• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Conveni de col·laboració entre el Consell i la Casa del Poble

foto 2023iii casa del pobleLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de l'Associació de Veïns del Pilar de la Mola, Miquel Costa, han signat avui el conveni de col·laboració per regular la cessió temporal d'espais de la Casa del Poble de la Mola i l'atorgament d'una subvenció de 20.000 euros per al manteniment del centre i dels serveis que hi presten, així com per la promoció i el desenvolupament d'activitats associatives i comunitàries per a l'any 2023.

24 de març de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Inici de les obres de disset habitatges públics a Sant Ferran

foto 2023iii primera pedra BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller balear de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; acompanyats per la vicepresidenta, Alejandra Ferrer; el conseller d'Habitatge, Rafael Ramírez, i la gerent de l'IBAVI, Olvido Terrassa, han posat avui la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic a Sant Ferran.

Es tracta d'una promoció de disset habitatges dotacionals, que tenen unes característiques concretes com l'ús d'espais comunitaris, i van destinats a col·lectius que tenen una necessitat transitòria d'habitatge, per norma general joves i gent major. La promoció disposa d'espais privats i espais comunitaris, i configura, així, un model de convivència adaptat a les persones que hi habiten. D'aquesta manera, a part de l'ús principal residencial s'incorpora a la planta baixa un espai d'ús comunitari i es preveu una estructura en el pati interior que permet l'assecat natural de la roba. El pati es planteja com un espai amb paviment tou, vegetació autòctona de poca alçada i arbres de fulla caduca que contribueixin a millorar la sensació de confort durant els mesos d'estiu tant en el mateix jardí com al llarg de tota la façana sud. El pressupost d'aquesta promoció és de 2.188.848,29 € i té un termini d'execució de 23 mesos. Són disset habitatges, en aquest cas tots adaptats, catorze dels quals d'un dormitori i tres de dos dormitoris.

La construcció d'aquesta nova promoció ha set possible gràcies a la cessió gratuïta del sòl per part del Consell de Formentera. En aquest sentit, el conseller Josep Marí ha destacat "la importància de la col·laboració entre institucions per fer front al repte d'accés a l'habitatge".

Per a la presidenta del Consell, "la posada d'aquesta primera pedra és la demostració del compromís de les dos administracions de continuar treballant junts per facilitar l'accés a l'habitatge amb un lloguer digne; és una passa més que hem de sumar a la recent obertura de l'oficina de l'habitatge, a la cessió d'un nou terreny a l'IBAVI per a la construcció de deu nous habitatges i a una nova convocatòria d'ajuts del lloguer que aprovarem aquesta setmana".

Actualment, a Formentera l'IBAVI té una promoció de catorze habitatges a Sant Ferran que ha set pionera quant al nou paradigma de construcció sostenible que ha desenvolupat l'Institut durant aquestes dos darreres legislatures. A més, també hi ha signat un protocol per a la construcció d'una nova promoció de deu habitatges a l'illa. D'aquesta manera, el parc públic d'habitatge s'haurà vist incrementat en vint-i-set habitatges aquests darrers anys, que sumats als catorze habitatges de Sant Ferran faran un total de quaranta-un habitatges de protecció pública a Formentera.

La nova promoció segueix amb les tècniques d'arquitectura sostenible impulsades per l'IBAVI, amb la utilització de materials de quilòmetre zero i amb una reducció molt important d'emissions tant en el procés constructiu com en la vida útil de l'habitatge. Així doncs, l'estratègia principal del projecte consisteix en la construcció d'uns murs de càrrega paral·lels fets amb formigó de calç, que incorporen l'àrid reciclat de l'excavació i de l'abocador. Això, a banda d'utilitzar residus acumulats a l'abocador des Cap, permet treballar amb materials locals que integren la nova edificació en l'entorn immediat i en concordança amb l'arquitectura tradicional de Formentera. Els murs de tancament són de formigó de calç i estan alleugerits amb suro i posidònia seca reciclada.

23 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oferta de feina de socorrista per treballar a Formentera

foto 2023iii socorristaEl Consell de Formentera informa que fins al pròxim 22 de maig estarà oberta la convocatòria de 10 places de socorristes per cobrir les necessitats de personal del Servei de Socorrisme que la institució insular ofereix a les principals platges de l'illa.

La duració del contracte és de quatres mesos (juny, juliol, agost i setembre) per fer les tasques pròpies del lloc de feina de socorrista, com són la vigilància i assistència als usuaris de les platges de Formentera. Els aspirants han de tenir el Certificat de Professionalitat de Socorrisme en Espais Aquàtics Naturals o Títol de Socorrista Aquàtic (mínim 80 h).

Teniu tota la informació sobre l'oferta de feina a la web del Consell de Formentera.

Cal recordar que el Consell de Formentera assumeix amb recursos i personal propi el Servei de Socorrisme de les platges de l'illa. El servei s'inicia dia 1 de maig i finalitza el 31 d'octubre. En temporada alta la plantilla ascendeix a 26 efectius i en baixa a 12.

22 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii socorrista

El Consell aporta 22.000 euros als clubs de majors de Sant Francesc i Sant Ferran

foto 2023iii conveni majorsLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Majors, Ana Juan, ha signat avui els convenis de col·laboració amb dos clubs de majors de Formentera per al manteniment dels centres i els serveis i activitats associatives que s'hi fan durant l'any 2023. La presidenta ha signat el conveni amb el president del Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, de Sant Francesc, Julián Galindo, per un valor de 12.500 euros, i amb la presidenta del Centre Social i de Majors de Sant Ferran, Rita Costa, per un valor de 9.500 euros. Els pròxims dies se signaran els convenis amb la resta de clubs de majors de l'illa.


22 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió amb la Pimef per presentar les dades del cost de la compra de productes bàsics a Formentera

foto 2023iii pimefLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Comerç, Ana Juan, i la vicepresidenta i responsable de l'Observatori de Dades, Alejandra Ferrer, s'han reunit avui amb el president de la Pimef, Pep Mayans, la seua gerent, Lidia Alvárez i el representant del sector d'alimentació, Joan Mayans, per explicar les dades obtingudes de l'estudi de l'Observatori de Dades sobre el cost de la cistella bàsica de la compra a Formentera.

Segons aquest estudi, a l'octubre del 2022 la cistella de productes bàsics ha set un 18 % més cara a Formentera que a Eivissa i un 22 % més cara que a la Península. Així mateix, entre gener i octubre de 2022 el preu d'aquesta cistella ha pujat a la nostra illa un 21 %. En aquest sentit, els responsables de la institució han traslladat la seua preocupació als representants dels empresaris sobre el sobrecost que han de pagar els residents de Formentera.

A part del preu de la cistella de la compra s'han posat en comú també altres problemàtiques com l'augment del preu de l'habitatge o de la restauració i les matèries primeres. Des del Consell s'han compromès a seguir amb aquests estudi per conèixer el cost real de viure a Formentera i, conjuntament amb la patronal, dur endavant i demanar mesures compensatòries per paliar aquesta situació agreujada per la nostra triple insularitat.

21 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 134

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE