• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

El jovent de Formentera torna a participar en l'elaboració del tercer Pla de la Joventut i la Infància a través d'un qüestionari

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que s'està fent un qüestionari als i les joves de l'illa d'entre 11 i 19 anys per ajudar a dissenyar les polítiques de joventut dels pròxims anys. Aquesta enquesta forma part de la diagnosi per a l'elaboració del III Pla de la Infància i la Joventut de Formentera.

"Si tenguessis una vareta màgica, què voldries fer a Formentera?" D'aquesta manera es demana la participació del jovent perquè respongui un qüestionari sobre possibilitats d'oci, cultura, temps lliure, participació ciutadana, salut, relacions entre iguals, etc.

Segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, "les seues respostes ens guiaran a l'hora d'elaborar aquest tercer pla estratègic d'infància i joventut de Formentera, que també compta amb la participació d'entitats i agents socials de tots els àmbits de Formentera relacionats amb la infància i la joventut".

"Amb tota aquesta informació s'actualitzarà l'anàlisi de la situació de la infància i la joventut a l'illa, per fer una radiografia que ens mostri quines són les necessitats més ben cobertes, què és el que s'ha assolit del segon Pla i quina és la direcció i els projectes que ha de recollir el següent", segons ha afegit Vanessa Parellada.

Formulari
Totes les respostes són anònimes, el formulari es pot omplir en la següent adreça: shorturl.at/dlFZ9. També hi ha un cartell amb un codi QR que es publica a les xarxes socials i a la web del Consell per convidar els i les joves a participar-hi. Així mateix, el qüestionari s'ha repartit entre l'alumnat de l'IES Marc Ferrer i els i les usuàries del Casal de Joves.

cartell 2023iii enquesta

Recordam que el segon Pla es va aprovar el mes de setembre de 2018 i estava previst desenvolupar les propostes entre el 2018 i el 2022.

4 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves celebra el 15è aniversari aquest mes de març

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de març. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que aquest mes el Casal celebra el 15è aniversari i per això estan preparant una festa molt especial per als usuaris i usuàries del casal, acompanyats del personal.

Les activitats d'aquest mes comencen avui divendres 3 de març, on gaudiran d'una tarda amb jocs de memòria. Demà dissabte arriba el torn de la tarda d'art, on els usuaris expressaran la seua faceta més creativa.

El Dia de la Dona, 8 de març, es projectarà un film relacionat amb aquesta temàtica. "Aprofitam aquestes jornades perquè els i les joves en coneguin la part reivindicativa i la història, i creïn un esperit crític que ens ajudi a fer una societat més justa i igualitària", segons ha destacat Vanessa Parellada.

Les activitats continuaran durant tot el mes amb jocs al casal el divendres 10, un torneig de tennis taula el dissabte 11, un taller de collage el dimecres 15, un taller de henna el divendres 17, manualitats per a famílies el dissabte 19, la projecció del film "Green book" el dimecres 22, un taller de cuina de natilles el divendres 24, "Holi Intercultural" el dissabte 25 i la pel·lícula "Planet 51" el dimecres 29.

Com a colofó, a finals de mes, el divendres 31 de març, es farà una festa per celebrar el quinzè aniversari del Casal de Joves. Recordam que el Casal de Joves està adreçat a infants i joves a partir de deu anys i roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h al llarg de tot l'any.

3 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii cdj

Presentació de les activitats del mes de febrer al Casal de Joves

foto 2023ii cdjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de febrer. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha explicat que, com cada mes, els joves amb el suport del personal del Casal "han creat un programa adaptat als gustos dels usuaris, amb propostes que tenen en compte els jocs clàssics i creatius, però sense deixar de banda propostes més actuals així com una de les seues preferides, que és l'excursió als Karts d'Eivissa".

Les propostes s'inicien avui amb la projecció d'una pel·lícula i la tarda de sofà i crispetes, que també es farà el dimecres 22 de febrer. Aquest divendres 3 es realitzarà un taller de bitlles amb material reutilitzat, un joc clàssic universal que agrada molt als joves. I el dissabte 4 hi haurà karaoke individual i grupal perquè cantin les cançons que més els agraden.

El pròxim dimecres 8, i tenint en compte que aquest mes se celebra el Carnaval, es farà un taller de màscares. El divendres 10 els joves del Casal elaboraran arròs amb llet, una recepta clàssica. El dissabte 11 serà temps de connectar-se a la Wii Sport, per gaudir dels esports virtuals en parella i grup.

Les activitats continuen el dimecres 15, amb ball lliure, jocs d'autoexpressió i moviment al ritme de la música. El dijous 16, amb la proposta Dance al Casal es crearà una coreografia grupal. El dissabte 18 es farà una proposta de tatuatges temporals. El divendres 24 jugaran al Memory familiar i jocs de cartes amb personatges del Casal i del nostre entorn.

Karts d'Eivissa
Finalment, el dissabte 25 es farà una de les activitats més esperades pels joves: l'excursió als Karts d'Eivissa. Per a aquesta darrera proposta cal fer inscripció prèvia. L'activitat és gratuïta per a tots els socis del Casal.

Cal recordar que totes les activitats són dinamitzades per l'equip del Casal. L'equipament roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h. Podeu obtenir més informació sobre les activitats presencialment o bé escrivint al casal@conselldeformentera.cat o telefonant al 971 323 493.


1 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii cdj

Formentera assisteix a la I Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Juvenil

foto 2023i trobada BEn Bru de la Dueña, na Noa Ferrer i n'Aura Serra, han assistit aquest cap de setmana a la primera trobada balear de Consells de Participació de la Infància i la Joventut, acompanyats de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, i el director del Casal de Joves, Carlos Calzado.

La consellera ha destacat que aquesta trobada, que ha tengut lloc al Palau de Congressos d'Eivissa, ha estat molt enriquidora, ja que "és un escenari ideal per compartir experiències i fomentar la participació dels joves en la pressa de decisions sobre els assumptes que els afecta". Els tècnics i polítics "hem pogut recollir un manifest ple de propostes que ens han fet arribar i del que prenen nota". Com a principals preocupacions: lluitar per la igualtat i posar més atenció en la salut mental dels joves.

30 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves dona la benvinguda a 2023 amb xocolatada jocs i manualitats, entre altres activitats

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de gener, que varen començar ahir 4 de gener, amb la projecció d'una pel·lícula, i que continuarà dissabte amb una xocolatada. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat que "el Casal dona la benvinguda a 2023 amb una programació variada i propostes molts interessants i divertides per als nostres joves".

Dissabte 7 de gener, xocolatada.

Dimecres 11 de gener, taller d'origami.

Dijous 12 de gener, atrapa baletes.

Dissabte 14 de gener, torneig de tennis de taula.

Dimecres 18 de gener, taller de còmic.

Divendres 20 de gener, jocs de cartes.

Dissabte 21 de gener, taller d'escacs.

Dimecres 25 de gener, pel·lícula.

Divendres 27 de gener, taller de galetes.

Dissabte 28 de gener, festa de pijames

5 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i casal

Més articles...

Pàgina 5 de 24

5

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01