• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La fiscalia no veu prevaricació en l’aprovació de les NNSS de 2010

La Fiscalia del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Eivissa ha dictaminat en un escrit de data 2 de maig de 2018 i notificat al Consell de Formentera el 21 de desembre passat, sobre la querella per suposada prevaricació interposada per l'empresa Sunway SL, propietat d'un establiment hoteler de Punta Prima, contra els consellers Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell, Pep Mayans i Sílvia Tur que varen votar a favor de les normes subsidiàries de 2010 que no hi ha indicis de prevaricació i que "interessa el sobreseïment provisional de les actuacions".

La querella impulsada per Sunway SL ja havia estat jutjada en la via contenciosa administrativa, ja que Leo Stöber, representant d'aquesta entitat considerava que les NNSS estaven mal fetes. La sentència del TSJ de 8 de juliol de 2014 va ser favorable al Consell de Formentera. En concret en aquesta sentència es disposa que les actuacions dels polítics "s'han basat en els informes mediambientals de pèrits sobre la necessitat de mantenir la qualitat paisatgística i natural d'una zona d'especial fragilitat, a l'estar inclosa dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de ses Salines, declarant-les conforme a l'ordenament jurídic".

Bartomeu Escandell, conseller de Presidència del Consell Insular de Formentera s'ha mostrat satisfet amb l'escrit de la Fiscalia, "que és coherent amb la sentència anterior, ja que difícilment seria comprensible que hi hagués prevaricació en unes Normes que ja s'han jutjat i definit com a ben fetes". Escandell ha explicat que tot i que les Normes Subsidiàries varen estar aprovades pels grups polítics de Gent per Formentera i Partit Socialista, els implicats durant molts anys en aquesta causa han estat només les conselleres i consellers d'un dels dos grups.

El conseller s'ha mostrat content per la tranquil·litat que proporciona als seus companys i ex companys veure com els diferents escrits i sentències aclareixen que la feina de l'equip va estar ben feta i ha perseguit sempre defensar l'interès general i la protecció del territori". Per acabar, ha afegit que “cal tenir cautela perquè tot i que l'escrit de la fiscalia és favorable, la posició final de cas dependrà del jutge”.

El TSJIB no dóna suport a una demanda d'acomiadament improcedent d'un bomber contra el Consell de Formentera

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha emès una sentència en la qual descarta que el bomber Rubén Castellar Lozano fos acomiadat de manera improcedent i anul·la l'obligació del Consell de Formentera de pagar 10.143€ per salaris pendents, com ell pretenia i disposava la sentència d'instància anterior.

Rubén Castellar va treballar al Consell de Formentera entre el 7 de març de 2016 i el 31 de gener de 2017, moment en el que va comunicar la seva intenció de deixar el servei. Tot i aquesta voluntat expressada, el dia que s'havia de materialitzar la baixa el bomber es va presentar al lloc de feina amb la seva advocada i un notari, tot simulant que ell mai havia volgut deixar de treballar i va interposar una demanda per acomiadament improcedent.

Sobre aquest aspecte, el TSJIB ha afirmat que "es declara provat que el demandant va comunicar a l'entitat la seva voluntat de no renovar el contracte de treball, per la qual cosa el contracte es va extingir per baixa voluntària i no per decisió unilateral de l'empresa".

També s'anul·len els 10.143€ de salaris pendents que es fixava en l'anterior sentència perquè el bomber pretenia tenir el benefici d'un conveni que no li era d'aplicació. La sentència exposa que "el salari del demandant és el pactat en el contracte de treball, no essent aplicable el conveni col·lectiu del personal laboral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ja que el Consell Insular de Formentera no és administració de la Comunitat Autònoma ja que té la seva pròpia Administració".

Cas del borsí

Es tracta del mateix bomber que va demandar al Consell de Formentera per l'aplicació de l'antic borsí de 2014, cas que va guanyar, i per la qual cosa va aconseguir del Consell de Formentera el pagament d'una indemnització sense treballar, ja que la sentència estimava que hauria d'haver començat el seu servei a l'illa a l'estiu de 2014 i no va ingressar fins el març de 2016.

La fiscalia de Balears no dóna suport a una demanda per vulneració de drets fonamentals contra el Consell de Formentera

En relació a la demanda contra el Consell de Formentera per vulneració de drets fonamentals, el Ministeri Fiscal una vegada analitzada el contingut de la mateixa ha manifestat que "interessa la desestimació del recurs interposat, al no apreciar vulneració alguna del drets fonamentals".

La fiscal afegeix en aquest escrit que ha enviat al Jutjat que es fa càrrec del cas que "no aprecia ni tan sols en veu indicis" que el Consell de Formentera volgués impedir la labor sindical del demandant, que segons la Fiscalia "es desenvolupava amb normalitat."

L'actuació fa referència a una denúncia que el sindicat UGT va fer pública per mitjà d'un comunicat el passat 5 de novembre. Es dóna el cas que finalment la demanda per aquesta suposada vulneració de drets fonamentals no l'ha presentada el sindicat sinó a títol particular José Ramón Mateos Martín.

A la vista d'aquest document, els responsables jurídics de la institució mantenen una posició prudent ja que el posicionament del Ministeri Fiscal no implica la resolució del cas, que dependrà del judici que se celebrarà a l'octubre. Tot i així, els tècnics i juristes del Consell de Formentera valoren positivament que el Fiscal entengui que les actuacions de la institució lluny de buscar conflictes s'han fet en respecte de la legalitat vigent.

Formentera assegura la seva plantilla de bombers

foto 2018 bombersEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que ha finalitzat el curs bàsic de bomber col·laborador. La formació, adaptada a la realitat dels tipus de serveis que es presten a l'illa de Formentera s’ha realitzat entre el 10 i el 22 de desembre a Formentera.

En total han superat el curs i el procés selectiu 13 aspirants a bombers, que han passat a formar part de la borsa de treball. Dels 13 s’han contractat a dos que ja exerceixen com a bombers del cos de Formentera. Actualment, el cos de Bombers de Formentera està format per 7 treballadors, 5 bombers a temps complet i 2 a règim de disponibilitat.

Resum actuacions 2018
Els bombers de Formentera durant aquest 2018 han realitzat un total de 183 serveis. D’aquests 25 han estat referents a incendis, 14 salvaments o rescats, 26 falses alarmes, 50 assistències tècniques i 68 preventius.

Si el comparem amb el 2017, en total varen fer 191 serveis, 8 serveis més que el 2018. Durant el 2017 es varen sufocar 56 incendis, es varen atendre 20 salvaments o rescats, 23 falses alarmes, 65 assistències tècniques, i 27 preventius.

Durant el 2018 han baixat el nombre d’incendis a més de la meitat si el comparem amb el 2017, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell que ha afegit que “d’aquesta manera s’han pogut augmentar els serveis preventius per fer tasques com faixes de prevenció d’incendis forestals a la zona de la Mola, així com les rutes de vigilància forestal mòbil, a zones d’alt risc de Formentera”.

D’entre els focs a zones de vegetació, destaquem que durant el 2018 hi ha hagut 4 incendis que han afectat 70 metres quadrats, mentre que el 2017 es varen cremar devers 30 hectàrees de vegetació, a causa dels 3 incendis forestals que hi hagué a la zona de Cala Saona.

Nou material
Per últim, cal destacar que aquest any l’Autoritat Portuària de Balears ha cedit un camió autobomba urbà, dotat de material per extinció i salvament amb un capacitat per 6 bombers i 1800 litres d’aigua. Actualment el parc mòbil el conformen 2 vehicles d’intervenció ràpida (pickup), 1 bomba rural pesada i 1 bomba urbana lleugera.

Localitzen sa i estalvi un major perdut a la zona des Ram

foto dispositiu es ram 2El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Presidència, informa que ahir diumenge pels volts de les 19.00 hores es van activar els serveis d’emergència de l’illa per una cridada al 112 on un familiar alertava de la desaparició d’un major d’uns 90 anys a la zona de sa Talaiassa. L’home va sortir a passejar a les 17.00 hores i no havia tornat a casa, cosa que va amoïnar a la família.

De seguida es va posar en marxa un dispositiu de localització en el que van participar una dotzena de voluntaris de Protecció Civil, 2 parelles de la Guàrdia Civil, 2 bombers del Consell de Formentera, així como una dotzena de persones entre familiars, amics i coneguts, que varen fer la recerca pels camins habituals de passeig del senyor.

Cap a les 20.00 hores, un grup de Protecció Civil amb l'ajuda d'un ca va trobar el rastre i localitzar al senyor major a un zona propera del camí des Ram, els bombers de Formentera se n’encarregaren de transportar l’home a l'hospital, conscient i en bon estat, per bé que amb certa afectació a causa del fred.

Aquesta és la segona recerca en una setmana a l'illa de Formentera, ja que la setmana anterior es va fer una recerca d’una altra persona extraviada a la zona des Cap. Amb aquestes dos recerques es demostra que l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil de Formentera és un servei de desplegament ràpid amb un nombrós grup de voluntaris preparat per ajudar i col·laborar amb la resta de serveis d'emergència de l'illa a fi de donar un bon servei als residents i visitants de manera altruista i professional.

Més articles...

Pàgina 9 de 54

9

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1