• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Infraestructures i serveis

El Consell posa en coneixement de la Guàrdia Civil l’aparició de pintades dins del conjunt històric de Sant Francesc

foto 2020 pintades 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil l’aparició de vuit pintades a les façanes de l’Ajuntament Vell i en diversos elements del jardí de ses Eres la nit del 5 al 6 d’agost. Els operaris de la brigada de Serveis Insulars del Consell de Formentera varen esborrar aquestes pintades el matí del dia 6.

Des de la conselleria de Patrimoni es recorda que l’Ajuntament Vell és un edifici que es troba inclòs en el catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció B, i tant aquest edifici com el jardí de ses Eres es troben dins de l’espai declarat bé d’interès cultural (BIC), en la categoria de lloc històric, de Sant Francesc. Així mateix, es recorda que aquests actes vandàlics contra el patrimoni estan tipificats com delictes al Codi penal.

El Consell ha aportat documentació gràfica en el seu escrit presentat davant la Guàrdia Civil.

11 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local i els Bombers de Formentera creen un equip de vigilància i operativitat amb dron

foto 2020 dron 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els serveis d'emergència de Policia Local i Bombers han creat un “Equip de vigilància i operativitat amb dron”. Aquest equip està format per 6 pilots, 4 de la Policia Local i 2 dels Bombers, i farà “una feina multidisciplinària de control, vigilància i prevenció en situacions d'emergència”, segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

"Amb aquesta nova eina complementarem les feines que ja venen realitzant els serveis d'emergència, i amb la formació de 6 efectius i l'adquisició d'un dron, aquest equip podrà estar operatiu els 365 dies de l'any a Formentera", segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

"Per part dels Bombers el dron servirà per determinar un perímetre i ajudar a la detecció i extinció d'incendis, també es podrà fer servir en operatius de recerca de persones o altres situacions d'emergència i per part de la Policia Local servirà per vigilar el compliment de les normes mediambiental i urbanístiques, la venda ambulant a les platges o situació d'aglomeració, entre d'altres", segons ha detallat el conseller d'Interior.

Formació
Els 6 efectius del servei d'emergències de Formentera han finalitzat avui un curs de formació de pilot de drons amb l'empresa SQA Drones. A més dels efectius de Formentera han assistit al curs 3 efectius de Santa Eulària entre policies i tècnics de medi ambient. La formació s'ha basat en 4 dies de pràctica presencial i 50 hores de teoria. A més, 2 policies locals de Sant Josep han assistit al curs per formar-se en maniobres i compartir experiències amb la resta de companys.


16 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertura parcs infantils

foto 2020 reobertura parcsEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Serveis Insulars, informa que demà obriran tots els parcs infantils de l'illa amb condicions de seguretat establertes arran de la publicació del decret del BOIB 4/2020.

Tal com establert el decret, el Consell de Formentera retirarà demà els precintes de les instal·lacions perquè puguin ser utilitzades. Els serveis de neteja del Consell estan fent avui una neteja específica dels parcs.

A més, s'han establert dues neteges diàries, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents, que es realitzaran a primera hora del matí i a primera hora de la tarda, tal com es recomana en el decret.

Igualment, s'hi ha instal·lat cartelleria informativa que fa referència a les principals mesures de prevenció de la transmissió de la Covid-19, amb un èmfasi especial en la higiene de mans, la higiene respiratòria i el respecte a la distància mínima interpersonal.

17 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'OAC obre demà amb el seu horari habitual i només amb cita prèvia

foto 2020 oac oberturaEl Consell de Formentera informa que l'Oficina d'Atenció Ciutadana, OAC, obre demà les portes amb l'horari habitual, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i dijous tarda de 16.00 a 18.00 hores. A causa de les mesures de seguretat establertes per la Covid-19, l'atenció a l'OAC només es farà amb cita prèvia, que es podrà sol·licitar en el telèfon 687 209 618, que també està publicat a l'OVAC del Consell de Formentera.

El Consell recomana que es continuïn fent els tràmits de manera telemàtica a través de l’OVAC sense necessitat d’acudir de manera presencial. A més, el personal de l'OAC atén al telèfon 971 321 087 els dubtes en els tràmits de l'OVAC.

A l'OAC hi haurà tres llocs d'atenció presencials, on s'han instal·lat mampares protectores que cobreixen part del taulell. A més, es comptarà amb una persona que controlarà l'accés, comprovarà que el ciutadà ve amb una cita prèvia i amb mascareta, s'aplica gel hidroalcohòlic a les mans i no presenta símptomes de la Covid-19.

L'aforament màxim serà de 3 persones, per tant les cites tendran una entrada escalonada i serà comunicada en el moment de la confirmació de la sol·licitud. Per tal de complir amb les mesures establertes de prevenció, higiene i desinfecció necessàries, és obligatori l'ús de mascareta i es facilitarà la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic a l'entrada. També s'ha substituït el mobiliari de les zones d'espera per facilitar la higienització entre cites per part del personal de l'OAC.


27 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera executa millores de seguretat viària a l'encreuament de Porto-salè

Foto 2020 millors seguretat viariaEl Consell de Formentera ha executat millores de seguretat viària a l'encreuament de la carretera de Porto-salè amb la PM-820. Aquest és un punt de la xarxa viària insular amb un elevat nombre de sinistres i on s'han produït víctimes mortals en els últims anys.

Les millores en seguretat viària han consistit en:

- El pintat d'una línia continua des de la gasolinera CEPSA fins al nucli de la Savina per evitar avançaments que produeixin situacions de risc.
-La reducció de la velocitat en aquest tram de 90 a 70 km/h per evitar impactes per abast, un dels principals motius d'accident en aquest punt.
- El reforçament i la millora de la senyalització en aquest tram, amb senyals de reducció de la velocitat, així com d'indicació del perill per la proximitat de l'encreuament.
- La millora de la visibilitat en l'encreuament amb el desbrossament de la vegetació situada als voltants de la intersecció.

Totes les mesures adoptades donen compliment al que estableix el Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera, aprovat l'any 2019; a més aquesta actuació també respon al compliment d'un acord plenari, aprovat per unanimitat en el Ple de febrer d'aquest any, el qual instava a l'execució urgent de millores en la seguretat viaria en aquesta intersecció.

De cara a pròximes intervencions, el Consell ha iniciat els tràmits per a la instal·lació d'un radar fix de velocitat situat entre la gasolinera CEPSA i l'encreuament de Porto-salè, així com l'adequació de l'encreuament per facilitar les maniobres d'accés i sortida d'aquesta cruïlla.

21 de maig de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 20

7

Ens trobareu a:
C. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
infraestructures@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE