• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Oferta de feina de monitors de temps lliure

El Consell de Formentera informa que fins al pròxim 4 de maig estarà oberta la convocatòria de vint-i-sis places de monitors per a l'Escola d'Estiu.

Es pot accedir a tota la informació i a la inscripció de l'oferta a través de la plataforma Convoca, que el Consell de Formentera ha habilitat per facilitar la tramitació i fer-la més intuïtiva per a la ciutadania. Aquest nou espai es farà servir per a totes les convocatòries de feina del Consell.

Aquí trobareu l'enllaç de l'oferta. També es pot accedir a través de www.conselldeformentera.cat.

14 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv oferta feina

Classes d'educació viària a les escoles de l'illa

foto 2023iv educ viaria BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que la Policia Local de l'illa està impartint durant aquest segon trimestre del curs escolar classes teòriques i pràctiques d'educació viària als alumnes de primària dels centres escolars de l'illa. Avui hem assistit a una classe pràctica per als estudiants de tercer del CEIP Mestre Lluís Andreu. El pati de l'escola s'ha convertit per un matí en un circuit amb senyals, semàfors i rotondes, per on els infants han circulat amb les bicicletes respectant les normes de circulació.

Aquesta és la classe pràctica, però prèviament hi ha hagut tres sessions teòriques on l'agent d'educació viària els ha explicat com s'ha de circular, en el cas dels alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària, als quals ja es fan classes com a conductors de bicis. Pel que fa als alumnes de primer i segon de primària, se'ls explica el comportament que han de tenir els vianants i en aquest cas encara no fan la part pràctica.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha destacat que "dins de les funcions de la Policia Local com a agents de proximitat, es fan aquestes classes als alumnes de les escoles de l'illa; aquestes classes els agraden molt i els ajuden perquè la seua mobilitat sigui més segura, a la vegada que també se'ls educa perquè les relacions socials en les vies públiques siguin respectuoses". El conseller ha agraït als membres de Protecció Civil el suport que donen a aquesta formació, ja que sempre ajuden en el muntatge i desmuntatge del circuit.

4 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell renova la col·laboració amb la PIMEF per fomentar i impulsar el comerç local de l'illa

foto 2023iv pimefLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha signat un conveni de col·laboració amb el president de l'Associació Intersectorial de Petits i Mitjans Empresaris de Formentera, Josep Mayans, per fomentar la formació, la investigació de mercat i la comunicació del comerç a l'illa.

El Consell de Formentera aporta 32.000 euros perquè la PIMEF pugui oferir durant 2023 les jornades de formació als empresaris campanyes comercials, com ara Compra a Casa, l'assessorament comercial, estratègies de màrqueting i de dinamització, i millora de la competència del sector a l'illa.

3 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple aprova el full de ruta de la política energètica de Formentera i els tràmits urbanístics per fer el sanejament des Ca Marí i la urbanització de sa Roqueta

foto 2023iii ple marc AAl ple del Consell de Formentera avui ha pres possessió Lorena Alemany Cañamás com a consellera pel partit polític Gent per Formentera en substitució de Susana Labrador. A causa que només queden dos mesos de legislatura, no tendrà responsabilitat a cap àrea, i complirà exclusivament les seues funcions als plens restants, i sense tenir retribució econòmica. Les competències de Susana Labrador les varen assumir la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer pel que fa a Educació; i la consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, pel que fa a Cultura. Labrador també ocupava la vicepresidència segona del Consell de Formentera, en aquest cas ha set el conseller de Territori i Mobilitat, Rafael González, el que ha assumit el càrrec.

A la sessió d'avui s'ha donat compte de l'aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa del projecte formentera.eco, de regulació de l'entrada, circulació i estacionament de vehicles de motor a Formentera. L'aprovació serà enviada al BOIB i una vegada es publiqui entrarà en vigor la nova taxa que, segons es va acordar en el Consell d'Entitats, és de 6 €/dia amb un pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 € per les motos. Fins ara, la taxa vigent és la del 2022, que és 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per als turismes, i 1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 € per a les motos. Aquest 2023 el període de regulació va de l'1 de juny al 30 de setembre.

Sanejament des Ca Marí i urbanització de sa Roqueta
Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, ha sortit endavant l'aprovació definitiva de la modificació puntual número 6 del Pla Territorial Insular per dotar de sanejament el nucli des Ca Marí. Amb aquesta modificació el Consell aconsegueix un terreny de propietat pública on instal·larà el bombeig d'aigües residuals per dotar de xarxa de sanejament aquesta zona.

D'altra banda, també s'ha aprovat amb el suport de l'equip de govern GxF-PSOE i l'abstenció de Sa Unió quatre convenis de cessió de sòl al nucli turístic de sa Roqueta. En aquests terrenys es desenvoluparan les obres d'urbanització d'aquesta zona per crear vials i dotar de serveis la zona.

El vicepresident segon i conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que "amb aquests tràmits urbanístics ja està tot enllestit per dur endavant aquestes important millores tant as Ca Marí com a sa Roqueta". A més, ha avançat que els dos projectes ja estan redactats i compten amb dotació pressupostària. Les obres començaran en novembre, després de la temporada.

ACAF-Ràdio Illa
El Ple ha donat suport unànime per part de tots els grups a la proposta d'aprovació de les bases reguladores per a l'acció concertada amb ACAF (Associació Cultural i Audiovisual de Formentera), ens sense ànim de lucre que gestiona la ràdio pública de Formentera, Ràdio Illa. La dotació s'atorga per a la producció dels continguts de l'emissora insular de radiodifusió, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha declarat "la gran feina que es fa per crear continguts de qualitat, d'una ràdio pública feta des de Formentera i per a Formentera", i ha agraït al personal d'ACAF i de la ràdio el seu compromís per seguir apropant notícies de l'actualitat, la cultura, i la tradició de Formentera i donar cabuda sempre a veus diverses i també a les més necessitades.

Residència
També per unanimitat, s'ha aprovat de manera definitiva el Reglament de Règim Intern de la Residència i del Centre d'estades diürnes per a Gent Gran de Formentera. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que "la posada en marxa de la Residència s'està portant a terme tal com s'havia programat, de manera escalonada, i que el mes de maig ja s'hi hauran completat pràcticament totes les places".

Full de ruta de polítiques energètiques sostenibles
Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició s'ha aprovat Pla d'Acció per a l'Energia sostenible i el Clima, "el full de ruta que marca les polítiques energètiques sostenibles fins al 2030; es tracta d'una sèrie de mesures per assolir els objectius europeus en la transició energètica", ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur. El conseller ha agraït "l'excel·lent feina dels tècnics del Consell que han treballat en l'elaboració d'aquest document", de més de 600 pàgines, que recull diferents accions transversals, d'aplicació, tant per a l'administració com per a la societat formenterera, com ara la producció local d'energia, al transport privat i comercial, a la indústria local o a la gestió de residus.

Cooperativa del Camp
A la sessió també s'ha aprovat amb el suport de l'equip de govern de Gent per Formentera i PSOE i del grup de l'oposició Sa Unió, la proposta d'acord per l'acció concertada amb la Cooperativa del Camp de Formentera. Aquesta ajuda enguany s'incrementa de 130.000 € que es varen aportar el 2022, a 150.000 €, s'aportaran aquest 2023. El conseller de Medi Rural ha destacat que "des d'inici de legislatura hem donat suport a la Cooperativa com a ens impulsor del sector primari de l'illa, ara seguim incrementant la dotació perquè ells també han incrementat la seua activitat, i també per pal·liar la pujada de costos general que també els afecta". El conseller ha agraït tota la feina que fan per mantenir els camps de l'illa i la seua imatge tradicional, crear economia circular i producte local i ajudar a la protecció de medi ambient.

Arqueologia
Per unanimitat també s'ha aprovat una modificació del Reglament de funcionament de la Comissió Específica d'Arqueologia del Consell, que tal com ha destacat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, "servirà per agilitzar els tràmits i millorar el servei que oferim, gràcies també que aquesta legislatura hem reforçat l'àrea amb un nou tècnic".

Finalment, el Ple amb el suport de tots els grups, ha aprovat una proposta presentada per Sa Unió per instal·lar un nou punt de càrrega d'aigua potable per a camions cisterna a la Mola.


31 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els bombers desenvolupen feines de prevenció de situacions d'emergència als centres escolars de Formentera

foto 2023iii bombers AEls bombers del Consell de Formentera estan desenvolupant unes feines de prevenció de situacions d'emergència, especialment focs, als centres educatius de Formentera. Les formacions en matèria de prevenció consten de: visites dels alumnes d'infantil i d'educació primària al Parc de Bombers, revisió dels plans d'autoprotecció dels centres, simulacres d'incendi a les escoles i classes de formació als alumnes de l'IES Marc Ferrer i al professorat de les escoles i l'institut per millorar la resposta en situacions d'emergència.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que gràcies a l'augment del personal del cos de bombers del Consell de Formentera, "ara podem dedicar més esforços a les feines de prevenció, que són molt importants per evitar o millorar la resposta en situacions d'emergència, i hem focalitzat les actuacions en els centres educatius perquè la seua seguretat és prioritària". Cal destacar que a principi de legislatura hi havia vuit bombers professionals i un col·laborador; ara, la plantilla està formada per quinze bombers professionals i un col·laborador.

Feines de prevenció
Els alumnes d'infantil han set els primers a anar al Parc de Bombers, on han vist totes les eines que fan servir els bombers, han pujat al camió, s'han posat els vestits de bomber i, fins i tot, han apagat incendis simulats. Els alumnes de primària també faran una visita al parc, on també se'ls donen nocions d'atenció a víctimes i de com actuar en cas d'emergència. Per als de secundària, s'anirà al seu centre a fer classes de prevenció.

Els bombers també fan cursos teòrics i pràctics als professors de les escoles i l'institut. Als docents els expliquen com s'han de fer les evacuacions, els diferents tipus de foc i com han de fer servir els mitjans d'extinció. Paral·lelament, també es faran simulacres d'incendis als centres, on els bombers també estan revisant els plans d'autoprotecció de les instal·lacions.


29 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 139

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE