• Català
  • Castellano
  • English

Servei de Neteja

El Consell reprèn aquest dilluns el servei de recollida domiciliària a demanda de residus voluminosos

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que aquest dilluns es reprèn el servei de recollida domiciliària de residus voluminosos a través del telèfon 900 102 656. Arran de la crisi sanitària pel Covid-19, s'han de prendre noves mesures de protecció pels usuaris i treballadors del servei.

Així, de manera excepcional es recolliran elements que en el seu conjunt no superin un metre cúbic, com per exemple un somier, un matalàs o similar. Entre les mesures, l'operari no podrà accedir dins de l'habitatge per realitzar la retirada dels voluminosos. A més, els usuaris hauran de deixar els objectes a retirar fora del seu habitatge o parcel·la, de forma ordenada. Els residus es deixaran per ser recollits a primera hora del matí de l'endemà de fer el registre de la trucada.

El Consell recorda que, en aquest moment d'estat d'alarma, l'ús d'aquest servei s'ha de fer de manera justificada, com pot ser no tenir mitjans per poder acudir a la deixalleria o per tractar-se de gent gran, preferentment.

En aquest sentit, el Consell recorda que la deixalleria roman oberta de dilluns a dissabte de 8.00 a 13.30 hores. L'usuari ha de cridar a la deixalleria al telèfon 900 102 656 i se li donarà una cita. Aquestes cites es donen amb una diferència de 30 minuts per garantir que no coincideixi més d'un usuari en les instal·lacions.


9 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera més neta, naturalment gràcies a valtros

El Consell Insular de Formentera amb l’objectiu de millorar i modernitzar el servei de recollida i neteja del terme municipal de Formentera, a darrers de març de 2007, va posar en funcionament un nou sistema de gestió per a la recollida domiciliària de les diferents fraccions: rebuig, vidre, paper i envasos.
Paral·lelament s’ha posat en funcionament el telèfon 900 102 656 d’Atenció Ciutadana on es pot sol·licitar la recollida domiciliaria gratuïta d’electrodomèstics, mobles i estris vells; la recollida de paper i cartó comercial i qualsevol altra informació relacionada amb els residus.
Per tal realitzar la neteja dels contenidors i de les zones urbanes de l’illa s’ha adquirit un vehicle rentacontenidors, una baldejadora de 6000 i una granadora mecànica de 5000 litres.
S’han reforçat els serveis de neteja a l’estiu, incrementant el personal i els mitjans materials per tal afrontar els  increments de població que es produeixen amb la temporada turística.
S’ha contractat el servei de manteniment de les zones enjardinades municipals i s’ha inclòs el desbrossament de les voreres dels camins públics.
L’empresa encarregada de la gestió dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes del terme municipal de Formentera és CESPA.
El sistema escollit per a la recollida i buidat dels contenidors va ser el sistema EASY que incorpora un sistema ruboritzat per realitzar aquestes operacions.

Si voleu més informació, podeu accedir a la web del servei de neteja on trobareu informació completa del servei de neteja, arxius de descàrrega, vídeos informatius, preguntes més freqüents, etc.

Web del servei de neteja: formenteraneta.info

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix