• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Formentera celebra el Ple de la Infància i Joventut de manera telemàtica i recull les inquietuds dels infants

foto 2020 ple infancia 3Avui al matí s’ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de manera telemàtica. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l’illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, que formen part d’aquest òrgan.

La presidenta ha fet un repàs de la situació viscuda aquest any arran la crisi del coronavirus i ha agraït als infants i joves l’exemple que varen donar als adults durant el confinament més dur. Alejandra Ferrer ha explicat que ara s’apropen unes festes de Nadal que “seran molt diferents a les que estam acostumats”, i ha demanat ajuda als nens i nenes perquè “continuen donant exemple, com ha estat el de la tornada a les escoles” i ha compartit el desig de que el 2021 “puguem tornar a abraçar-nos”.

D’altra banda, la presidenta ha fet un resum dels pressupostos en vista al 2021 i ha destacat “la part important d’ajudes a les famílies i empreses així com la part d’inversió, entre les quals ha destacat la nova escoleta i escola de Sant Ferran, la Residència per majors, el nou parc infantil de Sant Ferran i el parc de patinatge i usos esportius de Sant Francesc, una infraestructura molt esperada pels infants i joves de l’illa”.

A la sessió s’ha visualitzat el vídeo del VI Congrés Estatal celebrat el passat 23 i 24 d’octubre i que va tenir participació de dos estudiants de Formentera. Tot seguit, els infants han explicat les seves demandes als responsables del Consell entre les que han destacat les peticions de caràcter mediambiental, d’igualtat, de solidaritat, d’educació i de participació. Els responsables del Consell han agafat nota de les seves reclamacions i han traslladat el seu compromís d’ implicació.

24 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Quatre infants de Formentera participen al IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears

foto 2020 ple infanciaAvui 20 de novembre, Dia Universal de la Infància, s’ha celebrat el IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears, on han participat quatre infants del Consell de Participació de la Infància i Joventut de Formentera i també de la resta de les illes al Parlament balear. En la sessió, que s’ha celebrat en línia, s’han llegit les conclusions que cadascun dels grups hagin treballat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la salut i al medi ambient. En el cas de Formentera, els representants que hi han participat ha estat un infant del CEIP Mestre Lluís Andreu, dues del CEIP Sant Ferran i un del CEIP El Pilar.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, que ha assistit a la sessió parlamentària, hi ha destacat que “tots els i les representants han coincidit en demanar al seu ajuntament que segueixi treballant en la sostenibilitat de la nostra illa, que segueixi sensibilitzant en la importància del consum responsable per generar menys residus i en apostar per les energies netes”. “Al mateix temps han destacat la importància de tenir aigua potable i de fer-ne un ús responsable. En la mateixa línia, han demanat una aposta ferma per una mobilitat sostenible, amb vehicles elèctrics i el foment de l’ús de la bicicleta com a propostes destacades”, ha assenyalat la consellera. Els nens i les nenes dels diversos Consells de Participació de les Illes Balears han imaginat com seria el seu «jo» del 2030 i han plantejat un escenari i propostes per arribar al 2030 en un món més sostenible.

Ple de la Infància a Formentera, el dia 24
D’altra banda, el pròxim dimarts, 24 de novembre, també en línia, se celebrarà el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut al Consell de Formentera. Aquest ple que es reuneix de manera ordinària dues vegades l’any, té per objectiu afavorir la participació dels infants i joves de Formentera a les actuacions de la política municipal, considerant la seva plena capacitat d’opinió i expressió.

20 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera inicia les obres del Parc de patinatge i usos esportius

foto 2020 obres skate 2El Consell de Formentera informa avui que se celebra el Dia Universal de la Infància que s’ha iniciat la construcció del Parc de patinatge i usos esportius a la zona de la circumval·lació de Sant Francesc. Aquest espai multifuncional esportiu i d’esplai s’ubica en una superfície de 2.727 m2. Es preveu que les obres finalitzin a mitjan d’abril.

Aquest projecte d’implantació de diferents usos esportius a l’aire lliure tendrà tres circuits de patinatge: pista de patinatge, de modalitat “street” i de modalitat “bowl”. A més, hi haurà un circuit biosaludable per a persones majors i espais enjardinats i d’esplai. El pressupost d’adjudicació és de 482.723€.

“Aquesta pista és un projecte àmpliament demandat pels joves de Formentera, que han col·laborat en el seu disseny i hi han fet aportacions, i estam molt contents que finalment pugui ser una realitat”, segons ha declarat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada. “Hem creat una construcció adaptada a l’entorn, on també hi ha un recorregut per passejar, la zona és accessible per a tothom i així esperam que diversos grups de població puguin gaudir i interrelacionar-se en aquest espai”, ha afegit la consellera.

Projecte
El conseller d’Infraestructures Josep Marí ha donat els detalls del projecte. El circuit biosaludable per a la tercera edat, situat en una zona de 285 m2, estarà format per diferents màquines d’exercici per a persones majors i hi haurà també un espai per al descans.

La pista de patinatge situada sobre una superfície de 255 m2,  està delimitada per un banc continu que impedeixi la sortida dels patinadors de la pista i doni cabuda als seus acompanyants que desitgin seure. Aquesta pista estarà lliure d’obstacles.

La modalitat “street” tendrà una pista de 238 m2 i disposarà dels obstacles més comuns de la modalitat “street”: com rampes, bancs o plataformes, juntament amb baranes i repeus, imita el mobiliari urbà que es pot trobar en els parcs i places. El formigó estarà polit artesanalment.

La modalitat “bowl”, de 617 m2, és l’element més representatiu de l’àrea d’activitats esportives. Disposa d’una plataforma superior a cota 0 on trobam una mena de forat amb forma de piscina amb profunditats de -3.75 m, -2.00 m, -2.20 i -2.50 m i amb radis de 2.40 m, 2.80 m, 3.00 m, 3.30 m i 2.4 m. Tota l’àrea estarà envoltada per un espai verd enjardinat i hi haurà espais d’ombra i bancs així com un recorregut de passeig a l’interior.

20 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el dia de la infància amb un ampli cartell d’activitats adreçades a infants i joves

cartell 2020 dia infanciaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que durant tot el mes de novembre s’han organitzat activitats adreçades a infants i joves per commemorar els aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959), de l’aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989) i celebrar el Dia Universal de la Infància que té lloc el pròxim 20 de novembre.

La responsable de Joventut i d’Infància, Vanessa Parellada, ha destacat que tot i les limitacions per poder organitzar activitats en aquest any de crisi sanitària, des de Joventut s’ha treballat de manera coordinada amb diverses àrees del Consell com ara Esports, Cultura, Benestar Social i Igualtat per poder oferir un programa complet per als infants i joves de l’illa durant el mes de la celebració del seu dia. “Precisament aquest any en que ells han estat els primers en patir la pandèmia, hem fet un especial esforç per poder crear aquest cartell amb activitats pensades especialment en ells, però també acomplint totes les mesures de seguretat”, segons ha declarat Vanessa Parellada.

Projeccions
La primera activitat té inici el dimecres dia 4 amb la projecció al Casal de Joves de la xerrada “Educar con humor” d’en Carles Capdevila, reconegut periodista i comunicador que a partir de la seva experiència personal va escriure i fer xerrades amb humor sobre l’educació dels fills i les filles.

Els dimecres 11 i 18 de novembre continuaran les activitats amb les projeccions de les xerrades “A mi yo adolescente: generaciones” de David Trueba i “Las emociones no se aprenden, hay que vivirlas” de Mar Romera. Totes aquestes projeccions es faran a les 18.30h al Casal de Joves, van adreçades als seus usuaris i tenen com a objectiu conscienciar als més joves sobre gestió d’emocions i adolescència i l’educació.

Xerrades, congressos i conferències
Les xerrades són una altra part destacada del programa, així i amb la finalitat de millorar la relació de pares i mares amb infants i joves, resoldre dubtes i compartir espais de criança, tendrà lloc la xerrada “Per què és important fomentar l’autonomia en els infants i com fer-ho fàcil!” a càrrec de la terapeuta Ana Serra que tendrà lloc aquest dijous 5 de novembre a la Sala d’Actes del Consell de Formentera a les 17h. Per poder assistir s’ha de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 32 12 71.

Enguany torna el congrés “Vívete” d’Eivissa i Formentera el dia 6 de novembre amb la seva quarta edició i organitzat per l’entitat Proyecto Juntos. En aquesta ocasió amb l’objectiu de reflexionar sobre actituds, valors i emocions amb Toni Nadal, entrenador i preparador físic de tennis que ha entrenat, des de l’inici de la seva carrera fins el 2017, al jugador de tennis professional Rafael Nadal; Nacho Dean, naturalista, aventurer professional i divulgador que ha estat la primera persona en la història en fer la volta al món caminant i unir nedant els 5 continents amb el propòsit de visibilitzar la importància de la conservació del planeta; a Mery Oca amb la seva conferència “Instagram em fa mal”; i a Luis Daniel Martin que ha sobreviscut a una leucèmia i a la covid-19. Aquest congrés es podrà seguir en línia a través d’internet i va adreçat als estudiants de l’institut de l’illa i a tots els joves.

El dia 24 de novembre està prevista la conferència a càrrec de na Yolanda Domínguez “Canviar les imatges per canviar el món”, que se centrarà en l’anàlisi d’imatges dels mitjans de comunicació actuals combinades amb exemples de les diferents accions visuals de l’artista. L’acte tendrà lloc a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a les 19h.

Espectacle familiar
El dissabte 14 de novembre a la Sala de Cultura a les 18h es representarà “Soñando a Pinocho” de la companyia La Tartana Teatro. És una activitat per infants de 3 anys en endavant. Per assistir també farà falta fer reserva prèvia enviant un email a reserves@conselldeformentera.cat abans de divendres 13 a les 10h.

Parlament infantil
El 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal de la Infància, tindrà lloc la celebració del IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears, on participen infants i joves del Consell de Participació de la Infància i Joventut de Formentera i de la resta de les illes al Parlament balear. Està previst el seu desenvolupament en línia i es llegiran les conclusions que cadascun dels grups hagin treballat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la salut i al medi ambient.

Ple infantil
D’altra banda, se celebrarà el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut al Consell de Formentera. Aquest ple que es reuneix de manera ordinària dues vegades l’any, té per objectiu afavorir la participació dels infants i joves de Formentera a les actuacions de la política municipal, considerant la seva plena capacitat d’opinió i expressió. La data està pendent de determinar.

Altres activitats lúdiques i esportives per viure en família
El dia 22 de novembre tendrà lloc una sortida familiar amb bicicleta i passeig amb veler organitzat pel Casal de Joves i el Formentera Marxa amb la col·laboració de l’Escola de Vela. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu casal@conselldeformentera.cat.

El 23 de novembre obrirà portes a les 19h l’exposició “Little Black Dress” de Yolanda Dominguez a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’, una obra que convida a la reflexió sobre gènere i consciència social, una mirada crítica a la representació de la dona en la moda i una invitació a abraçar la diversitat.

Ja el dia 25 se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones a partir de les 16.30h a la plaça de la Constitució amb la batucada Bloco Colubraria, hi haurà concentració, lectura del manifest i la representació “Un violador en el teu camí”.

Tanca el cartell l’activitat de bateig de busseig en família amb Formentera Divers, que tindrà lloc el 28 de novembre a la piscina municipal, i per la que s’ha de fer reserva prèvia al correu poliesportiu@conselldeformentera.cat.

3 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘RESPECT NATURE’ és el nou mural de conscienciació ambiental que il·lumina la façana del Casal de Joves a partir d’avui

foto 2020 mural casal jovesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que Viking Fader, un resident de Formentera, ha creat un mural davant la façana del Casal de Joves sota el títol “RESPECT NATURE”. A partir d’avui divendres 14 d’agost l’obra romandrà il·luminada totes les nits fins a l’1 de la matinada.

Viking Fader ha fet aquesta obra amb l’objectiu de “promoure una pràctica artística mediambiental capaç d’harmonitzar l’adquisició de coneixements, la conscienciació i la participació activa en accions de millora i conscienciació ambiental”.

Els joves usuaris del Casal de Joves s’han implicat en el projecte, ajudant en la realització de la part de baix del mural col·laborant en el treball creatiu. Juntament amb l’equip de l’àrea de Joventut amb aquestes actuacions “intentem despertar interès i promoure la sensibilització i implicació de l’equip, el muralista i els i les joves pel medi ambient”, segons ha explicat l’autor.


14 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 15 de 24

15

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01