• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Reunió amb el director de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears

foto 2022xii oficina infancia adolescenciaLa consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, s'ha reunit avui amb el director de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears, Josep Lluís Riera, tècnics del Consell i representants d'entitats de Formentera relacionades amb el món infantil i juvenil. El director ha volgut explicar les feines que fa des d'aquest òrgan del Govern balear per vetllar per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes i s'ha posat a la seua disposició pel que puguin necessitar.

La consellera Parellada ha agraït la visita, ja que d'aquesta manera s'apropen recursos que tenim a les Balears a les entitats i representants de cada illa. Les entitats han manifestat la necessitat de comptar amb el suport de les administracions a l'hora de treballar amb infants i joves, sobretot si es detecten situacions sospitoses de maltractament. El director ha insistit que la defensa dels drets dels i de les menors és responsabilitat de tota la societat. Per la seua part, la consellera s'ha compromès a cercar noves vies de coordinació amb les entitats, juntament amb l'àrea de Benestar Social, per fer un treball de prevenció conjunt.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebració del Ple de la Infància i la Joventut del mes de novembre

foto 2022xii ple infanciaAvui al matí s'ha celebrat a la sala de plens del Consell de Formentera el Ple de la Infància i la Joventut. A la sessió, presidida per Ana Juan, la presidenta del Consell de Formentera, i que ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques, CEIP El Pilar, i de l'IES Marc Ferrer que formen part d'aquest òrgan.

La presidenta ha donat la benvinguda a tots els consellers d'aquest ple infantil i juvenil i ha agraït la seua participació. "Aquesta sessió ens permet a nosaltres, com a representants polítics, prendre nota de totes les vostres reivindicacions per millorar els serveis que us oferim des de la nostra illa", segons ha declarat Ana Juan.

Enguany, el tema central de la celebració del Dia de la Infància ha set la salut mental. En aquest sentit, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat tots els recursos que el Consell posa a disposició dels infants i joves si necessiten ajuda, com els serveis de Benestar Social, Protecció de Menors o Policia Tutor, així com les propostes lúdiques del Casal de Joves.

A la sessió plenària s'ha fet una presentació de la participació dels membres assistents l'XI Parlament Infantil de les Illes Balears amb motiu del Dia Universal de la Infància. Tot seguit, s'ha fet la presentació de l'Oficina de la Infància i l'Adolescència de les Illes Balears per part del seu director, Josep Lluís Riera, que segons els ha explicat és un òrgan que vetlla per la defensa i la promoció dels drets dels menors de les illes.

Els infants i joves han fet peticions relacionades en millores d'instal·lacions esportives i educatives, de neteja de boscos, de reducció de barreres arquitectòniques, entre d'altres.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de les activitats del mes de desembre al Casal de Joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de desembre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que, un any més, "des del Casal hem preparat moltes propostes perquè els al·lots també gaudeixin de les festes nadalenques amb els seus amics, en un espai que és seu i on estan acompanyats dels monitors, que sempre els poden guiar".

La primera activitat tendrà lloc aquest divendres 2 de desembre i serà la projecció del curtmetratge CODA, de vuit minuts i vuit segons, i amb el qual els joves podran reflexionar sobre com és la vida de na Paula, una nena, filla de pares sords que viu entre dos camins que separen les persones que hi senten i les que no. També es projectarà el film "A silent voice", una història sobre una nina sorda que al canviar-se d'escola pateix assetjament. Amb aquesta activitat, el Casal se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones Diversament Hàbils.

Activitats nadalenques
L'esperit de Nadal també arriba al Casal de Joves. Els dimecres 7 i 28 de desembre es projectarà una pel·lícula de temàtica nadalenca, a les 18.30 h al Casal.

El divendres 9 i el dissabte 10 de desembre es farà un taller de decoració nadalenca per als joves de l'illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal. A més, des de l'àrea de Joventut s'organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21 de desembre. Finalment, el divendres 30 de desembre es farà una festa per acomiadar el 2022 a partir de les 18.30 h al Casal.

Cal destacar que al llarg del mes els usuaris del Casal de Joves també podran participar en altres propostes, com ara un taller de joc amb la Wii sports, un taller de cuina amb elaboració d'hamburgueses, tallers de slime, de fang, d'acrobàcies i una visita al rocòdrom. Recordam que el Casal de Joves està adreçat a infants i joves a partir de deu anys i roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h al llarg de tot l'any.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii cartell casal

Primeres passes per a l'elaboració del tercer Pla estratègic d'infància i joventut de Formentera

foto 2022xi pla joventutEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que s'han iniciat les feines per elaborar el tercer Pla estratègic d'infància i joventut de Formentera. Aquest Pla comptarà amb la participació de joves, entitats i agents socials de tots els àmbits de Formentera relacionats amb la infància i la joventut.

Avui s'ha celebrat una reunió amb part del personal tècnic del Consell de Formentera relacionat amb la joventut i representants de la Fundació Pere Tarrés (entitat no lucrativa dedicada al món del lleure i acció social). Després, s'ha mantingut una trobada amb representants d'associacions de l'illa. En els pròxims dies, es faran noves reunions obertes a més entitats i d'altres adreçades especialment als joves.

"Amb totes aquestes reunions s'actualitzarà l'anàlisi de la situació de la infància i la joventut a l'illa, per a fer una radiografia que ens mostri quines són les necessitats millor cobertes, què és el que s'ha assolit del segon Pla d'infància i joventut i quina és la direcció i els projectes que ha de recollir el següent", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

Recordam que el segon Pla es va aprovar el mes de setembre de 2018 i el desenvolupament de les propostes estava previst entre el 2018 i el 2022.

21 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Escolars de Formentera participen en l'XI Parlament Infantil de les Illes Balears

foto 2022xi parlament infantilEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que tres alumnes dels centres educatius de l'illa han participat avui en l'onzena sessió del Parlament Infantil de les Illes Balears. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, també ha assistit a la celebració d'aquest parlament infantil que tenia com a tema central la salut mental.

Els nens s'han traslladat a Mallorca per presentar les seues propostes en representació de la infància i joventut de Formentera i debatre, conjuntament amb joves de tot Balears, sobre la importància de la salut mental dels infants i adolescents.

Vídeo de la sessió: https://www.youtube.com/watch?v=-kpKRayY7vU

Aquestes activitats s'emmarquen dins dels actes organitzats per la celebració del Dia de la Infància.

18 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi mes infancia

Més articles...

Pàgina 6 de 24

6

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01