• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

15 aspirants a bombers es formen per cobrir futures vacants

foto 2021 practiques bombersAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que quinze persones estan realitzant el curs bàsic de bomber que els acreditarà per cobrir possibles places o vacants de la plantilla del Consell de Formentera. Aquests 15 aspirants varen aprovar el procés selectiu per a la creació d'una borsa de treball de bombers.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que "quan finalitzin la formació, el Consell de Formentera disposarà d'una borsa de bombers per poder cobrir futures vacants de manera més àgil i amb personal qualificat". El curs té una duració de 105 hores, s'imparteix entre el 13 i el 29 d'octubre i és la formació mínima per poder ser bomber de Formentera.

La formació combina classes teòriques i pràctiques basades en actuacions en incendis forestals, incendis urbans, accidents de trànsit, treballs d'alçada i rescat vertical, tallada d'arbres i apuntalaments d'emergències, assistència sanitària, capacitació del maneig de desfibril·lador semiautomàtic, reanimació cardiopulmonar (RCP) i maneig d'eines.

El curs, impartit per l'empresa EMERGENCY STAFF, té un cost de 22.500 €. Actualment, la plantilla d'aquest cos està formada per deu bombers professionals i un bomber col·laborador.

21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ana Juan anuncia canvis a l’equip de govern del Consell

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha reunit avui per primera vegada l’equip de govern per traçar el calendari d’aquest curs polític i anunciar canvis en diferents àrees del Consell. La principal novetat serà la incorporació d’Antoni Tur, del grup socialista, en substitució d’Antonio J. Sanz, actual conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció.

Ana Juan ha destacat la "gran feina desenvolupada per Antonio J. Sanz durant aquests dos anys de govern en assumptes transcendentals per a l’illa. N’Antonio ha aconseguit desenvolupar el projecte per a la regulació de s’Estany des Peix, la licitació d’un nou contracte de recollida de residus, les autoritzacions de Costes per poder obrir el Centre d’Esports Nàutics, ha impulsat la instal·lació d’energies fotovoltaiques a l’illa, ha renovat el servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles i ha impulsat els serveis de reutilització a la deixalleria". Juan ha destacat "el compromís i la gran capacitat de gestió del conseller que ara podrà dedicar-se per complet a la seva feina com a diputat al Parlament, on en poc menys d’un mes ja ha demostrat la seva vàlua".

Antoni Tur (Formentera, 1975) és un empresari de l’illa de talant emprenedor i activista i un gran aficionat a la música amb estudis superiors de Música.

A més, de l’àrea d’Habitatge, que passarà a ser gestionada pel conseller Rafael Ramírez i cal recordar que l’àrea d’Igualtat passa a ser gestionada per la presidenta en virtut de l’acord de govern de juny de 2019.

Ana Juan ha subratllat que "amb aquesta reestructuració, l’equip de govern ha de sortir reforçat per poder complir els compromisos adquirits i seguir treballant en els projectes iniciats aquesta legislatura".

18 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova organització de la corporació

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha signat els decrets de presidència sobre la nova organització de la corporació per a la segona part del mandat. Els canvis que hi ha en la delegació de competències són a l'àrea d'Habitatge, que passarà a ser gestionada pel conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència, Rafael Ramírez i l'àrea d'Igualtat, que passa a ser gestionada per la presidenta en virtut de l'acord de govern de juny de 2019.

-Sra. ANA JUAN TORRES, presidenta i consellera de Comerç, Emprenedoria i Igualtat.
-Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM, vicepresidenta 1a i consellera d’Ordenació i Promoció Turística.
-Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO, vicepresidenta 2a i consellera de Cultura i Educació.
-Sr. RAFAEL RAMIREZ GUTIÉRREZ, vicepresident 3r i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència.
-Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, conseller d’Economia, Hisenda i Serveis Generals.
-Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL, conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció.
-Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS, conseller de Mobilitat i Territori.
-Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació.
-Sr. JOSEP MARÍ MAYANS, conseller d’Infraestructures, Sector Primari i Interior.
-Sra. VANESSA PARELLADA TORRES, consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana.
-Sra. PAULA FERRER MAGAÑA, consellera d’Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars.

18 d’octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

Formentera signa amb l'EBAP un conveni per celebrar cursos de capacitació de policies locals a les Pitiüses

foto 2021 ebapLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han signat avui un conveni per celebrar per primera vegada a l'illa d'Eivissa el curs de capacitació per a policies locals que imparteix l'Escola Balear d'Administració Pública, al qual podran accedir els aspirants de Formentera. També han assistit a la signatura del conveni el conseller d'Interior de Formentera, Josep Marí, la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino, i la directora gerent de l'EBAP, María del Carmen Iglesias.

La presidenta del Consell espera que amb cursos com aquest "aconseguim tenir més personal format que pugui treballar a la Policia Local de Formentera i així la cobrir la manca de personal que des de fa anys tenim". En aquest sentit, la presidenta ha demanat la modificació del sistema d'accés a la policia, "perquè sigui més àgil i permeti completar la plantilla d'aquest cos a Formentera i garanteixi la continuïtat dels efectius als llocs on han estat formats, no com passa fins ara".

Garrido ha destacat que "és la primera vegada que descentralitzam aquesta formació i feim aquests cursos de capacitació a l'illa d'Eivissa per als aspirants de Formentera, una necessitat molt demandada que feim possible amb la voluntat d'atracar l'administració pública a totes les illes i amb l'objectiu de facilitar aquests cursos als aspirants de les Pitiüses".

Per accedir a la categoria de policia local s'ha de fer un curs de capacitació per complir les tasques pròpies del cos, amb un procediment selectiu que queda completat amb la superació d'un període de pràctiques.

El que es fa amb aquest conveni és impartir a l'illa d'Eivissa una edició extraordinària descentralitzada de la 42ª promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local per als aspirants de les Pitiüses.

El curs serà pel nombre de places que siguin necessàries per donar cobertura als alumnes nomenats funcionaris en pràctiques en el marc dels processos selectius que duen a terme des del Consell de Formentera.

La data del curs es fixarà des de l'EBAP una vegada finalitzin les oposicions dels processos selectius dels ajuntaments i de conformitat amb la planificació organitzativa de l'EBAP. En qualsevol cas, es contempla l'establiment d'una edició anual d'aquesta formació de manera descentralitzada per a futures promocions.

Des de l'EBAP es comprarà el material específic necessari per dur a terme les edicions descentralitzades, es donarà suport administratiu per a la realització d'aquestes i també es farà càrrec del cost de docència del professorat, del desplaçament i allotjament del personal que no pugui ser nomenat amb residència habitual a l'illa d'Eivissa i de les despeses en cas que els aspirants hagin de desplaçar-se a l'illa de Mallorca per dur a terme les pràctiques de tir.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la Diada de la Policia Local

foto 2021 condecoracionsBEl Consell de Formentera ha celebrat avui 3 d’octubre la festivitat de la Policia Local. Un acte aquest any marcat per un agraïment especial a un dels agents, Carlos Malberti Moragón, per portar més de quinze anys de servei públic en aquest cos policial amb un expedient exemplar i també un agraïment molt especial a quatre policies, Marc Aragay Torres, Marc Roig Ferrer, José Antonio Perera Escandell i Javier Torrens Trias, per la seva feina i el seu esforç contra delictes de tràfic il·legal de persones migrades.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer ha felicitat en el seu discurs a tots els guardonats i resta de membres de la Policia Local als que ha agraït l'esforç extra d'aquest any també afectat per la covid i les restriccions que han hagut de fer complir. Així mateix, la presidenta ha demanat que “necessitam incrementar la presència i el servei a Formentera d'agents de Medi Ambient, de la Direcció General d'Emergències, de Treball i de Salut, fonamentalment, ja que no tot pot recaure damunt la nostra policia”.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Josep Marí, en el seu discurs també ha agraït la tasca de tota la plantilla de la Policia Local per la feina incansable que han fet durant aquest estiu. “Des de l’administració sabem que hem de fer feina per incrementar el nombre de la plantilla de la Policia Local de Formentera, i ara estam fent passes per aconseguir tenir més cursos de capacitació, així mateix també tenim una altra reclamació, i és que es modifiqui el sistema d’accés a la policia, perquè pugui ser més àgil i ens permeti completar la plantilla d’aquest cos policial de l’illa de Formentera i garanteixi la continuïtat dels efectius als llocs on han set formats”.

Carlos Malberti Morogán ha rebut la medalla a la Permanència de Segona Categoria per acreditar més de quinze anys de servei en qualsevol cos de la policia local, havent tingut una trajectòria professional recta i justa, i sense que tengui cap expedient disciplinari en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal.

A continuació, tres agents del cos de la Policia Local de Formentera, Marc Aragay Torres, Marc Roig Ferrer i José Antonio Perera Escandell, han rebut la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd per la gran feina, tasca i esforç realitzat el passat dia 24 de juliol, dirigint amb èxit les accions que varen portar a la detenció del patró d’una embarcació, reincident (13 de maig) d’un presumpte delicte de tràfic il·legal de persones migrades, amb l’agreujant de posar-los en perill i per traficar menors d’edat, alguns de poca edat.

Així mateix, dos agents del cos de la Policia Local de Formentera Marc Roig Ferrer (premiat per l’anterior tasca també) i Javier Torrens Trias han rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd per la gran feina, labor i esforç realitzat el passat dia 19 de setembre, dirigint amb èxit les accions que varen portar a la detenció de dos patrons d’una embarcació, d’un presumpte delicte de tràfic il·legal de persones migrades, amb l’agreujant de posar-los en perill i per ser sospitosos de traficar amb menors d’edat i amb dones.

A l’acte, celebrat a l'Hotel Formentera Playa, també hi han assistit el director insular de l’Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com la vicepresidenta Ana Juan, consellers de l’equip de govern i de l’oposició, i familiars i amics dels policies locals de Formentera.


3 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 99

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1