• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

S'inicia el cicle 'Xerrades per a famílies i docents' amb un programa de deu conferències fins al maig

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha programat un total de deu conferències dins del cicle "Xerrades per a famílies i docents" que se celebrarà d'octubre a maig a la sala de plens del Consell de Formentera. Les xerrades compten amb la col·laboració del Centre de Professorat de Formentera.

La primera de les xerrades serà el pròxim dijous 6 d'octubre a les 17 hores sota el títol 'Pantalles: eines per protegir-nos dels riscos d'internet', a càrrec de Lluís Mulero, ciberactivista en la prevenció d'addiccions digitals.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que l'objectiu d'aquestes xerrades "és formar famílies i docents en l'enfortiment de les seues habilitats, a fi de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques, com poden ser l'assetjament escolar i el consum de drogues, entre d'altres".  Aquestes xerrades "són espais d'informació i formació, on l'intercanvi d'experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que permeten millorar la tasca educativa i contribuir a un desenvolupament integral dels infants", ha assenyalat el conseller.

Programa "Xerrades per a famílies i docents"
6 d'octubre: 'Pantalles: eines per protegir-nos dels riscos d'internet', per Lluís Mulero.
3 de novembre: 'Eduquem en positiu: límits i conseqüències', per Cristina Torres.
24 de novembre: 'Educació emocional: de la teoria a la pràctica', per Rafael Bisquerra.
15 de desembre: 'Educar en la diversitat', per Neus Martorell i Carmen Muñoz.
26 de gener: 'La importància d'educar: com motivar', per Antoni Ballester.
2 de febrer: 'Gestió de conflictes entre iguals', per Judit Besora.
9 de març: 'El rol del pare en la criança', per Rubén Rodríguez.
30 de març: 'Com parlar de drogues amb el jovent', per Eva Font.
20 d'abril: 'Educar sense pantalles' per Marta Padra.
4 de maig: 'Els millors pares del món NO són perfectes', per Carles Ventura.

Totes les sessions es duran a terme a la sala de plens del Consell de Formentera (venda des Brolls, 7179, Sant Francesc) a les 17 hores. A més, s'oferirà un servei d'acollida per a infants. Els interessats han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.


29 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix xerrades

S'obri la inscripció als cursos de català per a adults 2022-2023

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que avui, i fins a l'11 d'octubre, s'obri la convocatòria per inscriure's als nous cursos de català. En aquest primer mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen onze grups dels nivells A2, B1, B2 i C1 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves prevista per al gener de 2023.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha assenyalat que "l'objectiu del SAL és que els cursos de català arribin al màxim nombre de persones possible, per això, adaptam l'oferta de nivells i horaris a l'àmplia demanda". Així, com a novetat, enguany les classes seran d'una hora i mitja. Com el curs passat, s'imparteixen a les aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran, en dos sessions per setmana i s'ofereixen grups de matí i de tarda.

Les places són limitades i l'alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la inscripció, i abans de l'inici del curs previst per al 17 i 18 d'octubre, l'alumnat rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos són gratuïts.

Inscripció del 28 de setembre a l'11 d'octubre
El període d'inscripció als cursos s'inicia el dimecres 28 de setembre i finalitza el dimarts l'11 d'octubre. Els interessats s'hi poden inscriure per via telemàtica a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana, o bé de forma presencial, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada al carrer de Ramon Llull, 6, Sant Francesc.

Pel que fa als nivells, en aquest primer mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen quatre grups del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, tres del B2 i dos més del C1. Es poden consultar els horaris i els dies dels cursos en el moment de fer la inscripció.

Informació
Nivell A2
- Dilluns i dimecres de 9.15 h a 10.45 h
- Dimarts i dijous de 9.15 h a 10.45 h
- Dilluns i dimecres de 17.15 h a 18.45 h
- Dimarts i dijous de 19.30 h a 21.00 h
Nivell B1
- Dilluns i dimecres de 10.45 h a 12.15 h
- Dilluns i dimecres de 18.45 h a 20.15 h
Nivell B2
- Dimarts i dijous de 9.15 h a 10.45 h
- Dilluns i dimecres de 19.30 h a 21.00 h
- Dimarts i dijous de 18.00 h a 19.30 h
Nivell C1
- Dimarts i dijous de 10.45 h a 12.15 h
- Dilluns i dimecres de 18.00 h a 19.30 h

Inscripcions: del 28 de setembre a l'11 d'octubre
Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), carrer de Ramon Llull, 6, Sant Francesc
Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC)

Cursos gratuïts
Inici: 17 i 18 d'octubre de 2022
Lloc: aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran (antic CEIP Sant Ferran de ses Roques)
L'acabament dels cursos s'adaptarà a les dates de les proves oficials que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

28 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix cursos catala SAL

Obert el termini d'inscripció per als cursos i tallers per a adults de pintura, fusta, fotografia i català

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Educació i del Servei d'Assessorament Lingüístic, presenta l'oferta de cursos i tallers de tardor i hivern per a persones adultes. L'objectiu és oferir una àmplia varietat per cobrir la demanda formativa i d'oci de la ciutadania resident a l'illa.

Tornen els clàssics tallers de creació i pintura impartits per Teresa Matilla, i el de talla en fusta d'Aaron Keydar. L'aula d'art, el taller impartit per Teresa Matilla, ofereix als alumnes coneixements de les diferents tècniques pictòriques, creativitat, creixement personal i emoció. El taller s'oferirà en horari de tarda de novembre a març. Per altra banda, Aaron Keydar porta impartint taller de talla en fusta des de l'any 2014, i enguany es realitzarà els dimarts i divendres en horari de tarda de novembre a març.

Enguany continua també el curs de fotografia digital (nivell I), impartit pel fotògraf José Antonio Arribas. El curs tendrà una durada de dotze hores, del 21 al 30 de novembre. La formació es divideix en una part teòrica i una de pràctica, que permetrà als alumnes aprendre diferents tècniques fotogràfiques dins i fora de l'aula. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones que vulguin treure el màxim rendiment a la càmera rèflex o treballar amb profunditat diferents disciplines fotogràfiques.

Tots els cursos s'impartiran en el nou Espai Cultural de Sant Ferran i els joves de menys de 25 anys, els jubilats i les persones amb una discapacitat acreditada igual o superior al 33 %: gaudiran d'un de descompte del 30 %.

D'altra banda, el Servei d'Assessorament Lingüístic proposa els cursos de català per a adults. Els cursos son gratuïts, i les inscripcions es poden realitzar del 28 de setembre a l'11 d'octubre.

Preinscripcions
Pel que fa a les preinscripcions, es poden formalitzar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), o telemàticament a través de l'OVAC a partir del 28 de setembre.

26 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix cursos tardor

Inici del curs de les escoletes de Formentera amb gratuïtat per a tercer d'infantil i matrícules gratuïtes per a tots els alumnes

foto 2022ix inici escoletes BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que avui s'ha iniciat el curs 2022-2023 a les escoletes de Formentera. En total, han començat 34 infants de 0 a 3 anys a l'escoleta de Sant Ferran, 84 a la de Sa Miranda. La llista d'espera ha quedat buida dins el període ordinari de matriculació. Entre educadores i personal de suport i direcció fan feina 23 professionals als centres. També cal destacar la tasca del personal de cuina i neteja.

Gratuïtat de la matrícula
La consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que enguany, com a mesura especial, es bonificarà la quota de la matrícula anual de 70 euros per a tot l'alumnat de les escoletes del Consell per al curs 2022-2023. A més, per als alumnes de tercer d'educació infantil el servei serà gratuït dins de l'horari escolar de 8.30 h a 12.30 h. El preu de l'escola matinera, menjador i descans se seguirà abonant per part de les famílies.

La consellera d'Educació ha explicat que "amb l'objectiu d'ajudar totes les famílies, estam treballant per modificar l'ordenança per reduir una part de la quota de servei d'escoleta de 8.30 h a 12.30 h, també per als alumnes de primer i segon d'educació infantil". La data de l'entrada en vigor d'aquesta ajuda encara està pendent del tràmit de modificació de l'ordenança. D'altra banda, es mantenen les bonificacions i exempcions previstes a l'ordenança de les escoletes i s'inclourà el 30 % de bonificació a les famílies monoparentals, com es fa per a les famílies nombroses.

La consellera Susana Labrador ha destacat "el gran esforç pressupostari que ha de fer el Consell per oferir aquest servei, pel qual hem apostat des d'un primer moment, ja que el consideram prioritari per les famílies". Així mateix, se seguirà demanant major suport financer al govern balear i central perquè la gratuïtat es faci extensiva a tots els nivells del primer cicle de l'etapa infantil.

Horari i serveis
L'horari dels centres és de 7.30 h a 16 h. En aquest horari s'inclou l'escoleta matinera, l'escolarització general, el servei de menjador i el descans.

Feines de manteniment
Durant aquesta primera quinzena de setembre s'han fet feines de manteniment i millora per empreses subcontractades pel Consell i el personal de la Brigada, que depèn de l'àrea de Serveis Insulars.

foto 2022ix inici escoletes A

Escoleta Sa Miranda:
A l'escoleta Sa Miranda, s'ha substituït la gespa del pati principal, s'han netejat i sanejat d'humitat diverses zones del centre, s'han reparat i pintat els espais interiors, la fusteria i les portes, entre d'altres. També s'ha instal·lat un aparcament de bicicletes, noves prestatgeries, i s'han fet feines de neteja i reparació a l'exterior.

Escoleta Sant Ferran:
S'han instal·lat tendals als patis exteriors i punts d'aigua als patis.
Per la seua part, l'equip d'educadores ha posat a punt les aules i el centre per donar la benvinguda al nou curs escolar i acollir de la millor manera possible els infants "en una de les etapes educatives més importants de la vida, pilar base del seu futur", segons ha assegurat Labrador, que ha agraït "la gran feina que fa l'equip de les escoletes" i ha desitjat tant a les treballadores com als alumnes "un bon i feliç curs".


15 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix escoleta gratuita

Treballs de millora i adequació als centres escolars de Formentera davant l'inici del curs

foto 2022ix milloresEl Consell de Formentera, a través de les conselleries de Serveis Insulars i d'Educació, informa que al llarg dels mesos d'estiu s'han desenvolupat obres de millora i adequació als centres escolars públics d'infantil i primària de l'illa davant l'inici del curs. Entre els treballs fets destaquen l'eliminació de barreres arquitectòniques, la reposició de les fonts d'aigua que s'havien tret per mor de la covid i diverses feines de manteniment i millora. Aquestes tasques es realitzen després de recollir les peticions de les direccions dels centres, les associacions de mares i pares i els consells escolars.

Les intervencions realitzades són les següents
CEIP Mestre Lluís Andreu:
En aquest col·legi, s'han eliminat les barreres arquitectòniques en l'accés principal a l'edifici Tramuntana i s'ha regularitzat el paviment. A més, s'han instal·lat ventiladors en diverses aules seguint amb el procés d'acondicionament de les aules que ja s'havia iniciat el curs anterior. La brigada dels Serveis Insulars ha fet treballs de pintura interior de totes les aules, neteja general, esbrossar herbes, recollir restes de poda i neteja de patis exteriors i interiors. A més, s'han reparat poms de portes, algunes finestres i aixetes de rentamans. D'altra banda, en dos setmanes es llevarà la pèrgola de fusta al costat de les pistes i es muntarà a una altra zona del pati. També es farà tractament amb tela asfàltica negra sobre la coberta per reduir l'absorció de calor i es farà una millora al costat de la pista de bàsquet.

CEIP Sant Ferran de ses Roques:
En el col·legi estrenat l'any passat, s'han instal·lat aixetes d'aigua als patis i passadissos per facilitar el reg i la neteja, s'ha netejat i pintat l'interior de totes les aules, s'ha instal·lat un calaix de sorra d'11x11 metres al voltant del gronxador nou a la zona del pati de terra de primària, i s'ha desbrossat i netejat el pati de terra. A més, s'ha instal·lat un sistema de reg per degoteig als arbres que va plantar el centre. Cal destacar que s'han instal·lat ombres als espais exteriors i que en les pròximes setmanes s'instal·laran persianes als despatxos i a la resta de finestres que donen a la façana. D'altra banda, s'ha fet la instal·lació del gas propà per possibilitar l'inici del servei del menjador en aquest centre. En darrer lloc, també s'han desplaçat els contenidors soterrats que hi havia a l'entrada de l'escola.

En aquests dos centres, en les pròximes setmanes es col·locaran aparcaments de bicicletes demanat aquest mes de setembre i noves estructures d'ombra.

CEIP El Pilar de la Mola:
A l'escola de la Mola, la brigada ha polit i envernissat la caseta de fusta i les taules de pícnic exteriors, s'han pintat les aules i l'exterior. S'ha revisat la tanca del centre i s'ha reparat el timbre exterior, així com l'aula modular.

El Consell de Formentera ha invertit devers 32.000 € en empreses externes contractades per fer part d'aquestes feines, a més de les tasques que han realitzat els treballadors de la brigada de serveis tècnics. Cal destacar que durant el curs es seguiran fent feines de manteniment i millores a tots els centres.

9 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 39

7

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1