• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Compareixença online oberta a la ciutadania de la presidenta Alejandra Ferrer

foto compareix 2020 covid 1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet avui una roda de premsa sobre les novetats arran la crisi del coronavirus a través del canal YouTube del Consell de Formentera. En acabar la compareixença s'han respost a les preguntes dels periodistes i també a les dels ciutadans que les han fet arribar via WhatsApp al telèfon de Participació Ciutadana.

Primer que res, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern i també de l'oposició ha volgut enviar un missatge de condol a les famílies que han perdut éssers estimats a causa del coronavirus. La presidenta ha destacat que en els darrers dies “hem tingut bones notícies, ja que el nostre veí infectat pel coronavirus que des de feia dues setmanes estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives de Can Misses ha experimentat una evolució favorable i ha estat traslladat a planta i les altres dues persones ingressades en planta a Can Misses”.

“Desafortunadament hi ha finals que no són iguals de feliços, i les xifres de nous contagis tot i que han davallat continuen sent alarmants, així com el nombre de víctimes totals”, segons ha declarat la presidenta que ha destacat que “no és moment de baixar la guàrdia, diuen que un repunt de casos podria ser molt greu, per això us hem de seguir agraint i demanant que estigueu el màxim de temps possible a casa”.

Alejandra Ferrer ha fet aquestes declaracions, “conscients de que avui molts de vosaltres, treballadors d'activitats no essencials, heu hagut de tornar a la feina. Des del Consell de Formentera havíem demanat que no es relaxarà l'estat d'alarma per assegurar primer de tot l'emergència sanitària. Ho havíem demanat amb una altra petició adjunta, que totes les persones que no pogueren tornar a les seves feines es pogueren acollir a un expedient de regulació d'ocupació, un ERTO”.

“Però com veieu aquesta petició no ha sortit endavant, per això us demanem que si finalment heu de tornar a la feina, ho feu amb totes les mesures de seguretat possibles i mantenint la distància de seguretat i les normes d'higiene per seguir lluitant contra aquesta pandèmia mundial i evitar al màxim els possibles contagis”, segons ha afegit la presidenta.

Atenció social
Les forces del Consell de Formentera estan ara centrades a atendre els casos d'emergència social, i per això hem destinat el màxim que se'ns permet per llei, és a dir el 20% del superàvit dels comptes de 2019, devers 200.000 euros, com a partida extra per Benestar Social, per ajudar a les persones que es troben en una situació més vulnerable, arran la crisi produïda pels efectes de la pandèmia del Covid-19, segons ha destacat. “A més, volem destinar la resta del nostre superàvit 800.000 euros més per fer front a aquesta emergència i així ho hem demanat, nosaltres i altres administracions locals, perquè se'ns permeti gastar aquest romanent”.

Actualment l'àrea de Benestar Social està atenent 750 casos, el número de persones que han necessitat vals d'alimentació s'ha incrementat fins a 166 nuclis de convivència que són 383 beneficiaris i quasi 200 persones estan tramitant la renda social garantida. “El Consell de Formentera està bolcat en donar-los suport a tots ells i també als majors pels que s'ha creat un nou servei d'atenció”, segons ha explicat.

Canals de comunicació
A més des del Consell hem reforçat els canals de comunicació, segons ha declarat Alejandra Ferrer. “S'ha reforçat el servei del telèfon general de Consell que atén consultes matí i tardes per poder donar suport i informació a totes les persones que poden estar afectades per aquesta crisi. S'ha reforçat el servei de Benestar Social per atendre totes les demandes. S'ha habilitat un servei per contactar a les persones majors telefònicament i s'ha fet seguiment de més de 300 persones que des de que va decretar-se l'estat d'alarma han tornat a Formentera. També s'ha reforçat l'OVAC ja que ara tots els tràmits es fan virtualment. I s'envia informació actualitzada a les associacions per part de Participació Ciutadana”, ha explicat.

Segueix el confinament
“Les pròximes setmanes haurem de seguir amb el confinament i el distanciament social, i no ens cansarem d'agrair-vos l'enorme esforç que esteu fent”, segons ha declarat. Però no només els formenterers us heu tancat, també ho ha fet Formentera, segons ha recordat la presidenta, “des de l'inici d'aquesta crisi vàrem reclamar que es reduïren les connexions a les mínimes indispensables per assegurar l'arribada de serveis especials i mercaderies. Des del passat 19 de març les connexions entre Eivissa i Formentera varen quedar reduïdes a només 3 d'anada i 3 de tornada, i seguiran així almenys fins al 26 d'abril, data prevista de finalització de l'estat d'alarma, però que segons ja ens han avançat hi podrien haver pròrrogues”.

La mitjana de persones que varen accedir a Formentera durant la passada setmana va ser de 19 persones. Mentre que la setmana d'abans de l'aturada de les activitats no essencials venien una mitjana de 50 persones al dia. “Evitar aquests moviments era un dels motius pels quals vàrem demanar que no començaren les activitats no essencials encara”, segons ha detallat. Per part del Consell les obres públiques de reforma de Sant Ferran i construcció de la residència no començaran aquesta setmana, si l'empresa pot complir amb els protocols de seguretat s'estudiarà que es reiniciïn la propera setmana.

Estudi immunologia
Una dada molt important és poder conèixer el percentatge de persones que han patit la malaltia sense símptomes o de manera lleu per conèixer el grau d'immunitat o de contagi que tenim a l'illa i així poder prendre decisions. Per això ha demanat al Govern que faci l'estudi a Balears tenint en compte la singularitat de Formentera.

Emergència econòmica
“Fins ara hem parlat de l'emergència sanitària i social, l'econòmica no tardarà a arribar per no dir que ja és aquí, i és un tema que també ens preocupa molt, perquè volem parlar de que una societat pròspera, per ser-ho, ha de tenir l'equilibri social, mediambiental però també econòmic”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

“Ahir escoltàrem dir que la temporada començaria a l'agost, però la veritat és que no es poden fer previsions, la nostra economia és gairebé 100% turística, i les illes hauran de reclamar unides que l'Estat ens torni en aquest moment de crisi el que en els anys de bonança nosaltres hem aportat, i que faci un pla especial per les Balears, també tenint en compte la nostra singularitat, i per part nostra Formentera haurà de demanar a les Balears que es faci un pla especial per la nostra illa que tingui en compte l'estacionalitat, l'ocupació de temporada baixa i la dependència del sector turístic”, ha afegit la presidenta.

La presidenta ha explicat que s'ha demanat al Govern una previsió segregada per illes per poder prendre decisions adaptades a cada problemàtica. “Demanam mesures concretes pel sector turístic perquè pensam que serà el que més tard es recuperi, i ajudes econòmiques específiques per treballadors i empresaris per la estacionalitat”, segons ha declarat.

Promoció turística
Alejandra Ferrer, que també és responsable de turisme, ha destacat que “estam treballant amb el sector empresarial en un pla de xoc de promoció turística, tenint en compte els diferents escenaris d'inici de temporada, per garantir tant des del Consell com per part del sector privat que estem preparats per començar en el moment que sigui possible i promocionar Formentera com a destinació segura i propera començant amb el mercat balear, nacional i després dins de les possibilitats el internacional”.

Infants i joves
Per últim, la presidenta ha volgut tenir un missatge especial pels nens i joves. “Som conscients que tenen moltes ganes de sortir de casa, i s'ho mereixen, en aquests moments el decret d'alarma no ho permet i ja hem transmès a les autoritats que pensin en aquesta possibilitat ara que veiem que les dades sanitàries ens fan ser un poc més optimistes”.

Podeu seguir tota la compareixença en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=WX0Vb8TyXbg

14 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera ha interposat 51 denúncies per incompliment del confinament

foto iv2020 drons3El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els agents de la Policia Local han interposat des que es va iniciar l'estat d'alarma 51 denúncies a ciutadans i ciutadanes de l'illa per incomplir les normes de confinament, és a dir sortir de casa sense haver de fer alguna de les activitats permeses per l'estat d'alarma.

Precisament, des del passat divendres els agents compten amb un suport d'un dron per reforçar la tasca de vigilància i detectar possibles infraccions. Entre el passat divendres i diumenge la Policia Local ha interposat 15 denúncies, “en la majoria dels casos han localitzat als infractors gràcies al dron, que aporta una visió molt més perifèrica i àmplia de moltes zones de Formentera on és més complicada la vigilància des de terra”, segons ha explicat Josep Marí.

L'aeronau realitza vols de suport per reforçar la feina de vigilància de la Policia Local. Aquests vols de control es seguiran fent de manera aleatòria fins que duri l'estat d'alarma. Cal destacar que amb la imatge del dron no es pot interposar la sanció sinó que amb l’ajuda del dron es localitza els possibles infractors i llavors els agents de la Policia Local s'han de personar al lloc dels fets per interposar la denúncia.

Aquesta mesura se suma als controls que la Policia Local també fan als pobles, carreteres i camins de l'illa i pretén ser dissuasiva per evitar que la població incompleixi les normes.

7 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana que les activitats no essencials no comencin almenys fins al 26 d’abril

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern, traslladarà a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, la petició que no es permeti la tornada a la feina a sectors no essencials, de moment fins al 26 d'abril. Recordam que el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha informat aquest passat cap de setmana que dilluns 13 d'abril podrien tornar a la feina empreses no essencials com ara la construcció.

“D'aquesta manera donam suport a la petició que va fer ahir la presidenta de l'executiu balear al president del Govern estatal”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. “Obrir la pròxima setmana part del confinament podria ser perillós a la nostra illa, on a més alguns dels treballadors d'aquests sectors no essencials venen de fora, fet que podria suposar un perill afegit”, segons ha declarat la presidenta.

Així mateix, Alejandra Ferrer ha demanat que aquestes empreses es puguin acollir a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), com varen fer amb les empreses que varen obligar tancar a l'inici del confinament. “La situació és en molts casos insostenible pels empresaris que ara han d'assumir econòmicament aquestes dues setmanes d'aturada, i si la situació s'allarga se'ls haurà d'ajudar, com s'ha fet amb els altres”, ha destacat Alejandra Ferrer.

Infraestructures per aïllament
La presidenta ha recordat que “des de fa unes setmanes la patronal hotelera i els representants del sector turístic varen posar a disposició allotjaments per casos d’emergències sanitàries, així com possibles afectats lleus que s’haguessin d’aïllar de la resta dels seus familiars, perquè ho puguin fer correctament, seguint les recomanacions sanitàries”.

Ara, segons ha afegit Alejandra Ferrer “aquests allotjaments es podrien fer servir per als pacients asimptomàtics, si es detecten, per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa”. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que espera “l'arribada a Formentera dels tests que ha enviat el Govern central a les comunitats autònomes per veure si així es poden detectar casos lleus o asimptomàtics, i poder prendre més mesures d'aïllament per evitar contagis”.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre un canal virtual per practicar esports amb els monitors del poliesportiu Antoni Blanc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha obert un canal virtual perquè els usuaris del poliesportiu Antoni Blanc puguin rebre algunes de les classes que feien abans del confinament.

El canal, ‘Esports a casa a Formentera’, comença avui en la plataforma YouTube i per aquesta primera setmana, del 6 al 13 d'abril, hi ha previstes tres classes: dues classes d'entrenament funcional i una classe de mobilitat articular i treball de core.

Les classes són només pels usuaris que estaven prèviament apuntats. De manera periòdica cada setmana s'enviarà l'enllaç corresponent per poder veure tots els vídeos.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, anima als usuaris del poliesportiu i als ciutadans de l'illa a practicar aquests dies una mica d'esport per no perdre els hàbits saludables.

Aquesta iniciativa completa altres activitats esportives que ja es fan a la pàgina de Facebook 'Formentera es queda a casa' com el pilates o el zumba.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Desinfecció port de la Savina

foto 2020 exercit estacio maritima4Un equip de la unitat bàsica de Sapadors i de Desinfecció de Veterinària Militar de l'Exèrcit de Terra de la Comandància General de Balears ha desembarcat aquest matí al port de la Savina per procedir a la desinfecció de l'estació marítima, les dues zones d'embarcament i els molls de passatgers (els pantalans i el moll d'excursions marítimes).

El cap de la Unitat, Xisco Garcia Fluxà, ha explicat que les tasques de desinfecció es duen a terme al llarg de tot el dia “en zones susceptibles d'estar afectades per coronavirus” i que per a la desinfecció utilitzen aplicadors de vapor i esprai amb solucions d'aigua i lleixiu.

Aquests treballs formen part de l'operació ‘Balmis’ que ha posat en marxa l’Estat en la lluita contra el Covid-19. Aquesta operació compta amb més de 2.500 efectius desplegats pertanyents als tres exèrcits, UME i Guàrdia Reial que s'han repartit per 172 localitats de tot Espanya.


4 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 20 de 87

20

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1