• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell subvenciona cursos de formació organitzats per la Cambra de Comerç de Formentera

Foto conveni cambraEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president de la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera, Juan Manuel Costa, han signat un acord per l’organització d’unes jornades de formació, cursos, assessoraments als comerços, creació, gestió, finançament i seguretat a l'empresa, entre d’altres activitats, que tendran lloc a l’illa de Formentera entre els mesos de gener a octubre de 2017 pels quals el Consell aportarà 7.000 euros.

Aquesta ajuda servirà per finançar part dels cursos que la Cambra té previst realitzar, entre d’altres,cursos formatius:

1. Idiomes: Alemany, anglès, italià, francès.
2. Comerç: Jornades atenció al client, gestió i administració d’aparadorisme.
3. Noves tecnologies, informàtica, creació pàgines web, compatibilitat aplicada.
4. Emprenedors: creació i gestió, finançament, seguretat a l’empresa.

Així, tant la CAMBRA com el CIF volen conscienciar a la ciutadania de l’illa sobre l’entorn actual del sector del comerç i transmetre les novetats en les diferents actuacions i estratègies de comercialització, per poder adaptar-se, amb enfocaments pràctics, utilitzant exemples reals i adaptar-los al context, amb les matèries esmentades al punt tercer.

El Consell col·labora amb aquest projecte, perquè l’empresariat de Formentera pugui tenir la mateixa formació que a la resta de les illes, i pugui millorar així el servei que s’oferirà als turistes, economia principal de l’illa.

El Consell de Formentera subvenciona cursos de submarinisme pels residents de l’illa

Foto conveni vellmariEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la representant de l'empresa Vellmarí, Cristina Ozores, han signat un contracte de bonificació per dur endavant el programa "Descobreix la Formentera Submarina" amb l'objecte de prestar el servei de "cursos de submarinisme" als residents de Formentera i així fomentar les riqueses del fons marí de la nostra illa així com l'activitat esportiva.

Amb aquest contracte el Consell de Formentera es compromet a bonificar el 50% del cost de cada curs realitzat durant aquest 2017 a residents de Formentera, amb una limitació total de 7.000 euros. La residència a l'illa de Formentera dels participants haurà d'acreditar-se mitjançant fotocòpia del DNI i certificat de residència amb un minin d'1 any d'antiguitat.

D'altra banda, la publicitat de les activitats del programa "Descobreix la Formentera Submarina" realitzades per l'entitat Vellmari, haurà d'aparèixer en tot moment el logotip del Consell Insular de Formentera, com a entitat col·laboradora.

Visita obres del port de la Savina

Foto visita obres portEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el vicepresident Bartomeu Escandell i el conseller d'Infraestructures, Rafael González han visitat amb el president de Ports de l'Estat, José Llorca i el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, les obres del port de la Savina que segons han anunciat els responsables portuaris estaran acabades abans de 31 de maig.

Jaume Ferrer ha donat la benvinguda als representants de ports de Balears i de ports de l'Estat, i ha dit que "aquesta visita significa molt perquè amb Autoritat Portuària estem treballant en diferents projectes de millorar del port de la Savina amb unes línies consensuades".

Per part seva, el president de Ports de l'Estat ha explicat que l'ordenació del territori depèn de les autoritats locals, i per això consensuen els projectes que es duen endavant en el port amb aquestes, mentre que l'objectiu de l'Autoritat Portuària ha afegit és garantir "el transport i l'abastiment".

Far cultural
Sobre el Far de la Mola, un bé cultural de l'Autoritat Portuària de Balears, que mitjançant un conveni ha cedit la gestió dels espais al Consell de Formentera per donar-li uns usos culturals. El president ha explicat que ara mateix la institució insular està ultimant el projecte per poder realitzar les obres de rehabilitació de l'espai. Jaume Ferrer ha mostrat el seu desig de què aquestes obres estiguin finalitzades per principi de la pròxima temporada del 2018.

Inici de l’exposició pública del projecte del nou doble enllaç elèctric d’Eivissa i Formentera

Presentacio nou cable electricEl conseller d’Energia del Govern, Marc Pons, ha presentat aquesta tarda al Consell de Formentera, el projecte de la nova interconnexió elèctrica submarina entre Eivissa i Formentera. Precisament avui comença el període d’exposició pública d’aquest projecte que té un pressupost de gairebé 78 milions d’euros.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat que aquest nou enllaç és un projecte que “des de fa anys venim reclamant i una inversió imprescindible pel sistema energètic”. Jaume Ferrer ha destacat que amb ella es posarà fi als problemes de remors i fums que pateixen els veïns d’Es Ca Marí, que viuen pròxim a la central elèctrica. D’altra banda, el president ha avançat que el Consell presentarà al·legacions per intentar millorar-lo i que l’afectació sigui la mínima possible, sobretot en el tram terrestre.

Característiques tècniques
Es preveu que aquesta nova connexió estigui enllestida entre el 2019 i el 2020. El projecte consisteix en la construcció d'una nova subestació a Formentera amb una capacitat de 132 kV, l’ampliació de la subestació Torrent 132 kV a Eivissa, els trams terrestres en ambdues illes soterrats, el cable submarí i un enllaç tripolar amb fibra òptica integrada amb corrent altern.
La profunditat màxima prevista és de 65 metres, la tensió nominal de 132 kV i la potència de 100 MW.

Aquest projecte té per objectiu reparar la insuficient cobertura de la demanda en període estival a Formentera sense suport addicional de generació local. L’estat actual dels enllaços existents és de 30 kV, amb problemàtiques gairebé anuals que posen en risc el subministrament elèctric a l'Illa.

A la presentació també han assistit la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, el conseller d’Infraestructures i Noves Tecnologies, Rafael González i la consellera de Medi Ambient i Energia, Daisee Aguilera, així com el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, el delegat regional de Red Eléctrica de España, Eduardo Maynau, i el director de l’àrea d’Indústria de la Delegació del Govern, José Ignacio Pradas.

Visita a les obres de millora d’es Pujols

Foto visita es pujolsEl president Jaume Ferrer, el vicepresident, Bartomeu Escandell, la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer i el conseller d’Infraestructures, Rafael González i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, acompanyats del vicepresident del Govern i conseller de Turisme del Govern, Biel Barceló, i la consellera de Presidència, Pilar Costa han visitat avui es Pujols per veure la finalització de les obres de millora d’aquest nucli urbà.

Les millores han consistit en la renovació integral dels serveis públics com sanejament (pluvials i fecals), abastament d'aigua (hidrants contra incendis i per neteja de carrers), cosa que ha reduït les pèrdues que hi havia detectades, i també soterrament de les esteses aèries dels serveis de llum i telecomunicacions. Així mateix, s'ha renovat el paviment amb la mateixa pedra utilitzada a la plaça Europa a la zona interior peatonal i al Passeig Marítim.

Aquestes obres de millora han tengut un cost de 2.420.000 euros. Un 20 % del pressupost ha estat finançat amb fons de l’Impost de turisme sostenible, concretament 484.000 euros. La resta, el 80%, 1.936.000 euros, ha estat finançat pel Consell de Formentera.

Més articles...

Pàgina 121 de 139

121

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE