• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El decret de transport marítim, les millores en habitatge i mobilitat sostenible centren la reunió amb Marc Pons

foto-reunio---marc-ponsvj1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la consellera d'Habitatge, Ana Juan, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, s’han reunit avui de matí a la seu del Consell amb el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons, i el director general de Mobilitat, Jaume Mateu. En aquesta primera trobada institucional han tractat temes relacionats amb el transport marítim, la mobilitat sostenible i l’habitatge.

La presidenta ha explicat que el desenvolupament del decret de transport marítim ha estat un dels temes prioritaris de la trobada, ja que “per Formentera és un tema importantíssim perquè la connexió marítima amb Eivissa és l’única via d’entrada i sortida de l’illa, i per això és imprescindible que les connexions de darrera i primera hora queden garantides”.

Sobre aquest tema el conseller Marc Pons ha assegurat que per al Govern “l’objectiu final és el mateix”, i que ara ja s’han posat a fer feina, de manera consensuada amb el Consell de Formentera, per aconseguir-ho. De fet ja s’han emplaçat a una reunió de feina, prèvia a la trobada de la mesa de Transport Marítim que es reunirà el pròxim dilluns 25 de novembre.

Tant la presidenta com el conseller balear, han explicat que igual que ja va passar amb el desenvolupament de la llei de Sostenibilitat Mediambiental i Econòmica de l’illa, que ha permès la regulació d’entrada de vehicles a Formentera, sobre aquest tema es poden cercar solucions conjuntes. “Si tots anem a una, amb el tema del decret de transport marítim, també podrem cercar una solució i que les necessitats de Formentera es satisfacin en una qüestió tan important per naltros”, segons ha dit Alejandra Ferrer.

Mobilitat sostenible
Marc Pons ha recordat que el Govern balear ha aportat enguany 350.000€ perquè la regulació d’entrada de vehicles vagi acompanyada d’una millora en el transport públic i la mobilitat sostenible de l’illa. En concret, aquests diners s’invertiran en millorar el servei del transport públic, en incrementar els punts de recàrrega elèctrica i en renovar part de la flota de vehicles del Consell per altres híbrids o elèctrics que siguin més sostenibles.

Habitatge
Respecte a la política d'habitatge, la presidenta ha recordat que el Consell "té a punt un terreny per cedir a l'Ibavi per a la construcció d'habitatges de protecció oficial". D’altra banda, Ferrer ha destacat també la col·laboració que hi ha entre ambdues administracions “per ampliar la feina que fa l'oficina de l'lbavi i aconseguir una oficina integral d'habitatge a l'illa".

Per la seva banda, el conseller Marc Pons ha recordat les ajudes al lloguer que ofereix el Govern balear i que l'any passat va beneficiar a 44 famílies de Formentera, amb un import total de 125.000 euros "quan en 2015 no hi havia cap ajuda". El conseller ha assegurat que encara està obert el termini per sol·licitar les ajudes de 2019. Pons ha remarcat que el Govern balear "construirà habitatges de protecció oficial a tots els terrenys que el Consell li cedeixi per aquest ús" i ha anunciat que a principis de 2020 el Govern presentarà "un ampli pla de mesures d'habitatge per totes les Illes", perquè es tracta d'un problema "estructural i no conjuntural".

28 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera ret homenatge a la trajectòria professional de 5 policies locals

image11Avui dissabte 26 d'octubre el Consell de Formentera ha organitzat un acte per celebrar la festivitat de la Policia Local. A l'acte s'han fet entrega de les medalles per distingir el servei de cinc agents policials de l'illa per haver tengut una trajectòria professional destacada.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer ha fet un discurs en què ha felicitat a tots els guardonats que si tenen un qualificatiu en comú, segons ha declarat és la seva "vocació de servei". Alejandra Ferrer ha explicat les moltes tasques que fan el membres d'aquest cos policial, que van més enllà de la seguretat, com l'educació vial a les escoles, la figura del Policia Tutor o la prevenció de la violència de gènere entre la joventut.

Com a policia de proximitat, la presidenta ha destacat que "dediquen la seva vida a fer la nostra més fàcil, a fer possible l'organització de multitud d'actes de tota classe, a col•laborar amb la Guàrdia Civil, l'altre cos policial que dóna servei a la nostra illa, i la resta d'organismes i entitats que treballen en emergències, i que permeten que la nostra vida sigui més segura i tranquil•la".

Per part seva, el conseller d'Interior, Josep Marí, també ha dirigit unes paraules als assistents en què ha agraït "enormement l'esforç que heu fet aquest estiu per poder cobrir tots els torns de feina de manera tan professional". El cap de Policia Local, Félix Ramos, també ha tengut paraules d'agraïment pel cos policial que des de fa 1 any i mig dirigeix, i els ha encoratjat "a seguir treballant en pro de la seguretat de Formentera tal com han fet fins ara".

Medalles
Vicente Aguilar Caballero ha rebut la medalla a la Permanència de Segona Categoria en acreditar més de quinze anys de servei en qualsevol cos de la policia local, i haver-hi tengut una trajectòria professional destacada.

El cap de Policia, Félix Ramos Pérez, ha rebut la medalla a la Permanència de Primera Categoria en acreditar més de vint-i-cinc anys de servei en qualsevol cos de la policia local, i haver-hi tengut una trajectòria professional destacada.

José Yern Ferrer ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc en complir trenta anys de servei com a policia local, amb una trajectòria professional destacada.

Andrés Torres Quetglas ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc en complir trenta anys de servei com a policia local, amb una trajectòria professional destacada. Així mateix, Andrés Torres Quetglas també ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd per la seva tasca professional, perseverança, voluntat i notorietat, amb el compliment del deures al seu càrrec, envers la dignificació del cos de la Policia Local de Formentera.

Per últim, Genoveva Hernández García ha rebut la medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd per la seva tasca professional, perseverança, voluntat i notorietat, amb el compliment del deures al seu càrrec, envers la dignificació del cos de la Policia Local de Formentera.

A l’acte també ha assistit el director insular de l’Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com consellers del Govern i de l’oposició, i familiars i amics i la resta de Policies Locals de Formentera.

 
26 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera insta al Govern balear a què repari l'emissari i tramiti el projecte per a la regulació del fondeig al litoral de l'illa

ple-d-octubrev3El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes d'octubre. El plenari ha aprovat per unanimitat instar al Govern balear que inclogui en els pressupostos del 2020 una partida "per l'adequació i reparació de l'emissari de l'Illa de Formentera, amb les mesures pertinents de profunditat i traçat".

A la mateixa proposta, consensuada per tots els grups polítics, se sol·licita al Govern de les Illes Balears que "es realitzi una auditoria del funcionament de l'EDAR de Formentera, per establir les causes del possible deficient funcionament de la mateixa". Amb els resultats de l'auditoria, es demana al Govern que "es planifiqui un cronograma per adequar les instal·lacions de l'EDAR de Formentera a la situació actual, i aquest sigui comunicat al Consell Insular de Formentera".

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que el "bon funcionament de les instal·lacions de tractament d'aigües a l'illa de Formentera és de vital importància" i ha destacat el fet que fos una proposta consensuada per tots els grups polítics."És un problema que afecta distints àmbits i és prioritari l'EDAR i l'emissari funcionin de manera adequada".

En el ple d'avui també s'ha aprovat, amb el suport de l'equip de Govern de GxF-PSOE, una proposta per instar al Govern balear a la tramitació del projecte remès per la regulació integral del fondeig al litoral de l'illa de Formentera. Aquesta regulació s'ha de fer "amb criteris de sostenibilitat ambiental i socioeconòmics i sempre condicionats a la capacitat d'acollida dels ecosistemes marins i d'acord amb els estudis tècnics ja realitzats pel Consell Insular de Formentera", segons recull la proposta.

"Creiem que és un problema important per a tota l'illa i que cal es porti cap endavant", ha assegurat el conseller Antonio J. Sanz, que ha recordat "l'elevada quantitat de fondejos que es produeix a diferents llocs de l'illa de Formentera i que provoca importants impactes sobre les praderies de posidonia". Sanz ha senyalat que al projecte "també sol•licita que s'ampliï el servei d'assessorament i vigilància al fondeig a tot el litoral de forma transitòria i fins que s'implementi el projecte de regulació".

Suport al professorat
D'altra banda, el ple també ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics una proposta per posar de manifestat el rebuig "a l'intent de posar en dubte la feina feta per part dels i de les docents i dels equips directius als diferents centres educatius de les Balears". Amb aquesta proposta de l'equip de govern el Consell de Formentera mostra el "reconeixement explícit i suport respecte a la qualitat i professionalitat en què el professorat i els equips directius desenvolupen les tasques docents i directives".

A més, amb aquesta iniciativa el Consell de Formentera "reconeix al Servei d'Inspecció Educativa de la Conselleria d'Educació com a garant de l'adequació de la feina docent que es fa als diferents centres respecte a totes i cadascuna de les normes i principis establerts per part dels poders legislatius". La consellera d'Educació, Susana Labrador, ha assenyalat que "arran la petició presentada per un partit polític a la mesa del parlament balear per visitar centres educatius, entre ells l'IES Marc Ferrer, hem considerat necessari fer aquest reconeixement al professorat per compensar aquest acte d'ingerència per posar en dubte la feina dels docents i així reconèixer la feina del servei d'inspecció educativa com a garant de la qualitat de l'educació a la nostra comunitat i també la dels docents".

Medalles Policia Local
A més, el ple també ha aprovat per unanimitat atorgar 6 diferents distincions als següents policies locals de l'illa: Genoveva Hernández (medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd), Andrés Torres (medalla de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc i la Creu al Mèrit Policial amb distintiu verd), José Yern (Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc), Félix Ramos (medalla a la Permanència de Primera Categoria) i Vicente Aguilar (medalla a la Permanència de Segona Categoria),

De fet, demà dissabte 26 d'octubre es farà l'acte institucional d'entrega de les distincions als membres del cos policial. L'acte tindrà lloc a les 12 h a la Sala de Plens del Consell de Formentera situada al costat del Centre de Dia.

Declaració institucional
Per últim, el ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional d'Acció per la Despatologització de la Transexualitat. La proposta, presentada per la consellera d'Igualtat i Lgtbi, Vanessa Parellada, té com a objectiu "fer visible el compromís del Consell de Formentera per aconseguir la normalització de totes les identitats sexuals i de gènere". "Per això hem tornat a organitzar per enguany activitats que pretenen la sensibilització social en relació amb la realitat de les persones trans*, igual que hem fet amb el col•lectiu LGTBIQ+ i com també fem en defensa del feminisme i de tots els posicionaments que defensen la justícia social", ha subratllat la consellera en la declaració.

El Dia Internacional d'Acció per la Despatologització Trans*, que se celebra cada any a l'octubre, és una iniciativa llançada per la plataforma activista STP, Stop Trans Pathologization, que des del 2009 persegueix, entre altres objectius, la retirada de la classificació dels processos de trànsit entre gèneres com a trastorn mental dels manuals diagnòstics (DSM de l'American Psychiatric Association i CIE de l'Organització Mundial de la Salut), l'accés a una atenció sanitària trans* i l'abolició dels tractaments de normalització binària a persones intersex.

25 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'incendi de s'Estufador s'ha donat per extingit a les 4.17 hores de la matinada

foto-bombers-formenterav2Els Bombers del Consell de Formentera han treballat en les feines d'extinció de l'incendi que ahir cap a les 10.20h va començar a la zona de s'Estufador a la Mola. L'equip insular ha donat suport als efectius de l'Ibanat i Protecció Civil que han fet feina per apagar el foc. També han intervengut efectius de la Guàrdia Civil, Policia Local i de la Unitat Operativa de la direcció general d'Emergències.

En total s'han cremat 0.14 hectàrees de pinar en una "zona de difícil accés i complicada perquè hi ha molts habitatges disseminats", segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí. "Afortunadament el foc es va controlar ràpidament, tot i el fort vent que bufava, gràcies al gran operatiu que es va desplegar", segons ha afegit. El conseller ha agraït a tots els cossos d'emergències i especialment als voluntaris la seva feina.

L'incendi s'ha donat per extingit avui a les 4.17 hores d'aquesta matinada. La pluja ha ajudat a acabar de refrescar la zona afectada. Per prevenció es varen desallotjar 14 habitatges amb 21 persones afectades. A les 14h l'incendi es va donar per estabilitzat i a les 16.47h per controlat. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació de les causes de l'incendi.

21 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Simulacre socorristes

simulacre-socorrisme--1-1Els socorristes del Consell de Formentera han realitzat avui un simulacre de salvament a la platja de ses Illetes. L'exercici dut a terme ha consistit en el rescat de dues persones d'una embarcació que estava cremant al mar i la posterior reanimació cardiorespiratòria d'una d'elles. El responsable del servei de socorrisme i salvament del Consell de Formentera, Marco Lage, ha senyalat que aquests tipus d'exercicis es fan a final de temporada perquè hi ha menys carrega de treball i que són molt positius per la formació dels socorristes.

18 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 67

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1