• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formació als socorristes del Consell de Formentera

foto 2023v formacio socorristesEls socorristes del Consell de Formentera segueixen amb el curs de formació per millorar l'atenció en casos d'emergències. Aquesta setmana s’està realitzant un curs teòric i pràctic d'atenció sanitària als nous socorristes que aquest dijous 1 de juny s'incorporen al servei. D'altra banda, s'ha obert una nova convocatòria per contractar més membres per completar la plantilla. En concret hi ha quatre places ofertades, les sol·licituds es poden presentar fins al 8 de juny.

https://conselldeformentera.convoca.online/u

30 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v oferta socorrista

Primera petició de vot a Formentera per a persones amb discapacitat visual

Per primera volta en unes eleccions autonòmiques a Formentera, s'ha sol·licitat el vot per a persones amb discapacitat visual, i ara ja es podrà votar seguint aquest sistema en el cas de les eleccions al Parlament de les Illes Balears.

El secretari del Consell de Formentera ha rebut la documentació que caldrà lliurar a les meses electorals corresponents, que contenen la documentació escrita i també impresa en sistema braille, per fer-la arribar als presidents de les meses electorals corresponents. D’aquesta manera s'aconsegueix el manteniment absolut del caràcter secret del vot per part de les persones amb discapacitat visual.

La normativa ve representada pel Reial decret 1612/2007, pel qual es regula el procediment de vot accessible per a persones amb discapacitat visual, les quals podran exercir el dret de sufragi seguint aquest sistema.

26 de maig de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Celebrat el darrer ple de la legislatura

foto 2023v pleEl Ple del Consell de Formentera ha celebrat avui el darrer ple de la legislatura que, entre altres qüestions, ha aprovat de manera definitiva amb el vot a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i l'oposició (Sa Unió) el Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera del municipi de Formentera, després de tenir en consideració l'informe emès pel Servei d'Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern balear.

També, amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, el Ple ha acordat aprovar les subvencions per una quantitat de 499.186,45 € per millorar l'eficiència del cicle urbà de l'aigua Formentera en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència amb càrrec al cànon anual generat pel servei de distribució d'aigua potable amb FCC Aqualia SA.

Finalment, el Ple ha aprovat per unanimitat la proposta d'actualització de l'inventari de béns i drets del Consell de Formentera amb efectes a 1 de maig de 2023 i que es realitza cada quatre anys abans del final de legislatura.

23 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió de coordinació entre els bombers de Formentera i l'IBANAT davant l'inici de la temporada d'alt risc d'incendis

foto 2023v bombers formentera ibanatEl conseller d'Interior del Consell de Formentera, Josep Marí, i el cap de Bombers, Alex Valeiras, es varen reunir ahir amb la cap de la delegació d'IBANAT a Eivissa i Formentera, Carmen Prats Ferrer, i el tècnic de la conselleria de Medi Ambient, Miguel Soriano, per preparar la campanya d'alt risc d'incendis forestals.

A la trobada es va parlar sobre la feina de coordinació entre l'IBANAT i els bombers de Formentera en matèria de prevenció d'incendis forestals, així com en un possible cas d'incendi. En aquest sentit, el conseller ha demanat a la ciutadania “moltíssima precaució durant aquestes dates de temperatures altes” i ha recordat que des de l'1 de maig i fins al dia 15 d'octubre queda prohibit fer foc en terreny forestal.

L'IBANAT té a Formentera una brigada de sis persones i una camioneta, i a Eivissa dos avions, que fan recorreguts de vigilància diaris, un avió amfibi, un helicòpter i un camió autobomba. El Consell de Formentera té una plantilla de setze bombers, quinze professionals i un col·laborador. Disposen de dos vehicles autobomba i dos camionetes. També fan recorreguts diaris de prevenció per zones forestals.

16 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Impulsa acull els primers emprenedors a la sala de cotreball

foto 2023v impulsaLa presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, va signar ahir el conveni de cessió de la sala de cotreball de Formentera Impulsa amb les dos primeres persones que han començat a fer-hi feina, un espai destinat a la ubicació temporal d'emprenedors i petites empreses de nova o recent creació.

Ana Juan, ha recordat que Formentera Impulsa "posa aquest espai a disposició dels emprenedors de l'illa" i que és "una eina per facilitar el desenvolupament de la seva activitat, millorar la formació i crear un espai on compartir experiències i sinergies amb altres persones". Ana Juan ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "acompanyar les persones que no poden disposar d'un espai per iniciar la seva feina administrativa i a totes les que necessiten formació, orientació i assessorament a l'hora de crear la seva pròpia empresa". En aquest sentit, ha animat Marcelo Guisado Saceda i Mariam Ben Hamza Shaim Abja, les dos primeres persones que comencen a ocupar aquest espai, "que aprofitin tots els recursos que ofereix Formentera Impulsa per als emprenedors de l'illa".

Aula de formació
Formentera Impulsa té dos centres de formació que es gestionen des de l'àrea de Desenvolupament. En l'actualitat s'està realitzant una formació d'anglès A1 dins el marc de la convocatòria del SOIB Projectes territorials per a col·lectius vulnerables 2021-2023, amb un total de deu alumnes inscrits, els quan podran optar a la realització d'una prova a través del British Council per obtenir un certificat.

Espais
Ubicat en les antigues oficines de Benestar Social, al Casal d'Entitats, Formentera Impulsa disposa d'una sala de cotreball amb sis llocs de feina, una sala de reunions, una zona de recepció i una zona d'espera, lavabos, aparcament i també una aula de formació de l'Àrea de Desenvolupament Local, de la qual es podrà fer ús segons la disponibilitat i on s'impartiran les formacions destinades als emprenedors. Les empreses allotjades a l'Espai Empresarial disposaran de les següents prestacions: recepció i control d'accessos, fotocopiadora, accés a serveis telemàtics, mobiliari, sala d'usos múltiples, connexió de fibra òptica, climatització general. El preu per taula de l'Espai Empresarial és de 60 euros al mes.

Formentera Impulsa també compta amb una pàgina web adreçada a la ciutadania en general, www.formenteraimpulsa.cat, on es pot accedir a tota la informació i els serveis que ofereix.


11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 138

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE