• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Presentació de les activitats del mes de desembre al Casal de Joves

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves durant el mes de desembre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha destacat que, un any més, "des del Casal hem preparat moltes propostes perquè els al·lots també gaudeixin de les festes nadalenques amb els seus amics, en un espai que és seu i on estan acompanyats dels monitors, que sempre els poden guiar".

La primera activitat tendrà lloc aquest divendres 2 de desembre i serà la projecció del curtmetratge CODA, de vuit minuts i vuit segons, i amb el qual els joves podran reflexionar sobre com és la vida de na Paula, una nena, filla de pares sords que viu entre dos camins que separen les persones que hi senten i les que no. També es projectarà el film "A silent voice", una història sobre una nina sorda que al canviar-se d'escola pateix assetjament. Amb aquesta activitat, el Casal se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones Diversament Hàbils.

Activitats nadalenques
L'esperit de Nadal també arriba al Casal de Joves. Els dimecres 7 i 28 de desembre es projectarà una pel·lícula de temàtica nadalenca, a les 18.30 h al Casal.

El divendres 9 i el dissabte 10 de desembre es farà un taller de decoració nadalenca per als joves de l'illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal. A més, des de l'àrea de Joventut s'organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21 de desembre. Finalment, el divendres 30 de desembre es farà una festa per acomiadar el 2022 a partir de les 18.30 h al Casal.

Cal destacar que al llarg del mes els usuaris del Casal de Joves també podran participar en altres propostes, com ara un taller de joc amb la Wii sports, un taller de cuina amb elaboració d'hamburgueses, tallers de slime, de fang, d'acrobàcies i una visita al rocòdrom. Recordam que el Casal de Joves està adreçat a infants i joves a partir de deu anys i roman obert de dimarts a dissabte de 16 h a 22 h al llarg de tot l'any.


30 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii cartell casal

Primeres passes per a l'elaboració del tercer Pla estratègic d'infància i joventut de Formentera

foto 2022xi pla joventutEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que s'han iniciat les feines per elaborar el tercer Pla estratègic d'infància i joventut de Formentera. Aquest Pla comptarà amb la participació de joves, entitats i agents socials de tots els àmbits de Formentera relacionats amb la infància i la joventut.

Avui s'ha celebrat una reunió amb part del personal tècnic del Consell de Formentera relacionat amb la joventut i representants de la Fundació Pere Tarrés (entitat no lucrativa dedicada al món del lleure i acció social). Després, s'ha mantingut una trobada amb representants d'associacions de l'illa. En els pròxims dies, es faran noves reunions obertes a més entitats i d'altres adreçades especialment als joves.

"Amb totes aquestes reunions s'actualitzarà l'anàlisi de la situació de la infància i la joventut a l'illa, per a fer una radiografia que ens mostri quines són les necessitats millor cobertes, què és el que s'ha assolit del segon Pla d'infància i joventut i quina és la direcció i els projectes que ha de recollir el següent", segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

Recordam que el segon Pla es va aprovar el mes de setembre de 2018 i el desenvolupament de les propostes estava previst entre el 2018 i el 2022.

21 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Escolars de Formentera participen en l'XI Parlament Infantil de les Illes Balears

foto 2022xi parlament infantilEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que tres alumnes dels centres educatius de l'illa han participat avui en l'onzena sessió del Parlament Infantil de les Illes Balears. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, també ha assistit a la celebració d'aquest parlament infantil que tenia com a tema central la salut mental.

Els nens s'han traslladat a Mallorca per presentar les seues propostes en representació de la infància i joventut de Formentera i debatre, conjuntament amb joves de tot Balears, sobre la importància de la salut mental dels infants i adolescents.

Vídeo de la sessió: https://www.youtube.com/watch?v=-kpKRayY7vU

Aquestes activitats s'emmarquen dins dels actes organitzats per la celebració del Dia de la Infància.

18 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi mes infancia

Excursió en família en bicicleta i veler per celebrar el dia de la infància a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, recorda que aquest dissabte 19 de novembre el Casal de Joves organitza una sortida en família que inclou un recorregut en bicicleta i un passeig en veler. Aquesta activitat s'inclou dins els actes organitzats durant aquest mes de novembre per commemorar el Dia Universal de la Infància, que se té lloc el 20 de novembre.

"Aquesta proposta està adreçada a les famílies perquè puguin gaudir d'una experiència única acompanyant als seus infants altres famílies i els monitors del Casal de Joves, que de ben segur faran d'aquesta excursió en bicicleta i veler un dia inoblidable", segons ha destacat la consellera de Joventut, Vanesa Parellada.

Per participar no hi ha límit d'edats, només s'ha de tenir en compte que els nens i nenes hauran de fer un passeig en bicicleta de 5,5km (des del Roca Bella fins al Centre d'Esports Nàutics) i després el passeig en veler amb ajuda dels monitors dels Centre d'Esports Nàutics.

Encara queden places lliures. Per participar-hi és necessària la inscripció prèvia a través del correu electrònic casal@conselldeformentera.cat.

15 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi sortida veler

Formentera torna a reivindicar els drets d’infants i joves en el mes de la infància amb activitats adreçades a infants, joves i famílies

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, ha presentat avui les activitats organitzades amb motiu del Dia Universal de la Infància, que se celebra cada any el 20 de novembre. Durant tot el mes, hi haurà activitats adreçades a infants, joves, així com les seves famílies i docents, per celebrar el dia en què es commemoren els aniversaris de l'adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959) i de l'aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989).

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que, un any més, s’ha treballat de forma transversal des de totes les àrees del Consell per a crear un cartell que posi als nens, nenes i joves al centre. La consellera ha destacat que, malgrat la programació infantil, juvenil i familiar d’activitats esportives, culturals i d’esbarjo estigui ja plenament consolidada, «aprofitem per donar-li un impuls en el mes de la infància i la joventut i també per centrar l’atenció en la necessitat de protegir i reivindicar drets de nens, nenes i joves, fent èmfasi enguany en el dret a la salut mental».

Xerrades
Dins del cicle de xerrades per a pares, mares i docents, organitzat per l'àrea de Benestar Social, hi ha dues propostes: demà dijous 3 de novembre tendrà lloc la xerrada: "Eduquem en positiu: límits i conseqüències", amb Cristina Torres. El dijous 24 de novembre es farà la xerrada "Educació emocional: de la teoria a la pràctica", amb Rafael Bisquerra. Les dues xerrades, que tendran lloc a les 17.00 h a la Sala de Plens (al costat del Centre de Dia) i compten amb servei d'acollida per infants. S'ha de fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

Parlament infantil
El divendres 18 de novembre tendrà lloc l’XI Parlament Infantil en què participaran els i les representants dels centres escolars de Formentera i que se celebrarà presencialment a les 11.00 h al Parlament de les Illes Balears. Enguany la temàtica del parlament infantil és la salut mental.

Casal de Joves
El dissabte 19 de novembre el Casal de Joves organitza una sortida en família que inclou un recorregut en bicicleta i un passeig en veler. Per participar-hi és necessària la inscripció prèvia a través del correu electrònic casal@conselldeformentera.cat.

El 22 de novembre des de l’àrea de Medi Ambient s’organitza un taller de reciclatge per a infants. Es farà a l’Espai Cultural de Sant Ferran de 16.30 a 18.00 h, cada infant haurà de portar de casa una ampolla i una garrafa de plàstic buides.

El dissabte 26 hi haurà una jornada de portes obertes per a tothom qui vulgui conèixer el Casal de Joves. Una oportunitat per a totes les famílies, adults i infants de la nostra illa perquè coneguin les instal·lacions i venguin a jugar al futbolí, al tenis taula i altres jocs.

Espectacle familiar
El dissabte 26 de novembre, l'àrea de Cultura acosta un espectacle infantil per al públic familiar. NATANAM és un espectacle familiar de dansa, per nens i nenes a partir de sis mesos, que va guanyar el Premi Feten 2021 a l'Apropament de la Dansa a la primera infància. Tindrà lloc a les 18h a la sala de de Cultura (Cinema) i les entrades es podran adquirir una setmana abans de la funció a través del web www.entradesformentera.cat.

Diades esportives
Des de l’àrea d’Esports s’han organitzat dues diades esportives. El dissabte 26 i diumenge 27 de novembre hi hauran exhibicions de les modalitats esportives per part dels clubs i portes obertes a les activitats del poliesportiu Antoni Blanc. Els dies previs a les diades s’informarà dels horaris concrets de les activitats.

Ple de la infància
El dimecres 30 de novembre tendrà lloc el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera a les 10.00 h a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. Els i les representants de l’alumnat de Formentera es reuneixen amb els i les representants polítiques, i també hi serà present el director de l’Oficina Balear de la Infància i Adolescència de les Illes Balears.

Durant el mes de novembre, també hi haurà sessions de contacontes "Infants amb Drets", que es representaran en horari lectiu als centres escolars. Aquests contacontes tenen una visió pedagògica perquè els nens i nenes coneguin els seus drets envers la identitat de gènere, l’acceptació i l’autoestima, entre d’altres. Aquesta activitat està organitzada per l'àrea de Joventut i la Biblioteca.

«Des del Consell defensem la importància de la família, com així ho reflecteix l’oferta constant i transversal d’activitats per gaudir en família, sense oblidar la necessitat d’oferir una programació dirigida específicament a nens, nenes i joves, reivindicant al mateix temps el respecte per a la diversitat i fomentant la salut de forma integral, física i també mental, amb el treball de les emocions i la prevenció de problemes tan greus com el suïcidi infantil i juvenil», ha conclòs la consellera.


2 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi mes infancia

Més articles...

Pàgina 2 de 20

2

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01