• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Minut de silenci en solidaritat amb les víctimes de les tempestes a Mallorca

foto minut silenci mallorcaEl Consell de Formentera s'ha sumat a convocatòria del Govern de les Illes Balears per guardar un minut de silenci en solidaritat amb els pobles de Mallorca que han patit pèrdues de vides humanes degut a les fortes tempestes.

La ciutadania de Formentera ha quedat convocada a les 12 del migdia a les portes del Consell de l'illa, on el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i diversos consellers i conselleres de la institució, així com la plantilla del Consell, s'han sumat al minut de silenci com a mostra de dol per les greus conseqüències de les fortes tempestes patides ahir a Sant Llorenç des Cardassar i vàries localitats de la zona de Llevant de Mallorca.

Formentera celebra el dia de la Policia Local

foto dia policia 018 2Tres agents van rebre la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc en reconeixement als seus trenta anys de servei dedicats al cos

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que ahir diumenge, i en el marc de la festivitat de la Policia Local i del seu patró, els Àngels Custodis, es va atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc als policies locals Senyora Genoveva Hernández García, Senyor Joan Mayans Cardona i Senyor Miquel Félix Moncada Ortiz.

La Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc es lliura als membres de la Policia Local, sigui la que sigui la seva categoria, quan compleixen trenta anys de servei, en situació de servei actiu o en situació de serveis especials, i que hagin tingut una trajectòria professional destacada i sense expedients disciplinaris en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal.

L’acte tingué lloc pels volts del migdia a la Sala d’Actes del Consell i va comptar amb la participació del president del Consell, Jaume Ferrer, el Director General d’Interior del Govern de les Illes Balears, Pere Perelló, el Director Insular de l’Administració de l’Estat a les Pitiüses, Ramón Roca, el comissari de la Policia Nacional, Manuel Hernández, el capità de la Guàrdia Civil, Jose Antonio Gálvez, el vicepresident del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, el cap de la Policia Local de Formentera, Félix Ramos, així com dels agents condecorats, familiars i amistats.

Formentera decideix dedicar les vivendes de Sant Francesc, Sant Ferran, la Mola i ses Bardetes només a ús residencial

foto ple setembre 2018El Consell Insular de Formentera ha celebrat aquest matí el seu ple ordinari de setembre, que ha aprovat sense cap vot en contra l'aprovació inicial dels criteris per delimitar les zones aptes per la comercialització d'estades turístiques a vivendes residencials.

La proposta que ha defensat la consellera d'Urbanisme, Comerç i Turisme, Alejandra Ferrer, del grup Gent per Formentera, és la mateixa que es va aprovar al Consell d'Entitats el passat mes de juny, que deixa fora de la zonificació turística els nuclis urbans amb característiques urbanístiques i d'estructura residencial, com Sant Francesc, Sant Ferran, la Mola i ses Bardetes.

La proposta sí inclou els nuclis urbans amb ús global turístic o mixt (turístic i residencial), com la Savina, es Pujols, es Ca Marí, Mariland, es Caló, Punta Prima i sa Roqueta, a més de la totalitat del sòl rústic de l'illa. En el cas del sòl rústic s'inclou la salvetat que només podran tenir ús turístic les vivendes que ja existissin abans de 2010, la data d'entrada en vigor del Pla Territorial Insular de Formentera, per evitar afegir pressió urbanitzadora al territori.

Alejandra Ferrer ha manifestat que la proposta "té per objectiu millorar la qualitat de vida dels residents de l'illa, augmentant el parc d'habitatge disponible per tot l'any, millorar la qualitat de l'oferta turística i disminuir la pressió humana sobre el territori de l'illa".

Altres acords

El grup Gent per Formentera ha aconseguit també aprovar altres 5 propostes, totes per unanimitat, entre les quals destaquen l'aprovació definitiva del Reglament d'Ordenació i Promoció turística, l'aprovació del segon Pla Infància i Joventut de Formentera per al període 2018-2022 o la sol·licitud al govern de l'Estat de la signatura d'un nou conveni de carreteres.

Per part del grup del Partit Popular, ha aconseguit aprovar una proposició per unanimitat, referida a donar més informació sobre les restriccions que hi ha a Formentera per a l'ús dels quads, sent desestimades per no obtenir el vot a favor de cap altre grup les altres tres proposicions presentades. Per part del grup del PSOE, ha aconseguit l'aprovació per unanimitat d'una proposició per realitzar millores a les instal·lacions de la pista d'atletisme.

El grup del PSOE havia presentat una altra proposició sol·licitant millor accés a la documentació pública, que finalment a la vista que tots els grups han manifestat estar d'acord en posar a disposició de tots els consellers i conselleres la documentació corresponent, s'ha convertit en una petició transaccional per demanar un informe jurídic a la secretaria de la institució per concretar la quantitat i la forma en què s'ha de facilitar aquesta informació, al qual el govern "farà cas sense problemes", ha expressat el president Jaume Ferrer.

Petició d'accelerar el Decret de Transport Marítim

Al torn de mocions d'urgència, el govern de Gent per Formentera ha expressat el seu malestar pel retràs en l'arribada del Decret que ha de desenvolupar la Llei 11/2010, d'ordenació del transport marítim i determinar aspectes tan importants per Formentera com les freqüències de les barques o la regulació de l'activitat de les excursions marítimes i ha demanat al Govern Balear que n'acceleri la seva redacció. La moció d'urgència s'ha aprovat amb els vots favorables de Gent per Formentera i Compromís i les abstencions de Partit Popular i PSOE.

Compareixença

Al seu torn de compareixença, el conseller Rafael González ha destacat de l'activitat el darrer any de les àrees d'infraestructures, mobilitat i noves tecnologies, l'elaboració i presentació davant el Consell d'Entitats, així com l'aprovació per part del Govern de les Illes Balears de la Llei de regulació d'entrada de vehicles a Formentera i el nou pla de mobilitat, "qüestions molt importants al meu entendre per enfocar Formentera cap al futur".

Formentera rep un camió nou de bombers

foto-camio bombers1El Consell de Formentera reforçarà aquesta tardor al seu servei d'Extinció d'Incendis amb un nou vehicle autobraç lleuger, equipat amb autobomba i un preu de 191.000 €. Aquest vehicle ha estat cedit per l'Autoritat Portuària de Balears (APB) per donar compliment al conveni de col·laboració subscrit l'any 2014 entre el Consell de Formentera i l'organisme portuari.

El conveni de col·laboració té per finalitat donar més seguretat al port de la Savina en matèria de prevenció i extinció d'incendis, salvament i protecció civil. El Consell de Formentera aporta els mitjans humans i tècnics del seu equip de Bombers i l'APB a canvi aporta material i recursos econòmics.

La cessió del camió ve acompanyada d'una aportació de 10.000 € per a l'adquisició de material específic per actuacions portuàries. Aquests compromisos han quedat signats aquest dimecres 26 de setembre a la seu d'APB de Palma entre el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella i el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer.

Formentera estrenarà nous agents de policia aquesta tardor

foto policia localEl Consell de Formentera informa que 4 aspirants han superat totes les proves del procés d'oposició i que per tant obtindran plaça de funcionari de carrera, en la categoria d'agent de policia local, a la institució. Els aspirants s'incorporaran en les properes setmanes al servei com a funcionaris en pràctiques. Les proves de selecció s'han desenvolupat durant aquest agost a Formentera.

El procés de selecció del Consell de Formentera és el primer que es realitza a les Illes Balears des de la modificació el passat mes de desembre de la Llei de Coordinació de Policies Locals, una reforma molt reivindicada per Formentera, i que ha permès desenvolupar les proves d'una manera molt més àgil i ràpida del que es venia fent amb la normativa anterior.

El conseller de Seguretat ciutadana, Bartomeu Escandell, ha manifestat que "es tracta d’una bona notícia perquè aquestes noves incorporacions són molt esperades a Formentera". Escandell ha informat que "l’oferta pública que es va tramitar era de fins a sis places, per la qual cosa, encara queda marge per convocar una nova oposició per incorporar almenys a dos agents de policia més abans de l'inici de la temporada d'estiu de l'any que ve".

Més articles...

Pàgina 9 de 49

9

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1