• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

El grup de dansa urbana de Formentera farà una representació pels actes de les illes a Palma

foto-2020-dancers-11El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el grup de Dansa Urbana del Casal de Joves representarà a Formentera en la celebració del Dia de les Illes Balears a diversos actes organitzats a Palma (Mallorca). Cinc joves d’entre 14 i 15 anys de Formentera, acompanyades per la professora de dansa del Casal, Imma Vidal, interpretaran diverses peces de dansa urbana i dansa contemporània. Les actuacions tindran lloc el dissabte 29 de febrer a les 13.15h al passeig de Sagrera i a les 17h al Mercat de Palma. També hi haurà actuacions de balladors de les colles o del grup de batucada Bloco Calubraria de Formentera en altres actes que es faran a Mallorca.

Recordem que a Formentera, el diumenge 1 de març dia de les illes, es farà l’acte institucional que comptarà amb un discurs de la presidenta Alejandra Ferrer i estarà amenitzat per la representació de les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells. Així mateix es farà una degustació de productes típics de Formentera. L’acte tindrà lloc a les 12.00h a la plaça de la Constitució.

A més, demà divendres hi haurà un concert Dia de les Illes Balears amb Pilar Mena & Bro’s, per part de Formentera, i Ana Martí per part de Mallorca. Aquesta actuació tindrà lloc a les 20h a la Casa del Poble de la Mola i compta amb la seva col·laboració. Cal destacar que és un concert que es fa de manera simultània a totes les illes. D’altra banda, el dissabte se celebra la IX FART – FORMENTERA ALL ROUND TRAIL. Es tracta d’una cursa de 72,5 quilòmetres que recorre la costa de Formentera amb sortida i arribada al port de la Savina. Tota la informació sobre la prova es pot trobar al web www.elitechip.net on també es poden fer les inscripcions.

27 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera faran una celebració especial del dia dels enamorats i del carnaval aquest mes de febrer al Casal de Joves

foto ii2020 Agenda CdJoves3El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats organitzades al Casal de Joves per aquest mes de febrer. Cada dimecres a les 18.30h es projectarà una pel·lícula de temàtica juvenil perquè els socis del casal puguin gaudir d’un film amb crispetes i en bona companyia.

A més, els divendres 7 i el dissabte 8 de febrer es farà uns tallers de fang i modelació de ceràmica per treballar la creativitat individual dels joves. En la primera jornada es farà el material base i en la segona la decoració de les peces.

Els tallers continuaran el 14 de febrer, coincidint amb el dia de Sant Valentí es farà un taller de manualitats per celebrar el dia dels enamorats amb la creació de garlandes i pinyates amb forma de cor.

El dissabte 15 de febrer continuaran les activitats amb un taller de cuina mexicana. El divendres 21 de febrer hi haurà un torneig per parelles de futbolí, els guanyadors obtindran dues entrades de cinema.

Carnaval
I el dissabte 22 de febrer es farà la festa de Carnaval al Casal. Els joves hauran d’anar disfressats i la música i diversió estan assegurades. Es donarà un premi a la millor disfressa.

Finalment el divendres 28 de febrer es farà el joc del diccionari. Un dels jocs de taula més divertits, en el que la imaginació, la concentració i la creativitat seran necessàries per aconseguir la victòria. I el dissabte 29 de febrer faran una sortida a Eivissa per anar a veure una pel·lícula del cinema.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha destacat “la feina que es fa des del Casal per organitzar totes aquestes activitats que donen opcions d’oci als joves de Formentera i creen comunitat”.

Tots els tallers tindran lloc a partir de les 18.30h al Casal de Joves.


28 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera celebren les festes de Nadal

foto xii019 casal 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, ha presentat avui la programació prevista per aquest mes de desembre al Casal de Joves. La pròxima activitat serà aquest dissabte 7 de desembre a les 17h quan es farà un circuit de força cal·listènia que comptarà amb l’exhibició de Lenny Muller.

Com és habitual el dimecres 11 de desembre per la tarda hi haurà una sessió de cinema al Casal, on els joves veuen una pel·lícula com si estiguessin a ca seva, seguts al sofà i degustant unes crispetes. I ja endinsats dins la celebració de les festes el divendres 13 de desembre i el dissabte 14 de desembre faran a partir de les 18h de la tarda uns tallers de decoració nadalenca. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que “amb aquesta programació es donen opcions d’oci als més joves de Formentera, a la vegada que poden gaudir d’aquestes dates tan especials”.

Joves i festes
Els joves també viuran en primera persona la visita dels patges reials als centres educatius el dimecres 18 de desembre i el dijous 19 de desembre. A més, el divendres 20 de desembre es tornaran a sumar a les marxes de Fridays for Future, aquesta mostra de dansa urbana es farà a la plaça de la Constitució de Sant Francesc a partir de les 16h. I el dissabte 28 de desembre els joves faran creps de fajol amb crema de cacau casolana a partir de les 18h al Casal.

Diverespai
A més, com cada any el Diverespai arribarà a Formentera el pròxim dissabte 14 de desembre i estarà instal·lat al poliesportiu de l’IES Marc Ferrer fins al 18 de desembre. Consisteix en un muntatge d'activitats i jocs inflables dirigits a infants i joves que durant uns dies poden visitar el mòdul esportiu per gaudir de les activitats.

L’horari de visita serà de 9.30h a les 13.30h i per la tarda de 16h a les 20h (excepte el dia 18 que es tancarà a les 19h). “Aquesta és una de les activitats més esperades per moltes nenes i nens de Formentera i en la que esperem puguin passar molt bones estones”, segons ha destacat la consellera.

5 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrat el primer ple de la infància i joventut de la legislatura

ple-infa--ncia-i-joventutjpAvui al matí s'ha celebrat el primer Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de la legislatura a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, que formen part d'aquest òrgan.

Els infants han fet un repàs de les peticions que han recaptat entre els seus companys de classe per fer al Consell de Formentera. Entre les que han destacat les millores en els parcs infantils, el transport públic, l'ús de les energies renovables i del reciclatge, entre altres assumptes relacionats amb el seu dia a dia.

La presidenta ha recollit les seves peticions i els ha informat que tal com s'havia demanat en plens anteriors el projecte del parc de patinatge (skatepark) ja està a punt de començar-se a executar, igual que la creació d'un parc infantil a Sant Ferran pel qual ja es disposa dels terrenys. “Ens alegra que els infants i joves de l'illa puguin participar en la presa de decisions de la nostra institució amb trobades com la d'avui i ens aportin les seves idees i necessitats”, segons ha declarat Alejandra Ferrer que ha assegurat que “hem pres nota de les reclamacions i ens posem des d'avui mateix a fer feina”.

Els infants i joves han explicat la seva experiència el passat 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, en què varen participar en el Ple del Parlament Balear. La consellera de Comerç Ana Juan, la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer també han assistit a l'acte. Aquest òrgan es reuneix amb caràcter bianual.


26 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera es sumaran a les accions reivindicatives del “Fridays for Future” i l’aturada mundial pel clima

cartell-fff1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Joventut i Medi Ambient, ha organitzat una activitat reivindicativa sota el lema “No és una crisi del planeta, és una crisi de la humanitat” per aquest divendres coincidint amb la celebració del Fridays for Future. Aquesta acció s’inclou dins la programació mensual del Casal de Joves i pretén donar continuïtat a altres accions realitzades anteriorment en suport d’aquest moviment juvenil que lluita en tot el món contra el canvi climàtic.

En aquesta ocasió la data coincideix amb l’aturada mundial pel clima i les mobilitzacions convocades arreu del món. Així el divendres, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a partir de les 18.30h es faran tallers infantils i una exposició de murals (en col·laboració amb el programa Formentera Marxa). A les 19.30h es farà una projecció de documentals, «Consciencia’t i actua», i també es projectarà un vídeo sobre el circuit que segueixen els residus a Formentera i es donaran fulletons informatius entre els assistents.

A les 20.30h hi haurà una performance per la crisi climàtica a càrrec d’IMPROXOC. Tot amb paradetes informatives d’entitats i col·laboradors, com CleanWave, Plastic Free Formentera i Qué Celeste Festival, que tindran com a rerefons la importància de tenir cura del medi ambient. Als infants i joves que hi participin se’ls convidarà a un berenar. Amb aquesta i altres accions es pretén conscienciar des de la infància i la joventut de la importància que té la sostenibilitat a Formentera i a la resta del món.


25 de setemnbre 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 24

17

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01