• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Dos alumnes de Formentera premiats per investigar el cicle de l’aigua

entrega-premis-aqualia1Els dibuixos de Pablo Wenham Martínez, del CEIP Sant Ferran de ses Salines, i d’Ana Burches, del CEIP Mestre Lluís Andreu, han resultat finalistes en la 17a edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Formentera. Els seus treballs han estat elegits entre els més de 7.200 participants, procedents dels municipis d’Espanya en els que Aqualia presta servei. En total han estat premiats 250 dibuixos.

La Presidenta del Consell Insular, Alejandra Ferrer, i la Consellera de Cultura, Susana Labrador, acompanyades de la responsable del Servei Municipal d’Aigua, M. del Mar Yern, han felicitat als guardonats i els han lliurat els seus premis, un rellotge intel·ligent per a cadascú. La presidenta ha agraït a Aqualia que faci aquest tipus de concurs i a les escoles que col·laboren amb el certamen perquè així “es crea conscienciació entre els infants de la necessitat de tenir cura d’un bé tan escàs com necessari, com és l’aigua”.

El concurs es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua per ensenyar als nens i nenes el valor de gestionar adequadament el cicle de l’aigua i la feina que suposa portar-la a les cases en quantitat i qualitat, així com tornar-la a la natura de forma sostenible.

En aquesta edició els joves alumnes de 3r i 4rt de Primària havien de convertir-se en investigadors per resoldre d’on prové l’aigua que consumeixen cada dia i a on va després d’utilitzar-la. Per això, la web www.investigadorsdelaigua.cat posava a la seva disposició gran quantitat de material educatiu sobre la gestió del cicle integral de l’aigua, així com una secció especial per conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el compromís d’Aqualia amb l’Agenda 2030.


13 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest dissabte comencen les classes de la Coral de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que aquest dissabte 26 d'octubre s'iniciaran les classes de la Coral Polifònica de Formentera. Totes les persones interessades a formar part de la coral poden escriure un correu electrònic a l’Escola de Música i Dansa de Formentera: escolamusica@conselldeformentera.cat.

Les classes són gratuïtes i es faran dos dissabtes al mes en horari de matí, de 10 a 14h. La primera trobada serà aquest dissabte 26 d'octubre a les 10h a l'Escola de Música i Dansa. Després de la presentació del nou director, Juan Carlos Ballesteros, es farà el primer assaig. Els següents assajos seran els pròxims 9 i 23 de novembre, i 14 de desembre.


23 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona celebren la novena edició del 7 a l'11 d'octubre

jornades estudis locals1El Consell de Formentera, a través de la Conselleria de Patrimoni Cultural, informa que la propera setmana, entre el dilluns 7 i el divendres 11 d'octubre, tindrà lloc la novena edició de les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona. Totes les conferències se celebraran a la sala d'actes del Centre de Dia (al costat de l'hospital), a partir de les 20.15 hores.

Com ha explicat la consellera de Patrimoni Cultural, Raquel Guasch, “es tracta d'unes jornades multidisciplinàries que ofereixen un contengut molt important i exhaustiu, que també ha de servir com documentació per la institució sobre la història de Formentera".

El programa de conferències és el següent:

-Dilluns, 7: Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s.VIII-X). A càrrec de Félix Retamero Serralvo, historiador i profesor de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana a la Universitat Autónoma de Barcelona. Ha col·laborat amb l´Enciclopèdia d´Eivissa i Formentera i és directiu de l'Asociación Española de Numismática i col·laborador de la seua revista ‘Gaceta numismática’.

-Dimarts, 8: Henri Quillé. Recerca sobre l'hàbitat a Formentera. A càrrec de Guillem Aloy Bibiloni, doctor en Teoria i Història de l'Arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i guanyador del premi d'arquitectura Ciutat de Palma.

-Dimecres, 9: Sa Senieta. Una història sota la calç dels seus murs. A càrrec de Sergio Moreno Torres, arqueòleg que a més ha col·laborat en la documentació de fosses comunes a les Pitiüses.

-Dijous, 10: L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera. Una obra de dos pobles. A càrrec de Felip Cirer Costa, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l'Enciclòpedia d'Eivissa i Formentera.

-Divendres, 11: La necròpolis de sa Tanca Vella. Un exemple de la població de Formentera dels segles IV-V dC. A càrrec de Maria Eulalia Subirà de Galdàcano, doctora en Biologia Humana i professora associada a la Unitat d'Antropologia Biològica (Universitat Autònoma de Barcelona).

Com en anteriors edicions, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió Plataforma per la Llengua

plataforma-per-la-llengua1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, han rebut avui a representants de la Plataforma per la Llengua de les Illes Balears, Marcel Girbau i Neus Sanchez, a una reunió en la qual s’ha parlat de què “el Consell de Formentera seguirà impulsant l’ús del català i continuarà amb la feina que s’està desenvolupant des de la institució per normalitzar el seu ús en el màxim d’àmbits”, tal com ha senyalat la presidenta del Consell.

Per la seva part, la consellera Raquel Guasch ha comentat que a la reunió s’hi ha posat “molt èmfasi en el fet que cal treballar i fer passes cap a la plena normalització de la llengua catalana”. “El català perd presència en l’àmbit de l’oci i en l’àmbit del sector serveis, per tal caldrà engegar mesures per pal·liar aquesta situació, sempre des del vessant més pedagògic i de conscienciació, la llengua ha de ser una eina de cohesió social”, ha dit la consellera.


1 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Avui s’inicia el curs escolar a les escoletes del Consell

escoleta1Avui s’ha iniciat el curs escolar 2019-2020 a les dues escoletes del Consell de Formentera, l’escoleta de Sa Miranda i l’escoleta del Camí Vell. Un total de 109 infants han iniciat el curs, 25 al Camí Vell i 84 a Sa Miranda. Encara hi ha 19 places lliures pels grups d’1-2 anys i 2-3 anys, de les 128 que s’oferten entre les dues escoletes, per contra l’aula de nadons està completa. La llista d’espera del període ordinari és 0.

15 educadores i 2 auxiliars educadores vetllaran durant aquest curs pel benestar dels infants “en aquest etapa tan important pel creixement dels boixos”, segons ha destacat la consellera d’Educació, Susana Labrador. Labrador ha recordat que uns dels objectius principals de les escoletes és "facilitar la conciliació laboral i familiar dels formenterers i formentereres, a la vegada que els més petits de la casa passen una bona part dels seus primers anys de vida amb persones formades que tenen cura de les seves necessitats".

Per grups d'edat, a Camí Vell actualment hi ha una plaça vacant al grup d'1-2 anys, i 5 places disponibles a 2-3 anys. Pel que fa a Sa Miranda, l'aula de nadons i les d'1-2 anys estan completes, i a les aules de 2-3 anys hi ha 13 places vacants.

16 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 26

9

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1