• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Programació del Casal de Joves del mes de maig

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de maig. Demà, 3 de maig, comencen les activitats previstes per a aquest mes amb la projecció d’una pel·lícula. De fet, el dimecres 24 també es farà una altra tarda de pel·lícula sofà i crispetes de temàtica triada pels mateixos usuaris.

La consellera de Joventut i Cultura, Vanessa Parellada, ha destacat la creació del mural que els joves del Casal realitzaran amb el Formentera Film el pròxim 16 de maig. “Aquesta és una gran activitat que des del festival ens fan arribar per acostar els joves al món audiovisual, a més de fer-los partícips d’aquest esdeveniment”, segons ha destacat Parellada.

A partir de les 18.30 h, a l’espai exterior del Casal de Joves, Ricardo Cavolo, autor de la il·lustració de l’FF2023, farà un mural i es produirà un vídeo del procés creatiu. L’activitat estarà acompanyada amb la música de Baby Milo – DJ Set i, a partir de les 21.00 h, continuarà la projecció de la sessió oficial juvenil i la votació del curt guanyador.

Una altra de les propostes destacades de la programació és l’excursió en bici i pícnic que tendrà lloc el pròxim 27 de maig. Altres propostes d’aquest mes són la tarda d’art, el torneig de salt a la corda, ioga, taller d’adhesius, el joc de mà i peu, elaboració de maduixes amb nata, un joc de pintura centrífuga i taller d’acrobàcies.


2 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v cdj programacio

Formentera celebra la darrera sessió de la legislatura del Ple de la Infància i la Joventut

foto 2023iv ple infanciaAvui al matí s'ha celebrat la segona sessió d'aquest curs escolar del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut i la darrera de la legislatura. La trobada ha estat presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada. També han participat a la sessió els representants de les tres escoles públiques de l'illa, CEIP el Pilar de la Mola, CEIP Sant Ferran i CEIP Mestre Lluís Andreu, així com representants de l'IES Marc Ferrer, que formen part d'aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda als consellers del Ple i els ha agraït la seua participació durant tota aquesta legislatura. Per la seua part, Vanessa Parellada ha fet un balanç sobre les propostes aconseguides i les que queden pendents.

Com sempre, els infants i joves han demanat millores en les instal·lacions esportives, educatives i parcs, que des del Consell s'han compromès a estudiar, traslladar-les a les administracions competents, en especial a la conselleria d'Educació del Govern, i executar-les si són viables. També han demanat en temes sanitaris, de mobilitat i benestar familiar.


26 de abril del 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera edita en paper una obra que recull la toponímia de l'illa

foto 2023iv toponimaEl Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que ha publicat en paper La toponímia de Formentera, obra dels filòlegs Vicent Ferrer i Mayans i Enric Ribes i Marí, en coedició amb la Societat d'Onomàstica i amb la col·laboració de l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Aquesta obra agrupa al llarg de quasi nou-centes pàgines els topònims i microtopònims de l'illa, els quals, fins ara, estaven recollits en publicacions esparses o, fins i tot, inèdites. L'obra, a més, presenta un mapa toponímic que permet recórrer nom a nom tot el territori i la costa de l'illa, amb racons, puntes, coves, passos, pujols o camins.

Tal com assenyala la consellera de Patrimoni i Política Lingüística, Raquel Guasch, "aquesta obra ens ha de servir per visualitzar la nostra herència lingüística i toponímica i per poder, nosaltres, continuar-la i transmetre".

L'obra, que es posarà a la venda avui, es presentarà el pròxim dia 1 de maig a la sala de plens del Consell Insular de Formentera dins el marc de la jornada del 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica que tendrà lloc a Formentera. Aquest col·loqui, a més, permetrà gaudir de diverses comunicacions totes al voltat de la toponímia de l'illa de Formentera.


20 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Film Fest organitza un taller de cinema adreçat a joves de l'illa i dirigit per Pilar Aldea

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i Joventut, informa que del 25 abril a l'1 de maig el Formentera Film Fest realitzarà un taller de cinema gratuït adreçat a joves de 12 a 18 anys de Formentera i que estarà dirigit per Pilar Aldea. Les inscripcions es poden realitzar al Casal de Joves o al email monica@formenterafilm.com.

Amb el taller "FEIM UN CURT" els joves aprofitaran les noves tecnologies actuals per "FER ARA PEL·LÍCULES D'ABANS". Amb preproducció, producció, postproducció i projecció. L'objectiu és prepoduir, produir, postproduir i projectar un curt, seguint les empremtes de grans mestres i mestres de les albors del cinema com ho varen ser Segundo de Chomón (1871-1929), Alice Guy Blaché (1873-1968), Charlie Chaplin (1889-1977) o Buster Keaton (1895-1966), utilitzant eines actuals, com ara càmeres digitals, estabilitzadors de vídeo (címbals), llums de led, elements per a claus de color (croma keys) o programes d'ordinador per a l'edició.

El resultat es podrà veure el pròxim 16 de maig en una pantalla exterior que s'instal·larà al pati del Casal de Joves.

20 abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv film

El Consell presenta l'oferta esportiva i d'oci per a infants i joves de Formentera a l'estiu

El Consell de Formentera, a través de les àrees d'Esport i de Joventut, ha presentat avui les activitats d'estiu que s'ofereixen per als infants i joves de Formentera durant les vacances escolars. El Consell ha editat un document que aglutina tota l'oferta de l'Escola d'Estiu, dels clubs esportius i altres entitats perquè la informació arribi a la ciutadania de manera conjunta.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, espera que d'aquesta manera "les famílies tenguin tota la informació amb suficient antelació per organitzar-se, sobre un tema tan important com és l'oferta d'activitats d'estiu, que a la nostra illa possibilita la conciliació laboral i familiar de molts de treballadors".

Per la seua part, la consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha destacat "l'esforç i la implicació de tots els clubs esportius i entitats per preparar una oferta d'activitats completa de la qual podran gaudir aquest estiu els nens i adolescents", així com "la feina conjunta entre Esports i Joventut per oferir solucions a les famílies de l'illa".

Activitats d'estiu i Escola d'Estiu
Com cada any, s'organitza l'Escola d'Estiu que s'ofereix al CEIP Mestre Lluís Andreu, a l'Espai Cultural de Sant Ferran i al CEIP El Pilar de la Mola.

D'altra banda, es faran entrenaments d'estiu del Club de Bàsquet, entrenaments funcionals i classes de natació; tecnificació al Club de Tennis i entrenaments d'estiu de l'Escola de Tennis; entrenaments d'estiu del Club Cosmitos, el campus de futbol de l'SD Formentera; entrenaments d'estiu de l'Escola de Vela; entrenaments d'escalada a Es Roco, així com un campus de dansa, teatre, percussió i creativitat.

La majoria de les inscripcions per a aquestes ofertes s'obrin el dos de maig.

Ofertes de feina
Cal recordar que fins al pròxim 4 de maig estarà oberta la convocatòria de vint-i-sis places de monitors, de tres places de director de centre de temps lliure i de quatre places de monitor de suport de necessitats especials per a l'Escola d'Estiu.

Es pot accedir a tota la informació i a la inscripció de les ofertes a través de la plataforma Convoca, que el Consell de Formentera ha habilitat per facilitar la tramitació i fer-la més intuïtiva per a la ciutadania.

A partir d'ara, aquest nou espai es farà servir per a totes les convocatòries de feina del Consell. Aquí trobareu l'enllaç de les ofertes. També s'hi pot accedir a través de www.conselldeformentera.cat.

17 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv activitats estiu

Més articles...

Pàgina 3 de 24

3

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01