• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Presentació de les activitats del mes de febrer al Casal de Joves

foto 2023ii cdjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de febrer. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha explicat que, com cada mes, els joves amb el suport del personal del Casal "han creat un programa adaptat als gustos dels usuaris, amb propostes que tenen en compte els jocs clàssics i creatius, però sense deixar de banda propostes més actuals així com una de les seues preferides, que és l'excursió als Karts d'Eivissa".

Les propostes s'inicien avui amb la projecció d'una pel·lícula i la tarda de sofà i crispetes, que també es farà el dimecres 22 de febrer. Aquest divendres 3 es realitzarà un taller de bitlles amb material reutilitzat, un joc clàssic universal que agrada molt als joves. I el dissabte 4 hi haurà karaoke individual i grupal perquè cantin les cançons que més els agraden.

El pròxim dimecres 8, i tenint en compte que aquest mes se celebra el Carnaval, es farà un taller de màscares. El divendres 10 els joves del Casal elaboraran arròs amb llet, una recepta clàssica. El dissabte 11 serà temps de connectar-se a la Wii Sport, per gaudir dels esports virtuals en parella i grup.

Les activitats continuen el dimecres 15, amb ball lliure, jocs d'autoexpressió i moviment al ritme de la música. El dijous 16, amb la proposta Dance al Casal es crearà una coreografia grupal. El dissabte 18 es farà una proposta de tatuatges temporals. El divendres 24 jugaran al Memory familiar i jocs de cartes amb personatges del Casal i del nostre entorn.

Karts d'Eivissa
Finalment, el dissabte 25 es farà una de les activitats més esperades pels joves: l'excursió als Karts d'Eivissa. Per a aquesta darrera proposta cal fer inscripció prèvia. L'activitat és gratuïta per a tots els socis del Casal.

Cal recordar que totes les activitats són dinamitzades per l'equip del Casal. L'equipament roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h. Podeu obtenir més informació sobre les activitats presencialment o bé escrivint al casal@conselldeformentera.cat o telefonant al 971 323 493.


1 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii cdj

Formentera assisteix a la I Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Juvenil

foto 2023i trobada BEn Bru de la Dueña, na Noa Ferrer i n'Aura Serra, han assistit aquest cap de setmana a la primera trobada balear de Consells de Participació de la Infància i la Joventut, acompanyats de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, i el director del Casal de Joves, Carlos Calzado.

La consellera ha destacat que aquesta trobada, que ha tengut lloc al Palau de Congressos d'Eivissa, ha estat molt enriquidora, ja que "és un escenari ideal per compartir experiències i fomentar la participació dels joves en la pressa de decisions sobre els assumptes que els afecta". Els tècnics i polítics "hem pogut recollir un manifest ple de propostes que ens han fet arribar i del que prenen nota". Com a principals preocupacions: lluitar per la igualtat i posar més atenció en la salut mental dels joves.

30 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves dona la benvinguda a 2023 amb xocolatada jocs i manualitats, entre altres activitats

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de gener, que varen començar ahir 4 de gener, amb la projecció d'una pel·lícula, i que continuarà dissabte amb una xocolatada. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat que "el Casal dona la benvinguda a 2023 amb una programació variada i propostes molts interessants i divertides per als nostres joves".

Dissabte 7 de gener, xocolatada.

Dimecres 11 de gener, taller d'origami.

Dijous 12 de gener, atrapa baletes.

Dissabte 14 de gener, torneig de tennis de taula.

Dimecres 18 de gener, taller de còmic.

Divendres 20 de gener, jocs de cartes.

Dissabte 21 de gener, taller d'escacs.

Dimecres 25 de gener, pel·lícula.

Divendres 27 de gener, taller de galetes.

Dissabte 28 de gener, festa de pijames

5 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i casal

Reunió amb el director de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears

foto 2022xii oficina infancia adolescenciaLa consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, s'ha reunit avui amb el director de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears, Josep Lluís Riera, tècnics del Consell i representants d'entitats de Formentera relacionades amb el món infantil i juvenil. El director ha volgut explicar les feines que fa des d'aquest òrgan del Govern balear per vetllar per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes i s'ha posat a la seua disposició pel que puguin necessitar.

La consellera Parellada ha agraït la visita, ja que d'aquesta manera s'apropen recursos que tenim a les Balears a les entitats i representants de cada illa. Les entitats han manifestat la necessitat de comptar amb el suport de les administracions a l'hora de treballar amb infants i joves, sobretot si es detecten situacions sospitoses de maltractament. El director ha insistit que la defensa dels drets dels i de les menors és responsabilitat de tota la societat. Per la seua part, la consellera s'ha compromès a cercar noves vies de coordinació amb les entitats, juntament amb l'àrea de Benestar Social, per fer un treball de prevenció conjunt.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebració del Ple de la Infància i la Joventut del mes de novembre

foto 2022xii ple infanciaAvui al matí s'ha celebrat a la sala de plens del Consell de Formentera el Ple de la Infància i la Joventut. A la sessió, presidida per Ana Juan, la presidenta del Consell de Formentera, i que ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP El Pilar, i de l'IES Marc Ferrer que formen part d'aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a tots els consellers d'aquest ple infantil i juvenil i ha agraït la seua participació. "Aquesta sessió ens permet a nosaltres, com a representants polítics, prendre nota de totes les vostres reivindicacions per millorar els serveis que us oferim des de la nostra illa", segons ha declarat Ana Juan.

Enguany, el tema central de la celebració del Dia de la Infància ha set la salut mental. En aquest sentit, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat tots els recursos que el Consell posa a disposició dels infants i joves si necessiten ajuda, com els serveis de Benestar Social, Protecció de Menors o Policia Tutor, així com les propostes lúdiques del Casal de Joves.

A la sessió plenària s'ha fet una presentació de la participació dels membres assistents l'XI Parlament Infantil de les Illes Balears amb motiu del Dia Universal de la Infància. Tot seguit, s'ha fet la presentació de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears per part del seu director, Josep Lluís Riera, que segons els ha explicat és un òrgan que vetlla per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes.

Els infants i joves han fet peticions relacionades en millores d'instal·lacions esportives i educatives, de neteja de boscos, de reducció de barreres arquitectòniques, entre d'altres.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 24

5

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01