• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La UOM aborda el patrimoni cultural submergit de les Pitiüses

El doctor en arqueologia submarina Marcus Heinrich Hermanns oferirà aquest divendres la conferència "Patrimoni cultural submergit: el cas de les Pitiüses" dins del cicle de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera. La conferència, la cinquena d’aquesta edició, serà divendres, 31 de març, a les 17 hores al Centre de Majors de Sant Ferran i està oberta a gent gran a partir de cinquanta anys.

29 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii marc

El Consell dona suport en el Parlament a la petició d'un senador propi per a Formentera

foto 2023iii parlamentLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller d'Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, han assistit avui a la lectura del manifest al Parlament de les Illes Balears que demana al Congrés dels Diputats que s'agilitzin els tràmits per aconseguir un senador propi per a Formentera. Ana Juan ha destacat que "amb la lectura d'aquest manifest reafirmam la petició que s'ha fet des de Formentera i des del Parlament perquè es corregeixi aquesta disfunció en la Constitució espanyola i que l'illa pugui elegir directament la seva veu a la Cambra de representació territorial que és el Senat". La presidenta ha lamentat que el rebuig de VOX hagi impedit que es fes una declaració institucional i es pogués llegir al ple del Parlament, a la darrera sessió de la legislatura.

28 de març de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

El Consell renova la col·laboració amb la Cambra de Comerç per impulsar la formació del sector comercial a Formentera

foto 2023iii conveni cambraLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha signat avui el conveni anual de col·laboració amb el delegat de la Cambra de Comerç de Formentera, Juan Manuel Costa Escanellas, mitjançant el qual el Consell aporta 10.000 euros per fomentar la formació, la investigació de mercat i la comunicació del comerç a l'illa.

Amb la signatura d'aquest conveni, el Consell reforça el suport a les empreses locals, i especialment, al comerç per impulsar l'acció formativa, així com animar nous emprenedors a començar el seu projecte d'empresa. Amb aquest conveni, la Cambra té previst realitzar, entre d'altres, cursos formatius d'idiomes; jornades d'atenció al client, gestió i administració d'aparadorisme, i formació en noves tecnologies.

27 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració entre el Consell i la Casa del Poble

foto 2023iii casa del pobleLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de l'Associació de Veïns del Pilar de la Mola, Miquel Costa, han signat avui el conveni de col·laboració per regular la cessió temporal d'espais de la Casa del Poble de la Mola i l'atorgament d'una subvenció de 20.000 euros per al manteniment del centre i dels serveis que hi presten, així com per la promoció i el desenvolupament d'activitats associatives i comunitàries per a l'any 2023.

24 de març de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Inici de les obres de disset habitatges públics a Sant Ferran

foto 2023iii primera pedra BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller balear de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; acompanyats per la vicepresidenta, Alejandra Ferrer; el conseller d'Habitatge, Rafael Ramírez, i la gerent de l'IBAVI, Olvido Terrassa, han posat avui la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic a Sant Ferran.

Es tracta d'una promoció de disset habitatges dotacionals, que tenen unes característiques concretes com l'ús d'espais comunitaris, i van destinats a col·lectius que tenen una necessitat transitòria d'habitatge, per norma general joves i gent major. La promoció disposa d'espais privats i espais comunitaris, i configura, així, un model de convivència adaptat a les persones que hi habiten. D'aquesta manera, a part de l'ús principal residencial s'incorpora a la planta baixa un espai d'ús comunitari i es preveu una estructura en el pati interior que permet l'assecat natural de la roba. El pati es planteja com un espai amb paviment tou, vegetació autòctona de poca alçada i arbres de fulla caduca que contribueixin a millorar la sensació de confort durant els mesos d'estiu tant en el mateix jardí com al llarg de tota la façana sud. El pressupost d'aquesta promoció és de 2.188.848,29 € i té un termini d'execució de 23 mesos. Són disset habitatges, en aquest cas tots adaptats, catorze dels quals d'un dormitori i tres de dos dormitoris.

La construcció d'aquesta nova promoció ha set possible gràcies a la cessió gratuïta del sòl per part del Consell de Formentera. En aquest sentit, el conseller Josep Marí ha destacat "la importància de la col·laboració entre institucions per fer front al repte d'accés a l'habitatge".

Per a la presidenta del Consell, "la posada d'aquesta primera pedra és la demostració del compromís de les dos administracions de continuar treballant junts per facilitar l'accés a l'habitatge amb un lloguer digne; és una passa més que hem de sumar a la recent obertura de l'oficina de l'habitatge, a la cessió d'un nou terreny a l'IBAVI per a la construcció de deu nous habitatges i a una nova convocatòria d'ajuts del lloguer que aprovarem aquesta setmana".

Actualment, a Formentera l'IBAVI té una promoció de catorze habitatges a Sant Ferran que ha set pionera quant al nou paradigma de construcció sostenible que ha desenvolupat l'Institut durant aquestes dos darreres legislatures. A més, també hi ha signat un protocol per a la construcció d'una nova promoció de deu habitatges a l'illa. D'aquesta manera, el parc públic d'habitatge s'haurà vist incrementat en vint-i-set habitatges aquests darrers anys, que sumats als catorze habitatges de Sant Ferran faran un total de quaranta-un habitatges de protecció pública a Formentera.

La nova promoció segueix amb les tècniques d'arquitectura sostenible impulsades per l'IBAVI, amb la utilització de materials de quilòmetre zero i amb una reducció molt important d'emissions tant en el procés constructiu com en la vida útil de l'habitatge. Així doncs, l'estratègia principal del projecte consisteix en la construcció d'uns murs de càrrega paral·lels fets amb formigó de calç, que incorporen l'àrid reciclat de l'excavació i de l'abocador. Això, a banda d'utilitzar residus acumulats a l'abocador des Cap, permet treballar amb materials locals que integren la nova edificació en l'entorn immediat i en concordança amb l'arquitectura tradicional de Formentera. Els murs de tancament són de formigó de calç i estan alleugerits amb suro i posidònia seca reciclada.

23 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 139

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE