• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Intensiu de Dansa Urbana per infants i joves

dansa-urbana-cartell1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el pròxim dimarts 23 i dimecres 24 es farà un intensiu de Dansa Urbana per infants i joves de l’illa de Formentera. El Casal de Joves ha organitzat aquest curs que es farà per nens i nenes de 10 a 13 anys en horari de 17 a 19 h, i per majors de 14 anys, en horari de 19 a 20.30 i de 20.30 a 22 h.

Precisament el dia 26 de juliol, emmarcat dins les festes de Sant Jaume, es farà la Nit Jove a partir de les 22.30h a la plaça de la Constitució, i els joves seran un públic privilegiat, i podran ballar i demostrar el que han aprés en aquest intensiu que és gratuït per tots els participants que siguin socis del Casal de Joves. Les inscripcions es poden fer al mateix Casal, la inscripció com a soci és pot realitzar en el moment d’apuntar-se al curs.


19 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’obertura del Centre d’Esports Nàutics i la construcció de l’Skate Park, temes destacats del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera

foto 2018 consell joventut 4La Sala de Plens del Consell de Formentera ha acollit avui la celebració del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut. El President del Consell, Jaume Ferrer, ha donat la benvinguda i ha presentat als estudiants de les tres escoles de l'illa i de l’institut que conformen aquest òrgan.

Tot seguit, s’ha projectat el vídeo resum del VI Parlament Infantil de les Illes Balears editat per UNICEF com a resum de les propostes sobre els objectius referits a la temàtica tractada el 2017 «En quin mon volem viure? Mirant l’Agenda 2030» amb propostes sobre medi ambient i s’ha passat també en vídeo el moment en què els representants de Formentera exposen les seves propostes d’enguany per evitar la violència. En acabar el visionat, els membres que van assistir a aquest Parlament en representació de la nostra illa han explicat la seva experiència a la sessió.

El següent punt de l’ordre del dia ha consistit en la valoració de consellers i conselleres de l’equip de govern sobre les actuacions de millora realitzades i altres projectes previstos segons les demandes proposades en Plens anteriors.

En aquest sentit, el conseller d’Infraestructures i Mobilitat, Rafa González, ha exposat el projecte de l’skate park i el seu estat actual.

González ha explicat amb detall les diferents zones del parc (zona d’skate, zona de patinatge, zona dedicada a la tercera edat amb màquines d’exercicis, etc.) fent ús d’imatges dels plànols del projecte. Així mateix, ha donat compte del procés que s’ha seguit fins arribar a obtenir les llicències que permetran la seva construcció i, a continuació, ha fet aclariments a les preguntes que li han fet els representants del CPIJF i ha informat que és probable l’inici de la seva construcció una vegada hagi finalitzat l’estiu i que la durada de les obres serà d’uns 4 mesos.

El conseller ha continuat exposant alguns dels punts del pla de mobilitat sostenible que afecta a infants i joves. En aquest cas, ha destacat la gratuïtat dels serveis de bus per a menors de 18 anys i una major freqüència d’horaris que permeti millorar l’ús del transport públic i afavorir que siguin més autònoms a l’hora de desplaçar-se per participar en activitats extraescolars i esportives entre altres.

A continuació el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha donat compte de l’estat del Centre d’Esports Nàutics i ha presentat imatges dels diferents espais amb que comptarà aquesta instal·lació, indicant a més que es preveu poder obrir a principis del 2019. Al final de l’exposició els representants assistents han pogut fer preguntes al conseller.

Finalment, s’ha obert torn de preguntes que han estat tractades segons cada cas pels consellers de l’equip de govern i el President del Consell.

En aquest capítol, infants i joves s’han interessat per l’ús i funcionament de les màquines d’envasos d’eco punts i han manifestat la importància que té el fet que cadascú redueixi l’ús d’envasos sense que sigui necessari premiar-ho amb punts.

El calendari de finalització de la construcció de la nova escola de Sant Ferran, el maltractament d’animals (abandonament de gossos), la limitació d’entrada de vehicles a l’illa, la preocupació pel gran nombre d’embarcacions que fondegen a les nostres costes o la importància de la neteja de platges han estat d’altres temes tractats en la segona sessió anual d’aquest Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera.

Els escolars de Formentera participen al VII Parlament Infantil de les Illes Balears

foto parlament infantil 3El Consell de Formentera, a través de l'àrea de l’àrea de Joventut, informa que tres alumnes dels centres educatius de l’illa han participat aquest dilluns a la setena sessió del Parlament Infantil de les Illes Balears.

Així, na Kiara Berazategui del Col·legi Mestre Lluís Andreu, en Mario Romero del Col·legi El Pilar de la Mola i n'Adora Tur del Col·legi Sant Ferran, membres del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera, s’han traslladat a Mallorca per presentar les seves propostes en representació de la infància i joventut de Formentera i treballar, conjuntament amb joves de tot Balears, en l’elaboració de la Vacuna de pau i bon tracte contra tot tipus de violències.

Vacuna de pau i bon tracte contra tot tipus de violències

L’esmentada vacuna és un document que contempla propostes com acabar amb les guerres, la regulació de la venta i fabricació d’armes, la introducció de l’assignatura d’educació per la pau i per la resolució de conflictes, o la necessitat d’igualar les diferències socials eliminant els models jeràrquics entre una dotzena de suggeriments ideats per combatre el virus de la violència.

El Parlament Infantil de les Illes Balears es celebra cada any amb motiu del Dia Universal de la Infància, i s’organitza conjuntament amb el Parlament de les Illes Balears, l'Oficina de Defensa de Drets del Menor i UNICEF Comitè Balears.

El Parlament rubrica així el seu ferm compromís de donar suport a organitzacions i actes que potenciïn la presa de consciència sobre els problemes de les nenes i nens d’arreu del món, propiciant el debat entre el jovent i proporcionant un espai on es puguin tractar aquells temes i aspectes que els afecten, de manera que aquests desenvolupin aptituds i actituds que els permetin sentir-se ciutadans i interioritzar criteris de sostenibilitat, consciència ecològica i estima de l’entorn en el qual viuen.

Vídeo de la sessió: https://youtu.be/XmxMSGupTlo

418 infants assisteixen a les escoles d’estiu i els campus esportius de Formentera

foto escola estiu 2018 4El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que avui dilluns ha iniciat la seva activitat l’Escola d’Estiu 2018 que durà endavant les seves activitats fins el 31 d’agost als centres del Col·legi Públic Mestre Lluís Andreu, al de Sant Ferran i també al Col·legi Públic del Pilar de la Mola. Enguany l’Escola d’Estiu s’ha iniciat amb un total de 140 participants tutelats per un equip de professionals format per 21 monitores i monitors de temps lliure així com 1 directora.

Les activitats són dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys (nascuts entre el 2006 i el 2014), amb horari de 9.00 a 14.00 de dilluns a divendres, oferint des de les 8.00 hores el servei d'escola matinera. Les activitats que es desenvolupen durant els mesos de juliol i agost són molt variades i responen sobretot a tallers d'arts plàstiques, tallers per promoure l'activitat física, tallers de jocs, de música i ball o de teatre i cuina, entre d’altres. També es fan sortides a les platges i d’altres excursions a més de natació com activitat complementària.

Segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada, l’objectiu d’aquestes activitats és “oferir un espai lúdic i educatiu per a nenes i nens durant els mesos d'estiu, potenciant l'ús adequat del temps lliure amb activitats d'oci i lleure educatiu. A més, s’afavoreix la conciliació laboral i familiar, ja que cal tenir en compte que a la nostra illa durant l'estiu l'ocupació laboral és molt alta i els nens necessiten ser atesos”.

Campus esportius
A més, des de l’àrea d’Esports, el Consell organitza directament dos campus per donar una altra oferta alternativa pels mesos d’estiu. Al Campus de natació sincronitzada, dirigit a nens i nenes d’entre 5 i 15 anys, s’hi s’han apuntat 87 alumnes que practicaran acroesport, psicomotricitat, dansa, teatre, natació i sincro entre d’altres activitats. Les classes es perllongaran fins al començament del curs escolar. 8 monitors i un voluntari ho fan possible.

D’altra banda, el Consell també organitza el Campus d’Atletisme divertit, al qual s’han inscrit 50 boixos i boixes de 3 a 6 anys. Els infants practiquen psicomotricitat, manualitats, natació divertida, habilitats saludables, i arts plàstiques entre d’altres. Les classes es perllongaran fins al 31 d’agost. Ho fan possible 4 monitors i un socorrista.

Així mateix, diferents clubs esportius de l’illa organitzen els seus campus esportius amb el suport del Consell. És el cas del Càmpus de bàsquet, amb 54 participants d’entre 4 i 12 anys, el de tennis, amb 35 nenes i nens de 5 a 16 anys o el de pàdel, amb 12 inscrits de 5 a 16 anys.

Enguany, i com a novetat, s’ofereix també el Campus de futbol, amb un total de 40 participants d’entre 6 i 16 anys.

Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera

foto consell-infanciaEl Consell de Formentera ha celebrat aquesta setmana la segona sessió del curs 2017-2018 del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut. La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, va donar la benvinguda als membres dels centres educatius de primària i secundària que representen el Consell i va presentar l’esborrany de les propostes que s’han treballat a través del procés participatiu per l’elaboració del pla de joventut, que encara s’han d’acabar de definir amb les persones que hi han participat. Posteriorment, les propostes seran traslladades al Consell d’Entitats.

En el torn obert de paraules, els i les representants de tots els centres educatius van coincidir en dur propostes relacionades amb el medi ambient: estalvi d’aigua, energies renovables, protecció de la posidònia, conservació de l’Estany des Peix i regulació dels fondejos, a més de mesures per fomentar el reciclatge i la reutilització.

Des del Consell es valoren molt positivament unes propostes que, “van en la línia que defensem pel que fa a model d’illa”, va concloure la consellera de Benestar Social, que va reconèixer que algunes d’elles podien haver-se inclòs dins el debat de l’estat de Formentera.

Més articles...

Pàgina 18 de 24

18

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01