• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Infraestructures i serveis

Oberta la licitació per a l'explotació dels serveis de temporada a les platges de Formentera del període 2022 a 2027

El Consell de Formentera informa que avui s'ha obert la licitació per a la cessió de l'explotació dels serveis de temporada a les platges de Formentera del període 2022 a 2027. L'anunci ja ha sortit a la Plataforma de Contractació del Sector Públic de l'Estat i les persones i empreses interessades tenen de termini per presentar les ofertes fins al 30 de desembre a les 23.59 hores. La contractació es va aprovar per comissió de govern el passat divendres i ja figura publicada a la web del Consell de Formentera.

29 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nous equipaments de protecció individual per als bombers del Consell de Formentera

foto 2021 bombers EPIS AEl cos de bombers del Consell de Formentera ha adquirit quinze nous equips de protecció individual (EPI) per ampliar i renovar el vestuari del servei de prevenció i extinció d'incendis. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha assegurat que "amb aquest nou equipament augmentem la seguretat dels bombers quan actuen en els casos d'incendis".

El nou EPI són de categoria 3; és a dir, protegeixen de perills mortals o que poden afectar seriosament la salut. Estan fets amb teixit ignífug lleuger però resistent alhora. El material emprat en la seva fabricació manté la resistència i la flexibilitat després de ser exposat a les flames. Incorpora barreges de fibres que proporcionen una alta protecció tèrmica amb un elevat nivell de confort, als usuaris, així com de durabilitat. L'equipament, consta de pantaló, jaqueta, arnès, daga d'anella cosida i un parell de mosquetons de seguretat.

En total, s'han adquirit quinze equips, per un cost de 27.975 € + IVA. Amb aquest preu s'inclou un servei de manteniment durant els dos primers anys. Actualment, la plantilla del Bombers de Formentera està formada per deu efectius.


23 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió informativa amb els vesins des Pujols per explicar les obres de remodelació i millora de l’avinguda de Miramar i el carrer de s’Espalmador

foto 2021 reunio vesins es pujolsALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el conseller d’Infraestructures, Josep Marí, així com el tècnic de l’àrea Xico Ribas, s’han reunit amb els vesins des Pujols per explicar les obres de remodelació i supressió de barreres arquitectòniques en l’avinguda de Miramar i el carrer de s’Espalmador d’aquesta localitat.

El pressupost de les obres és d’1.312.607 €, s’han iniciat aquesta setmana i s’espera que estiguin enllestides l’1 de maig. Les obres afectaran el tram de l’avinguda de Miramar que va des de la rotonda d’accés fins a l’encreuament amb el carrer Espalmador, d’allà es continuarà pel carrer de s’Espalmador fins al seu encreuament amb el carrer des Fonoll Marí.

Aquests dos carrers es remodelaran, seguint els criteris de mobilitat d’aquest nucli, és a dir, els carrers seran d’un sol sentit, amb només un carril de circulació, i es crearà un carril bici en tota la zona d’actuació. La zona s’embellirà amb nou mobiliari urbà i il·luminació, i es renovarà el clavegueram i el sistema de telefonia.

El conseller Josep Marí ha explicat que, de nou, igual que amb les obres de l’hivern passat, "donam  continuïtat a les obres de millora que s’han fet al centre des Pujols". Segons ha declarat, "l’objectiu és millorar la imatge del poble, fer-lo més amable per als vianants i beneficiar el sector turístic".


5 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La pròxima setmana s'inicien les obres per crear el vial d'accés a la Residència de Formentera

foto 2021 residenciaAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Infraestructures, informa que la pròxima setmana s'inicien les obres de construcció del vial que donarà accés a la Residència de Formentera i millorarà l'ordenació dels accessos de la zona sociosanitària de l'illa. Aquestes obres tenen un pressupost d'adjudicació de 901.796 € i un període d'execució de cinc mesos.

Les obres consistiran en la creació d'un vial de sentit únic, que unirà el carrer del Metge Vicent Riera Ferrer (carrer d'accés a l'hospital) amb el vial que dona accés al cementeri. A més, s'urbanitzarà i s'embellirà el seu entorn, es crearan itineraris per a vianants, una parada d'autobús, vint-i-vuit places d'aparcament per a cotxes, així com d'altres per a bicicletes i s'hi posarà mobiliari urbà.

La presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció "perquè aviat el vial d'accés a la residència serà una realitat", i ha assegurat que "mentrestant s'estan ultimant els darrers tràmits per poder obrir-la". I és que, en paraules de la presidenta "és de justícia que puguem donar a la gent gran i a les persones dependents de Formentera aquest servei, perquè en cas de necessitar-lo, no hagin de marxar de la nostra illa".

"A més de l'accés a la residència s'urbanitzarà l'entorn del seu edifici i del Centre de Dia, les feines es faran respectant els criteris d'integració paisatgística i els accessos a la xarxa sociosanitària es milloraran", segons ha explicat el conseller de l'àrea, Josep Marí.

Recordem que aquesta xarxa està formada per l'hospital, la residència, el tanatori, el cementeri i el centre de dia. Les obres les realitzarà l'empresa Matias Arrom Bibiloni SL.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comencen les obres del tercer cable elèctric de Formentera

foto 2021 tercer cableBEl Consell de Formentera informa que avui comencen a Formentera les obres de construcció del tercer cable submarí que connectarà la subestació de Torrent a Eivissa amb la des Ca Marí per millorar la cobertura elèctrica de Formentera. Aquesta interconnexió inclou el desplegament de dos enllaços de 132 quilovolts (kV), i permetrà cobrir la demanda de Formentera de manera segura i estable, segons expliquen des de Red Eléctrica de España, des d'on afegeixen que també impulsarà el procés de transició ecològica en l'arxipèlag.

La infraestructura té un pressupost de 96 milions d'euros i l'obra civil, per construir la canonada per on anirà el cable, té un període d'execució estimat de sis mesos. "És una de les inversions més grans que s'han fet en la història de la nostra illa", segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, que espera que "amb aquesta infraestructura es resolguin els problemes de remors que des de ja fa massa anys pateixen els vesins de la zona". Alejandra Ferrer, però, ha anat més enllà i ha assegurat que el full de ruta a seguir a Formentera és "continuar fomentant la implantació d'energies renovables" i treballar per fixar "el calendari de descarbonització de la central".

L'enllaç submarí sortirà d'Eivissa per Talamanca i recorrerà sota el mar un tram de 27,15 quilòmetres de longitud, amb una profunditat d'un màxim de 62 metres. El pas del cable submarí no afectarà el Parc Natural de ses Salines, "ja que el recorregut va ser consensuat amb el Consell de Formentera per evitar fer malbé les praderies de posidònia", ha afegit la presidenta.

Informació de les obres

El tram terrestre a Eivissa serà de 5,26 km, des de Torrent fins Talamanca. A Formentera serà de 4,8 km, i el punt d'aterratge serà la zona des Carnatge, des d'on arribarà a la PM-820 per desviar-se a la carretera des Ca Marí fins a la subestació. Els traçats seran soterrats, el cable es col·locarà majoritàriament en zones de titularitat pública. Hi haurà talls de parts de camins i de la carretera, però no es restringirà totalment el trànsit, excepte a l'arribada, as Ca Marí. Tota la informació sobre l'avanç i les restriccions de mobilitat que provocarà aquesta obra es podran consultar al web del Consell de Formentera, en un apartat a l'àrea d'Infraestructures destinat a actualitzar aquesta informació d'utilitat pública.

Cal destacar que el passat dilluns 11 d'octubre els responsables de les obres de Red Elèctrica es varen reunir amb els representants de la Junta de Portaveus per explicar aquest projecte.


13 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 20

3

Ens trobareu a:
C. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
infraestructures@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE