• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Formentera torna a reivindicar els drets d’infants i joves en el mes de la infància amb activitats adreçades a infants, joves i famílies

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, ha presentat avui les activitats organitzades amb motiu del Dia Universal de la Infància, que se celebra cada any el 20 de novembre. Durant tot el mes, hi haurà activitats adreçades a infants, joves, així com les seves famílies i docents, per celebrar el dia en què es commemoren els aniversaris de l'adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959) i de l'aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989).

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que, un any més, s’ha treballat de forma transversal des de totes les àrees del Consell per a crear un cartell que posi als nens, nenes i joves al centre. La consellera ha destacat que, malgrat la programació infantil, juvenil i familiar d’activitats esportives, culturals i d’esbarjo estigui ja plenament consolidada, «aprofitem per donar-li un impuls en el mes de la infància i la joventut i també per centrar l’atenció en la necessitat de protegir i reivindicar drets de nens, nenes i joves, fent èmfasi enguany en el dret a la salut mental».

Xerrades
Dins del cicle de xerrades per a pares, mares i docents, organitzat per l'àrea de Benestar Social, hi ha dues propostes: demà dijous 3 de novembre tendrà lloc la xerrada: "Eduquem en positiu: límits i conseqüències", amb Cristina Torres. El dijous 24 de novembre es farà la xerrada "Educació emocional: de la teoria a la pràctica", amb Rafael Bisquerra. Les dues xerrades, que tendran lloc a les 17.00 h a la Sala de Plens (al costat del Centre de Dia) i compten amb servei d'acollida per infants. S'ha de fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

Parlament infantil
El divendres 18 de novembre tendrà lloc l’XI Parlament Infantil en què participaran els i les representants dels centres escolars de Formentera i que se celebrarà presencialment a les 11.00 h al Parlament de les Illes Balears. Enguany la temàtica del parlament infantil és la salut mental.

Casal de Joves
El dissabte 19 de novembre el Casal de Joves organitza una sortida en família que inclou un recorregut en bicicleta i un passeig en veler. Per participar-hi és necessària la inscripció prèvia a través del correu electrònic casal@conselldeformentera.cat.

El 22 de novembre des de l’àrea de Medi Ambient s’organitza un taller de reciclatge per a infants. Es farà a l’Espai Cultural de Sant Ferran de 16.30 a 18.00 h, cada infant haurà de portar de casa una ampolla i una garrafa de plàstic buides.

El dissabte 26 hi haurà una jornada de portes obertes per a tothom qui vulgui conèixer el Casal de Joves. Una oportunitat per a totes les famílies, adults i infants de la nostra illa perquè coneguin les instal·lacions i venguin a jugar al futbolí, al tenis taula i altres jocs.

Espectacle familiar
El dissabte 26 de novembre, l'àrea de Cultura acosta un espectacle infantil per al públic familiar. NATANAM és un espectacle familiar de dansa, per nens i nenes a partir de sis mesos, que va guanyar el Premi Feten 2021 a l'Apropament de la Dansa a la primera infància. Tindrà lloc a les 18h a la sala de de Cultura (Cinema) i les entrades es podran adquirir una setmana abans de la funció a través del web www.entradesformentera.cat.

Diades esportives
Des de l’àrea d’Esports s’han organitzat dues diades esportives. El dissabte 26 i diumenge 27 de novembre hi hauran exhibicions de les modalitats esportives per part dels clubs i portes obertes a les activitats del poliesportiu Antoni Blanc. Els dies previs a les diades s’informarà dels horaris concrets de les activitats.

Ple de la infància
El dimecres 30 de novembre tendrà lloc el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera a les 10.00 h a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. Els i les representants de l’alumnat de Formentera es reuneixen amb els i les representants polítiques, i també hi serà present el director de l’Oficina Balear de la Infància i Adolescència de les Illes Balears.

Durant el mes de novembre, també hi haurà sessions de contacontes "Infants amb Drets", que es representaran en horari lectiu als centres escolars. Aquests contacontes tenen una visió pedagògica perquè els nens i nenes coneguin els seus drets envers la identitat de gènere, l’acceptació i l’autoestima, entre d’altres. Aquesta activitat està organitzada per l'àrea de Joventut i la Biblioteca.

«Des del Consell defensem la importància de la família, com així ho reflecteix l’oferta constant i transversal d’activitats per gaudir en família, sense oblidar la necessitat d’oferir una programació dirigida específicament a nens, nenes i joves, reivindicant al mateix temps el respecte per a la diversitat i fomentant la salut de forma integral, física i també mental, amb el treball de les emocions i la prevenció de problemes tan greus com el suïcidi infantil i juvenil», ha conclòs la consellera.


2 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi mes infancia

Presentació de les activitats del mes de novembre al Casal de Joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa sobre les activitats que s'han organitzat des del Casal de Joves per al mes de novembre. La consellera del ram, Vanesa Parellada, ha destacat entre les activitats que se celebren el pròxim mes de novembre al Casal de Joves les relacionades amb el Dia Internacional de la Infància, que tendrà lloc el pròxim 20 de novembre. En aquest sentit, Parellada ha declarat que des de la seua àrea i també des del Casal "potenciam sempre propostes que defensin i ajudin a entendre els drets dels infants i els joves així com activitats de conscienciació".

Les activitats s'inicien aquest dimecres 2 de novembre amb la projecció d'un film. El divendres 4 es farà un taller de creació de pops de llana; el dissabte 5, un torneig de futbolí; el dimecres 9 els joves ballaran amb el videojoc "Just Dance"; el divendres 11 es farà un taller de cuina en què s'elaborarà una recepta salada, i el dissabte 12, un taller de polseres. El divendres 18 els representants dels joves assistiran a l'XI Parlament Infantil al Parlament de les Illes Balears.

Excursió familiar en bicicleta i vaixell
Una de les activitats més destacades del mes s'inclou dins el cartell del Dia de la Infància i tendrà lloc el dissabte 19 de novembre, quan es farà una excursió familiar amb bicicleta. Els joves i les seues famílies recorreran s'Estany des Peix fins al Centre d'Esports Nàutics. Allà faran una passejada en vaixell. Les inscripcions s'han de fer al Casal de Joves.

Les propostes continuen el dimecres 23 amb un joc en grup de saltar a la corda. El divendres 25 es personalitzaran camisetes de la campanya No i punt! en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social.

El dissabte 26 hi haurà una jornada de portes obertes per a tothom qui vulgui conèixer el Casal de Joves. "És una oportunitat per a totes les famílies, adults i infants de la nostra illa perquè coneguin les instal·lacions i venguin a jugar al futbolí, al tenis taula i altres jocs", segons ha destacat la consellera.

Finalment, el dimecres 30 de novembre se celebrarà el ple del Consell de la Infància i la Joventut. Una trobada entre els representants dels centres escolars i els polítics de l'illa que recolliran les propostes dels estudiants.

Recordam que el Casal de Joves està adreçat a infants i joves a partir de deu anys i roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h al llarg de tot l'any.


31 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix casal de joves

El congrés "Vívete" Vides que inspiren vides s'ha celebrat avui a Formentera

foto 2022x vivete AAvui s'ha celebrat la tercera edició del congrés "Vívete: Vides que inspiren vides" a la Sala de Cultura (Cinema) de Sant Francesc. Uns 300 alumnes de l'IES Marc Ferrer han participat en aquest congrés per cuidar les seves emocions, potenciar els valors i les actituds positives. Els i les joves "han escoltat relats de vides inspiradores, emotius i engrescadors que esperam els ajudin en els reptes que es puguin trobar en la seua vida", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada que ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte.

Aquesta edició del congrés ha reunit a Formentera l'aventurer i explorador Nacho Dean (primera persona en la història que va fer la volta al món caminant i va unir nedant els 5 continents), l'escriptora i refugiada afganesa Nadia Ghulam (que durant anys es va fer passar pel seu difunt germà per a evadir les rígides prohibicions del règim talibà contra les dones) i la nedadora menorquina Tita Llorens (primera dona que va unir nedant, sense neoprè, les Illes Balears amb la península).

El Consell de Formentera col·labora amb aquest esdeveniment per apropar-lo als joves de l'illa.

25 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El congrés "Vívete" Vides que inspiren vides torna a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que el pròxim 25 d'octubre tendrà lloc la tercera edició del congrés "Vívete: Vides que inspiren vides" a la sala de Cultura (Cinema) de Sant Francesc. Uns 300 alumnes de l'IES Marc Ferrer participaran en aquest congrés per cuidar les seves emocions, potenciar els valors i les actituds positives. Els i les joves "escoltaran nous relats de vides inspiradores, emotius i engrescadors", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

Aquesta edició del congrés reunirà a Formentera l'aventurer i explorador Nacho Dean (primera persona en la història que va fer la volta al món caminant i va unir nedant els 5 continents), l'escriptora i refugiada afganesa Nadia Ghulam (que durant anys es va fer passar pel seu difunt germà per a evadir les rígides prohibicions del règim talibà contra les dones) i la nedadora menorquina Tita Llorens (primera dona que va unir nedant, sense neoprè, les Illes Balears amb la península).

"Aquest congrés va néixer amb la voluntat de promoure de manera amena els valors humans, l'empoderament personal, les eines que ens porten a un desenvolupament personal sòlid i conscient, tot això de la mà de persones de rellevància en aquest camp", segons explica el seu director Carlos Ramón.

El Consell de Formentera col·labora amb aquest esdeveniment per apropar-lo als joves de l'illa.

20 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Cartell 2022x vivete

Tres nous llocs de feina dins del programa SOIB Jove Qualificats

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Desenvolupament Local, informa que fins al 9 d'octubre hi ha oberts els processos de selecció per a la contractació de tres persones (dos places d'educador infantil i una de tècnic de relacions laborals) dins del programa SOIB Jove Qualificats – Entitats Locals 2022 per treballar al Consell de Formentera.

El programa està promogut pel SOIB i cerca fomentar l'ocupació entre el col·lectiu de joves desocupats majors de 18 anys i menors de 30, inscrits al SOIB com a demandants d'ocupació, així com al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb formació universitària o formació professional de grau superior acreditada, sense o amb poca experiència laboral prèvia en la seua formació.

Tots els contractes s'iniciaran com a màxim el 15 d'octubre i tendran una durada d'un any.

Les persones interessades ja es poden inscriure en la web del SOIB, a través d'aquest enllaç, i seleccionant l'oferta corresponent, fins el dia 9 d'octubre.

Per a qualsevol consulta, es pot contactar amb l'Àrea de Desenvolupament Local al telèfon 971 073 887 i al correu aodlformentera@conselldeformentera.cat.

6 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x soib jove

Més articles...

Pàgina 6 de 23

6

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01