• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Participació ciutadana

Les associacions de Formentera hauran de triar entre 20 projectes presentats als pressupostos participatius de 2022

foto 2022 pressu parti BAhir a les 19.30 hores es va celebrar la segona sessió dels pressupostos participatius 2022 amb la relació dels projectes presentats. En total, es varen explicar trenta-cinc projectes, tretze dels quals es varen presentar al 2022 i vint-i-dos es varen recuperar dels que havien quedat aturats al 2020, a causa de la COVID. Del total dels trenta-cinc projectes, quatre del 2022 i onze del 2020 no es varen incloure per ser votats perquè, o bé ja s'estan executant per altres vies o no són viables per aquest tipus de pressupost. Així, finalment, les associacions hauran de triar entre vint propostes.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, va agrair "l'àmplia participació de totes les associacions que han presentat projectes" i, finalment, va animar que comparteixin "les propostes amb els seus associats i votin les que s'ajustin més a les seues preferències".

El Consell de Formentera ha reservat una partida de 325.000 € per dur endavant els projectes que les associacions millor valorin. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha destacat que en la seua majoria "els projectes tenen a veure amb temes de sostenibilitat, joventut, esports o salut que demostren que les associacions de Formentera miren per al bé del conjunt de la societat". Les associacions tenen dues setmanes per fer les votacions, iniciades a partir d'avui que es penjarà al web el formulari que han d'omplir i entregar a l'OAC o a l'OVAC.

El termini de votació finalitza el dia 26 d'abril de 2022. Els resultats de les votacions es presentaran a la darrera sessió dels Pressupostos Participatius de 2022 que se celebrarà els dies següents.


13 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xerrada sobre monedes complementàries com a eina de cohesió social

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Participació Ciutadana, ha organitzat una xerrada sobre les monedes complementàries com a eina per fomentar la cohesió social, a càrrec de l'especialista, Susana Martín Belmonte.

A la trobada es tractaran aquests temes:

- Potencial de desenvolupament econòmic i local al voltant de les monedes socials i complementàries.

- Tipologies de monedes complementàries. Exemples rellevants.

- Les monedes complementàries a Formentera.


Tindrà lloc aquest dimecres 30 de març a les 17.30 h a la sala de plens (al costat del Centre de Dia). L'entrada és lliure. No fa falta reserva prèvia. L'aforament limitat.

28 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 monedes complementaries

Tallers pràctics d'administració electrònica per a les associacions

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Participació Ciutadana, informa que durant el mes d'abril i maig es faran tallers pràctics relacionats amb l'administració electrònica dirigit a les associacions.

Aquests tallers es basaran fonamentalment en l'obtenció i ús del certificat digital, així com altres punts importants sobre la relació de les associacions amb les administracions per la via telemàtica. Per aquest motiu, es dirigeixen als membres de les juntes directives de les entitats, que són els legitimats a l'hora de fer aquest s tràmits.

Els tallers es faran amb grups reduïts i segons demanda, tant en horari de matí com de tarda, segons les preferències. Les inscripcions es poden fer fins al 8 d'abril al correu electrònic: participacio@conselldeformentera.cat. Els participants hauran de dur ordinador personal.

La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha explicat que "l'objectiu del curs és que els i les representants de les associacions puguin treure's el certificat digital perquè es relacionin amb l'administració de manera electrònica". Parellada ha afegit que "així podran fer els tràmits de manera més àgil i ràpida, sense desplaçaments".

Cal destacar que hi ha hagut un canvi normatiu que ha fet que les comunicacions amb el Registre d'Associacions del Govern balear hagin d'ésser obligatòriament de manera electrònica. "Aprofitem aquesta circumstància per millorar el coneixement de les eines digitals per relacionar-se amb qualsevol administració, ja sigui balear, estatal o el mateix Consell de Formentera", ha concretat Parellada.

Segons la demanda dels tallers, es preveu elaborar un llistat de persones interessades per fer altres edicions d'aquest tipus de formacions dirigides a la població general. Per això, si hi ha persones individuals interessades en rebre aquest tipus de formació es demana que també enviïn un correu electrònic amb la seua sol·licitud particular a participacio@conselldeformentera.cat.

21 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 administracio electronica

Tornen els Pressupostos Participatius i l'activitat presencial del Consell d'Entitats

foto 2022iii CdE AAhir a les 19.30 hores es va celebrar la sessió ordinària del Consell d'Entitats a la sala de Plens del Consell de Formentera, situada al costat del Centre de Dia. Entre l'ordre del dia destaca la celebració de la primera sessió dels Pressupostos Participatius 2022 a la qual varen assistir 17 representants d'associacions.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, va celebrar que després de dos anys de pandèmia el Consell d'Entitats es pogués tornar a reunir per tractar els Pressupostos Participatius, entre d'altres qüestions. Ana Juan va agrair a les associacions la seua participació i les ha animat "a presentar projectes, que siguin en benefici de tota l'illa".

Per la seva part, la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, va explicar que aquesta era la primera sessió dels Pressupostos Participatius de 2022. En aquest sentit el Consell de Formentera "ha reservat una partida de 325.000 €, a la qual s'afegiran els imports dels projectes pendents de pressupostos participatius d'anys anteriors que estiguin en execució", segons Parellada.

Calendari

A partir d'avui dimecres 16 de març s'obri el període de presentació de nous projectes per part de les associacions, que consultaran amb els seus socis i podran presentar les seves propostes fins al 29 de març. També s'ha consensuat amb les entitats que es recuperaran els projectes presentats per als Pressupostos Participatius de 2020 i que varen quedar aturats per la declaració de l'estat d'alarma.

El 12 d'abril es farà una segona sessió del Consell d'Entitats per presentar els projectes que siguin més viables per executar, segons els criteris tècnics i jurídics del personal del Consell. Entre el 12 i el 26 d'abril, les associacions podran votar els projectes via registre, a l'OAC o OVAC. El 26 d'abril se celebrarà les tercera sessió de Pressupostos Participatius per informar dels projectes triats.

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, va fer la presentació del pressupost del Consell de Formentera de l'any 2022 perquè els representants de les associacions conegueren de primera mà quines són les seves línies bàsiques. Tot i això, el conseller ha destacat que "amb la situació d'incertesa actual, generada per la covid i la invasió de Rússia a Ucraïna, les inversions s'hauran d'adaptar depenent de com evolucioni situació".

A la sessió també es va donar compte de les darreres associacions inscrites al Consell d'Entitats i es va fer una repàs de l'estat de tramitació i execució dels projectes dels Pressupostos Participatius d'anys anteriors. Cal destacar que durant els anys 2020 i 2021 la dotació dels Pressupostos Participatius es va destinar a diverses mesures per pal·liar els efectes de la covid. Unes mesures que s'han detallat a la sessió en què també s'ha agraït de nou a tots els representants la seua generositat.

15 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell d'Entitats incrementa el període de regulació i la taxa del projecte formentera.eco

foto 2022 2a sessio CdE 2Ahir a les 20.00 h es va celebrar la segona sessió del Consell d'Entitats de Formentera per votar la taxa i el termini de regulació del projecte formentera.eco d'entrada i circulació de vehicles per l'estiu 2022. El Consell d'Entitats va aprovar que la regulació s'ampliarà dues setmanes i es farà des del 15 de juny fins al 15 de setembre i que la taxa triplicarà el seu preu actual, els turismes pagaran 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia amb un pagament mínim de 7,5 €. L'acord s'aprovarà en el pròxim ple del Consell de Formentera.

Donades les restriccions derivades del nivell 3 d'alerta sanitària la reunió s'ha celebrat de manera telemàtica. A la sala d'actes hi han estat presents el conseller de Mobilitat, Rafael González, i la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, així com el secretari de l'acte i la tècnica de participació. La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, els representants de les associacions, dels partits polítics i els consellers de l'equip de Govern han pogut seguir el Consell d'Entitats mitjançant una connexió en línia. En total s'han connectat 18 representants d'associacions que juntament amb els representants dels grups polítics varen votar les propostes.

La presidenta Ana Juan ha agraït a tots els representants la seua participació, així com els suggeriments i aportacions que han fet durant les dues sessions i que "ens animen a continuar treballant en el projecte de regulació d'entrada de vehicles per aconseguir la Formentera que tots volem, una Formentera més sostenible i amb més qualitat de vida per als residents".

Formentera.eco 2022

Per la seua part, el conseller de Mobilitat ha destacat "l'ampli consens" que hi ha hagut en les votacions en què la majoria de representants d'associacions ha decidit incrementar tant el temps de regulació, com la taxa. La proposta d'ampliació del termini ha set aprovada amb 19 vots a favor i 3 abstencions, del total de 22 vots, i la proposta de triplicar l'import de la taxa ha rebut el suport de 17 vots i 3 abstencions (els 2 vots restants han set per l'opció de duplicar la taxa), del total de 22 vots.

"Des del Consell de Formentera esperam que aquest estiu els fruits de la regulació siguin més palpables i confiam que la decisió presa pel Consell d'Entitats en aquesta sessió, sumada a la nova rebaixa del 4 % en el sostre de vehicles —que ens situarà per primera vegada per sota dels 20.000 vehicles—, ens ajudi a aconseguir-ho", segons ha declarat Rafael González. El conseller espera que "la presència de bicicletes, vianants i usuaris de transport públic sigui cada vegada més visible i, per tant, acabem amb la forta pressió de vehicles a la xarxa viària".

Recordam que al 2020 en el Consell d'Entitats va acordar fer una reducció controlada i progressiva del nombre de vehicles a l'illa en els següents 4 anys, baixant un 4% per any respecte al sostre de vehicles de 2019, aconseguint una reducció del 16 % al 2023. Aquest 2022 la baixada serà del 12 % respecte al citat sostre.

El passat dimarts es va celebrar la primera sessió del Consell d'Entitats de formentera.eco i es va presentar i valorar els resultats del projecte de regulació d'entrada i circulació de vehicles a l'illa durant l'any 2021, així com la proposta de regulació d'entrada i circulació de vehicles per a l'estiu 2022 que des de la passada setmana les associacions han compartit amb els seus associats i que ahir varen votar.

Reserves 2022

La web per fer les reserves per a l'estiu del 2022 s'activarà durant la segona quinzena de febrer. Fins a la modificació de la taxa (mesos d'abril o maig) s'aplicarà la taxa actual fixada per cotxe: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €; i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents de Formentera i la resta d'illes i per als vehicles elèctrics, l'acreditació és gratuïta.

Fins a l'activació de la web, totes les reserves prèvies d'allotjament o de passatge de vaixell per a vehicles tendran garantida l'autorització per circular.

Reforç del control i noves campanyes informatives

Cal destacar que el pròxim estiu es reforçaran els sistemes de control. Actualment hi ha càmeres de control a la Savina i una càmera mòbil. El 2022 se n'instal·laran a la rodona de l'hospital; així mateix, els controladors verificaran els vehicles estacionats, i a la Savina els vehicles de lloguer estacionats hauran de mostrar informació sobre el contracte de lloguer en vigor.

D'altra banda, amb l'objectiu que per l'inici del període de regulació tots els vehicles, inclosos els dels residents, disposin de la seva autorització, al mes de maig el Consell realitzarà una campanya informativa específica amb aquesta finalitat.


19 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 8

2

Ens trobareu a:
Carrer Mallorca, 19
07871 Sant Ferran de ses Roques
tel. 971 32 12 75 · fax 971 32 12 76
participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1