• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera acull la celebració de la VII Conferència de Presidents

foto-confere--ncia-presidents 2El Consell de Formentera ha acollit avui la celebració de la Conferència de Presidents, en què ha participat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, així com el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el d'Eivissa, Vicent Torres, de Menorca, Susana Mora, i de Mallorca, Miquel Ensenyat. Per part del Govern també hi ha assistit la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, la consellera de Presidència, Pilar Costa, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

Una vegada que ha acabat la trobada els presidents i presidentes han atès a la premsa. Per part seva, Jaume Ferrer ha agraït l'assistència a totes les autoritats i professionals del món de la comunicació sobretot en una jornada com la d'avui. I és que, el president del Consell de Formentera ha recordat que la celebració d'aquesta conferència estava prevista pel passat 26 de novembre, i que aquell dia es va ajornar a causa d'un temporal marítim. La casualitat ha fet, segons ha destacat Jaume Ferrer, que avui també hagi estat un dia de vent i mala mar, "amb la incertesa de no sabre si el port tancarà, pel que heu pogut conèixer de primera mà la realitat de Formentera".

Pel que fa al contingut de la sessió, Jaume Ferrer s'ha referit al punt sobre la previsible aprovació demà al Parlament de la Llei de mesures urgents de sostenibilitat ambiental i turística per a l'illa de Formentera. El president Jaume Ferrer ha explicat que el Consell de Formentera fa molts anys que treballa per aconseguir aquesta regulació i que és un tema sobre el qual hi ha "un consens polític i social absolut, que hem aconseguit en el marc del Consell d'Entitats de Formentera". Ferrer ha destacat que el projecte de Llei elaborat per la conselleria de Territori del Govern balear va rebre el vistiplau del Consell d'Entitats. Si tot va bé i demà es pot aprovar "estarem molt contents perquè és una demanda històrica de Formentera per regular l'entrada de vehicles que venen a l'illa sobretot en temporada alta", ha declarat.

'La legislatura dels Consells'
Per part seva, la presidenta del Govern Francina Armengol ha agraït "la col·laboració institucional que permetrà que demà el Parlament aprovi una pionera Llei de sostenibilitat ambiental i econòmica de Formentera". Armengol també ha dit que "a més de reduir les emissions contaminants i donar resposta a les necessitats dels formenterencs, acompanyam la norma d'una ajuda directa de 350.000 euros per reforçar la xarxa de transport públic de l'illa i donar alternatives al transport privat".

D'altra banda, la presidenta del Govern ha destacat tota la feina feta aquesta legislatura amb les institucions insulars "la millora del seu finançament, el traspàs de competències, el reforç de la col·laboració institucional i el fet de celebrar la setena Conferència de Presidents, posen de manifest que aquesta és la legislatura dels Consells".

Formentera repara les façanes del Fossar Vell

fossa-vell-pintades-21El Consell de Formentera inicia les feines de reparació de les façanes del Fossar Vell. Operaris contractats per la institució insular eliminaran les pintades reivindicatives fetes als murs de l'antic cementeri i després es tornarà a emblanquinar amb calç per tornar el bé a un estat adequat.

Així ho ha informat la consellera de Cultura i Patrimoni, Susana Labrador, que ha demanat "respecte per aquest tipus de béns que formen part de la història i del patrimoni de tots els formenterers i formentereres".

Aquest bé pertany al Bisbat d'Eivissa i Formentera, el Consell assumeix les tasques de manteniment per assegurar el seu bon estat i poder apropar aquesta part de la història de l'illa a la ciutadania. De fet, gràcies a un conveni de col·laboració entre el Bisbat i la institució insular el Fossar està obert al públic cada dia de dimarts a dissabte de 10 a 14 h.

El Fossar Vell és un element arquitectònic que ja existia l'any 1757, i que fins a l'any 1940 es va fer servir de cementeri. Forma del bé d'interès cultural, en la categoria de conjunt històric, de Sant Francesc Xavier.

Formentera recupera el Far de la Mola

foto-visita-remodelacio---far-2El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i el president de l'APB, Joan Gual de Torrella, han visitat avui migdia la finalització de les obres de remodelació del Far de la Mola. A la trobada també els han acompanyat la consellera de Cultura, Susana Labrador, el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer i l’arquitecte encarregat de l’obra Marc Marí.

El projecte ha consistit en la rehabilitació de la planta baixa del far i també de la façana per adequar aquest element d’alt valor patrimonial a usos culturals, sempre mantenint i respectant la seva protecció.

Jaume Ferrer ha agraït la presència del president d’APB i la bona relació que hi ha hagut entre ambdues institucions, fet que va possibilitar la signatura del conveni de cessió d'usos perquè el Consell de Formentera es fes càrrec de la gestió del far. El president del Consell ha explicat que les obres de restauració i adequació del far de la Mola per a equipament públic cultural que ha executat l’empresa Tragsa han tengut un cost de 796.549,64€.

Obertura al públic
A més, Jaume Ferrer ha anunciat que tots els caps de setmana de febrer, dissabtes i diumenges, de 10.00 a 15.00h es faran jornades de portes obertes perquè tot el poble de Formentera, així com els visitants que ho desitgin puguin visitar i veure la rehabilitació que s’ha fet del Far de la Mola.

Per part seva, el president de l’APB ha explicat que des que se varen automatitzar les senyals marítimes queden uns espais, que havien estat habitats pels faroners, desocupats, i dels possibles usos a “Balears hem apostat per fer-ho d’ús cívic i general”. Així les coses, Gual de Torrella ha destacat que la intervenció del Consell ha estat “excel·lent i compleix la funció dinamitzadora”.

Equipament cultural
La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha declarat que el projecte museogràfic pel Far de la Mola ja està fet i ara falta la seva execució que estarà enllestida abans de la pròxima temporada, i que té un preu de licitació de 136.300,60€.

Recordem que a la planta baixa del Far es crearà “un espai que acollirà un centre d'interpretació del far de la Mola i dels fars de Formentera, que també tindrà informació sobre la relació de Formentera amb la mar, la pesca i els moviments migratoris, així com material audiovisual que expliqui la història marítima de l’illa”, segons ha declarat la consellera.

D’altra banda, s’ha creat un espai polivalent per actes de diferent caràcter cultural, com ara exposicions, concerts, conferències, recitals o representacions teatrals de petit format, entre d'altres. A la zona exterior, és a dir al pati d'entrada, també s'ha habilitat per poder acollir actes culturals i educatius a l'aire lliure. Per l'adequat funcionament de la instal·lació s'ha fet una zona de recepció, uns lavabos i magatzems.

La fiscalia no veu prevaricació en l’aprovació de les NNSS de 2010

La Fiscalia del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Eivissa ha dictaminat en un escrit de data 2 de maig de 2018 i notificat al Consell de Formentera el 21 de desembre passat, sobre la querella per suposada prevaricació interposada per l'empresa Sunway SL, propietat d'un establiment hoteler de Punta Prima, contra els consellers Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell, Pep Mayans i Sílvia Tur que varen votar a favor de les normes subsidiàries de 2010 que no hi ha indicis de prevaricació i que "interessa el sobreseïment provisional de les actuacions".

La querella impulsada per Sunway SL ja havia estat jutjada en la via contenciosa administrativa, ja que Leo Stöber, representant d'aquesta entitat considerava que les NNSS estaven mal fetes. La sentència del TSJ de 8 de juliol de 2014 va ser favorable al Consell de Formentera. En concret en aquesta sentència es disposa que les actuacions dels polítics "s'han basat en els informes mediambientals de pèrits sobre la necessitat de mantenir la qualitat paisatgística i natural d'una zona d'especial fragilitat, a l'estar inclosa dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de ses Salines, declarant-les conforme a l'ordenament jurídic".

Bartomeu Escandell, conseller de Presidència del Consell Insular de Formentera s'ha mostrat satisfet amb l'escrit de la Fiscalia, "que és coherent amb la sentència anterior, ja que difícilment seria comprensible que hi hagués prevaricació en unes Normes que ja s'han jutjat i definit com a ben fetes". Escandell ha explicat que tot i que les Normes Subsidiàries varen estar aprovades pels grups polítics de Gent per Formentera i Partit Socialista, els implicats durant molts anys en aquesta causa han estat només les conselleres i consellers d'un dels dos grups.

El conseller s'ha mostrat content per la tranquil·litat que proporciona als seus companys i ex companys veure com els diferents escrits i sentències aclareixen que la feina de l'equip va estar ben feta i ha perseguit sempre defensar l'interès general i la protecció del territori". Per acabar, ha afegit que “cal tenir cautela perquè tot i que l'escrit de la fiscalia és favorable, la posició final de cas dependrà del jutge”.

El TSJIB no dóna suport a una demanda d'acomiadament improcedent d'un bomber contra el Consell de Formentera

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha emès una sentència en la qual descarta que el bomber Rubén Castellar Lozano fos acomiadat de manera improcedent i anul·la l'obligació del Consell de Formentera de pagar 10.143€ per salaris pendents, com ell pretenia i disposava la sentència d'instància anterior.

Rubén Castellar va treballar al Consell de Formentera entre el 7 de març de 2016 i el 31 de gener de 2017, moment en el que va comunicar la seva intenció de deixar el servei. Tot i aquesta voluntat expressada, el dia que s'havia de materialitzar la baixa el bomber es va presentar al lloc de feina amb la seva advocada i un notari, tot simulant que ell mai havia volgut deixar de treballar i va interposar una demanda per acomiadament improcedent.

Sobre aquest aspecte, el TSJIB ha afirmat que "es declara provat que el demandant va comunicar a l'entitat la seva voluntat de no renovar el contracte de treball, per la qual cosa el contracte es va extingir per baixa voluntària i no per decisió unilateral de l'empresa".

També s'anul·len els 10.143€ de salaris pendents que es fixava en l'anterior sentència perquè el bomber pretenia tenir el benefici d'un conveni que no li era d'aplicació. La sentència exposa que "el salari del demandant és el pactat en el contracte de treball, no essent aplicable el conveni col·lectiu del personal laboral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ja que el Consell Insular de Formentera no és administració de la Comunitat Autònoma ja que té la seva pròpia Administració".

Cas del borsí

Es tracta del mateix bomber que va demandar al Consell de Formentera per l'aplicació de l'antic borsí de 2014, cas que va guanyar, i per la qual cosa va aconseguir del Consell de Formentera el pagament d'una indemnització sense treballar, ja que la sentència estimava que hauria d'haver començat el seu servei a l'illa a l'estiu de 2014 i no va ingressar fins el març de 2016.

Més articles...

Pàgina 11 de 57

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1