• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

La dieta mediterrània, aquest divendres a la UOM

La nutricionista eivissenca Marina Ribas oferirà aquest divendres la conferència 'La dieta mediterrània, la dieta de la longevitat?' dins del cicle de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera. La penúltima conferència d'aquesta edició serà divendres, 14 d'abril, a les 17 hores al Club de Jubilats i Pensionistes de Sant Francesc i està oberta a gent gran a partir de cinquanta anys.

11 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv uom

Antoni Ferrer Abárzuza, aquest divendres en la Universitat Oberta per a Majors

La Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera celebra divendres, 17 de març, una nova jornada amb la conferència "Un altre patrimoni: el patrimoni industrial", a càrrec de l’historiador Antoni Ferrer Abárzuza. La xerrada serà a les 17.00 hores al Club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc i està oberta a gent gran a partir dels cinquanta anys.

13 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii uom

Formentera estrena l'Aula del Futur

foto 2023iii aula futur AEl Centre de Professorat (CEP) de Formentera ha presentat avui l'Aula del Futur. Un projecte per incidir en els valors de l'alumnat de tota l'illa, tant des de les escoles com de l'institut.

El projecte, tal com ha recordat la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, "es va engegar amb el CEP abans de la pandèmia dins del programa Posam valors a l'esport, a través de la Conselleria d'Esports, i ara, per fi, s'ha pogut acabar". La presidenta del Consell ha assenyalat que "ara desitjam que els estudiants, professors, mares i pares de l'illa puguin aprofitar aquest espai per treballar de manera transversal els valors".

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció amb aquesta nova iniciativa que "permetrà un aprenentatge actiu, tant per professors com d'alumnes i famílies, i actualitzarà les maneres d'accedir al coneixement mitjançant les noves tecnologies".

L'Aula del Futur és un espai on a través de metodologies innovadores es treballaran els valors de manera directa i motivadora. És un espai on es faran dinàmiques que fomentin el respecte, el diàleg, la tolerància, la presa de decisions i el treball en equip. A més, el mateix alumnat serà qui ajudarà a empoderar la societat amb valors com l'empatia, la cooperació, la igualtat de gènere i la convivència, entre d'altres

En aquest espai multifuncional es podran fer gravacions amb diferents finalitats: per promoure pràctiques físiques, lúdiques i participatives. També s'hi faran trobades entre generacions, per promoure activitats i jocs cooperatius, per estimular la superació i el repte... A més, aquesta aula està dotada amb tecnologia educativa digital per facilitar el desenvolupament competencial de l'alumnat.

Transformació digital
Paral·lelament, el Govern balear dotarà els cinc centres escolars amb 61 pantalles digitals (una per a cada aula), 69 portàtils i 9 càmeres de documents per ajudar a la transformació digital. Els mestres assessors i professors han assistit a la presentació feta avui en què també ha estat present la consellera d'Esports, Paula Ferrer; la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández; la cap del Servei de Tecnologies de la Informació a l'Educació, Yolanda Martínez, i la cap del Servei de Normalització Lingüística i Formació, Carme Jaume.

El Consell de Formentera, a través del programa Posam valors a l'esport, ha fet una aportació econòmica de 12.000 euros.

10 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns s'inicia el procés de sol·licituds de places de les Escoletes de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que entre el pròxim dilluns 13 i el 31 de març estarà obert el període de sol·licituds de places per a l'Escoleta Sa Miranda i l'Escoleta Sant Ferran per al curs 2023-2024 per als infants d'entre 0 i 3 anys (nascuts els anys 2023, 2022 i 2021).

La presentació de les sol·licituds s'ha de fer telemàticament al web del Govern balear, també es trobarà l'enllaç a la web del Consell de Formentera, a l'apartat de les escoletes. Un cop feta la sol·licitud, cal entregar la documentació a l'Escoleta La Miranda (amb cita prèvia trucant al telèfon 971 32 34 15). Les famílies poden demanar informació al correu electrònic: escoleta@conselldeformentera.cat o telefònicament: 971 323 415 (de 9.00 a 14.00h).

Calendari
La llista de puntuacions provisionals es publicarà el 12 de maig. Les reclamacions es podran presentar entre el 15 i el 17 de maig. Les llistes definitives es publicaran el 30 de maig i les matrícules per al primer cicle d'educació infantil de les escoletes del Consell de Formentera es podran fer entre el 31 de maig i el 15 de juny.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que aquest segon any de funcionament de les dos escoletes hi ha un total de 118 alumnes. La llista d'espera va quedar buida dins el període ordinari de matriculació "algo prioritari per les nostres polítiques de conciliació familiar". Les places que s'oferten per al pròxim curs escolar són 14 per infants nascuts als 2023, 39 per infants nascuts al 2022 (d'un total de 48 places), 19 per infants nascuts al 2021 (d'un total de 72 places).

L'equip educatiu de les escoletes esta format per un total de 21 educadores i dos auxiliars educatives, a més del personal de neteja, manteniment i cuina.

8 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii escoleta

Felip Cirer i la Formentera de fa cent anys, el divendres al cicle de la UOM

Felip Cirer, llicenciat en filologia hispànica i catedràtic de llengua catalana i literatura, oferirà el divendres 3 de març a les 17 hores al centre de Majors de Sant Ferran la tercera conferència del cicle de la UOM a Formentera sota el títol 'Eivissa i Formentera fa cent anys'. El cicle de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera consta de set conferències, fins al 28 d'abril, i està dirigit a la població de l'illa major de 50 anys.

28 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii f cirer

Més articles...

Pàgina 3 de 39

3

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1