• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Final d'any carregat de propostes al Casal de Joves

foto 2021xi casalEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per aquest mes de desembre. Avui dia 1 de desembre s'inicien les activitats amb un taller creatiu al Casal de Joves. Demà dia 2 de desembre seguiran les propostes amb la projecció d'un film relacionat amb les persones amb diversitat funcional, col·lectiu que celebra el seu dia el 3 de desembre.

Dissabte 4, com és habitual la primera setmana de mes, s'oferirà un espai de trobada per a les persones amants de l'animació japonesa, la tarda "Otaku". Dissabte 10 es realitzarà un taller de cuina. Divendres 17 es farà una tarda de jocs al Casal, de 17 a 19 h per infants i joves d'entre 6 i 16 anys i de 19.30 a 21.30 h per a joves a partir dels 16 anys. Dissabte 18 decoraran el Casal amb pinyes, troncs i material reutilitzat. Dimarts 21 i dimecres 22 amb la col·laboració del Casal de Joves els patges reials visitaran els centres educatius de primària per recollir les cartes als Reis.

Dimecres 22 es faran manualitats per elaborar targetes de felicitació amb missatges especials per aquestes dates de Nadal. I el dijous 30, últim dia d'obertura del Casal d'aquest 2021 els i les joves faran una trobada especial per compartir els propòsits per a l'any nou i reviure moments de l'any que finalitza.

La consellera de Joventut Vanessa Parellada, ha llançat un missatge d'agraïment a tot l'equip que fa possible oferir una programació als i les joves durant els 365 dies de l'any, i ha valorat molt positivament que això "fa possible que el jovent senti aquest espai i les activitats com a seves". Com a proposta de futur, la consellera espera poder ampliar les propostes del Casal també a Sant Ferran, "on al 2022 esperam poder programar més activitats per a joves en el nou Espai Cultural".

Per últim, cal destacar que fins el dia 8, es pot portar roba d'hivern, joguines, menjar i/o medicaments al Casal de Joves. Aquestes donacions es destinaran a l'Associació SOS Refugiados Eivissa i Formentera, per ajudar a les persones refugiades a Grècia. El Casal de Joves romandrà obert en l'horari habitual de dimarts a dissabte de 16 a 22 h, a excepció dels dies 24, 25 i 31 de desembre.


1 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021xi casal de joves

Els infants i joves de Formentera fan propostes per tenir una illa més sostenible en el Ple de la Infància i Joventut

foto 2021xi ple infanciaAvui al matí s'ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP El Pilar de la Mola, que formen part d'aquest òrgan.

La presidenta ha agraït a tots els alumnes el gran esforç que han fet des que va començar la pandèmia, i ha recordat que amb el confinament es varen suspendre les classes i quan es varen reobrir les escoles varen haver d'anar amb moltes restriccions i amb l'ús obligatòria de mascareta que encara segueix vigent. "Us volia agrair el vostre comportament exemplar, gràcies per ajudar-nos a tots a complir amb les mesures covid, ja que gràcies al bon comportament de tots, avui estam en una situació més o menys bona i esperam que puguem celebrar les festes de Nadal amb la família i amics i poder avançar per tenir una normalitat quasi com la d'abans", segons ha explicat Ana Juan.

D'altra banda, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per celebrar el primer Ple de la Infància i Joventut amb el Parc de Patinatge en marxa, ja que era una demanda que va néixer en aquest ple. En aquest sentit, Parellada ha destacat que "des del Consell es treballa per crear nous espais i equipaments perquè els puguin fer servir els infants i joves de l'illa, com la nova escola i escoleta de Sant Ferran, o l'antiga escola, on ara s'està creant un nou Espai Cultural que també podran fer servir els joves i nens i nenes de l'illa".

A la sessió s'ha visualitzat el vídeo sobre la intervenció dels i de les representants del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera al X Parlament Infantil celebrat el dia 19/11/2021. Tot seguit, els infants han explicat les seves demandes als responsables del Consell centrades en fer de Formentera una illa més sostenible en la que demanen que es potenciï l'ús de la bicicleta, el transport sostenible i les energies netes, entre d'altres. Els responsables del Consell han agafat nota de les seves reclamacions i han traslladat el seu compromís d' implicació.

30 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull el segon congrés “Vívete. Vides que inspiren vides” adreçat al jovent de l’illa

foto 2021 vivete AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que avui divendres 19 de novembre se celebra a Formentera el II congrés "Vívete. Vides que inspiren vides" adreçat als estudiants de l'IES Marc Ferrer i que reuneix els atletes paralímpics Enhamed Enhamed, Diego Ballesteros i el regatista formenterer Sergi Escandell.

La consellera de Joventut Vanessa Parellada ha explicat que "des de la institució es dóna suport a aquest esdeveniment per acostar al jovent de l'illa històries de superació que ens inspiren i ens transformen a totes i tots". Aquest és el segon congrés que es fa a només Formentera i el primer de manera presencial, tot i que Formentera havia participat junt amb Eivissa en dues edicions anteriors.

Ponents

Vívete compta enguany amb la participació de l'esportista paralímpic i que va rebre la Real Medalla d'Or al Mèrit Esportiu, Enhamed Enhamed; la història de superació de l'esportista Diego Ballesteros, que va recórrer amb bicicleta d'Espanya a la Xina en 2008 i va escriure el llibre "12.822 km de Zaragoza a Pekin en bicicleta". En un dels seus següents reptes, un atropellament el va deixar en cadira de rodes i des de llavors ha continuat realitzant diferents reptes esportius amb l'objectiu de ser paralímpic; finalment Mateo Sanz no ha pogut assistir però sí el seu company, el també regatista Sergi Escandell que ha aconseguit el títol de campió d’Espanya de Windsurf, entre d’altres trofeus.

Durant aquest matí els estudiants han pogut escoltar aquestes meravelloses històries de vida i de superació així com conversar amb els ponents. Aquesta edició ha estat presentada per la periodista i presentadora Maria Roig, la qual ha articulat les conferències i el debat amb l'objectiu de posar en valor les històries de vida d'aquestes persones i dur a terme un congrés participatiu entre joves i ponents.

L'esdeveniment està finançat pel Consell Insular de Formentera i a més compta amb el suport del Govern balear, Apartamentos El Puerto i Baleària.

Vívete

Els congressos de Vívete varen néixer el 2017 amb la voluntat de promoure els valors humans, l'empoderament i eines que ajudin els joves a un desenvolupament personal i conscient de la mà de persones de rellevància en aquest camp.


19 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de la programació del Casal de Joves del mes de setembre

cartell 2021 casal de jovesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de setembre. El dimecres dia 1 a les 17.00 h es realitzarà un taller de polseres amb els usuaris del Casal i el divendres 3 finalitzarà el curs de dibuix manga, una cita per joves interessats i interessades en el còmic japonès i la seva cultura i que anirà acompanyada de projeccions i jocs temàtics. La darrera activitat d’aquesta setmana serà el dissabte 4 amb un torneig de tennis taula, que tendrà lloc al mateix Casal de Joves.

Formentera Guitars per a joves
En el marc del Festival Formentera Guitars, el divendres dia 10 es farà una de les activitats més destacades del mes amb la realització d’un taller de percussió corporal, a càrrec del músic Toni Mengual. Per participar-hi, no es necessiten coneixements previs de música, només ganes de gaudir del ritme musical. Per a aquesta activitat cal realitzar inscripció prèvia.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha animat els i les joves de l’illa que encara no coneguin el Casal que el visitin una tarda i vegin les opcions d’oci que s'hi proposen, “una oferta amb continguts de conscienciació i pensament crític envers la realitat que els envolta, a la vegada que té en compte les peticions i gustos dels usuaris i usuàries”, segons Parellada.

El dimecres 15 es reprendran els tallers de cuina amb la celebració del Dia Internacional de la Xocolata, tot respectant les mesures covid-19. Els i les joves exploraran les possibilitats artístiques d’aquest ingredient que tant agrada, i crearan diferents estacions per a aprendre a jugar, menjar i crear.

El dissabte 18, al Casal s’hi podrà passar una tarda entretinguda amb els jocs de taula clàssics, que tendran un protagonista: el Mikado. D’altra banda, el divendres 24 es faran partides d’un famós videojoc de preguntes per fomentar el coneixement entre els participants. El dissabte 25 es farà una altra de les activitats preferides per a molts i moltes joves com és la sortida als Karts de Sant Antoni. Per a aquesta activitat també cal fer inscripció prèvia.

L’horari del Casal de Joves és de dimarts a dissabte de 16.00 a 22.00 h. Les inscripcions a les activitats es poden fer al correu casal@conselldeformentera.cat. Per a més informació, es pot telefonar o enviar un missatge de WhatsApp al 607 142 846.

31 d’agost del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertura de portes del nou parc infantil de Sant Ferran

foto 2021 parc sant ferranLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, han visitat aquest matí les instal·lacions del nou de Parc de Sant Ferran que avui ha obert portes.

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per poder presentar avui aquest nou parc situat a Sant Ferran, en espai públic. “Aquesta instal·lació tan reclamada pels veïns i veïnes de Sant Ferran, és des d’avui és una realitat de la que poden gaudir tots els infants de Formentera”, ha declarat.

Per la seva part, la consellera de Joventut i Participació Ciutadana ha recordat que “aquesta l’obra es finança amb una dotació dels Pressupostos Participatius aprovats en el Consell d’Entitats, i correspon a un projecte presentat per l’APIMA de Sant Ferran, que també ha col·laborat en el disseny del projecte”. Parellada ha agraït als representants de l’APIMA la seva implicació i el seu temps per contribuir a fer poble.

Aquest parc està ubicat a la cantonada dels carrers de Guillem de Montgrí i Major de Sant Ferran i ocupa un espai de 295,35 m2. Les instal·lacions estan composades per zona de descans amb gespa artificial, una tarima de fusta amb una pèrgola i un banc i una zona de jocs infantils amb terra de cautxú.

A la zona de jocs hi ha una estructura de multijocs, uns gronxadors i un joc de tipus balancí. A la zona de la gespa s’han plantat 2 arbres i s’ha deixat dos savines existents amb el que hi ha 4 arbres en total. Tot el parc estarà tancat perimetralment, una part amb blocs de formigó, folrats de pedra i altra part amb una tanca de fusta. El pressupost de l’obra ha estat de 249.288 €.

8 de juliol del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 23

11

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01