familias y docentes titulada "Els millors pares del mon NO son perfectes", que se celebrará el próximo jueves 4 de mayo a las 17 horas en la sala de plenos del Consell de Formentera. El ciclo está organizado por el área de Bienestar Social y ha contado con un total de diez conferencias desde el pasado mes de octubre. Hay que recordar que se ofrece un servicio de acogida para niños y que los interesados deben hacer reserva previa en el correo educaciosocial@conselldeformentera.cat o en el teléfono 971 321 271.

27 de abril de 2023
Área de Comunicacion
Consell de Formentera

cartell 2023iv millors no perfectes

Más artículos...

Página 2 de 61

2

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1