• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Un febrer carregat de propostes al Casal de Joves

foto 2022 Casal Joves fotoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de febrer.

Dimecres, 2 de febrer, espai reservat al còmic japonès, la tarda “Otaku”.
Divendres, 4 de febrer, taller de jardineria en què es té cura de les plantes del Casal i s’iniciarà un nou cultiu.
Divendres, 11 de febrer, joc sorpresa! Un dels jocs d’infància més estimats.
Dissabte, 12 de febrer, taller de Sant Valentí, l’amor romàntic serà el protagonista, per regirar-lo, mirar-lo de reüll, qüestionar-lo, fer-li cassogues i celebrar les relacions afectives positives.
Divendres, 18 de febrer, taller de cuina, de la mà de les nostres monitores Aisa i Dana.
Dissabte, 19 de febrer, es realitzarà una gimcana per a totes les edats.
Divendres, 25 de febrer, farem una petita celebració de carnaval amb la creació de màscares per a infants i joves a partir de 10 anys.
Dissabte, 26 de febrer, torneig de tennis taula. Una pizza, uns auriculars o un altaveu són alguns dels premis concedits en aquest torneig que ja ha esdevingut un clàssic per motivar a tothom a practicar i a divertir-se!

A més, el futbolí, els jocs de cartes així com les projeccions de pel·lícules o documentals són també propostes disponibles al Casal de Joves, un espai on segons la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, “els joves de l’illa estan convidats per passar aquestes tardes de febrer amb altres joves i amics sempre acompanyats per l’equip de lleure del Casal”. D’altra banda, la consellera ha destacat l’activitat relacionada amb l’amor romàntic, “perquè la prevenció de relacions desigualitàries és un dels eixos transversals de feina en les edats més joves”.

L’horari del Casal de Joves és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 h. Més informació a través de les xarxes: @casaldejovesformen. També podeu dirigir-vos al correu: casal@conselldeformentera.cat o contactar a través del telèfon: 607142846.

31 gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 casal joves

Arriba a Formentera l'exposició Giramón del Fons Pitiús de Cooperació

El pròxim dilluns 17 de gener a les 18.00 hores, la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" obrirà les portes a la mostra Giramón, que hi romandrà fins dijous 27 de gener.

Aquesta mostra està pensada per a nens d'educació infantil, amb la intenció que coneguin la realitat d'altres llocs del món. Na Torta, una sargantana viatgera, presenta cinc infants de diferents països i continents, i els acompanya per descobrir les seues activitats quotidianes a través de sis plafons, en els quals els infants participen activament.

Els infants dels grups de quatre i cinc anys d'infantil de les escoles de Formentera faran una visita guiada d'una hora per a cada grup-classe a l'exposició. Així, els alumnes dels centres CEIP Mestre Lluís Andreu, CC Verge Miraculosa, CEIP La Mola i CEIP Sant Ferran descobriran una imatge més positiva d'altres països i formes de vida. "A través d'aquesta exposició, els infants s'adonen d'allò que tenen en comú amb aquells que viuen a altres indrets del món, del paper important de les dones en determinades comunitats, de la importància de la comunitat en la vida dels personatges presentats, en la presa de decisions, en la resolució de conflictes, en el desenvolupament de projectes, etc.; així com de la importància de la natura i del contacte permanent amb ella, i de la capacitat per viure amb poques coses materials", segons expliquen des del Fons Pitiús de Cooperació.

L'horari d'obertura és de dilluns a dissabte d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. La sala romandrà tancada els diumenges, dilluns al matí i festius.

14 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 giramon

El Casal de Joves comença l'any amb activitats creatives entre d'altres propostes

foto 2022 casal felic any nouEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de gener. Les activitats varen començar el passat 4 de gener amb una xocolatada; el dissabte, dia 8, amb un taller de pintura centrífuga, i ahir dimecres, amb un taller de creació de polseres.

Per a la resta del mes de gener les activitats programades són les següents:

Divendres 14 de gener 18.30 h Casal de Joves, taller de bombolles de sabó.

Dissabte 15 de gener 18.30 h Casal de Joves, comiat de les festes de Nadal (recollim la decoració).

Dimecres 19 i dimecres 25 de gener, projeccions de pel·lícules i documentals de temàtiques triades pels joves.

Divendres 21 de gener 18.30 h Casal de Joves, torneig de futbolí per a infants a partir de 10 anys.

Dissabte 22 de gener 17.30 h Casal de Joves, taller de sal de colors per a infants a partir de 10 anys.

Divendres 28 de gener 18.30 h Casal de Joves, taller d'ungles creatives.

Dissabte 29 de gener 18.30 h Casal de Joves, taller de pintura de coloms de la Pau. Aquesta activitats està relacionada amb el Dia Internacional de la No Violència i la Pau que se celebra el 30 de gener. Segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, "com cada mes, oferim propostes d'activitats relacionades amb els interessos dels joves al Casal. Aquest mes destaquen les activitats creatives així com de foment del pensament crític i solidari, que es podran treballar en l'activitat relacionada amb el Dia de la Pau".

Totes les activitats respecten la normativa covid vigent.

13 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Final d'any carregat de propostes al Casal de Joves

foto 2021xi casalEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per aquest mes de desembre. Avui dia 1 de desembre s'inicien les activitats amb un taller creatiu al Casal de Joves. Demà dia 2 de desembre seguiran les propostes amb la projecció d'un film relacionat amb les persones amb diversitat funcional, col·lectiu que celebra el seu dia el 3 de desembre.

Dissabte 4, com és habitual la primera setmana de mes, s'oferirà un espai de trobada per a les persones amants de l'animació japonesa, la tarda "Otaku". Dissabte 10 es realitzarà un taller de cuina. Divendres 17 es farà una tarda de jocs al Casal, de 17 a 19 h per infants i joves d'entre 6 i 16 anys i de 19.30 a 21.30 h per a joves a partir dels 16 anys. Dissabte 18 decoraran el Casal amb pinyes, troncs i material reutilitzat. Dimarts 21 i dimecres 22 amb la col·laboració del Casal de Joves els patges reials visitaran els centres educatius de primària per recollir les cartes als Reis.

Dimecres 22 es faran manualitats per elaborar targetes de felicitació amb missatges especials per aquestes dates de Nadal. I el dijous 30, últim dia d'obertura del Casal d'aquest 2021 els i les joves faran una trobada especial per compartir els propòsits per a l'any nou i reviure moments de l'any que finalitza.

La consellera de Joventut Vanessa Parellada, ha llançat un missatge d'agraïment a tot l'equip que fa possible oferir una programació als i les joves durant els 365 dies de l'any, i ha valorat molt positivament que això "fa possible que el jovent senti aquest espai i les activitats com a seves". Com a proposta de futur, la consellera espera poder ampliar les propostes del Casal també a Sant Ferran, "on al 2022 esperam poder programar més activitats per a joves en el nou Espai Cultural".

Per últim, cal destacar que fins el dia 8, es pot portar roba d'hivern, joguines, menjar i/o medicaments al Casal de Joves. Aquestes donacions es destinaran a l'Associació SOS Refugiados Eivissa i Formentera, per ajudar a les persones refugiades a Grècia. El Casal de Joves romandrà obert en l'horari habitual de dimarts a dissabte de 16 a 22 h, a excepció dels dies 24, 25 i 31 de desembre.


1 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021xi casal de joves

Els infants i joves de Formentera fan propostes per tenir una illa més sostenible en el Ple de la Infància i Joventut

foto 2021xi ple infanciaAvui al matí s'ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP El Pilar de la Mola, que formen part d'aquest òrgan.

La presidenta ha agraït a tots els alumnes el gran esforç que han fet des que va començar la pandèmia, i ha recordat que amb el confinament es varen suspendre les classes i quan es varen reobrir les escoles varen haver d'anar amb moltes restriccions i amb l'ús obligatòria de mascareta que encara segueix vigent. "Us volia agrair el vostre comportament exemplar, gràcies per ajudar-nos a tots a complir amb les mesures covid, ja que gràcies al bon comportament de tots, avui estam en una situació més o menys bona i esperam que puguem celebrar les festes de Nadal amb la família i amics i poder avançar per tenir una normalitat quasi com la d'abans", segons ha explicat Ana Juan.

D'altra banda, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per celebrar el primer Ple de la Infància i Joventut amb el Parc de Patinatge en marxa, ja que era una demanda que va néixer en aquest ple. En aquest sentit, Parellada ha destacat que "des del Consell es treballa per crear nous espais i equipaments perquè els puguin fer servir els infants i joves de l'illa, com la nova escola i escoleta de Sant Ferran, o l'antiga escola, on ara s'està creant un nou Espai Cultural que també podran fer servir els joves i nens i nenes de l'illa".

A la sessió s'ha visualitzat el vídeo sobre la intervenció dels i de les representants del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera al X Parlament Infantil celebrat el dia 19/11/2021. Tot seguit, els infants han explicat les seves demandes als responsables del Consell centrades en fer de Formentera una illa més sostenible en la que demanen que es potenciï l'ús de la bicicleta, el transport sostenible i les energies netes, entre d'altres. Els responsables del Consell han agafat nota de les seves reclamacions i han traslladat el seu compromís d' implicació.

30 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 23

10

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01