• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Ple de Formentera demana bonificacions i ajudes per al sector turístic

foto 2020 ple agostEl Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes d’agost. A la sessió s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics una proposta relativa a la bonificació dels ERTOs i als ajuts específics per al sector turístic i els seus treballadors. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha defensat aquesta proposta plenària “donada la situació de pandèmia que estam vivint, els actuals rebrots que s’estan donant, i les mesures restrictives que se’n deriven, que perjudiquen greument els empresaris i treballadors de la nostra illa, més tenint en compte l’estacionalitat turística”.

A la proposta, “s’insta al Govern de l’Estat espanyol que arribi al 100% de la bonificació en l’ERTO per rebrot a aquelles empreses que es vegin afectades per decisions governamentals, locals o estrangeres, que impliquin el tancament de l’establiment o la baixada inassolible d’ingressos amb motiu de cancel·lacions de les reserves o falta d’activitat”. Així mateix, s’insta al Govern de l’Estat espanyol que estableixi mesures d’ajuda especifica per al sector turístic i els seus treballadors donada la forta estacionalitat d’aquest sector especialment a les Illes Balears, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Pla per a la gent gran
D’altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat que el Consell es comprometi a implementar un Pla Integral de Gent Gran a Formentera “amb l’objectiu de seguir fent feina de manera conjunta amb l’Estat i el Govern contra la soledat no desitjada de les persones majors”.

Després de fer un repàs de l’atenció rebuda per als majors de l’illa durant la pandèmia i de la seva rellevància dins de la nostra societat, la vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan, ha assenyalat que “el problema de la soledat no desitjada al nostre país i comunitat autònoma, més agreujat a partir de la crisi sanitària, s’ha d’abordar de manera global per les nostres administracions”. La consellera ha subratllat que “és necessari i prioritari conscienciar a la societat sobre aquest greu problema, i prendre les mesures per prevenir i abordar-lo, a través del rigor del coneixement científic i estadístic”.

També s’ha aprovat els festius locals per a l’any 2021, que atenent que el 25 de juliol dia de Sant Jaume i el 30 de maig dia de Sant Ferran són diumenge, s’ha designat com festius locals el 5 d’agost dia de Santa Maria i el 3 de desembre, Sant Francesc.

OAC a la Mola i Sant Ferran
El ple ha aprovat amb el suport de l’equip de Govern de GXF i PSOE i del grup de l’oposició, la proposició presentada per Sa Unió relativa a l’obertura d’oficines d’atenció al ciutadà a la Mola i a Sant Ferran. El conseller d’Economia, Hisenda i Serveis Generals, Bartomeu Escandell ha declarat que quan la situació econòmica provocada per la crisi de la covid-19, i les disponibilitats pressupostàries ho permetin, es donarà el servei d’atenció al ciutadà en aquests dos nuclis “per millorar i apropar l’atenció que es dona als seus veïns”.

També s’ha aprovat de manera unànime la proposició de Sa Unió de convocatòria del Consell d’Administració de l’Ens de Gestió Audiovisual de Formentera. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que el darrer Consell d’Administració es va suspendre per mor de l’estat d’alarma i ha avançat que se’n convocarà un de nou durant el mes de setembre.

Compareixença Bartomeu Escandell
El conseller d’Economia, Hisenda i Serveis Generals, Bartomeu Escandell ha comparegut avui davant el ple, una “compareixença que queda completament condicionada per la greu crisi sanitària i econòmica que estam patint”, segons ha declarat. Pel que fa a l’àrea d’Hisenda i Economia, ha assenyalat que “tenim un Consell sanejat en els seus comptes i amb capacitat suficient per afrontar els reptes que ens planteja la nova situació de crisi. La solvència econòmica del Consell ha de servir per a poder fer front als efectes de la pandèmia i ajudar a la nostra gent en moments tan delicats.”

Segons ha afegit, “som l’administració més propera als ciutadans i hem de disposar dels nostres recursos per a poder actuar de manera eficaç per resoldre els problemes de la gent. A nivell econòmic, el repte és que davant la major crisi a la que ens hem enfrontat, el Consell mantengui la capacitat de prestar tots els serveis i de poder estar al costat de la gent que més ho necessita.”

D’altra banda, el conseller ha destacat que durant els mesos de confinament estricte, el teletreball ha funcionat a totes les àrees del Consell en general i específicament també a les àrees d’Intervenció, Secretaria, Contractació i OAC, que d’ell depenen. “El desafiament ha set poder interactuar amb els ciutadans des de l’OAC”, ha dit Bartomeu Escandell, que ha explicat que l’ús de l’Oficina Virtual d’Atenció al Ciutadà s’ha incrementat molt, mentre els treballadors han donat serveis d’atenció sota cita prèvia, quan es va iniciar la desescalada, per oferir el millor servei públic.


27 d’agost de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Formentera suspèn les activitats assimilables a l’oci nocturn o les festes

El Consell de Formentera, a través d’un decret de Presidència, ha suspès temporalment les llicències secundàries associades que permeten tenir música en viu o djs a bars, cafeteries o restaurants. Aquest decret s’ha aprovat per tal de garantir l’eficàcia de la resolució del Govern balear de modificació de mesures concretes del Pla de Mesures Excepcionals en què es suspèn l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de sala de festa, sala de ball, discoteca, cafè-concert i bar de copes, i en què se suspèn la realització d’activitats assimilables a les descrites.

Segons recull la normativa aprovada, en el cas de Formentera, la majoria d’establiments tenen la llicència de bar, bar-cafeteria o restaurant amb una llicència secundària associada que els permet tenir música. Així mateix, existeix la llicència secundària per l’amenització musical en viu o dj per a diferents establiments.

Per garantir l’efectivitat de la norma i que no es puguin fer activitats d’amenització assimilables a l’oci nocturn, des del Consell de Formentera es decreta la suspensió de totes les llicències secundàries atorgades a bars i bars-cafeteries i també als restaurants que disposin de la llicència d’amenització musical. En concret només es permetrà l’amenització exclusivament dels sopars en l’horari establert, i amb els decibels permesos, amb música instrumental i veu. En cap cas es permetran els concerts o l’amenització mitjançant dj.

En el cas de bars, bars-cafeteries i bars-restaurants, de manera general només es permetrà el fil musical, ràdioreceptors o receptors de televisió a baix volum que en cap cas superin els 70 decibels i s’haurà d’aturar completament a les 00.00h.

En el cas dels quioscos de platja, no podran disposar de música ni cap altra activitat que pugui incentivar el comportament d’activitat assimilable a l’oci nocturn; especialment, s’hauran d’evitar les aglomeracions i l’animació de qualsevol tipus durant el solpost. La realització de qualsevol d’aquestes activitats considerades assimilables comportarà les sancions oportunes i/o el tancament del local.

La presidenta, Alejandra Ferrer, ha explicat que des la institució s’ha volgut fer aquest decret per aplicar la norma i adequar-la a la nostra illa, “així com per ajudar al sector que tant està patint durant aquesta crisi i que coneguin de primera mà i de manera clara la normativa a aplicar”.

Recordem que amb la nova normativa l’horari admissió de l’últim client serà a les 00.00h i el de tancament a les 01.00h, els clients hauran d’estar asseguts i tranquils, es podran ajuntar un màxim de 10 persones per taula i queda prohibit fumar si no es pot mantenir una distància de 2 metres, entre d’altres mesures.

21 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell mantindrà tancada l’Escola de Vela davant els nous casos de covid-19

El Consell de Formentera informa que l’Escola de Vela romandrà tancada després de conèixer-se les proves de detecció de la covid-19 (PCR) fetes als set monitors de l’Escola de Vela i a nens en contacte amb l’alumne que va donar positiu la setmana passada. Les proves, segons ha informat el Centre de Coordinació de casos de covid-19 de l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, han detectat quatre positius relacionats amb l’escola: tres nens i un monitor.

El cas de l’alumne es va comunicar per part de la família el dia 15 d’agost a les responsables de l’Escola de Vela i des d’aquest moment el Consell de Formentera, juntament amb el centre de coordinació, va activar les mesures preventives. Des de l’Escola de Vela, al llarg del dia d’avui, s’estan posant en contacte amb les famílies dels alumnes per informar-les de la situació i que l’escola romandrà tancada fins a nou avís.

Així mateix, des de l’àrea de Salut s’ha informat que aquesta tarda es comença a fer un cribratge de tots els alumnes de l’Escola de Vela, prop de vuitanta alumnes, per detectar possibles casos.

Tancament d’un grup de l’Escola d’Estiu per prevenció
D’altra banda, un grup de l’Escola d’Estiu de Sant Francesc amb 11 alumnes i 3 monitores, ha estat tancat com a mesura de prevenció per part del Consell de Formentera, davant un possible positiu.

També s’han intensificat les feines de desinfecció que es duen a terme diàriament seguint els protocols establerts.

Cal destacar que des del passat dilluns, el possible positiu ja es va posar en aïllament davant les sospites de què podia haver estat en contacte amb afectats per la covid-19.

Suspeses les activitats de majors a la Casa del Poble
També, des del Consell s’ha decidit suspendre de manera preventiva les activitats d’oci de majors que s’estaven desenvolupant des de fa unes setmanes a la Casa del Poble de la Mola.


20 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera torna a posar en marxa el servei d’informació i seguiment per possibles afectats de la covid-19 o contactes estrets

cartell 2020 telefons atencio covid CAEl Consell de Formentera informa que torna a posar en marxa el registre telefònic per informar i fer un seguiment a persones de l’illa que tenguin símptomes compatibles amb la covid-19 o hagin tengut algun contacte estret amb persones afectades. Des de la institució es destaca que, en primer lloc, les persones que tenguin símptomes i necessitin atenció urgent han de telefonar al 061. Si la seva situació no és urgent poden cercar informació a la web del Govern balear coronavirus.caib.es, on hi ha informació detallada de com actuar i altres telèfons de contacte.

Tot i això, el Consell de Formentera, després del repunt de casos que s’està donant a l’illa, torna a posar en marxa el servei d’atenció telefònica. El registre i atenció telefònica es donarà a través de la centraleta del Consell, telefonant al 971321087 en horari de 8.00 a 20.30h. L’objectiu del servei és donar suport a la feina de la conselleria de Salut i fer d’enllaç si alguna consulta de la ciutadania de Formentera no arriba al canal adequat o no s’ha pogut atendre.

Seguiment dels casos
Des de la centraleta es farà un registre de les trucades, se’ls agafarà nota sobre les seves peticions i sobre la seva situació, se’ls facilitarà informació general sobre els protocols d’actuació i els telèfons de contacte. Després es farà un seguiment dels casos per veure l’evolució de la seva situació. El servei es donarà de manera coordinada amb la conselleria de Salut a la qual, si és el cas, se li facilitarà tota la informació recollida.

Recordem que a l’inici pandèmia el Consell de Formentera ja va posar en marxa un registre telefònic i va fer el seguiment i traslladar informació a les persones que arribaven a l’illa i volien fer aïllament voluntari.

17 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana al Govern que faciliti la realització de tests PCR de forma senzilla i amb preu taxat

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat avui una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en la que ha mostrat la seva preocupació pels darrers esdeveniments a nivell internacional de l’establiment de quarantenes o altres propostes similars, per part de països com Gran Bretanya o Itàlia, als viatgers provinents del nostre país i els efectes negatius que poden tenir en el sector turístic.

La presidenta del Consell li ha recordat que “des del primer moment, des de la nostra illa hem plantejat la necessitat d’abordar un debat per arribar a un consens internacional per establir un sistema que garantís una mobilitat segura, fet que serviria perquè els països es protegissin mútuament”.

Tot i això, i en vista que aquest consens no existeix i en vista que cada vegada més països apliquen restriccions als viatgers que arriben o tornen d’Espanya, Alejandra Ferrer ha proposat “prendre mesures que, a més de protegir-nos davant la covid-19, no ens restin competitivitat davant la resta de mercats. Una de les més importants, tenint en compte les darreres decisions dels nostres països emissors principals en relació a l’obligatorietat de realitzar un test per evitar la quarantena a la tornada, és la de facilitar la realització de tests PCR a totes les persones abans de tornar al seu país d’origen de forma senzilla i amb un preu taxat, per garantir que visitar les nostres illes no tingui obstacles inassumibles”.

A més, la presidenta ha afegit que “si es realitzen aquestes proves també a nivell nacional per visitar les illes, podríem treballar millor el concepte de ‘corredors segurs’ amb el compromís dels països amb els que s’estableixi de garantir també l’arribada segura amb PCR realitzat o facilitar la realització a l’arribada i, d’aquesta manera, podríem treballar per convertir-nos en una destinació realment segura per al turisme estranger i nacional”.

14 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 65 de 139

65

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE