• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Castells inflables per a les vacances de Pasqua a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que els dies 12, 13, 14 i 15 d'abril el poliesportiu de l'IES Marc Ferrer acollirà un circuit de castells inflables. "Després de la bona acollida d'aquesta proposta, que es va fer per primera vegada l'any passat, enguany l'hem tornat a programar per oferir una activitat d'oci durant aquestes vacances de Pasqua per als infants de Formentera", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

Aquesta activitat és gratuïta i va adreçada a infants d'entre 3 i 12 anys. Diversos monitors ordenaran l'entrada als castells per edat i torns. En concret, hi haurà quatre castells inflables de diferents mides i adequats a diferents edats.

Característiques
Un castell de Mario Bross, destinat als més petits; una pista americana per viure una gran aventura; el de Texas, amb temàtica de Mickey Mousse, que compta amb una pista central de salts i dos tobogans. Finalment, per als més grans hi ha un castell de 7 x 6 m amb dos tobogans de major alçada i una zona de salt.

Dies i horari
Del dimecres 12 d'abril al dissabte 15 d'abril.
De 10.30 h a 13.30 h i de 16.30 h a 19.30 h.
Poliesportiu de l'IES Marc Ferrer.

5 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv castell

Sant Jordi també arriba al Casal de Joves, entre moltes altres propostes per al mes d'abril

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes d'abril. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que aquest mes continuam "amb una programació adaptada als usuaris del Casal de Joves", entre les propostes ha destacat "el taller per fer el seu primer currículum, així com les activitats de Sant Jordi en què els poemes seran protagonistes".

Demà dimecres 5 d'abril tendrà lloc l'activitat en relació al XX Concurs de Fotografia de Beni Trutmann. "Animarem els joves a agafar el seu mòbil i fer instantànies que puguin presentar a la secció adreçada als joves del concurs", ha afegit Parellada. Altra de les propostes més esperades és el taller d'"Anime" d'animació tradicional o per computadora d'origen japonès que tendrà lloc dissabte 8 d'abril.

Les projeccions de les pel·lícules amb sofà i crispetes seguiran fent-se algunes de les tardes dels dimecres, el divendres 14 hi haurà un torneig de futbolí, el dissabte 15 un taller de cuina de tacos, el dimecres 19 un taller per ensenyar a fer un currículum i el divendres 21 tarda de karaoke.

Festivitat de Sant Jordi
El dissabte 22, aprofitant la celebració del dia de Sant Jordi, es faran postals amb poemes. El dimecres 26 d'abril hi haurà el Consell de la Infància i Joventut. El darrer cap de setmana del mes es faran tallers de gravat de miralls i salt a corda. Recordam que el Casal de Joves està adreçat a infants i joves a partir de deu anys i roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h al llarg de tot l'any.

4 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv casal

El Casal de Joves ha celebrat el seu 15è aniversari amb una gran festa en què es trobaren antics i actuals usuaris del centre

foto 2023iv casal 15 AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que ahir divendres 31 de març es va celebrar el 15è aniversari del Casal de Joves. A les 16.30 h es va fer una jornada de portes obertes a la què moltes persones, mares pares i infants, es varen acostar per conèixer les instal·lacions i trobar-se amb els i les usuàries i el personal del centre.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, es va acostar a la festa per celebrar que "després de 15 anys el Casal de Joves es ja tot un referent per diverses generacions de joves de l'illa que avui ens acompanyen, és un lloc de trobada, per compartir i créixer, on es duen endavant propostes pensades per i per a ells, sempre amb el suport dels monitors que els acompanyen", als que ha agraït la feina de dinamització que fan.

Infants i joves varen poder disfrutar d'activitats com pintura centrífuga, pintura d'un mural, futbolí i d'altres jocs. A les 18.00 h es va oferir un berenar per tots els assistents. A partir de les 20.30 h es va fer un "Improxoc", un espectacle on els actors es deixen guiar per el públic que els va ajudar a crear una història totalment improvisada. Després de la representació hi va haver sopar de pizza i la festa va culminar amb una actuació musical. Lu, Tur, Acqua, Gawchito, Flaco Fer i Dj Day-n, usuaris de les primeres generacions del Casal que s'ajuntaran per fer un concert de rap.


1 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera el primer Festival de Manga i Anime de les Illes Balears

La Direcció General de Política Lingüística posa en marxa el FEMA, el primer Festival de Manga i Anime en català, una iniciativa per fomentar l'ús de la llengua catalana a través de dues expressions de la cultura japonesa com són el cinema anime i el còmic manga.

L'objectiu del festival és promoure i dinamitzar la cultura del còmic manga i l'anime en català com a porta d'entrada per al foment de la llengua entre el públic més jove. També vol ser una mostra de les publicacions en català d'aquest gènere i una manera de prendre el pols a les projeccions de sèries i pel·lícules anime en català.

Es tracta del primer festival d'aquest tipus que s'organitza arreu de les Illes Balears i també la primera vegada que es fa íntegrament en català als Països Catalans. Pel que fa a Formentera, tendrà lloc els dies 8 i 15 d'abril a la Sala de Cultura (Cinema).

La programació compta amb diferents activitats:

1) Tallers d'introducció al manga i al kanji, col·loquis amb experts en anime i manga en català, karaokes, concursos de disfresses, etc., al Casal de Joves de Formentera, de 10 h a 14 h, el dissabte 8 d'abril.
2) La projecció de dues estrenes recents d'anime en català com són Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time (8 d'abril) i Blue Thermal (15 d'abril) a la Sala de Cultura (Cinema).

Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time
Tamaki Tsuru és una jove esportista que ha estat en clubs esportius durant tota la seva vida escolar fins a l'institut. Quan arriba a la universitat, amb l'objectiu d'avançar en la seva vida amorosa i per una sèrie d'esdeveniments, acaba en el club de planadors de la universitat.

Blue Thermal
Quart i últim volum de "La reconstrucció d'Evangelion". Misato i el seu grup anti-NERV, Wille, arriben a una París vermella per la nucleació. La tripulació de la nau Wunder aterra en una torre de contenció amb només 720 segons per a restablir la ciutat. Quan una horda d'Eves NERV apareix, la millorada Unitat Eva 8 ha d'interceptar-los. Mentrestant, Shinji, Asuka i Rei ronden pel Japó.

Preus i entrades
Les entrades es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 3 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.

Tota la informació es pot trobar al web dgpoling.caib.cat.

31 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii anime

El Casal de Joves celebra el seu 15è aniversari en una jornada plena d'activitats

foto 2023iii casal AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que el pròxim divendres 31 de març se celebra el 15è aniversari del Casal de Joves. A les 16.30 h es farà una jornada de portes obertes perquè tota la població de l'illa es pugui acostar a conèixer les instal·lacions i trobar-se amb els i les usuàries i el personal del centre.

A partir de les 17.00 h hi haurà activitats infantils com: pinta caretes, pintura centrífuga, futbolí i altres jocs, "perquè els infants puguin ja anar a conèixer el Casal, mentre que els mateixos joves usuaris els hi mostrin, i que mares, pares o antics usuaris també puguin passar a gaudir d'unes estona de celebració", així ho ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada que assegura que "la idea és que el Casal de Joves s'obri als boixos i boixes (futurs usuaris) i altres familiars, per fer una festa integradora que posi als i les joves al centre, però en que tothom tengui cabuda".

A les 18.00 h de la tarda s'oferirà un berenar per tots els assistents. A partir de les 20.30 h es farà un "Improxoc", un espectacle on els actors es deixen guiar per el públic que els ajuda a crear la història d'una manera totalment improvisada. Després de la representació hi haurà sopar de pizza i la festa culminarà a partir de les 22.00 h amb una actuació musical. Lu, Tur, Acqua, Gawchito, Flaco Fer i Dj Day-n, usuaris de les primeres generacions del Casal que s'ajuntaran per fer un concert de rap.


13 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii casal

Més articles...

Pàgina 4 de 24

4

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01