• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Formentera celebra el dia de la infància amb un ampli cartell d’activitats adreçades a infants i joves

cartell 2020 dia infanciaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que durant tot el mes de novembre s’han organitzat activitats adreçades a infants i joves per commemorar els aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959), de l’aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989) i celebrar el Dia Universal de la Infància que té lloc el pròxim 20 de novembre.

La responsable de Joventut i d’Infància, Vanessa Parellada, ha destacat que tot i les limitacions per poder organitzar activitats en aquest any de crisi sanitària, des de Joventut s’ha treballat de manera coordinada amb diverses àrees del Consell com ara Esports, Cultura, Benestar Social i Igualtat per poder oferir un programa complet per als infants i joves de l’illa durant el mes de la celebració del seu dia. “Precisament aquest any en que ells han estat els primers en patir la pandèmia, hem fet un especial esforç per poder crear aquest cartell amb activitats pensades especialment en ells, però també acomplint totes les mesures de seguretat”, segons ha declarat Vanessa Parellada.

Projeccions
La primera activitat té inici el dimecres dia 4 amb la projecció al Casal de Joves de la xerrada “Educar con humor” d’en Carles Capdevila, reconegut periodista i comunicador que a partir de la seva experiència personal va escriure i fer xerrades amb humor sobre l’educació dels fills i les filles.

Els dimecres 11 i 18 de novembre continuaran les activitats amb les projeccions de les xerrades “A mi yo adolescente: generaciones” de David Trueba i “Las emociones no se aprenden, hay que vivirlas” de Mar Romera. Totes aquestes projeccions es faran a les 18.30h al Casal de Joves, van adreçades als seus usuaris i tenen com a objectiu conscienciar als més joves sobre gestió d’emocions i adolescència i l’educació.

Xerrades, congressos i conferències
Les xerrades són una altra part destacada del programa, així i amb la finalitat de millorar la relació de pares i mares amb infants i joves, resoldre dubtes i compartir espais de criança, tendrà lloc la xerrada “Per què és important fomentar l’autonomia en els infants i com fer-ho fàcil!” a càrrec de la terapeuta Ana Serra que tendrà lloc aquest dijous 5 de novembre a la Sala d’Actes del Consell de Formentera a les 17h. Per poder assistir s’ha de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 32 12 71.

Enguany torna el congrés “Vívete” d’Eivissa i Formentera el dia 6 de novembre amb la seva quarta edició i organitzat per l’entitat Proyecto Juntos. En aquesta ocasió amb l’objectiu de reflexionar sobre actituds, valors i emocions amb Toni Nadal, entrenador i preparador físic de tennis que ha entrenat, des de l’inici de la seva carrera fins el 2017, al jugador de tennis professional Rafael Nadal; Nacho Dean, naturalista, aventurer professional i divulgador que ha estat la primera persona en la història en fer la volta al món caminant i unir nedant els 5 continents amb el propòsit de visibilitzar la importància de la conservació del planeta; a Mery Oca amb la seva conferència “Instagram em fa mal”; i a Luis Daniel Martin que ha sobreviscut a una leucèmia i a la covid-19. Aquest congrés es podrà seguir en línia a través d’internet i va adreçat als estudiants de l’institut de l’illa i a tots els joves.

El dia 24 de novembre està prevista la conferència a càrrec de na Yolanda Domínguez “Canviar les imatges per canviar el món”, que se centrarà en l’anàlisi d’imatges dels mitjans de comunicació actuals combinades amb exemples de les diferents accions visuals de l’artista. L’acte tendrà lloc a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a les 19h.

Espectacle familiar
El dissabte 14 de novembre a la Sala de Cultura a les 18h es representarà “Soñando a Pinocho” de la companyia La Tartana Teatro. És una activitat per infants de 3 anys en endavant. Per assistir també farà falta fer reserva prèvia enviant un email a reserves@conselldeformentera.cat abans de divendres 13 a les 10h.

Parlament infantil
El 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal de la Infància, tindrà lloc la celebració del IX Parlament Infantil i Juvenil de les Illes Balears, on participen infants i joves del Consell de Participació de la Infància i Joventut de Formentera i de la resta de les illes al Parlament balear. Està previst el seu desenvolupament en línia i es llegiran les conclusions que cadascun dels grups hagin treballat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a la salut i al medi ambient.

Ple infantil
D’altra banda, se celebrarà el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut al Consell de Formentera. Aquest ple que es reuneix de manera ordinària dues vegades l’any, té per objectiu afavorir la participació dels infants i joves de Formentera a les actuacions de la política municipal, considerant la seva plena capacitat d’opinió i expressió. La data està pendent de determinar.

Altres activitats lúdiques i esportives per viure en família
El dia 22 de novembre tendrà lloc una sortida familiar amb bicicleta i passeig amb veler organitzat pel Casal de Joves i el Formentera Marxa amb la col·laboració de l’Escola de Vela. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu casal@conselldeformentera.cat.

El 23 de novembre obrirà portes a les 19h l’exposició “Little Black Dress” de Yolanda Dominguez a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’, una obra que convida a la reflexió sobre gènere i consciència social, una mirada crítica a la representació de la dona en la moda i una invitació a abraçar la diversitat.

Ja el dia 25 se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones a partir de les 16.30h a la plaça de la Constitució amb la batucada Bloco Colubraria, hi haurà concentració, lectura del manifest i la representació “Un violador en el teu camí”.

Tanca el cartell l’activitat de bateig de busseig en família amb Formentera Divers, que tindrà lloc el 28 de novembre a la piscina municipal, i per la que s’ha de fer reserva prèvia al correu poliesportiu@conselldeformentera.cat.

3 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘RESPECT NATURE’ és el nou mural de conscienciació ambiental que il·lumina la façana del Casal de Joves a partir d’avui

foto 2020 mural casal jovesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que Viking Fader, un resident de Formentera, ha creat un mural davant la façana del Casal de Joves sota el títol “RESPECT NATURE”. A partir d’avui divendres 14 d’agost l’obra romandrà il·luminada totes les nits fins a l’1 de la matinada.

Viking Fader ha fet aquesta obra amb l’objectiu de “promoure una pràctica artística mediambiental capaç d’harmonitzar l’adquisició de coneixements, la conscienciació i la participació activa en accions de millora i conscienciació ambiental”.

Els joves usuaris del Casal de Joves s’han implicat en el projecte, ajudant en la realització de la part de baix del mural col·laborant en el treball creatiu. Juntament amb l’equip de l’àrea de Joventut amb aquestes actuacions “intentem despertar interès i promoure la sensibilització i implicació de l’equip, el muralista i els i les joves pel medi ambient”, segons ha explicat l’autor.


14 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Servei d'assessorament pels monitors de l'Escola d'Estiu

foto Assessorament Escola EstiuEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que ha posat en marxa un servei d'assessorament per a les monitores i monitors de l'Escola d'Estiu.

L'objectiu d'aquest assessorament és fomentar entre les monitores i monitors estratègies de treball col·laboratiu, aprendre a reconèixer les emocions tant pròpies com de les nenes i nens, i millorar la comunicació amb els i les participants de les escoles i les famílies, aspectes que reverteixen una importància clau en aquesta situació excepcional provocada per la pandèmia de la covid-19.

“Les monitores i monitors de les escoles d'aquest estiu 2020, així com les seves directores, s'enfronten enguany a un repte que requereix un acompanyament professional i una orientació que els permeti treballar les incerteses ocasionades per tota la situació tan excepcional que estem vivint”, ha manifestat la responsable de l'àrea, Vanessa Parellada.

“Les monitores i monitors de l'Escola d'Estiu són el referent del que serà l'escola ordinària i necessiten un suport que els ajudi a gestionar l'ansietat que pot generar la situació tan diferent que estan vivint i a treballar amb els nens i nenes des de la calma i la normalitat”, segons ha afegit la consellera de Joventut.

El servei s'ofereix a través del CEPCA, concretament amb la seva directora, Belén Alvite. De moment s'han fet dues sessions presencials que s'ampliaran les properes setmanes, i es manté un seguiment a través de connexions online.

24 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà reobre el Casal de Joves en el seu horari habitual i amb mesures de prevenció

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que demà es reobre el Casal de Joves al Centre Social es Molí. L'horari serà l'habitual d'aquest centre, de dimarts a dissabte, de 16 a 22h. L'obertura es produirà respectant la limitació d'aforament, mesures de distanciament social o, en el seu defecte, ús de mascareta, i mesures d'higiene especials a causa de la Covid-19.

Tot el personal del Casal de Joves vetllarà perquè es respectin les mesures de seguretat establertes. L'entrada es farà escalonadament per la porta del casal, i el personal també estarà pendent de que no hi hagi aglomeracions. A més, com ja es feia habitualment, se seguirà fent un registre dels usuaris. L'aforament màxim serà de 10 persones, comptant la monitora o el director. Es preveu que es puguin fer alguns tallers presencials especials sempre que sigui possible mantenir les mesures de seguretat i es mantindran les activitats virtuals del “Casal Viral”. A més, s'ha habilitat un espai d'aïllament per si s'ha algun participant manifestés símptomes, mentre es posés en marxa el protocol sanitari corresponent.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per poder tornar a obrir el Casal de Joves, un espai que serveix de punt de reunió a molts joves de Formentera i on comparteixen temps i experiències amb el personal i amb altres joves, aprenent mútuament. “Els i les joves han patit, igual que les nenes i nens, un dels confinaments més durs, i poder retornar una certa normalitat a la seva vida i les seves relacions socials és fonamental en aquest procés de desescalada”, ha declarat.

Casal Viral
Vanessa Parellada i l'equip de Joventut ha tret una part positiva del confinament, “les xarxes socials del Casal de Joves han servit per seguir en contacte amb els i les joves, i ara, després de la bona acceptació que han tengut, seguirem mantenint-les i potenciant-les amb tallers virtuals, que han aconseguit que pares i mares també entrin dins el casal i acompanyin les seves filles i fills”.

15 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera se sumen a la celebració del Dia de la Dona

foto 2020 mural dona 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, ha presentat avui les activitats organitzades durant aquest mes al Casal de Joves. La consellera d’Igualtat i Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat que aquesta setmana és molt especial “perquè se celebra el Dia de la Dona i els joves també faran activitats per reivindicar el paper de les dones a la nostra societat, així com per conscienciar de la necessitat de que la igualtat sigui real”.

Aquest divendres 6 de març a les 18h al Casal de Joves es farà un concurs amb proves divertides per mesurar el coneixement sobre temes d’igualtat, gènere, etc. El joc es farà a través d’una eina digital que sigui atractiva pels adolescents. A més, en relació al Dia de la Dona, els joves podran veure el documental En la brecha, que tracta sobre la desigualtat de gènere en el món laboral, es projectarà al Casal a les 19h el dimecres 18 de març.

D’altra banda, com cada mes, els joves també faran activitats mediambientals reivindicatives. El divendres 27 de març el programa Formentera Marxa se sumarà al Fridays for Future i a partir de les 16h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc es muntaran tallers per conscienciar als més joves, però també a la població en general sobre la necessitat de tenir un futur sostenible.

Trobada Consell de la Infància i Joventut
El dissabte 28 i diumenge 29 de març tindrà lloc la primera trobada de Consells Infantils i Juvenils de les Illes Balears a Eivissa (Santa Eulàlia), que comptarà amb la participació del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera.

13 aniversari del Casal de Joves
La consellera Vanessa Parellada també ha volgut destacar una de les activitats més especials que tindran lloc al Casal aquest mes i és que el dimarts 31 de març se celebrarà el 13 aniversari de l’obertura del Casal amb una gran festa que tindrà lloc a partir de les 18.30h. Parellada ha volgut agrair la molta feina que s’ha fet amb els i les joves des de la creació d’aquest espai i ha animat a tot el jovent a partir dels 10 anys, així com persones vinculades amb el casal durant aquests 13 anys, a que es sumin a la festa.

Altres activitats
Les propostes comencen avui amb un taller d’adhesius que es farà a les 18.30h al mateix casal. En aquesta activitat els joves podran elaborar d’una manera casolana adhesius per fer les seves pròpies decoracions. Els i les joves també podran fer un taller de cuina d’empanades colombianes, dissabte 7 de març a les 17.30h. Veure una pel·lícula, dimecres 11 de març i dimecres 25 de març a les 18.30h. Fer una manualitat pel Dia del Pare, divendres 13 de març a les 18.30h. Participar al taller “Parlem de sexe?”, dissabte 14 de març a les 18.30h, on es realitzaran dinàmiques que ens ajudin a parlar de sexe i resoldre dubtes. Fer una pràctica d’un activitat de circ, dissabte 21 de març a les 18.30h. Totes aquestes activitats tindran lloc al Casal de Joves.

4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 16 de 24

16

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01