• Català
  • Castellano
  • English

Infraestructures i serveis

El Consell de Formentera executa millores de seguretat viària a l'encreuament de Porto-salè

Foto 2020 millors seguretat viariaEl Consell de Formentera ha executat millores de seguretat viària a l'encreuament de la carretera de Porto-salè amb la PM-820. Aquest és un punt de la xarxa viària insular amb un elevat nombre de sinistres i on s'han produït víctimes mortals en els últims anys.

Les millores en seguretat viària han consistit en:

- El pintat d'una línia continua des de la gasolinera CEPSA fins al nucli de la Savina per evitar avançaments que produeixin situacions de risc.
-La reducció de la velocitat en aquest tram de 90 a 70 km/h per evitar impactes per abast, un dels principals motius d'accident en aquest punt.
- El reforçament i la millora de la senyalització en aquest tram, amb senyals de reducció de la velocitat, així com d'indicació del perill per la proximitat de l'encreuament.
- La millora de la visibilitat en l'encreuament amb el desbrossament de la vegetació situada als voltants de la intersecció.

Totes les mesures adoptades donen compliment al que estableix el Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera, aprovat l'any 2019; a més aquesta actuació també respon al compliment d'un acord plenari, aprovat per unanimitat en el Ple de febrer d'aquest any, el qual instava a l'execució urgent de millores en la seguretat viaria en aquesta intersecció.

De cara a pròximes intervencions, el Consell ha iniciat els tràmits per a la instal·lació d'un radar fix de velocitat situat entre la gasolinera CEPSA i l'encreuament de Porto-salè, així com l'adequació de l'encreuament per facilitar les maniobres d'accés i sortida d'aquesta cruïlla.

21 de maig de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Neteja i desinfecció Centre de Dia

foto 2020 netejaEls serveis de neteja del Consell de Formentera han desinfectat els últims dies els exteriors i els patis interiors del Centre de Dia. El centre roman tancat per als usuaris, que actualment estan rebent l'atenció a domicili i telefònica per part dels Serveis Socials, però ja ha començat a incorporar els treballadors.

D'altra banda, els serveis de neteja del Consell continuen treballant amb el tractament especial desinfectant i aigua a pressió en les zones més concorregudes dels principals nuclis urbans de l'illa.

20 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comença el pintat de la carretera PM-820 des de la Savina a la Mola

foto 2020 pm820 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Serveis Insulars, informa que avui ha començat el pintat de la carretera PM-820 des de la Savina a la Mola. Els treballs s'han iniciat en el far de la Mola i continuaran els pròxims tres dies al llarg de la carretera fins a arribar al nucli urbà de la Savina.

Des de l'àrea de Serveis Insulars s'ha considerat que era necessària aquesta intervenció, ja que no es pintava la via des de fa set anys i també fer-ho en aquest temps amb menys trànsit a la carretera i evitar així molèsties als conductors. Els treballs consisteixen a repintar les línies i remarcar els senyals horitzontals de la carretera i els passos de vianants. A més, al nucli urbà de la Savina es pinta una doble línia contínua; i també a la sortida d'aquest nucli urbà, en direcció Sant Francesc, es pinta una línia contínua en un tram de 200 metres, fins després de la gasolinera.

L'empresa Pinturas y Señales de Mallorca S.L. és l'encarregada de fer els treballs que tenen un pressupost de 48.223,49 euros.


12 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Treballs de manteniment i neteja als centres de majors de Formentera

foto 2020 manteniment majorsEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Serveis Insulars i Majors, informa que s’està duent a terme diferents obres de manteniment i posada a punt dels clubs de majors de l’illa. A més, a tots els clubs de majors de l’illa s’està fent una neteja i desinfecció a fons i els pròxims dies es farà al club de Sant Francesc i a la Casa del Poble.

Al centre de Sant Ferran s’ha pintat l’interior de les dependències i s’ha renovat la instal·lació elèctrica. També està prevista la substitució dels tendals de la façana principal i de la tapisseria, treballs que ja estan adjudicats per un import de 3.448,50 euros.

D'altra banda, al club de Sant Francesc s’han col·locat penjadors de fusta en parets, al des Cap s’han desbrossat les zones exteriors i la Casa del Poble de la Mola està prevista la reparació de les mallorquines de fusta.

Imatge: Un operari de la brigada del Consell, durant els treballs de pintura de l'interior del club de majors de Sant Ferran.

19 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reactiva l'execució de les obres menors

El Consell de Formentera ha aprovat un decret de Presidència per reactivar l'execució de les obres menors, que queden subjectes a fer una declaració responsable amb comunicació prèvia al Consell. D'aquesta manera es pretén agilitzar l'execució d'aquestes obres.

Les persones interessades han de realitzar la comunicació de forma telemàtica a través de l'OVAC, https://ovac.conselldeformentera.cat. L'àrea de Territori ha actualitzat durant l'estat d'alarma aquest i altres tràmits disponibles per poder donar un millor servei públic a la ciutadania.

Tràmit
“El tràmit és senzill i es pot fer íntegrament de manera telemàtica, les obres menors s'han de comunicar al Consell amb una declaració responsable i aquestes es poden iniciar al dia següent o als 10 dies d'haver fet aquesta comunicació, segons el cas”. Així ho ha explicat el conseller de Territori, Rafael González, que ha afegit que amb aquest servei “esperam agilitzar la tramitació d'aquests permisos i, en aquests moments de crisi sanitària, intentar ajudar a la reactivació de l'economia”.

Paral·lament però des del Consell s'augmentaran les inspeccions per garantir que tots els treballs comunicats s'executin correctament, segons ha destacat el conseller.

Suspesa temporalment l'ordenança de remors
Cal recordar que, l'ordenança de remors està suspesa temporalment durant el període de desescalada del confinament, el que permet l'execució d'obres als nuclis urbans quan altres anys la seva execució estava suspesa des de l'1 de maig al 15 d'octubre.

Per acabar, es destaca l'obligat compliment de les ordres i directrius establertes per les autoritats sanitàries en el sector de la construcció i el protocol d'actuació en matèria de salut laboral aprovat pel Govern balear per assegurar la no propagació de la Covid-19 a la nostra illa.


11 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 15

3