• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Celebrat el darrer ple de la legislatura

foto 2023v pleEl Ple del Consell de Formentera ha celebrat avui el darrer ple de la legislatura que, entre altres qüestions, ha aprovat de manera definitiva amb el vot a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i l'oposició (Sa Unió) el Pla de gestió sostenible de l'aigua i el Pla d'emergència davant de situacions de sequera del municipi de Formentera, després de tenir en consideració l'informe emès pel Servei d'Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern balear.

També, amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, el Ple ha acordat aprovar les subvencions per una quantitat de 499.186,45 € per millorar l'eficiència del cicle urbà de l'aigua Formentera en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència amb càrrec al cànon anual generat pel servei de distribució d'aigua potable amb FCC Aqualia SA.

Finalment, el Ple ha aprovat per unanimitat la proposta d'actualització de l'inventari de béns i drets del Consell de Formentera amb efectes a 1 de maig de 2023 i que es realitza cada quatre anys abans del final de legislatura.

23 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió de coordinació entre els bombers de Formentera i l'IBANAT davant l'inici de la temporada d'alt risc d'incendis

foto 2023v bombers formentera ibanatEl conseller d'Interior del Consell de Formentera, Josep Marí, i el cap de Bombers, Alex Valeiras, es varen reunir ahir amb la cap de la delegació d'IBANAT a Eivissa i Formentera, Carmen Prats Ferrer, i el tècnic de la conselleria de Medi Ambient, Miguel Soriano, per preparar la campanya d'alt risc d'incendis forestals.

A la trobada es va parlar sobre la feina de coordinació entre l'IBANAT i els bombers de Formentera en matèria de prevenció d'incendis forestals, així com en un possible cas d'incendi. En aquest sentit, el conseller ha demanat a la ciutadania “moltíssima precaució durant aquestes dates de temperatures altes” i ha recordat que des de l'1 de maig i fins al dia 15 d'octubre queda prohibit fer foc en terreny forestal.

L'IBANAT té a Formentera una brigada de sis persones i una camioneta, i a Eivissa dos avions, que fan recorreguts de vigilància diaris, un avió amfibi, un helicòpter i un camió autobomba. El Consell de Formentera té una plantilla de setze bombers, quinze professionals i un col·laborador. Disposen de dos vehicles autobomba i dos camionetes. També fan recorreguts diaris de prevenció per zones forestals.

16 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera Impulsa acull els primers emprenedors a la sala de cotreball

foto 2023v impulsaLa presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, va signar ahir el conveni de cessió de la sala de cotreball de Formentera Impulsa amb les dos primeres persones que han començat a fer-hi feina, un espai destinat a la ubicació temporal d'emprenedors i petites empreses de nova o recent creació.

Ana Juan, ha recordat que Formentera Impulsa "posa aquest espai a disposició dels emprenedors de l'illa" i que és "una eina per facilitar el desenvolupament de la seva activitat, millorar la formació i crear un espai on compartir experiències i sinergies amb altres persones". Ana Juan ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "acompanyar les persones que no poden disposar d'un espai per iniciar la seva feina administrativa i a totes les que necessiten formació, orientació i assessorament a l'hora de crear la seva pròpia empresa". En aquest sentit, ha animat Marcelo Guisado Saceda i Mariam Ben Hamza Shaim Abja, les dos primeres persones que comencen a ocupar aquest espai, "que aprofitin tots els recursos que ofereix Formentera Impulsa per als emprenedors de l'illa".

Aula de formació
Formentera Impulsa té dos centres de formació que es gestionen des de l'àrea de Desenvolupament. En l'actualitat s'està realitzant una formació d'anglès A1 dins el marc de la convocatòria del SOIB Projectes territorials per a col·lectius vulnerables 2021-2023, amb un total de deu alumnes inscrits, els quan podran optar a la realització d'una prova a través del British Council per obtenir un certificat.

Espais
Ubicat en les antigues oficines de Benestar Social, al Casal d'Entitats, Formentera Impulsa disposa d'una sala de cotreball amb sis llocs de feina, una sala de reunions, una zona de recepció i una zona d'espera, lavabos, aparcament i també una aula de formació de l'Àrea de Desenvolupament Local, de la qual es podrà fer ús segons la disponibilitat i on s'impartiran les formacions destinades als emprenedors. Les empreses allotjades a l'Espai Empresarial disposaran de les següents prestacions: recepció i control d'accessos, fotocopiadora, accés a serveis telemàtics, mobiliari, sala d'usos múltiples, connexió de fibra òptica, climatització general. El preu per taula de l'Espai Empresarial és de 60 euros al mes.

Formentera Impulsa també compta amb una pàgina web adreçada a la ciutadania en general, www.formenteraimpulsa.cat, on es pot accedir a tota la informació i els serveis que ofereix.


11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera tendrà deu meses, una més que el 2019, en tres col·legis electorals per a les eleccions del 28 de maig

Formentera tendrà un total de deu meses electorals, una més que el 2019, repartides en tres col·legis electorals per a les pròximes eleccions locals i autonòmiques del 28 de maig. La nova mesa electoral correspon as Cap de Barbaria, que per volum de població es divideix en dos en aquests comicis. A Formentera, hi haurà tres col·legis electorals: el CEIP Mestre Lluís Andreu, el nou CEIP Sant Ferran de ses Roques i el CEIP El Pilar.

El passat ple ordinari del Consell es va fer l’elecció de les 330 persones del padró que seran els membres de les meses electorals: presidents, vocals i suplents. Una vegada que la llista ha estat ratificada per la Junta Central, ja ha començat la notificació a les persones escollides.

En les eleccions del 28 maig a Formentera hi ha dos urnes, una per a constituir el Consell Insular de Formentera i l’altra per al Parlament per la circumscripció de Formentera. El nombre d’electors a Formentera és de 6.876, als quals s’han de sumar els residents absents a l’estranger (CERA), que són 486.


9 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana precaució davant la temporada d'alt risc d'incendis

Els bombers del Consell de Formentera estan realitzant rutes de vigilància diàries per zones forestals des que ha començat la temporada alta de risc d'incendis amb principi del mes de maig. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha demanat a la població de l'illa i als visitants "la màxima precaució i que evitin imprudències que amb les altes temperatures puguin originar incendis forestals".

Josep Marí ha recordat que entre l'1 de maig i el 15 d'octubre queda prohibit fer foc en terreny forestal i a menys de 50 metres d'aquest. Per fer foc a la franja que va dels 50 als 500 metres del terreny forestal cal sol·licitar una autorització administrativa a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

La plantilla dels bombers del Consell de Formentera està formada per setze bombers, quinze professionals a temps complet i un amb règim de localització.Es demana a la ciutadania que davant qualsevol emergència relacionada amb el foc cridin a l'112.


5 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v ni un foc

Més articles...

Pàgina 6 de 138

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE