• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Presentació de les activitats del Casal de Joves del mes de juny

foto 2022vi cuina casalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa sobre les activitats previstes al mes de juny al Casal de Joves. La consellera de l’àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que a banda de les propostes, “el personal de l’àrea acompanya els i les joves i els donen suport en les seves necessitats, bé sigui estudiar o cercar feina, compartir experiències o parlar sobre qüestions que els preocupen; sempre són al seu costat en una etapa imprescindible per a la formació de la personalitat i el pas a la vida adulta”, segons ha destacat.

Pel que fa a les activitats, comencen avui dimecres 1 de juny amb la projecció d’un film, el dimecres 15 de juny i el dimecres 22 de juny també es faran projeccions de pel·lícules que aquest mes van relacionades amb la temàtica dels refugiats. El divendres 3 de juny es farà un taller de massatges, acompanyat de música suau on es crearà un ambient relaxant. El dissabte 4 de juny arriba el moment del taller de cuina, un espai que cada mes és molt ben acollit i on es comparteixen i s’elaboren receptes saludables.

El dimecres 8 de juny tornaran a fer el joc de “Twister!”, on els i les joves es diverteixen i exploren la seva flexibilitat. El divendres 10 de juny se celebrarà un torneig de tennis taula amb premi final pel que guanyi que s’emportarà una pizza. El dissabte 11 de juny es farà un taller de henna per a tots els usuaris i usuàries del Casal que vulguin experimentar amb aquest material i deixar anar la seva imaginació i creació.

El divendres 17 de juny es fa de nou un taller d’acrobàcies per posar en pràctica la flexibilitat i força. I el dissabte 18 de juny, amb motiu del Dia de les persones refugiades, es farà un taller participatiu sobre aquesta problemàtica per conscienciar els i les joves: “Atrapades entre dues realitats”, a càrrec de La nave va. El divendres 24 de juny, els i les usuàries del Casal, pintaran un nou mural a la façana principal de les insal·lacions sota la direcció de n’Edgar Vilamajó, que ja ha fet diversos murals per al Casal.


24 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022vi prog casal

Un mes de maig ple d'activitats al Casal de Joves

foto 2022v sant jordiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa sobre les propostes de l'equip del Casal de Joves per a aquest mes de maig. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha donat la benvinguda a aquest mes amb un ampli programa d'activitats pensat i organitzat per als joves. "Esperam que els joves en puguin gaudir i que aquest programa ofereixi una alternativa d'oci saludable i educatiu al Casal", ha assenyalat la consellera.

Les propostes comencen aquest dimecres 4 de maig amb un film d'interès per als joves. El dimecres 18 també es farà la projecció d'una altra pel·lícula. Aquest divendres 6 de maig, hi haurà una de les propostes estrella: un taller de cuina amb el qual es crearà un espai per compartir propostes de receptes i elaboracions, especialment si són saludables.

El dissabte 7 de maig es farà un joc en equip d'estirar la corda, la suma de forces és imprescindible per ensenyar als joves la importància de treballar en equip. El dimecres 11 de maig es farà una gimcana, una activitat en què el més important és jugar i riure. El divendres 13 seguirà el joc: la cambra fosca, per petició popular, ja que molts d'usuaris demanen aquest clàssic.

El dissabte 14 de maig es farà un torneig de futbolí, per parelles, i els guanyadors rebran una pizza de recompensa. El divendres 20 de maig es faran dinàmiques amb el grup de joves. Una altra de les propostes estrella del mes serà la del dissabte 21 de maig, quan faran una sortida als Karts de Sant Antoni, a Eivissa. Per a aquesta excursió han de fer inscripció prèvia i les places són limitades.

Per finalitzar el mes, el dimecres 25 de maig jugaran a Kahoot, un joc interactiu accessible per a tothom. El divendres 27 de maig es farà un taller de polseres creatives i el dissabte 28 de maig, un joc d'experimentació amb vinil tèxtil.

L'horari habitual del Casal és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 hores i les dades de contacte són les següents:

Tel. 971 32 34 93 / 607 14 28 46
Adreça electrònica: casal@conselldeformentera.cat
Instagram: @casalformentera


2 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v cdj

Castells inflables itinerants perquè els infants de Formentera gaudeixin de la Pasqua a l'illa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que els dies 20, 21, 22 i 23 d'abril es crearà "un circuit de castells inflables itinerants que recorrerà els principals nuclis urbans de Formentera per oferir una activitat d'oci durant les vacances de Pasqua per als infants de Formentera", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

Aquesta activitat serà gratuïta i va adreçada a infants d'entre 3 i 12 anys. Tres monitors ordenaran l'entrada al castells per edat i torns. En concret, s'instal·laran cada jornada quatre castells inflables de diferents mides i adequats a diferents edats.

Característiques

Els més menuts tendran al seu abast un castell de colors per saltar de 3 x 3 m. Una altra de les propostes és un castell decorat amb motius de Spiderman, té una zona de salt i tobogan, i unes mides de 5 x 4 m. El Texas, amb temàtica de Mickey Mouse, també compta amb una pista central de salts, dos tobogans i fa 6,5 x 4,7 m. Finalment, per als més grans hi ha un castell de 7 x 6 m amb dos tobogans de major alçada, una zona de salt i està decorat amb temàtica de dibuixos animats com Masha, Doraemon, Bob Esponja o Angry Birds.

Itinerari

Dimecres 20 d'abril, CEIP Mestre Lluís Andreu, Sant Francesc
Dijous 21 d'abril, plaça de les Illes Pitiüses, la Savina
Divendres 22 d'abril, CEIP el Pilar, la Mola
Dissabte 23 d'abril, Espai Cultural, Sant Ferran

Horari

D'11.00 h a 13.30 h i de 16.30 h a 19.00 h


13 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 castells inflables

La celebració de Sant Jordi i el concurs de fotografia de Beni Trutmann entre les propostes del Casal de Joves per a aquest mes d'abril

foto 2022iv casal de joves AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa sobre les propostes de l'equip del Casal de Joves per a quest mes d'abril. "Unes accions d'entreteniment i acompanyament al jovent entre les quals destaca la participació en el concurs de fotografia Beni Trutmann. A més, a final de mes celebraran el tradicional Sant Jordi", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

El passat divendres 1 d'abril es varen treure les sabates per jugar i realitzaren un campionat de Twister. Les activitats han continuat el cap de setmana, el dissabte 2 d'abril varen fer un taller de pintura centrífuga per practicar la creació de colors i la creativitat.

Aquest dijous 7 d'abril faran un taller d'intercanvi d'idees. El joves faran un debat a partir dels temes que proposen. L'objectiu és crear un espai participatiu on dialogar i compartir. El divendres 8 d'abril es faran jocs d'infància! Un clàssic per a totes les edats. El dissabte 9 d'abril hi haurà una pluja d'idees per cercar les millors fotografies de l'illa i animar els joves a participar en el concurs de fotografia Beni Trutmann 2022. El dimarts 12 d'abril és la data límit per participar en el concurs de fotografia, des del Casal els ajudaran a enviar les seues instantànies. El dissabte 16 d'abril hi tornarà a haver una tarda de jocs on es crearà un espai per jugar en grup i compartir. D'altra banda, el divendres 22 d'abril s'oferirà un taller de cuina.

Sant Jordi

La festivitat de Sant Jordi també arribarà al Casal de Joves, el dissabte 23 d'abril, es parlarà sobre llibres i es farà un taller de decoració relacionat amb aquesta temàtica. Així mateix, tots els joves que comparteixin a les xarxes fotos de com celebren Sant Jordi entraran en un concurs.

El divendres 29 d'abril es farà un taller de papiroflèxia. El dissabte 30 d'abril es farà un taller de ioga per a joves amb Eva Oller, voluntària i mestra professional de ioga.

L'horari habitual del Casal és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 hores.


6 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022iv Casal Joves

 

El Casal de Joves se suma a la celebració del Dia de la Dona

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de març. La primera setmana de març destaca el taller del Dia de la Dona, que consistirà en dos jornades que tendran lloc el divendres 4 i el dissabte 5 de març. Mitjançant un joc interactiu i amb pintures i cartó, els joves faran un fotoreclam que els farà reflexionar sobre la situació de la dona en l'actualitat i a través de la història. El dimarts 8 de març es farà una activitat especial al Casal de Joves per commemorar el Dia de la Dona.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat la feina de conscienciació que es fa des del Casal perquè els usuaris ja gaudeixin d'aquestes celebracions i treballin el pensament crític. Dins de les activitats relacionades amb el Dia de la Dona hi ha dos propostes de cine i documental: "Juana de Arco" i "Las que faltaban". "Amb aquestes projeccions es visibilitza el paper de la dona i es promou la igualtat de drets", segons ha destacat Parellada.

Altres propostes:

Dissabte, 12 de març. Després de l'èxit de la cambra obscura del mes passat, hi ha una nova proposta de joc clàssic: 1, 2, 3, pica paret.

Dimecres, 16 de març. Es realitzarà un taller d'acrobàcies, per participar-hi caldrà dur roba còmoda.

Divendres, 18 de març. Taller de decoració de camisetes amb vinil i pintura tèxtil. Per fer l'activitat només serà necessari dur una camiseta, la resta de material el proporcionarà el Casal.

Dissabte, 19 de març. Salt a la corda, una proposta de joc en grup.

Dimecres, 23 de març. Es reprèn el karaoke. Cadascú podrà triar els seus temes musicals favorits i deixar de banda la vergonya.

Divendres, 25 de març. Taller de cuina: aperitius saludables. S'elaboraran receptes creatives per a berenar.

Dissabte, 26 de març. Sortida en bicicleta a can Marroig i torrada, una invitació per donar la benvinguda a la primavera.

Totes les activitats es realitzaran mantenint les mesures de seguretat sanitària.

El Casal de Joves és un espai dedicat a la infància i la joventut de Formentera. Mensualment, es dissenya una proposta d'activitats de lleure, adreçada a infants i joves entre 10 i 26 anys. L'horari habitual del Casal és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 hores.

3 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022iii casal joves

Més articles...

Pàgina 10 de 24

10

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01