• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

El cicle de l'UOM es tanca aquest divendres amb la conferència 'Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques', a càrrec de Joan Albert Ribas

El cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors (UOM) a Formentera d'enguany es tanca aquest divendres amb la conferència 'Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques', a càrrec del filòleg Joan Albert Ribas que es farà a les 17 hores en el centre social dels majors de Sant Ferran. Organitzat per l'àrea de Majors del Consell de Formentera i l'UOM, el cicle de set conferències va començar el passat 7 de febrer i està obert a persones majors de 50 anys.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v UOM

El Consell de Formentera torna a impulsar el programa de voluntariat lingüístic

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que ha engegat novament el programa de voluntariat lingüístic, que consisteix a posar en contacte persones que volen compartir el seu català amb persones que el volen aprendre millor, agafar confiança o simplement practicar-lo.

Tant si es vol ser voluntari com usuari del programa, tan sols és necessari ser major d'edat, tenir una hora disponible a la setmana i comprometre's a quedar un mínim de cinc vegades. La primera trobada lingüística sempre es concerta a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, i es realitza, després del primer contacte, en un bar de l'illa. De fet, la consumició d'aquesta primera trobada va a càrrec del SAL.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha assenyalat que "amb aquesta iniciativa cream nous espais de conversa on els aprenents poden fer servir el català amb més confiança".

Per inscriure-s'hi, els interessats han d'enviar un correu electrònic a sal@conselldeformentera.cat i, a continuació, es concertarà la primera trobada amb la parella lingüística en funció de la disponibilitat horària.


29 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 voluntariat linguistic

La lingüista Carme Junyent oferirà una conferència a Formentera sobre la situació del català i el llenguatge inclusiu

El Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que Carme Junyent oferirà la conferència "El català al 2022. Situació i reptes. La qüestió del llenguatge inclusiu" el dijous 5 de maig, a les 19.30 hores, a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia). La conferència és oberta i no cal inscripció prèvia.

Carme Junyent és professora de lingüística a la Universitat de Barcelona i membre fundadora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA). És autora d’una àmplia obra sobre la diversitat i la situació de les llengües del món i, a més, ha publicat obres i articles divulgatius sobre el llenguatge inclusiu, una temàtica de molta actualitat. Junyent ha editat i col·laborat en obres que han esdevingut èxits de vendes, com ara El català, la llengua efervescent: 77 visions sobre el terreny (Ed. Viena, 2021), Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou (Eumo, 2021) i El futur del català depèn de tu (La Campana, 2020).

Al març del 2022, Carme Junyet fou designada presidenta del Consell Lingüístic Assessor, un organisme de nova creació integrat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu, entre d’altres, refermar la vehicularitat de la llengua catalana en l’àmbit educatiu.

27 d’abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 catala

Conferència de Santi Colomar aquest divendres en la Universitat Oberta per a Majors

La Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera celebra aquest divendres 29 d'abril la penúltima jornada amb la conferència 'Notes històriques sobre el pa, el vi i la carn a Formentera', a càrrec del doctor Santiago Colomar, professor de l'IES Marc Ferrer. La xerrada serà a les 17.00 hores en el Club de Jubilats de Sant Francesc i està oberta a gent gran a partir dels cinquanta anys.

26 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 uob abril

Les plagues dels cultius de Formentera, aquest divendres en la Universitat Oberta per a Majors

La Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera celebra el divendres 1 d’abril una nova jornada amb la conferència 'Principals plagues dels cultius de Formentera', a càrrec de Juan Manuel Marín Barea, enginyer agrònom i coordinador de projectes de sanitat vegetal a TRAGSA a Eivissa i Formentera. La xerrada serà a les 17.00 hores en el Club de Majors de Sant Ferran i està oberta a gent gran a partir dels cinquanta anys.

29 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 uom plagues cultius

Més articles...

Pàgina 1 de 31

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1